Openingszinnen blijven lastig? Kan jij het aantal vrouwen dat je ontmoet hebt op één hand tellen? Of erger nog: valt er niets te tellen?

Slecht nieuws: geen ontmoetingen resulteert in geen succes. Het is tijd om daar verandering in te brengen.

“Openingszin! Victor, geef me een openingszin!”

Ik ontvang geregeld e-mails met de vraag of ik een paar openingszinnen kan geven. Want hoe moet je nu die leuke vrouw aanspreken?

Voordat ik deze vraag beantwoord, wil ik aangeven dat mannen die vragen om een openingszin, oogkleppen ophebben. Waarom?

Omdat openingszinnen onbelangrijk zijn

Ken je de filmcomedy Hitch? Will Smith is in deze film de ‘dating doctor’ die verschillende mannen coacht in het daten. Alex Hitchens spreekt vrouwen aan met openingszinnen en vlotte babbeltjes waar zelfs Brugman U tegen zou zeggen. Je krijgt bijna het idee dat perfecte openingszinnen en snelle praatjes een vereiste zijn.

Te veel mannen denken dat ze zo glad als een aal moeten zijn; zij breken zich het hoofd over de ‘juiste’ openingszin en blijven daardoor passief!

Ik zeg je: in wezen is de openingszin niet zo belangrijk als wordt beweerd. Een simpele vraag of opmerking die op dat moment opkomt, is meer dan voldoende.

Maar als je je druk maakt om de ‘juiste openingszin’ zal je vaak met je mond vol tanden staan…

Je hoeft haar NIET te ‘betoveren’ met mooie woorden. Veel belangrijker is je Verovermentaliteit. Zolang je je niet druk maakt over de vraag of je nu wel of niet in de smaak valt, zal je ontspannen zijn. Je zult de creativiteit hebben om haar een vraag te stellen of om een opmerking te maken.

Aanspreken te spannend?

Zolang je moeite hebt om met deze spanning om te gaan, zal het aanspreken moeilijk blijven. Maar ik zal je helpen. In les 1 van de E-cursus geef ik een opdracht die ervoor zorgt dat je je BEWUST wordt van de aanspreekmogelijkheden.

Het is de eerste stap om de beruchte passiviteit te elimineren! De tweede stap is jezelf laten wennen aan het leggen van contact.

Vier super openingszinnen

“Hoi”, “Hey”, “Hallo”, “Dag”

Juist, het zijn de bekende begroetingen die prima zijn als gebruik van openingszinnen. Ik wil dat je deze ‘super openingszinnen’ de komende tijd veel gaat gebruiken.

Wen jezelf eerst aan het begroeten van mensen die aan het werk zijn. De serveerster in een restaurant, de baliemedewerker van de bank, de groenteman, de krantenjongen, etc.

Ga vandaag nog een boodschap doen in een supermarkt of winkelstraat en begroet iedereen die daar aan het werk is.

Pas als je dit goed afgaat, zet je de oefening voort door vreemde vrouwen te groeten. Ik weet dat het heel spannend kan zijn als je dit nog nooit hebt gedaan. Gelukkig hoef je niet meteen in het diepe te springen.

Begin met een klein stapje vooruit:

Neem je voor om per dag slechts één vreemde vrouw te groeten.

Wordt de spanning je teveel? Haal eens diep adem en herinner jezelf eraan dat de groet een teken is van vriendelijkheid. Er kan je in wezen niets gebeuren!

Je loopt op straat en je ziet een vrouw lopen: “Hoi!”

Ze hoeft niet per se aantrekkelijk te zijn. Het maakt niet uit of ze in gezelschap is van haar vriendinnen. En groet haar OOK als ze haar geluiddempende groene oorwarmers op heeft. Voor mijn part loopt ze telefonerend aan de andere kant van de straat en SCHREEUW je haar gedag.

Wees gerust, meer dan begroeten hoef je (voorlopig) niet te doen. Na de groet loop je door zonder verder met haar te praten; je hebt met succes je opdracht volbracht!

Het opzienbarende effect van gewenning

Na verloop van tijd vergroot je het aantal begroetingen naar drie per dag, vijf per dag, zeven, tien, enzovoorts!

Het is een kwestie van jezelf eraan laten wennen. Want als je eenmaal gewend bent aan het groeten, dan gebeurt er iets bijzonders. JIJ zult de baas zijn over je zenuwen in plaats van andersom! Weg kopzorgen over ‘openingszinnen’, weg verlammende zenuwen. Dan vind je de ontspanning die nodig is om ter plekke een vraag of opmerking te bedenken.

En dat zijn ze beste openingszinnen, zo wijst de praktijk uit.

Wil je gratis tips? Schrijf je in en leer vrouwen aanspreken. En zie het onderwerp aanspreken van vrouwen voor nog meer artikelen.