Romantiek – Gevaar van en Schaarste aan Romantiek

Man en vrouw gehuld in vurige romantische passie

In het vorige artikel over romantiek, heb je gezien wat romantiek is. Hopelijk heb je ook meteen geluisterd naar het interview van mij… Hier kun je het alsnog luisteren: ‘Wat je moet weten over romantiek‘.

Vandaag ga ik verder door over de romantiek in je liefdesleven. Het gaat om de juiste timing…

Het gevaar van romantiek

Wanneer de vrijgezelle man een oogje op een vrouw heeft, wil hij zijn best doen om haar te Veroveren. Hij wil romantisch zijn, laten zien dat hij echt om haar geeft.

Werkt dit? Meestal niet, want hij loopt in wezen te hard van stapel. Hoe kan zij speciaal voor hem zijn, als hij haar nog nauwelijks kent? Het lijkt eerder alsof hij haar probeert te versieren met een paar slappe versiertrucs!

Daarom raad ik mannen aan om op te passen met romantiek; bewaar het voor een later tijdstip. Een vrouw Veroveren doe je anders…

De schaarste aan romantiek

Andersom loopt het ook vaak mis. Hij heeft een vrouw Veroverd en heeft het gevoel gekregen dat ‘de buit binnen is’. Ze wil hem, er is geregeld seks, ze zijn een team.

Klaar is Kees! Nu kan hij eindelijk zijn aandacht op andere belangrijke zaken richten. Zijn carrière of hobby’s bijvoorbeeld.

Gevolg: hij geeft haar te weinig persoonlijke aandacht. De vlinders verdwijnen en de relatie wordt minder en minder. Op een gegeven moment ontstaat er zelfs een sleur…

En er komen steeds meer relatieproblemen, de relatie sleur neemt steeds meer toe. Zij voelt zich niet meer geliefd en begint meer te fantaseren over andere mannen.

Tegen die tijd ontvang ik e-mail met de vraag hoe hij het snel kan oplossen. Helaas is het dan vaak al te laat, zij heeft de hoop opgegeven. Ze wil wel, maar het bijzondere gevoel is helemaal verdwenen.

Maak dus niet dezelfde fout wanneer je een relatie hebt. Onthoud dat de vrouw steeds opnieuw Veroverd wil worden, eindeloos! En jazeker, daar hoort ook romantiek bij.

Wees romantisch (tips)

Ze is je vriendin of vrouw, doe je best om haar zich speciaal te laten voelen. Je mag haar complimenteren, je mag haar verrassen met een leuk cadeautje. Zorg dat je haar geregeld knuffelt, schrijf eens een keer een persoonlijke liefdesbrief voor haar.

Maak (meer…)

Relatieprobleem: niet meer verliefd

Herken je dit relatieprobleem: de verliefdheid is vervlogen. Dan kan de relatie op losse schroeven staan! Belangrijk probleem om zo snel mogelijk op te lossen zodat jullie de relatie kunnen redden.

Wat er vervolgens gebeuren… daarover ontving ik deze van een cursist:

Beste Victor,

Vele malen dank voor de cursus, hij werkt echt goed; ik heb/had er een supervriendin (al meer dan een jaar samen) mee gevonden die ook goed bij me past. Na een voor beide heerlijke 3-weekse zonvakantie (naar ze zeggen de ‘test’, al hanteer ik nog steeds het overvloed-principe en zet ik haar niet klem in een relatie en leven nog apart), belt mijn vriendin een week erna op dat ze het uitmaakt omdat ze geen verliefdheidsgevoel meer heeft. Veel mensen zeggen dat na 1 tot 1,5 jaar er een moment komt in de relatie dat verliefdheid verdwijnt en kan overgaan in houden van en een innige relatie.

Ze geeft aan dat ze me nog steeds super vindt maar dat alleen de gevoelens van verliefdheid zijn er niet meer. Na uitpraten en geflirt (om goede gevoelens weer te kweken) heb ik haar 3 weken bedenktijd gegeven om na te denken of ze echt zonder mij gelukkiger is. En dan is het graag of niet (volgens schaarste-principe).

Mijn vragen:
– Wat vind jij van die opmerking dat de verliefde gevoelens na een jaar of wat verdwijnen?
– Waar ging ik de fout in en wat raad je me aan?

W.
Utrecht

Het is normaal dat verliefdheid na verloop van tijd overgaat. Op zich hoeft dat niet meteen relatieprobleem te zijn. Slechts in hoge uitzondering blijf de verliefdheid jaren en jaren voortduren. Maar gelukkig is verliefd blijven niet nodig voor een goede en lange relatie.

Kun je de relatie nog redden, of is dit het begin van het einde en wordt ze je ex-vriendin? Dat is moeilijk te beoordelen op grond van wat je me vertelt. Wanneer lezers vragen stellen heb ik het liefst dat ze uitweiden over de situatie. Soms lijkt iets een relatieprobleem, maar dat hoeft het in werkelijkheid niet te zijn als de context wordt beschreven.

Hoe dan ook moet je (meer…)