2 vervelende nadelen van online dating

Toetsenbord met de knop: Online DatingNa de vele artikelen en video’s over flirten, relaties, Veroveren, mogen er ook meer tips verschijnen over online dating. Ik ontvang daar namelijk geregeld vragen over.

Online daten heeft aantrekkelijke voordelen, een onderwerp voor een andere keer. Toch kent internet dating wel degelijk ook nadelen.

In dit artikel bespreek ik 2 vervelende nadelen zodat je weet waar je op datingsites rekening mee dient te houden. Een gewaarschuwd man telt voor twee, toch?

Online dating nadeel #1: (meer…)

Ze geeft haar telefoonnummer niet? (vervolg)

geheim-telefoonnummer

Dit is het vervolg op het eerste deel; ze geeft haar telefoonnummer niet, oorzaak?, waarbij ik een vraag beantwoord van Adrian.

Voor de duidelijkheid de belangrijkste feiten op een rij:

 • Ze stond open voor je initiatief. Je had haar al een paar keer gesproken en je hebt haar op een gegeven moment uitgenodigd voor een afspraakje. Toen het afspraakje plannen niet meteen lukte, reageerde ze positief toen je haar telefoonnummer vroeg.
 • Je liet haar wachten. Je kon niet meteen haar telefoonnummer noteren want je had geen telefoon bij je; deze ging je vol enthousiasme halen. Maar… je liet je afleiden door een vriend waardoor ze 10 minuten op je moest wachten.
 • Ze bood weerstand. Ze wilde uiteindelijk toch niet haar telefoonnummer geven, maar gaf wel het e-mailadres van haar Facebook account.

Trouwens, of het nu om Whatsapp gaat, een telefoonnummer of wat dan ook, mijn advies blijft hetzelfde!

Belangrijkste vraag:

Waarom gaf ze haar telefoonnummer niet?

Je vroeg haar telefoonnummer op het juiste moment; de sfeer was vrijblijvend en het contact was spontaan. Maar toen liet je haar wachten waardoor ze serieus begon na te denken. Een paar willekeurige probleemgedachten:

 • Angst; wil ik met hem afspreken? Ik ken hem niet goed en als de conversatie dan stil valt… O jee, de pijnlijke stilte!
 • Niet mijn type; ik val alleen op blonde types, hij is niet mijn type.
 • Wraak; dus hij laat me wachten? Nu ga ik hem laten wachten, haah!
 • Moeilijke-keuze; wacht eens even, hij wil met me afspreken. Maar ik vind Tom ook wel leuk en hem ken ik iets beter. Misschien maar een beetje gas terugnemen.
 • Angst voor teleurstelling; hij laat me wachten, dus uiteindelijk gaat hij me toch niet bellen. Net als die kerel van vorige week. Mannen doen nooit wat!
 • Potentiële stalker; is het wel verstandig, dadelijk heb ik weer zo’n stalker achter me aan.
 • Hard to get spelen; hij is zo leuk! Oh nee, ik loop weer te hard van stapel. Laat ik maar hard to get spelen, hopelijk gaat hij me dan echt leuk vinden.
 • Player; nou ja zeg, hij houdt me aan het lijntje. Waar is hij? Bah, het is vast weer zo’n irritante player!
 • Twijfels; ik vind hem leuk, ik vind hem niet leuk. Nee, ik vind hem wèl leuk. Nee, ik vind hem niet leuk… Help, snel m’n beste vriendin bellen want ik weet het niet meer!

Je kon deze probleemgedachten voorkomen door meteen haar nummer te noteren. Ik schrijf telefoonnummers altijd direct op mijn (meer…)

Testen – Vrouwen Testen Mannen?

Een aantal reacties van de laatste tijd ging over hoe vrouwen ons mannen testen… Interessante reacties, bedankt daarvoor!

Een citaat van Wilco bij ‘Mooie vrouwen versieren moeilijker?”

In de vriendengroep zitten heel stel super mooie meiden, leert wel makkelijk. Ze zijn net zo normaal als alle andere meiden. beetje meer eisend wel. Als er een jongen naar ze toe stapt, (wat heel weinig gebeurt) dan wordt hij ook meteen getest. Kom ook niet aan met een stomme smoes, werkt dus niet. Alleen als ze iets hebben gevonden durven ze ook bijna niet toe te geven dat ze het echt leuk vinden. duurt allemaal wat langer. Maar als je de tests doorkomt, zit je meestal ook makkelijk in de vriendengroep.

Heb zelf als ik een mooie meid aanspreek wel moeite om het juiste te zeggen waar zij van gaan praten. Omdat ze niet makkelijk reageren en eerst testen of je hun interesse kan wekken.

En nog een citaat van Rik bij ‘Hoe omgaan met afwijzing’:

Een afwijzing kan dus ook een soort test zijn. (Goede conclusie van je, Dirk) Zou je op dat ‘testen’ wat dieper in willen gaan? Hoe heb je door dat je uitgetest wordt? Hoe kun je dat aan een vrouw zien? Als je uitgetest wordt, kun je dan het beste ontspannen en speels reageren en doen alsof je helemaal niet uitgetest wordt? Welke houding kun je je het beste aannemen als je uitgetest wordt met andere mensen erbij?

En een citaat van Manon, die haar reactie plaatste bij ‘Wanneer uitnodigen voor het tweede afspraakje’:

Voor mij is het een test of hij mij daadwerkelijk beter wilt leren kennen!

Je raadt het al, vandaag blog ik over hoe vrouwen ons mannen testen. Natuurlijk in de context van vrouwen versieren. Ik beantwoord vragen als: (meer…)

Afwijzing – Meer Succes door Afwijzing

Meer succes door afwijzing

Heb je het artikel over omgaan met afwijzingen al gelezen? In dat artikel heb je gezien dat er kortweg twee manieren zijn om met een afwijzing om te gaan:

 1. De afwijzing persoonlijk opnemen waardoor deze je zelfvertrouwen ondermijnt; een blauwtje lopen.
 2. De afwijzing NIET persoonlijk opnemen waardoor je vlot andere vrouwen kunt versieren.

Uiteraard is die laatste manier de betere. Niet alleen omdat je dan niet opgeeft en je zelfvertrouwen met vrouwen behoudt… Door de afwijzing niet persoonlijk op te vatten kan deze je zelfs meer succes met vrouwen brengen.

Hoe? Dat zie je nu… (meer…)

Te vroeg zoenen is gevaarlijk

Boter kaas en eieren met lipstick afdrukken - Te vroeg zoenenZoenen kan heerlijk zijn, maar te vroeg zoenen is geen aanrader voor het verder versieren.

In het vorige blogartikel behandelde ik de vraag wat voor vrouwen de betekenis is van de eerste zoen en waarom je beter niet meteen kunt zoenen.

Maar wat als je haar toch wèl hebt gezoend tijdens de eerste ontmoeting, wat dan?

Wellicht vraag je je af of deze vrouw dan nog wel te versieren is

Te vroeg gezoend? Koester vooral geen hoge verwachtingen

Het kwaad is geschied. Probeer de vrouw dus niet (meer…)

Pagina 1 van 212