Sex Academy

Sex AcademyVanaf maandag 2 november was het zover… en vanaf vandaag dinsdag 2 augustus volgt de herhaling: het tweede seizoen van Sex Academy, elke week op RTL5.

6 stellen volgen sekslessen (afleveringen) bij de welbekende Belgische seksuologe Goedele Liekens. Nicolette Kluijver presenteert seksprogramma Sex Academy en bezoekt de stellen ook thuis om te zien hoe de opdrachten van sekslerares Goedele worden uitgevoerd.

Het programma kent 7 uitzendingen, telkens op de dinsdagavond van ongeveer 21.30 tot 22.30 uur. Vorig jaar heb ik elke aflevering bekeken en samengevat. Zie hieronder het verslag van het 1ste seizoen en wat ik als sekscoach van het programma vond.

En wie weet, breng ik ook een uitgebreid verslag uit van dit tweede seizoen van Sex Academy. Ik heb een begin gemaakt, zie hieronder!

(meer…)

De nationale seks test

De nationale seks testHeb je ook gekeken naar het seksprogramma op RTL 5: de nationale seks test?
ru
Zo ja, misschien is je nieuwsgierigheid geprikkeld en wil je meer weten over de vragen en antwoorden van de seks quiz.

Zo nee, wellicht is het interessant om ook de seks test te doen en je kennis bij te spijkeren!

Waarom dit blogartikel over de nationale seks test?

De seks test heeft weinig nut als je slechts naar je score kijkt; ongeacht of je je moeten schamen of trots mag zijn over de score. Hooguit is het amusant.

Het is belangrijk om te blijven ‘studeren’ zodat je beter voorbereid bent op seksueel vlak en meer plezier krijgt in bed. Daarom dit verslag van de seks test dat op RTL 5 werd uitgezonden afgelopen 13 januari 2016. (Hier kun je tot en met zondag 24 januari de uitzending nog gratis bekijken.)

De seks test bestond uit 25 meerkeuze vragen, verdeeld over 5 categorieën. Elke vraag moest binnen 8 seconden beantwoord worden. De seksvragen waren opgesteld door Kenniscentrum Rutgers en de welbekende seksuologe Goedele Liekens.

Het tv-programma over seks werd gepresenteerd door Yolanthe Sneijder-Cabau en Rick Brandsteder. En 8 bekende Nederlanders deden mee aan de seks quiz. Wie? Welke seksvragen werden gesteld en wat waren de antwoorden? Lees verder (meer…)

Seksverslaafd (TV-programma van Nicolette Kluijver)

Seksverslaafd (tv-programma van Nicolette Kluijver)Sinds donderdag 23 april is het RTL5-programma Seksverslaafd. Heb je het seksprogramma gezien? Je was niet de enige:

  • Aflevering 1: 380.000 kijkers.
  • Aflevering 2: 232.000 kijkers.
  • Aflevering 3: Afgelast.

Nicolette Kluijver, onder andere bekend van Spuiten & Slikken (BNN) en Sex Academy, had als droom om ooit een documentaire te maken. Dat is dus deze documentaire geworden over het hebben van een seksverslaving.

Tijdens het programma worden 3 mannen op de voet gevolgd tijdens het afkicken. Zij komen ‘uit de kast’ wat betreft hun verslaving en gebruiken het tv-programma als extra motivatie om hun leven te beteren.

Behalve hoge kijkcijfers uiteraard, beogen de programmamakers het doorbereken van het taboe wat betreft dit vervelende, vaak onbegrepen seksprobleem.

Vergis je niet: elke verslaving is ernstig. Seksverslaving is misschien wel extra vervelend omdat deze onvoldoende serieus wordt genomen, zelfs gebagatelliseerd! Juist dat is de reden dat ik er vandaag over blog.

Ik bespreek onder andere wat seksverslaving precies is, check de getallen die gegeven zijn in het programma en geef verdere informatie over hoe kunt afkicken. Lees verder! (meer…)

Alle Dagen Seks – Verslag van sekscoach Victor Verlon

Alle Dagen Seks Sexperiment

Eind vorige maand is het Nederlands ‘Nationaal sexperiment’ uitgevoerd met de naam Alle Dagen Seks. Arie Boomsma presenteerde het programma en 5 stellen werden begeleid door Vlaamse seksuologe Kaat Bollen.

Het sexperiment met de deelnemers werd afgesloten met 3 live-uitzendingen op NPO 3 (het vroegere NL3) door de KRO:

– donderdagavond 22 augustus 2014,
– vrijdagavond 23 augustus 2014,
– zaterdagavond 23 augustus 2014.

De programmamakers gaven aan dat ze het taboe wilde doorbreken om over seks te spreken. En uiteindelijk hoopte zij het antwoord te vinden op de vraag hoe hoe het is om een maand lang, èlke dag seks te hebben met een vaste liefdespartner.

Gezien het feit dat ik al jaren gratis sekstips en een populaire sekscursus aan mannen geef, volg ik uiteraard Alle Dagen Seks op de voet. Had je anders van mij als sekscoach verwacht? Natuurlijk niet!

Op deze pagina bespreek ik de kandidaten en de belangrijkste ontwikkelingen. En uiteraard lever ik ook mijn professionele commentaar. Je vindt dit artikel vast interessant, zeker als je beter in bed wil worden, bepaalde seksproblemen wilt oplossen of geïnteresseerd bent in seksualiteit! (meer…)

Victor Verlon brengt SexScoren-programma uit

Seksprogramma: Sex ScorenVictor Verlon heeft een splinternieuw programma over seks uitgebracht, speciaal voor mannen die moeite hebben met het voortzetten van de Verovering.

Victor Verlon, hoe krijg ik vrouwen in bed?

Sinds jaar en dag ontvang ik dit soort vragen. Een paar willekeurige voorbeelden:

Na het derde afspraakje wil ze liever vrienden blijven! We hebben wel gezoend, maar ze wil niet meer. Wat heb ik fout gedaan?

Victor. Ik ben al een paar keer bij een hele leuke vrouw blijven slapen, maar we hebben nog niet gevreeën. Hoe moet ik het nu aanpakken?

Waarom laten vrouwen mij eindeloos wachten? Mijn beste vriend scoort veel sneller seks maar kan me niet uitleggen hoe hij dat doet!

Ja, het is tijd om mannen een complete ondersteuning aan te bieden, iets dat werkelijk helpt in meerdere opzichten. Dus niet alleen (meer…)