Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 1)

Alleen met de feestdagen?
Alleen met de feestdagen? Lees verder…

December is een feestmaand. Familie en vrienden komen bij elkaar voor de gezelligheid en warmte. Maar wat als je op dit moment geen liefdespartner hebt en het wat betreft gezelschap even niet mee zit? Je bent dan helemaal alleen met de feestdagen

Vandaag steek ik je een hart onder de riem. Mits je het goed aanpakt is alleen zijn helemaal niet erg. Sterker nog, het heeft belangrijke voordelen en het kan je zelfs aan een beter liefdesleven helpen!

In dit blogartikel lees je iets over de negatieve gedachten rond de vrijgezel en waarom de onderliggende overtuiging slecht is voor jouw liefdesleven. En in het volgende deel geef ik je drie effectieve aandachtspunten om de angst om alleen te zijn te overwinnen.

Laten we snel beginnen…

De vrijgezel is niet cool

Op allerlei manieren laten mensen elkaar weten dat je ‘minder’ bent als vrijgezel. Ga maar na:

  • Populaire magazines, websites en tv-programma’s spreken de vrijgezel aan alsof hij/zij ‘wanhopig’ op zoek is naar ‘liefde’.
  • Je betaalt in verhouding meer als je in je eentje een (vlieg)tripje of hotelkamer boekt.
  • Er wordt geregeld gevraagd hoe het komt dat je ‘nog single’ bent en of je niet liever een relatie wil.

Je kent de uitspraken vast wel als: “Alleen is maar alleen.” of: “Het is maar ongezellig in je uppie.” En dan heb ik het nog niet eens over de flauwe grapjes van jolige tantes en goedgebekte kantine jufvrouwen…

Dit alles komt eigenlijk voort uit (meer…)

Geen flirt als vrijgezel?

(Niet) flirten als single?Merk jij dat er veel minder of niet wordt geflirt wanneer je vrijgezel bent? En vanaf het moment dat je een relatie bent aangegaan, zie de vrouwen je weer staan? Hoe kan dat? Ik heb een video opgenomen hierover…

Kortgeleden plaatste Mick deze reactie bij het artikel over de natuurlijke cyclus van je liefdesleven:

Ik merk dat wanneer je bijvoorbeeld een relatie hebt, je veel aantrekkelijker gevonden wordt. De versierpogingen blijven achterwege en er wordt minder geflirt. Vrouwen verlangen naar aandacht namelijk. Dus een man die niet kijkt of flirt is natuurlijk een aantrekkelijke uitdaging.

Bedankt voor je reactie, ik haak er graag op in.

Mannen in relatie extra aantrekkelijk?

Ik heb al (meer…)

“Ben je single?”

Bij het vorige artikel ‘Herken de Single Vrouw‘ is een discussie losgebarsten over de vraag, of je als niet-single mag flirten met anderen. De meningen verschillen.

Ik heb een aantal artikelen geschreven over het flirten met vrouwen die de moeite waard zijn. Te beginnen met: ‘Vervelende misvatting over flirten’.

Vrouwen gaan geen enkele verplichting aan door te flirten met mannen, ook als ze in een relatie zitten. Deze flirts kunnen geen negatieve invloed hebben op jouw liefdesleven, behalve als jij dat laat gebeuren.

Flirten mag speels en vrijblijvend zijn. Beschouw de flirt van een vrouw als een compliment, ook al is ze bezet. Het flirten te serieus nemen gaat ten koste van je aantrekkingskracht en je potentiële succes als (single) man!

Verder met de vraag:

Is ze single of niet?

Liesbeth stelde deze vraag bij het vorige artikel:

Hier ook een reactie van een vrouw, en ik begrijp het probleem niet zo goed. Je kunt toch gewoon vragen aan een vrouw of ze vrijgezel is?!

Goede opmerking. Ja, dat kun je doen. Maar over het algemeen voldoen de 3 single-checks al voldoende, zoals gegeven in het vorige artikel.

Heb je toch het vermoeden dat ze in een relatie zit? Dan kun je het haar op de man af vragen:

Vraag: “Ben je vrijgezel?”

Een ja- of nee-antwoord geeft volledige duidelijkheid, handig.

Let op: (meer…)

Relaties – Een Relatie is meer dan Aan of Uit

Relatieknop: een relatie is meer dan aan of uit

Teveel mensen zien hun liefdesleven te zwart-wit. Ze hebben geen realistisch beeld en hebben daardoor moeite om zowel als vrijgezel als in een relatie hun liefdesleven te doorgronden en te verbeteren.

Op het moment dat een liefdesrelatie op knappen staat, komen er gedachten op als: O jee, het is dadelijk uit, of: Ik hoop dat de relatie aanblijft. Dit soort gedachten maken de eenzijdige manier van kijken naar relaties heel duidelijk.

Een relatie wordt dan gezien als een lichtknop die alleen aan of uit kan staan, niet eens als een dimmer. Je hebt een relatie of niet.

Weet dat een vrijgezel net zo gelukkig of ongelukkig kan zijn als een man die een relatie aanhoudt. Met de ene relatie voel je je dolgelukkig en bij de ander is het een regelrechte ramp. Met andere woorden, je kunt je burgerlijke staat op verschillende manieren beleven.

Om dat duidelijk te maken geef ik (meer…)

Valentijnsdag – Uitslag van onderzoek Valentijnsdag

Valentijnsdag uitslag 2009Tot gisteren kon je door te stemmen laten weten of je iets van plan was met Valentijnsdag. Bedankt voor het stemmen!

Ik ben eigenlijk best tevreden met de uitslag. Slechts 36 % van de stemmers doet iets met Valentijnsdag. En gelukkig heeft de grote meerderheid van de vrijgezellen geen speciale plannen voor morgen.

Zoals je hebt kunnen zien in mijn gidsje voor Valentijnsdag, is 14 februari niet de ideale dag om een vrouw te Veroveren. Toch heb ik nog veel vragen ontvangen over wat je als vrijgezelle man het best kunt doen. Er werd gevraagd naar cadeau-ideeën en of een roos haar hart zou doen smelten.

Vind je een vrouw leuk? Hier is mijn advies. (meer…)