Woedebeheersing – 3 Tips voor woedebeheersing

Een tijdbom (van woede)Last van woede, uitbarstingen, driftigheid? Vandaag krijg je 3 tips voor meer woedebeheersing.

Woedebeheersing kan erg moeilijk zijn. Daarom raad ik je óók aan om het boekje voor driftkikkers van Guus Martens aan te schaffen. Ik heb het met plezier gelezen.

En mocht je werkelijk grote agressie-problemen of woedeaanvallen hebben, dan zijn deze tips en het lezen van het driftkikkers-boek slechts het begin van woedebeheersing. Durf vooral professionele hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld door het volgen van een cursus woedebeheersing of een dergelijke training.

Woedebeheersing tip: je woedeaanval uitstellen

Wanneer iets je persoonlijk raakt waardoor de woede zich plotseling in je opbouwt, kan het goed zijn om de woedeaanval zo lang mogelijk uit te stellen.

Waarschijnlijk ken je het trucje wel: van 1 tot 10 tellen. Dit kan vaak al genoeg zijn om weer kalm te worden; woedebeheersing.

Is tot tien tellen toch onvoldoende?

De volgende stap is (meer…)

Omgaan met agressie doe je zo

Man met agressief gezicht; hoe omgaan met agressie?Helaas, soms word je met agressie geconfronteerd ondanks de adviezen uit het vorige artikel over ‘agressief gedrag voorkomen’. Nog niet gelezen? Doe het alsnog want de tips werken goed om vervelende problemen te voorkomen.

En mocht je het eerste artikel over agressie gemist hebben, lees het hier: ‘Confrontatie met agressie’.

Vandaag nog een artikel over hoe om te gaan met agressie. Voorlopig de laatste over dit onderwerp, behalve als ik nog meer vragen hierover ontvang.

Wanneer geconfronteerd met agressie is dit mijn voornaamste advies: (meer…)

Hoe agressief gedrag voorkomen? (3 tips)

Man met agressief gezichtDe vorige keer heb je gezien dat agressief gedrag geregeld voorkomt tijdens het uitgaan; zie mijn artikel ‘Confrontatie met agressie?’ In dat artikel gaf ik antwoord op de vraag van lezer Stefan; oorspronkelijk gesteld bij het artikel over woedebeheersing.

Zoals beloofd vandaag het vervolg. Je krijgt 3 tips hoe je agressief gedrag voorkomt. Of beter gezegd, hoe je in veel gevallen kunt voorkomen dat je geconfronteerd wordt met agressiviteit.

Agressief gedrag voorkomen tip #1. Vermijd clubs, bars en cafés met agressieve sfeer

Logisch! Toch blijkt deze tip nodig. Want wanneer ik ga stappen met een paar vrienden, stellen ze nog wel eens voor om de avond te vertoeven in een tent waar een agressieve sfeer hangt. Zij zijn zich duidelijk onvoldoende bewust van de mogelijk negatieve consequenties…

Wanneer je binnenstapt in zo’n club valt het je meteen op: de meeste mensen kijken nors uit hun ogen, alsof ze klaarstaan om je een paar stevige beuken te verkopen. Vaak is het barpersoneel ook onvriendelijk en worden vrouwen vaker lastiggevallen. Waag het niet om tegen iemand aan te stoten; een aanleiding voor bedreigingen.

Anekdote over agressief gedrag: nee, gelukkig kan ik geen anekdote met je delen over hoe het misging in zo’n discotheek; ik weiger namelijk dit soort uitgaansgelegenheden te bezoeken.

Hoewel, soms verschijnt er een artikel in de krant dat zo’n ongure tent wordt gesloten. De discotheek is dan bijvoorbeeld in verband gebracht met drugshandel of iets dergelijks.

Dus gebruik vooral je gezonde verstand en vermijd uitgaansgelegenheden waar een agressieve sfeer hangt. Zo voorkom je dat je problemen door agressief gedrag als het ware op je afroept.

Agressief gedrag voorkomen tip #2. Onveilig gevoel? Wegwezen!

Mits je je openstelt voor sfeer, is groepsgedrag vaak voorspelbaar. Het helpt als je weinig of geen alcohol drinkt. Je bent dan, samen met de uitsmijter, een van de weinige mensen die nog met zijn volle verstand functioneert.

Voor de duidelijkheid: je kunt wel degelijk een leuke avond hebben zonder het nuttigen van bier. Nuchter uitgaan is een kwestie van (meer…)

Confrontatie met agressie? (Feiten en advies)

Agressieve vuist door muur Een confrontatie met agressie kan helaas overal voorkomen. Zeker als je geregeld gaat stappen, ben je vast wel eens geconfronteerd met agressie, woede en geweld. Agressie van mannen en vrouwen, soms zelfs van horeca- en uitgaanspersoneel! Dit terwijl je je liever bezig houdt met vrouwen versieren, toch?

Ik weet nog goed dat, tijdens het begin van een leuk avondje stappen, de uitsmijter zijn agressie botvierde op een jonge man die anderen vervelend lastig viel.

De overduidelijk dronken, weerloze man kon nauwelijks op zijn benen staan. Toch kreeg hij een paar flinke beuken van de uitsmijter en werd vervolgens over de vloer hardhandig weggesleept.

Eh, een professional die excessief geweld vertoont doet een avondje stappen zeker geen goed! Gelukkig heb ik dit maar zelden zien voorkomen.

Ben jij eens geconfronteerd met agressiviteit en geweld? Lezer Stefan in ieder geval. Hij heeft bij het artikel over woedebeheersing een reactie geplaatst met een belangrijke vraag over agressie (meer…)