Borsten kijkenVandaag spreek ik over borsten kijken. Genoeg mannen doen het immers graag!

Dit artikel met video is het vervolg op: pas op met opmerkingen over borsten. Er ontstond daar een korte discussie over het kijken naar borsten. En ook bij het artikel over korte rokjes laaide de discussie weer op.

Dus…

Mag je wel of niet naar borsten kijken?

En wat als ze onthullende kleding draagt? En wat als ze lekker aan het flirten is met jou?

Om de problematiek te verduidelijken, zie deze video:

De sketch hierboven brengt een aantal oorzaken naar voren waarom mannen graag naar borsten kijken. Helaas is de video in het Engels, dus hier het belangrijkste stukje uit de losse pols vertaald:

“Pardon, keek je naar mijn borsten?”

“Ja.”

“Kan ik een yogales volgen zónder bespied te worden door een of andere klootzak?”

“Wacht eens even. Mag ik hier even wat over zeggen?”

“oh, nu pas vraag je me om toestemming.”

“Als je ècht niet wilde dat ik naar je mooie borsten keek, zou je wat anders dragen dan een paarse sport-bh die hooguit een derde van je perfecte tieten zou verbergen.

En nog iets anders, ik ben biologisch geprogrammeerd om naar je borsten te kijken. Het zit in mijn DNA om te zoeken naar soepele zachte levens schenkende borsten.

Het heeft niets met mij persoonlijk te maken. Het gaat om mijn potentiële toekomstige nageslacht. Dus in wezen is dit een niet-egoïstische daad.

En als laatste, als dat nog niet voldoende is. Ik heb de beste achttien maanden van mijn leven aan borsten gezogen, om te overleven. Denk je echt dat het vreemd is, dat wanneer ik borsten zie, dat ik ze associeer met veiligheid, liefde en geborgenheid? Dat ze een periode van mijn leven representeren dat het leven nog gemakkelijk was? En dat ik dit alles misschien wel in jouw prachtige borsten zie?”

Het gaat me er niet om hoe de vrouw reageert in deze sketch: het is een toneelstukje. Ik wil slechts duidelijk maken dat wij mannen als het ware geprogrammeerd zijn om naar borsten te kijken.

Inkijk geen vrijbrief tot kwijlen en lastigvallen

Dus, mag jij daarom voortdurend naar borsten kijken? Mijn antwoord: nee. Het doet de meeste vrouwen ongemakkelijk voelen.

Door teveel naar haar borstpartij te kijken, geef je non-verbaal het signaal af dat je haar niet serieus neemt als mens, als gesprekspartner.

Dit is wat men bedoelt met: de vrouw als seksueel object…

“Maar ze accentueert haar borsten!”

Lijkt het net alsof ze wil dat je uitgebreid haar borsten gaat bewonderen? Dat kan… maar houd je in!

Ook als de vrouw een laag uitgesneden topje draagt, of een strak shirt heeft aangetrokken met een uitdagende tekst, het is geen uitnodiging tot opdringerig tieten kijken-gedrag.

Je mag genieten van vrouwelijk schoon. Je mag je ogen wel degelijk de kost geven, zolang je het niet overdrijft.

“Maar ik ben een borstenman!”

Het boek 'The little book of big breasts'Ik begrijp het wel, dan is het nog moeilijker voor jou om niet overdreven veel te kijken. Blijf toch je best doen! Want zelfs al lukt het niet om je volledig in te houden, je overdrijft het tenminste niet.

Praat met haar, flirt, laat je vooral niet afleiden door schoonheid. Laat niets je afleiden van het contact maken en de Verovering. En zoals ik al eerder heb aangegeven, maak geen opmerking over haar mooie boezem, ook al is dat erg verleidelijk.

Blijf haar versieren, zo komt het moment steeds dichter bij dat je haar borsten juist wèl de aandacht kunt geven.

Ik houd van borsten, vooral omdat deze zo gevoelig zijn voor liefkozing. Toch ben ik meer een ‘kontjesman’. Een stuk gemakkelijker om niet naar te kijken tijdens het converseren, zelfs als ze een kort rokje draagt.

Kijk jij graag naar borsten? Doe je het teveel of is het zelfs de reden geweest van een mislukt afspraakje? Ik wil het weten, geef je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Borsten – Pas op met Opmerkingen over Borsten (20)
  Een andere keer heb ik geschreven over de twee gevaarlijkste gespreksonderwerpen. Als het goed is weet je nu welke onderwerpen je beter kunt vermijden tijdens het vrouwen versieren. En vandaag geef ik aan wat je absoluut niet […]
 • Waarom vrouwen korte rokjes dragen (150)
  Korte rokjes-update: het Nederlandse nieuws- en actualiteitenprogramma Eenvandaag heeft nieuw onderzoek uitgevoerd... Dadelijk deel ik de belangrijkste statistieken. En natuurlijk de video over vrouwen in korte rokjes! Het […]
 • Maak je voornemens leuk, lekker en sexy (4)
  Het jaar 2017 is aangebroken. Ik wens je veel geluk en gezondheid toe! Zie daarover ook deze video die ik laatst heb uitgebracht. En natuurlijk met alles wat daarbij hoort, dus ook de leuke en lekkere ervaringen... Natuurlijk […]
 • Vriendschappelijke vriendin versieren? (19)
  Je vriendschappelijke vriendin versieren, is dat mogelijk? Kan een vriendschap zich transformeren tot een relatie, een romantische liefde? Is het echt mogelijk om uit de friendzone te ontsnappen? Ja, dat kan. Ik heb het zelf […]
Mag je naar haar borsten kijken? (video)
Trefwoorden:         

15 reacties op “Mag je naar haar borsten kijken? (video)

 • Victor,

  Een zeer grappige video over dat borstenprobleem. Met die uitleg die hij haar zo geeft, de buit was precies binnen. Ik ben zowel een borsten als een kontjesman, als sportman geeft dat wel een andere visie op.
  Als ik in een gesprek zou gaan dan kijk ik ze wel recht in de ogen, dan kijk ik wel iets buiten het gezichtsveld, naar de rest van haar lichaam om mogelijke interresse te tonen hoop ik.

  Sommige dames doen het wel express met een decoltee dat je ver de hele bergflank ziet. Ik had ooit eens gevraagd aan ene waarom ze een decoltee draagt, ze gaf me geen antwoord en behandelde me alsof ik pervert was. Pure vraag uit intresse, dan ga ik zelf concluderen dat ze erg onzeker is over haar eigen lichaam en probeert dan sexy over te komen door een decoltee te dragen. En zo zijn er heel veel.

  Victor, wat jij nu zegt over borsten, ze mogen enkel en alleen bekeken worden als je met haar intiem bent?
  Als dat zo is, dan heb ik zelf nog heel wat bij te schaven.

 • Natuurlijk mag je een blik werpen op d’r decolleté, vooral als ze ermee pronkt. Maar niet staren wat sommige mannen ook wel eens doen. Wat de kerel in het filmpje doet vind met zijn blik vind ik in ieder geval best kunnen. En doe het net als hij als jezelf praat, niet als zij aan het woord is, want dan is het net alsof je niet luistert. Of: dat betekent dat je dus niet luistert en haar borsten interessanter vindt.

 • @ Andy,

  Stel geen vragen over het waarom, dat pakt dus niet goed uit.

  En ja, het lijkt dubbel. Aan de ene kant vinden vrouwen het leuk dat mannen stiekem kijken, maar aan de andere kant ook weer niet.

  Dus inderdaad, bewaar dat uitgebreid kijken (en beminnen) voor een later moment wanneer jullie intiem zijn…

  @ Anna,

  Precies, staren is niet goed 😮

 • Leuk onderwerp. Ideaal voor mij omdat ik nu op vakantie ben in een land waar vrouwen graag hun borsten sexy doen liften. Ik ben gelukkig ook meer een kontman, maar soms zijn de borsten ook even belangrijk.

  Ik denk dat seks hebben met vrouwen ons extra helpt om te wennen aan de verleiding van borsten. Voor mij valt te verleiding van borsten eigenlijk best wel mee. Dit komt denk ik omdat ik na de seks nog knuffel met vrouwen en genoeg ontspannen tijd heb om er mee te spelen en om er aan te wennen.

 • Jonge meiden borsten , vind ik onweerstaanbaar.
  Vrouwen zijn gemancipeerd ze tonen wat ze willen.
  dat kun je niet verbieden
  En als die borsten zo mooi geetaleerd, zijn, ja dan kijk ik, ik kan het niet laten.

  Als ze niet willen dat ik kijk, nou, dan moeten ze ze maar bedekken

  1. Bedankt voor het reageren Jaap.

   Wat je precies wilt zeggen is me niet duidelijk. Werp je af en toe een vluchtige blik op haar borsten? Of ben je flink aan het staren omdat je vindt dat dat mag: ‘anders moet ze ze maar bedekken!’…?

   1. Victor, wat ik eigenlijk wil zeggen, ik vind dat ik niet zou moeten kijken.
    maar het is te verleidelijk, te mooi.

    Mij zou het helpen dat de meisjes hun borsten bedekken, maar dat mag je niet verlangen.

    Verder is het zo, dat als een meisje haar borsten laat zien, dan moet ze ook accepteren dat er gekeken wordt. Punt. Veel mannen “kunnen “niet anders. Zo blijkt ook uit het filmpje.

    Het is trouwen fijn om eens mijn “probleem ” te kunnen delen.

    Jaap

    1. Mooi zo 😀

     Het is niet zo dat je niet zou moeten kijken. Als geen man meer kijkt zijn vrouwen daar uiteindelijk ook niet blij mee. Het ligt dus genuanceerd.

     In hoeverre uit dat probleem zich? Merk je dat vrouwen zich ergeren? Of houdt het je tegen om initiatief te nemen? Zit het een goed gesprek in de weg?

     1. het probleem zit tussen mijn oren, ook is het zo dat mijn vrouw het helemaal niet leuk vind als ik kijk.
      ik ben getrouwd, ik wordt niet geacht naar vrouwen te kijken
      Vreemde Vrouwen voelen het onmiddelijk als je kijkt, en vinden het niet leuk,
      dat is het tegenstrijdige van hun kant, ze tonen gedeeltelijk hun borsten, maar o wee de man die kijkt !!
      net als in dat filmpje

      Ook al heb ik het er nog zo moeilijk mee, ik neem geen initiatief, ik ben getrouwd, ik wil geen andere relatie !
      Het komt niet vaak voor, maar, een decollete, kan een gesprek wel in de weg zitten, het leidt mij enorm af.

 • Vrouwen kijken naar mannen kontje en hun kruis. Moeten niet zeuren, daar zijn we toch mannen voor om naar vrouwen te kijken, dus niet zeiken.

  1. Bedankt voor je reactie Maurizio.

   Vrouwen kijken inderdaad ook naar kontjes en kruis. En zeker, ze kijken ook naar de borstkas van de man.

   Dat je kijkt is inderdaad geen punt. Wat wel een punt is als het staren wordt en een man de vrouw niet meer serieus neemt als gesprekspartner…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *