Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 2)

Man alleen in de kou; het alleen zijn

Dit artikel is in eerste instantie geschreven voor de Winterse feestdagen. Maar het onderwerp is essentieel: je zelfstandigheid leren opstellen. Neem daarom dit artikel door. Dus ook wanneer de lente aanbreekt, de zomer en de herfst!

In deel 1 van ‘Alleen met de Feestdagen’ heb je gezien dat de angst om alleen te zijn voort komt uit het Schaarste-concept. Neem eerst het vorige deel over ‘alleen zijn’ door voordat je dit artikel leest…

Vandaag krijg je drie aandachtspunten en een belangrijke ‘alleen-zijn-oefening’… Sla de oefening niet over want deze verbetert zowel je sociale- als liefdesleven!

Aandachtspunt #1:

Weet wat ‘eenzaamheid’ betekent

Alleen zijn is totaal anders dan eenzaamheid. Eenzaamheid is het gevoel van onbehagen doordat sociale behoeften niet worden bevredigd.

Simpel gezegd: als je eenzaam bent, heb je te weinig contact met mensen. Voorkom dit nare gevoel en zorg voor voldoende contact met anderen; kennissen, vrienden, werk en vluchtige ontmoetingen.

Er gaat nog meer schuil achter het eenzaamheidsgevoel. Het is gaat over meer dan alleen sociaal contact. Misschien schrijf ik er nog eens een keer over. (Wil je dat? Reageer onder dit artikel!)

Voor de mannen: overweeg het downloaden van mijn E-boek Breek het IJs. Je ontmoet niet alleen meer vrouwen, het biedt ook voordelen voor je sociale leven.

Hoe dan ook, de manier waarop je contact maakt met mensen kan grote impact hebben op je algehele leven. Op liefdesvlak, sociaal en zeker ook zakelijk!

Aandachtspunt # 2:

Weet wat ‘alleen zijn’ betekent

Wanneer je weet wat ‘alleen’ betekent, is alleen zijn iets positiefs en dat vermindert meteen de angst.

Alleen is: al één.

Je bent al één geheel en daarom ben jij compleet. Je hebt dus geen partner nodig om een leegte te vullen. Uiteindelijk hangt (liefdes)geluk af van jouw mentaliteit en hoe je in het leven staat. Ongeacht vrouwen versieren of mannen versieren!

Aandachtspunt # 3:

Leer alleen te zijn

Wanneer je (meer…)

Perfectionist – Advies voor de perfectionist

Advies voor perfectionistenEen perfectionist, ben jij dat? En zou je dat willen veranderen? Of denk je dat het goed is om een perfectionist te zijn, zeker als het om vrouwen versieren gaat?

Recentelijk heb ik ook een artikel uitgebracht over de 3 nadelen van perfectionisme. Vandaag het vervolg… ik breng een video uit voor de mannen die alles foutloos willen doen.

Ik merk namelijk dat een groot aantal cursisten last heeft van de drang naar volmaaktheid. Het moet puntgaaf, volledig foutloos! Ze willen meer dan voortreffelijk zijn in het leven. Een van de problemen waar ze tegenaan lopen is passiviteit. Ze spreken bijvoorbeeld zelden een vrouw aan of nemen een vrijblijvende flirt veel te serieus.

Natuurlijk, ik promoot zelfverbetering (zie onder andere mijn E-cursus VrouwVeroveren). Maar alles puntgaaf willen, maakt dat je liefdesleven moeilijk tot bloei kan komen.

Daarom, bekijk de video en ontdek wat perfectionisme voor jouw liefdesleven kan betekenen; zowel als vrijgezel als in een relatie. Aansluitend geef ik een praktische oefening om je perfectionisme de kop in te drukken. (meer…)

Complimenten – Moeite met complimenten geven?

Moeite met complimenten geven? Vandaag ontdek je een paar mogelijke oorzaken van je weerstand. Vervolgens krijg je een effectieve oefening zodat je uiteindelijk gemakkelijker kunt complimenteren. Goed voor het flirten en Veroveren…

Recentelijk plaatste een lezer deze reactie reactie bij het artikel met voorbeeld complimenten.

Hey Victor,

Complimenten geven is iets wat voor mij niet echt comfortabel voelt. Gek genoeg betrap ik mezelf er ook op dat mensen wel complimenteus naar mij toe zijn en dat het me op valt dat ik dit dus in principe nooit ben..

Het is iets om aan te werken. Het gekke is wel dat ik complimenten ontvangen ook raar vind aanvoelen. Er gaat een soort gloed door me heen en ik vind het niet heel erg prettig. Ooit een artikel gelezen over dat vrouwen elkaar complimenteren met de intentie het terug te krijgen.

Bedankt voor je waardevolle reactie(s)! Een andere keer bespreek ik het onderwerp complimenten ontvangen; ook belangrijk.

Nu eerst:

Waarom complimenten geven moeilijk kan zijn

Wat maakt dat je je geremd voelt bij het geven van complimenten? Ik geef vier mogelijke oorzaken:

  1. Je hebt het idee dat je teveel prijsgeeft en je daarmee kwetsbaar opstelt
  2. Je weet nog niet of het compliment wel in goede aarde valt
  3. Je wilt hard to get spelen
  4. Het is niet je gewoonte om te complimenteren

Ik bespreek (meer…)

Verlegen – Overwin je verlegenheid

VerlegenVerlegen zijn kan een serieus probleem vormen bij het ontmoeten van mensen, bij het aangaan van vriendschappen. Of bij het zoeken van een nieuwe baan. En nog erger, gene kan een goed liefdes- en seksleven flink in de weg staan.

En juist op de vervelendste momenten speelt timiditeit op.

Een paar willekeurige voorbeelden:

  • Wanneer je een vraag wilt stellen of je mening wilt delen; zeer handig tijdens een belangrijke vergadering (not!)
  • In de omgang met collega’s of klanten; erg nuttig voor je functioneren op de werkvloer (not!)
  • Wanneer je je in gezelschap begeeft; heel gezellig tijdens een feestje (not!)
  • Bij de kennismaking met een onbekende; lekker praktisch tijdens het eerste afspraakje (not!)
  • Wanneer iemand met je flirt of duidelijk openstaat voor meer…

Niemand wil verlegen zijn! Daarom krijg je vandaag ondersteuning om je uit je schulp te laten kruipen. Naast een paar belangrijke adviezen, geef ik tevens een eerste oefening voor het overwinnen van je bedeesheid.

Belangrijkste advies eerst:

Minder verlegen door meer zelfvertrouwen

Om het verlegen zijn tegen te gaan, is het vergroten van je zelfvertrouwen uiteraard van groot belang. Je ontwikkelt kracht om je over innerlijke weerstanden heen te zetten.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Zie mijn artikelen over zelfvertrouwen en gebruik mijn Zelfvertrouwen-programma dagelijks.

Naast het vergroten van zelfvertrouwen, kun je nog meer aan je verlegenheid doen. Om te beginnen, stel jezelf deze vraag: (meer…)

Pagina 1 van 3123