Verlegen – Overwin je verlegenheid

VerlegenVerlegen zijn kan een serieus probleem vormen bij het ontmoeten van mensen, bij het aangaan van vriendschappen. Of bij het zoeken van een nieuwe baan. En nog erger, gene kan een goed liefdes- en seksleven flink in de weg staan.

En juist op de vervelendste momenten speelt timiditeit op.

Een paar willekeurige voorbeelden:

  • Wanneer je een vraag wilt stellen of je mening wilt delen; zeer handig tijdens een belangrijke vergadering (not!)
  • In de omgang met collega’s of klanten; erg nuttig voor je functioneren op de werkvloer (not!)
  • Wanneer je je in gezelschap begeeft; heel gezellig tijdens een feestje (not!)
  • Bij de kennismaking met een onbekende; lekker praktisch tijdens het eerste afspraakje (not!)
  • Wanneer iemand met je flirt of duidelijk openstaat voor meer…

Niemand wil verlegen zijn! Daarom krijg je vandaag ondersteuning om je uit je schulp te laten kruipen. Naast een paar belangrijke adviezen, geef ik tevens een eerste oefening voor het overwinnen van je bedeesheid.

Belangrijkste advies eerst:

Minder verlegen door meer zelfvertrouwen

Om het verlegen zijn tegen te gaan, is het vergroten van je zelfvertrouwen uiteraard van groot belang. Je ontwikkelt kracht om je over innerlijke weerstanden heen te zetten.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Zie mijn artikelen over zelfvertrouwen en gebruik mijn Zelfvertrouwen-programma dagelijks.

Naast het vergroten van zelfvertrouwen, kun je nog meer aan je verlegenheid doen. Om te beginnen, stel jezelf deze vraag: (meer…)

Verliefd – 7 Kenmerken van Verliefd zijn

Hart: verliefd kenmerkenGeregeld ontvang ik e-mail van mannen die zich afvragen of ze nu wel of niet verliefd zijn. Ze vragen zich af wat de kenmerken zijn.

“Victor, kan ik niet een of andere test doen?”

Deze mannen zijn in de war. Want ja, er is wel aantrekkingskracht. Alleen zijn dat slechts seksuele verlangens of zijn er werkelijk verliefde gevoelens?

Ik help deze mannen graag uit de brand. Dus daarom heb ik 7 kenmerken van verliefd zijn in willekeurige volgorde op een rij gezet.

Zo kun je jezelf bij wijze van spreken testen of je werkelijk verliefd bent.

Kenmerken van verliefdheid

#1. Je voelt je ongemakkelijk of zelfs verlegen wanneer (meer…)

Meer zelfvertrouwen – Verdubbel je Zelfvertrouwen Vandaag

Nog vandaag meer zelfvertrouwen krijgen zodat je bij wijze van spreken vandaag kunt vrouwen versieren? Blijf lezen…

Een van mijn trouwste bloglezers heeft een reactie achtergelaten bij het artikel over schaarste en overvloed:

Ik wil een ervaring delen.

Gisteren heb ik een kant van het overvloed-concept gezien. Het is een benadering met het idee dat ik wat voor de vrouw doe. Ik heb het dan niet zozeer over een klusje voor haar doen, maar dat ik haar dan een soort van gunst verleen.

Het verliep zo, ik was met haar in de bioscoop. Tijdens de film voelde ik dat haar aandacht met mij was; ze raakte me steeds ”per ongeluk” aan. Het was voor mij makkelijk aan te voelen dat ze behoefte heeft aan warmte; een hand om haar heen ofzo.

Ik stond even stil bij mezelf en werd me bewust dat ik deze vrouw iets kon schenken. Ik wil natuurlijk ook heel graag met haar knuffelen, maar ik had in mijn beleving de benadering dat ik deze ”arme dame” even ga geven waar ze naar verlangt, want straks voelt ze zich nog verdrietig. Alsof ik haar help…

Dit maakte mijn handelen krachtiger en kon ik met veel zekerheid haar hand pakken en er over aaien.

Bedankt Rachid, dit is een prachtige reactie die absoluut in het spotlicht mag staan! Jouw suggestie kan anderen cursisten helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen met vrouwen.

Mannen die te weinig zelfvertrouwen hebben of een beetje verlegen zijn, nemen vaak het verkeerde perspectief in tijdens het flirten en Veroveren… Ze voelen zich geremd en nemen daardoor te weinig initiatief. Ik doe er alles aan om hen te ondersteunen zodat ze juist meer initiatief nemen.

Om het weekend goed in te gaan, haak ik in op Rachid’s zelfvertrouwen-tip door deze verder te verduidelijken.

De oorzaak van te weinig zelfvertrouwen

Dit is samengevat het denkproces van de onzekere man: (meer…)

Zonder oogcontact vrouwen aanspreken?

Kun je zonder oogcontact vrouwen aanspreken? Of is oogcontact een noodzakelijkheid, een must? Deze lezer stelde een belangrijke vraag bij een ander artikel over communiceren met oogcontact:

Heey,

Zelf heb ik, als ik contact maak met vrouwen, natuurlijk ook vaak genoeg te maken met oogcontact. Dat is logisch, gezien communicatie tussen mensen nou eenmaal voor een groot deel bestaat uit oogcontact, dus ook communicatie naar vrouwen. Je ogen verraden nou eenmaal waar je geïnteresseerd in bent en in wat voor stemming je bent.

“In discotheken moet je vaak om je heen kijken, zoek naar oogcontact” is een veel gehoord advies op vele ‘flirtsites’. In de praktijk zoek ik soms naar oogcontact, maar krijg het bijna nooit. Sterker nog, als ik om mij heen kijk lijkt het net alsof iedereen druk bezig is met ‘om zich heen kijken’, zo erg dat ze niet eens merken wat ze nou eigenlijk zien.

Op straat is een ander voorbeeld, dat ik 9 van de 10 keer geen oogcontact maak met de mensen die ik kruis. Meestal gaan ze met de hoofd naar beneden. Natuurlijk is een goed getimede groet dan een simpele oplossing, maar op andere locatie is dat niet altijd mogelijk.

De meeste vrouwen gaan meestal niet ‘zo zo’ door het leven: ze zijn druk in gedachten verzonken, luisteren naar hun I-Pod of bellen met hun vriendinnen.

Opmerkelijk genoeg, hoor ik soms van vrouwen dat ze wel eens naar mannen kijken om te zien hoe ze reageren. Door met een charmante lach naar je te kijken, hopen ze dat mannen terug lachen. Dit zullen vrouwen waarschijnlijk doen om een bepaalde bevestiging te krijgen voor hun onzekerheid, en om te kijken hoe ze op de markt liggen.

Ik ben best wel benieuwd hoe ik dan een blik kan maken die haar nieuwsgierig maakt hoe ik nou over haar denk. Een manier waarop ze kan zien dat ik een interessante doch mysterieuze man ben waar ze veel plezier mee kan hebben.

Groetjes (Tom)

Tom, bedankt voor je reactie. Dit soort reacties maken mijn blog waardevol voor iedereen!

Wat betreft je vraag: Nee, je hoeft niet te wachten op oogcontact voordat je haar aanspreekt. Eerst oogcontact is ideaal, maar niet noodzakelijk. Dus spreek de dames aan, ook zonder oogcontact vooraf!

Maar voor de mannen die (meer…)

Knappe vrouwen versus minder knappe vrouwen aanspreken?

Hoi Victor Verlon,

Als ik op stap ga, leer ik veel vrouwen kennen. Ik geraak gemakkelijk aan de praat, maar het probleem is dat dit alleen met vrouwen gebeurt waar ik mij niet tot voel aangetrokken. Als ik nu echt knappe meiden tegenkom, durf ik geen gesprek te beginnen. Zelfs als ze de hele tijd naar me kijkt, dan overvalt mij een soort van verlegenheid.

Mijn vraag is, denkt een knappe vrouw hetzelfde als een minder knappe vrouw? En mijn tweede vraag is, hoe weet ik welke vrouw mij wel ziet zitten en welke niet?
Gelukkig nieuwjaar en veel plezier nog.

Groet,

G. uit Limburg

Het is positief dat je gemakkelijk in contact komt met de vrouwen waar je je in eerste instantie niet toe voelt aangetrokken. Je doet zo ervaring op met vrouwen en het is tevens een oefening voor het aanspreken van de meer aantrekkelijke vrouwen.

Maar verlegenheid steekt de kop op als het om een echte knappe dame gaat. Oorzaak?

De oorzaak ligt bij jezelf. Want je hebt je fantasie op een negatieve manier gebruikt waardoor in jouw ogen knappe vrouwen een speciale status hebben gekregen…

Maar eerst:

Geef aantrekkingskracht iets langer de kans

Sta niet te snel klaar met je oordeel wat betreft schoonheid. Als je je alleen op de hele mooie vrouwen richt, kan je een hele leuke, charmante en interessante vrouw mislopen.

Ga bijvoorbeeld een langere conversatie aan en stel je nieuwsgierig op. Je komt er dan snel achter of er nog aantrekkingskracht kan ontstaan… Uiteraard, dit advies gaat niet op als een vrouw je absoluut niet aanstaat.

En nu naar het antwoord op je eerste vraag:

Knappe vrouwen versus minder knappe vrouwen

Een knappe en een minder knappe vrouw verschillen niet zo van elkaar.

Ten eerste omdat (meer…)