Single – 7 Nadelen van single zijn?

Single zit in zijn uppie op een stoel. Nadeel single?Single zijn, in hoeverre is dat nadelig? Het is steeds vaker een onderwerp dat in praatprogramma’s wordt besproken en waar mensen mij over uithoren in het dagelijks leven.

Dus vandaag schotel ik 7 nadelen voor van het single bestaan. Lees en huiver…

Single-nadeel #1. Onvriendelijke consumentenbeleid voor singles

Ja, je bent nadelig uit door het alleenstaand-onvriendelijke consumentenbeleid van de reiswereld.

Voorbeeld: bij het boeken van een hotelkamer betaal je voor een 2-persoonskamer of er wordt een eenpersoonskamertoeslag in rekening gebracht.

Is dat niet oneerlijk? “Alle singles de barricades op, we moeten protesteren!”

Single-nadeel #2. Je bent het pispaaltje

Je single-status wordt geregeld belachelijk gemaakt door familie, vrienden, collega’s en in de media. Het wordt vast niet onaardig bedoeld, maar ondertussen ben je de pineut als single; ten koste van je sociale status…

Ik weet nog goed toen lang geleden dit krantenartikel over Aantrekkingskracht.com verscheen in de telegraaf:

Versiertrucs op internet
AMSTERDAM – Alleenstaande mannen die wanhopig op zoek zijn naar een vrouw kunnen op de nieuwe blog www.aantrekkingskracht.com sinds kort allerhande ‘versiertrucs’ krijgen hoe ze het best een dame aan de haak kunnen slaan.

Speciaal voor de single mannen heeft initiatiefnemer Victor Verlon zelfs een gratis online cursus ‘Vrouwen Veroveren’ ontwikkeld. “Het aanbod van goede kwaliteit versiertips blijft voor mannen achter, daarom ben ik zelf een mannenblog gestart”, aldus Verlon. De blog heeft als voordeel dat mannen direct kunnen reageren en elkaar ook weer van tips kunnen voorzien.

“Of ik een gouden tip heb voor alleenstaande mannen als ze een vrouw willen versieren? Wees zelfverzekerd, speels oftewel lekker vlot en neem initiatief. Dan komt het meestal wel goed. Richt je op plezier en probeer niet meteen iets af te dwingen of om een date te vragen. Leg vooral geen druk op de ketel”, aldus Verlon. Volgens hem zijn single mannen veel te passief bezig.

“Wees nieuwsgierig en ontdek eerst eens goed wie de vrouw is”, zegt de versiertipexpert. De bedenker heeft zelf inmiddels al een vriendin.

Natuurlijk ben ik blij wanneer deze site in de publiciteit komt. Toch valt het me op dat woorden als ‘wanhopig’ vaak in verband worden gebracht met het single bestaan.

Met andere woorden: je hebt geen relatie, dus je moet wel ongelukkig zijn. “Nee, de happy-single bestaat niet!”

Single-nadeel #3. Je moet zoeken en zoeken

Alleen zijn is toch maar eenzaam? Juist, dus je bent als single wanhopig en je moet dus actief daten!

Mensen in je directe omgeving stellen zich daarom overdreven behulpzaam op door je single-status te benadrukken en je aan andere singles te koppelen.

Of anderen wijzen je op het bestaan van single reizen, speeddating en datingsites. “Schrijf je nou maar meteen in op zo’n online dating site, je hebt het nodig hoor!” (meer…)

Extra Aantrekkingskracht door Vriendin? (Onderzoekresultaat)

Extra aantrekkingskracht met vriendinIn het artikel eerder heb je gezien dat liegen onverstandig is voor het vrouwen versieren. Je wilt niet liegen, het werkt niet en het is onnodig voor succes met vrouwen.

Je kunt dus eerlijk zijn over het feit dat je vrijgezel bent.

Maar zijn mannen die een partner hebben niet veel aantrekkelijker voor vrouwen dan single mannen? Want dat is het geval als we de uitslag van een recent Amerikaans onderzoek mogen geloven…

Vandaag geef ik commentaar op dat onderzoek en zul je zien dat je ook zònder vriendin extra aantrekkingskracht kunt uitoefenen op vrouwen. En afsluitend geef ik een voorbeeldantwoord op de vraag of je een vriendin hebt. Het is namelijk een uitstekende gelegenheid om lekker te flirten…

Nu eerst, waarom zou de man in een relatie extra aantrekkelijk zijn voor vrouwen?

De bezette man is al voorgeselecteerd

Hij heeft de tests van een vrouw al doorstaan en is daarmee als het ware voorgeselecteerd. Al dan niet bewust, is dat een teken voor andere vrouwen dat deze man geschikt is als seksuele partner. Dat maakt hem aantrekkelijker.

En wat blijkt volgens dat Amerikaanse onderzoek: de man met relatie werd door 90% van de vrouwen als (meer…)

Aantal singles neemt schrikbarend toe? (Hype!)

Singles Hype

Help, elk jaar komen er massa’s singles bij. Schrikbarend, vreselijk, pijnlijk. De totale datingmarkt explodeert door de grote toename van het aantal singles… toch?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft onder andere informatie over burgerlijke staat. En volgens dit bureau komen er de komende twintig jaar jaarlijks dertig- tot veertigduizend alleenstaanden bij in Nederland. Hoe kan dat?

De grote toename wordt veroorzaakt door vergrijzing, doordat mensen tegenwoordig pas op latere leeftijd gaan samenwonen en doordat samenwoonrelaties tegenwoordig eerder en vaker worden verbroken.

Ja, het CBS geeft aan dat het aantal alleenstaanden snel toeneemt…

Het wordt tijd om aandacht te besteden aan dit onderwerp, gerelateerd aan burgerlijke staat. Vooral omdat men op een verkeerde wijze tot becijfering komt en er daarna vervolgens verkeerde conclusies trekt over het aantal singles.

Hoe de vork in de steel zit: (meer…)

Valentijnsdag – Uitslag van onderzoek Valentijnsdag

Valentijnsdag uitslag 2009Tot gisteren kon je door te stemmen laten weten of je iets van plan was met Valentijnsdag. Bedankt voor het stemmen!

Ik ben eigenlijk best tevreden met de uitslag. Slechts 36 % van de stemmers doet iets met Valentijnsdag. En gelukkig heeft de grote meerderheid van de vrijgezellen geen speciale plannen voor morgen.

Zoals je hebt kunnen zien in mijn gidsje voor Valentijnsdag, is 14 februari niet de ideale dag om een vrouw te Veroveren. Toch heb ik nog veel vragen ontvangen over wat je als vrijgezelle man het best kunt doen. Er werd gevraagd naar cadeau-ideeën en of een roos haar hart zou doen smelten.

Vind je een vrouw leuk? Hier is mijn advies. (meer…)