Voornemens

Voornemens… ze worden elk jaar massaal gedaan, met veel motivatie en enthousiasme. Je mag je afvragen hoeveel er werkelijk terecht komt van deze voornemens…

Voornemens zijn slecht?

Nee, voornemens kunnen op zich prima zijn. Wel is het belangrijk om niet teveel hooi op je vork te nemen.

Teveel in een keer proberen aan te pakken is bijna altijd gedoemd tot mislukken. En dat kan ten koste gaan van je zelfvertrouwen. Dus, hier vijf tips voor succesvolle voornemens…

Voornemen tip #1. Houd focus

Zoals ik net al aangeef: neem je voor om slechts één verandering door te voeren in je leven. Teveel in een keer gaat ten koste van je focus; fragmentatie van je aandacht.

Plus je loopt het risico dat wanneer een van de vele voornemens sneuvelt, er een domino-effect optreed. Voor je het weet vliegen alle voornemens het raam uit!

Een verandering doorvoeren in je leven vergt meestal veel van jezelf. Alleen met krachtige focus kun je succes oogsten met je voornemen.

Voornemen tip #2. Maak er een gewoonte van

Richt je aandacht op deze ene verandering voor een maand of twee, drie. Houd vol zodat je van de nieuwe verandering een gewoonte hebt gemaakt.

Vanaf dat moment wordt het veel gemakkelijker voor je. Je hebt minder wilskracht nodig, het wordt meer een ‘onbewust bekwame’ handeling.

Voornemen tip #3. Calculeer discomfort in

Voordat je voornemen een gewoonte is geworden, houd rekening met discomfort. In eerste instantie is het vaak moeilijker om je vast te houden aan je voornemen. Je wordt namelijk geregeld uitgedaagd. Hoort erbij!

Willekeurige voorbeelden van hoe je uitgedaagd wordt:

 • Het weer zit tegen terwijl je je had voorgenomen om te gaan hardlopen;
 • De snack-machine op het werk verleid je dagelijks tot snoepen, terwijl je je had voorgenomen om gezonder te eten;
 • Een aanlokkelijke nieuwe game is uit die al je vrienden en vriendinnen al spelen. Maar jij had je voorgenomen om minder te gamen en meer naar buiten te gaan;
 • Je neigt naar het bestellen van extra drankjes tijdens het uitgaan. Alleen je had je voorgenomen om zuiniger met je geld om te gaan;
 • Je goede vriend(in) of partner biedt je een sigaret aan, maar je bent gestopt met roken…

Zoals je ziet, je zult waarschijnlijk geregeld geconfronteerd worden met discomfort. Nee zeggen op een aangeboden sigaretje, toch naar buiten gaan ondanks de regen, de snack-automaat voorbij lopen.. ze geven niet het verlangde comfortabele gevoel.

Discomfort voelt niet lekker, het is niet relax. Je wordt er misschien ook (tijdelijk) moe van. Soms loop je tegen weerstand aan van anderen, die niet blij zijn met het voornemen tot zelfverbetering.

En juist dàt hoort bij het doorvoeren van je voornemen. Niet opgeven!

Voornemen Tip #4. Incasseer eventuele terugvallen

Ervaar je op een gegeven moment een terugval? Nee, je hoeft niet boos op jezelf te zijn. Jezelf afstraffen werkt op termijn niet zo goed.

Erken eerst de terugval. Onderzoek vervolgens, zonder veroordelen, wat de oorzaak is. Bedenk zo nodig een extra plan van aanpak om de verleiding of neiging te verminderen naar je oude gedrag. Zet je vervolgens over de terugval heen en ga verder met het uitvoeren van je voornemen.

Voornemen tip #5. Maak de verandering je helemaal eigen

Voor structurele verbetering is het zelfs noodzakelijk om het als iets eigens te beschouwen. Maak het je nieuwe levensstijl.

Hoe? Door de verandering als onderdeel te maken van hoe jij jezelf ziet; zelfbeeld. Zeg geregeld tegen jezelf dat het typisch iets voor jou is, je nieuwe levensstijl.

Heb je mijn E-cursus VrouwVeroveren gevolgd? Dan ben je je bewust van het feit dat zelfbeeld erg belangrijk is voor je (liefdes)leven.

Wil je extra motivatie? Zie hieronder nog veel meer tips wat betreft voornemens.

Maak je voornemens leuk, lekker en sexy

Maak nieuwjaarsvoornemens sexyHet jaar 2017 is aangebroken. Ik wens je veel geluk en gezondheid toe! Zie daarover ook deze video die ik laatst heb uitgebracht. En natuurlijk met alles wat daarbij hoort, dus ook de leuke en lekkere ervaringen…

Natuurlijk hoef je je niet per se iets voor te nemen. Je bent vrij. En je mag je ook in een andere periode van het jaar je iets voornemen; los van het begin van het kalenderjaar.

Heb je je dit jaar wel iets voorgenomen? Je bent niet de enige: 80% van de Nederlandse bevolking heeft zich voor het nieuwe jaar iets voorgenomen.

De meeste mensen hebben afvallen en meer sporten of bewegen als voornemen. Misschien is dat ook jouw voornemen?

Graag geef ik je extra motivatie om je voornemen uit te voeren.

Hoe? Door je te wijzen op hoe je je voornemen leuker en lekkerder en sexy kunt maken.

Met een speelse knipoog: Lees verder over - Maak je voornemens leuk, lekker en sexy

Afvallen & lichaamsbeweging (word sexy!)

Strakke buik dankzij afvallen en voldoende lichaamsbeweging. Sexy!Dit is de eerste editie uit de reeks over hoe je voornemens meer leuk en lekker kunt maken. Bijvoorbeeld door de ‘sexy voordelen’ extra op de voorgrond te zetten. Of hoe je het kunt combineren met iets dat te maken heeft met seks en flirten.

Is afvallen je voornemen? Met de focus op meer lichaamsbeweging? Vandaag ben jij aan de beurt!

Ik ben geen voedingsdeskundige dus je krijgt geen gedetailleerde voedingstips over hoe af te vallen. Genoeg deskundigen die je daar beter over kunnen adviseren. Check bijvoorbeeld de vele boeken die over het onderwerp zijn uitgebracht. Zie iets verderop in dit artikel twee boeksuggesties.

Mij gaat het om je mentaliteit bij het afvallen en lichaamsbeweging. Met de juiste mentaliteit pakt uiteindelijk alles beter voor je uit. Lees verder over - Afvallen & lichaamsbeweging (word sexy!)

Stoppen met roken, word sexy!

Stoppen met roken maakt je sexyDit is het tweede artikel over de meest voorkomende voornemens die mensen hebben. Vandaag het wel bekende voornemen: stoppen met roken.

Wil jij liever je sjekkie’s blijven rollen en lekker doorpaffen? Of je wilt geen afscheid nemen van het sporadische sigaartje? Dit artikel is NIET voor jou bedoeld. Ik hoop dat je geniet van je tabak…

Vrijwel iedereen is bekend met het feit dat roken je gezondheid schaadt, in meerdere opzichten. Dat feit alleen al kan je motiveren om te stoppen met roken. Graag geef ik je extra brandhout voor meer motivatie en zelfvertrouwen…

Voordelen van niet roken

Dus, niet roken is beter voor je gezondheid. Je lichaam functioneert beter en op termijn voel je je beter. Mooi! Maar wist je dat stoppen met roken ook een grote impact kan hebben op je liefdes- en seksleven?

De voordelen van stoppen met roken roken:

 • maakt dat je beter kunt ruiken (belangrijk voor je partnerkeuze en extra genot in bed);
 • maakt dat je beter kunt proeven (lekkerder zoenen en orale seks);
 • het geeft je een betere mond- en lichaamsgeur (meer zoenen, meer seks);
 • het is beter voor je longen. Je voedt je lichaam met minder moeite van méér zuurstof, zodat onder andere je huid er mooier uitziet (je oogt meer aantrekkelijk en sexy);
 • niet roken is beter voor de doorbloeding van je lichaam (zeer belangrijk voor bijvoorbeeld het functioneren van je geslachtsdelen…);
 • het is beter voor je algehele conditie (ook in bed);
 • stoppen bespaart veel kosten, waardoor je bijvoorbeeld wat vaker uit kunt gaan (je ontmoet meer potentiële liefdespartners).

Dat zijn een boel sexy voordelen of niet?!

Nog een voordeel van het laten staan van tabak: Lees verder over - Stoppen met roken, word sexy!

Voornemen: meer tijd voor jezelf nemen

Klok 'Meer tijd voor jezelf'Een populair voornemen is het nemen van meer tijd voor jezelf. Maar hoe doe je dat als je agenda volgepland is met een overdosis aan afspraken en activiteiten? Te veel stress, te weinig tijd!

En al helemaal als je in een relatie of huwelijk zit, met eventueel kinderen… Hoe kom je ooit nog aan jezelf toe?

Ik begin vandaag met de crux van meer tijd voor jezelf nemen (al dan niet in een relatie). Daarna som ik 5 voordelen op van ‘me-time’.

Afsluitend ontdek je waarom tijd voor jezelf goed is voor je relatie en gezin… en dat het je erg sexy kan maken (ook als vrijgezel). Lees verder over - Voornemen: meer tijd voor jezelf nemen

Maak van 2017 een fantastisch jaar

 

Heb je vragen of Lees verder over - Maak van 2017 een fantastisch jaar

Pagina 1 van 212

Over versiercoach Victor Verlon

Victor Verlon

Volg mij op Facebook

Victor Verlon is zowel versiercoach als sekscoach. Hij is in het jaar 2008 deze site over aantrekkingskracht begonnen. Sindsdien brengt hij wekelijks een artikel/video uit over flirten, versieren, relaties, seks en liefdesverdriet. Lees verder...

Aantrekkingskracht extra’s:

Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen met vrouwen
Seks scoren
Seks scoren
Openingszinnen
Openingszinnen
Sekscursus
Sekscursus