36 Vragen voor verliefdheid?

36 vragen voor verliefdheidBegin 2015 ging een column van journaliste Mandy Len Catron in The New York Times viraal op social media: To Fall in Love With Anyone, Do This (Doe dit om verliefd te worden).

In het artikel vertel de journaliste hoe zij en haar date verliefd werden na het stellen van 36 vragen… Dezelfde vragen die psycholoog Arthur Aron en Elaine Aron gebruikte bij hun onderzoek in 1997 wat betreft het vergroten van vertrouwen en intimiteit.

Al gauw verschenen er ook artikelen over de 36 vragen in de Nederlandse media. En de makers van het tv-programma Sex Academy kwamen zelfs met een aangepaste vorm van de 36 vragen op de proppen, in de hoop op een beter seksleven voor de kandidaten.

De 36 vragen voor verliefdheid is een onderwerp die zowel singles als koppels nauw aan het hart liggen! Dus vandaag som ik alle 36 vragen op, vertaald, en hoe je de principes van deze vragen eventueel kunt gebruiken in je liefdesleven…

Meer eerst: (meer…)

Verliefd op je beste Vriendin?

Verliefd op vriendinVerliefd op je beste vriendin? Zit je in de friendzone? De vragen blijven binnenstromen over dit onderwerp… Dit artikel is voor jou bedoeld!

Ze is mooi, aantrekkelijk, ze is lief. Je kunt het uitstekend met haar vinden, ze is een goed gesprekspartner en jullie hebben veel gemeenschappelijke interesses.

Samen hebben jullie veel meegemaakt en er is blindelings vertrouwen. Eigenlijk houden jullie niets voor elkaar geheim…

Behalve het grote geheim wat je liever niet met haar deelt:

Je bent verliefd op je vriendin

Verliefdheid kan heerlijk zijn. Maar het wordt een ander verhaal als het onduidelijk is of de verliefdheid wederzijds is. Het is zelfs een moeilijke kwestie als je stiekem verliefd bent op je vriendschappelijke vriendin en zij je niet ziet staan als potentiële liefdespartner; de beruchte vriendschapszone of friendzone.

Waarom is het moeilijk?

  1. Je snakt naar haar…
  2. Je wilt de vriendschap niet op het spel zetten

Beide gaan niet goed samen. Aan de ene kant wil je meer dan vriendschap, maar aan de andere kant durf je geen risico te nemen. Ondertussen deelt ze in vertrouwen haar liefdesavonturen en perikelen met jou. Ze ziet je niet als potentiële liefdespartner en soms slapen jullie zelfs vriendschappelijk in hetzelfde bed.

Nee, het is niet prettig vertoeven in de zogenaamde vriendschapszone.

Het gevaar van deze verliefdheid op je vriendin

Mannen die verliefd zijn op een goede vriendin (friendzone), zijn zich vaak niet bewust van het werkelijke gevaar. (meer…)

Ik ben Verliefd, wat nu?

Ik ben verliefd, wat nu?Je slaakt een diepe zucht en vraag vervolgens: “Ik ben verliefd, wat nu?”… Is het niet fantastisch om zot te zijn van iemand? De een vindt van wel, de ander vindt het een regelrechte ramp.

Hoe dan ook, helaas liggen er een paar gevaren op de loer als je echt hopeloos verliefd bent. Wees gewaarschuwd.

Bijvoorbeeld, je wordt passief uit angst om een blauwtje te lopen. Het resultaat is voorspelbaar: er gebeurt helemaal niets en het verlangen wordt alleen maar groter. Door het gevoel van onbereikbaarheid, exclusiviteit en de fantasie die meer en meer op zijn beloop gaat.

Of je hebt de neiging om meteen de liefde te verklaren. Onverstandig. Daarover straks meer, belangrijk om te weten!

Vandaag een video over wat je te doen staat als je de vlinders hebt gekregen (meer…)

Pauzeer je verliefdheid en doe dit (deel 3)

Verliefd pauzeIs het je al gelukt om je verliefdheid iets te verminderen? Zie het vorige deel uit deze reeks: verliefdheid stoppen. Daarin kun je zien hoe een te hevige verliefdheid gecombineerd met onervarenheid de Verovering kan tegenwerken. Daarom adviseer ik in sommige situaties om de verliefdheid als het ware op pauze te zetten, te verminderen.

De verliefdheid op pauze zetten kan de hevigheid een beetje verminderen. Of in ieder geval, je neemt mentaal een stapje terug zodat je ruimte creëert om jezelf in hoog tempo te ontwikkelen.

Mocht je het onmogelijk zijn om de ander te versieren en de verliefdheid zit je hevig in de weg in je leven? Dan is het mijn advies om de verliefdheid volledig af te breken, te stoppen.

Vandaag verschijnt alweer het derde deel over het thema hopeloze verliefdheid. Je krijgt meer uitleg over wat je te doen staat tijdens het pauzeren van je verliefdheid en hoe lang deze pauze mag duren.

Doe dit tijdens je ‘pauze van verliefdheid’

Voor de duidelijkheid, de pauze betekent dat je de vrouw, waar je hevig verliefd op bent, tijdelijk links laat liggen. Zo creëer je meer ruimte voor zelfreflectie. En vervolgens doorloop je in hoog tempo het leer- en ervaringsproces voor het Veroveren.

In de praktijk betekent dat dat je met andere vrouwen gaat flirten en experimenteren. Natuurlijk vind je op deze manier gemakkelijker de ontspanning en speelsheid zodat je effectief het flirten kunt oefenen.

Je maakt snel de aantrekkelijke gedragspatronen eigen. Dat komt goed uit wanneer je de vrouw gaat Veroveren waar je ècht een oogje op hebt!

Trouwens, zie mijn E-cursus vrouw Veroveren over het belang van ontspanning, speelsheid en zelfvertrouwen…

Hoe lang moet de pauze duren? (meer…)

Verliefdheid stoppen of pauzeren? (deel 2)

Verliefdheid stoppen of pauzeren?Wil je je verliefdheid stoppen? Of is het beter om deze enigszins te pauzeren? Blijf lezen, belangrijk advies!

In het vorige deel over hopeloze verliefdheid, heb je gezien hoe een bloglezer totaal verknocht is op een vrouw. En dat deze hevige verliefdheid het versieren extra moeilijk maakt voor hem.

Voor mannen die net zo verliefd zijn als hij, verschijnt vandaag dit tweede deel over hopeloos verliefd. Want als je weinig ervaring hebt met vrouwen en je bent dol verliefd, loopt het versieren vaak op niets uit. Jammer!

Verliefdheid stoppen als er geen mogelijkheden zijn

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om je verliefdheid volledig te stoppen. Je hoeft dus niet het stevige proces van verliefd worden terug te draaien zodat je geen gevoelens meer hebt.

Maar wanneer het onmogelijk is om iemand te bereiken of te versieren, en het levert je dagelijks veel problemen op, dan adviseer ik wel het stoppen van verliefdheid. Immers, verliefd op iemand waar verder niets mee mogelijk is kan erg frustreren uiteraard.

De verliefdheid stoppen kan een vreselijk moeilijk proces zijn (uitzonderingen daargelaten). Het is in bijna alle situaties noodzakelijk om het contact volledig te vermijden en je vervolgens door de liefdesverdriet heen te bijten.

Maar wanneer er wel mogelijkheden zijn, hoef je je verliefdheid dus niet te stoppen. Ik adviseer wel een zogenaamde pauze in te lassen voor de mannen die totaal van hun stuk zijn in het bijzijn van de vrouw. Een uitzondering, want in andere situaties waarbij de verliefdheid prettig is en deze je weinig belemmerd, adviseer ik juist om snel te handelen.

De hopeloze verliefdheid pauzeren?

Ja, het wordt een flinke uitdaging, (meer…)

Pagina 1 van 4123...