Mooie vrouwen versieren, moeilijker?

Tekening van een mooie vrouw

Wil jij graag mooie vrouwen versieren? Zoals je wellicht al ontdekt hebt, over mooie vrouwen schrijf ik graag…

In mijn studietijd vond ik het moeilijk om me te concentreren tijdens de tentamens. Het leek wel alsof vrouwen extra hun best deden om er nog aantrekkelijker uit te zien dan anders.

De vrouwen droegen iets strakkere kleding, toonden een tikje meer bloot, droegen het haar los, hadden een zacht geurende parfum opgedaan. En natuurlijk hadden ze hun mooiste hoge hakjes aangedaan waardoor de benen en rondingen nog meer in het oog sprongen…

Ja, dat was vervelend als je goede cijfers wilde halen…

Uit een onderzoek uitgevoerd van de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat mannen dommer zijn in het bijzijn van mooie vrouwen. In een van de experimenten moesten de mannelijke proefpersonen als opdracht een gesprekje voeren met iemand van dezelfde sekse en iemand van de andere sekse, een mooie vrouw. Na een gesprekje werd het verstandelijk functioneren gemeten met een bepaalde taak.

Wat blijkt, mannen zijn opmerkelijk minder intelligent na het gesprekje met de mooie vrouw! En het maakt niet uit of hij al een vriendin heeft of niet; het effect is hetzelfde. (meer…)

Mooie Vrouwen – 7 Clichés over Mooie Vrouwen

Tekening van een mooie vrouwOp mijn artikel over perfectionisme kwamen veel goede reacties. Sommige mannen (h)erkende het perfectionisme in zichzelf. Ik hoop dat zij hier wat aan gaan doen, perfectionisme is als een blok aan het been zowel tijdens het vrouwen versieren als in een relatie.

Er waren ook een paar reacties over het hebben van een relatie met een mooie vrouw. Leuk onderwerp en belangrijk, dus vandaag wijs ik mannen op een paar clichés over mooie vrouwen (vaak maakt een mooie vrouw zich door haar schoonheid al erg aantrekkelijk).

En misschien dat ik er een andere keer verder over blog, zeker als dit onderwerp ‘schoonheid’ vragen oproept. (meer…)

Lekker Slim – Doorgrondt het vrouwelijk brein?

Lekker SlimLekker Slim is een spelshow gepresenteerd door Bridget Maasland, waarin zes mannelijke kandidaten moeten raden of koppels van vrouwen de juiste antwoorden weten op kennisgerichte vragen.

Een compilatie van ‘Lekker Slim’

Misschien heb je nog nooit een uitzending gezien van het tv-programma. Maar met het bekijken van deze korte compilatie hieronder, krijg je vast een redelijke indruk van deze tv-show: (meer…)

Knappe vrouwen versus minder knappe vrouwen aanspreken?

Hoi Victor Verlon,

Als ik op stap ga, leer ik veel vrouwen kennen. Ik geraak gemakkelijk aan de praat, maar het probleem is dat dit alleen met vrouwen gebeurt waar ik mij niet tot voel aangetrokken. Als ik nu echt knappe meiden tegenkom, durf ik geen gesprek te beginnen. Zelfs als ze de hele tijd naar me kijkt, dan overvalt mij een soort van verlegenheid.

Mijn vraag is, denkt een knappe vrouw hetzelfde als een minder knappe vrouw? En mijn tweede vraag is, hoe weet ik welke vrouw mij wel ziet zitten en welke niet?
Gelukkig nieuwjaar en veel plezier nog.

Groet,

G. uit Limburg

Het is positief dat je gemakkelijk in contact komt met de vrouwen waar je je in eerste instantie niet toe voelt aangetrokken. Je doet zo ervaring op met vrouwen en het is tevens een oefening voor het aanspreken van de meer aantrekkelijke vrouwen.

Maar verlegenheid steekt de kop op als het om een echte knappe dame gaat. Oorzaak?

De oorzaak ligt bij jezelf. Want je hebt je fantasie op een negatieve manier gebruikt waardoor in jouw ogen knappe vrouwen een speciale status hebben gekregen…

Maar eerst:

Geef aantrekkingskracht iets langer de kans

Sta niet te snel klaar met je oordeel wat betreft schoonheid. Als je je alleen op de hele mooie vrouwen richt, kan je een hele leuke, charmante en interessante vrouw mislopen.

Ga bijvoorbeeld een langere conversatie aan en stel je nieuwsgierig op. Je komt er dan snel achter of er nog aantrekkingskracht kan ontstaan… Uiteraard, dit advies gaat niet op als een vrouw je absoluut niet aanstaat.

En nu naar het antwoord op je eerste vraag:

Knappe vrouwen versus minder knappe vrouwen

Een knappe en een minder knappe vrouw verschillen niet zo van elkaar.

Ten eerste omdat (meer…)