Foute mannen en foute vrouwen komen overeen!

Fouten mannen-artikel met (o.a.) het interview van Victor Verlon (Cosmopolitan november 2012)
Foute mannen-artikel met interview Victor Verlon verscheen in de Cosmopolitan, november 2012

Als flirtcoach zie ik een overeenkomst tussen foute mannen en foute vrouwen. Ze vormen eenzelfde soort valkuil.

Want mensen die zich aangetrokken voelen tot de foute man of foute vrouw, maken in essentie dezelfde fout.

Lees verder, zodat je weet welke fout dat is, zodat jij minder snel of nooit meer in de valkuil van de foute man of foute vrouw trapt!

Verslaafd aan de foute man / foute vrouw?

In het jaar 2012 werd ik geïnterviewd door een journalist van het magazine Cosmopolitan. Je weet wel, dat populaire magazine voor vrouwen. Binnenkort zal ik het interview scannen zodat jij het ook kan lezen.

Tijdens het interview kwam naar voren dat sommige vrouwen specifiek op de foute man vallen. Op een of andere manier prikkelt de foute man de fantasie van deze vrouwen, een romantische fantasie gemixt met een flinke dosis avontuur.

Nee, het leven van deze vrouwen is meestal niet saai, maar of het ‘comfortabel’ is… (meer…)

Foute Vrouw Loslaten? (deel 2)

Foute vrouwen deel 4Dit is het tweede artikel over het loskomen van de foute vrouw, het vervolg op ‘Bevrijd jezelf van de foute vrouw (deel 1)’. Lees het eerste deel en neem die twee stappen voordat je met dit artikel verder gaat.

Foute vrouw loslaten stap #3. Wees realistisch

Het gefantaseer moet stoppen, richt je op de feiten. Wat kan deze vrouw werkelijk voor jou betekenen? Ik heb het niet over wat je DENKT dat ze (ooit) kan betekenen, of wat zij wil betekenen. Nee, het gaat om de feitelijke resultaten; feiten in het NU.

Een willekeurig voorbeeld:

Jouw foute vrouw komt vaak veel te laat op afspraakjes omdat ze chaotisch is. Of omdat ze niet van de jointjes of de fles kan afblijven. Of ze is altijd maar moe, twijfelde wel of ze er verstandig aan deed om te komen, of wat dan ook. Toch vindt ze het vreselijk dat je op haar hebt moeten wachten, maar het kon echt niet anders want…

Onrealistische gedachte: ook al heeft ze me lang laten wachten, ze vindt het vreselijk voor mij dus ze bedoelt het eigenlijk goed. Daarom accepteer ik alweer dat ze te laat arriveert.

Realistische gedachte: dit is al de zoveelste keer dat ik op haar wacht en daar heb ik geen zin meer in. Zelfs al zou zij er werkelijk niets aan kunnen doen, het resultaat is dat ik mijn kostbare tijd verdoe!

Laat het resultaat meetellen en houd je niet bezig met de oorzaak. Vanuit deze gedachte doe je volgende belangrijke oefening… (meer…)

Bevrijd Jezelf van een Foute Vrouw (deel 1)

foute-vrouwen-deel-11De vorige keren heb ik geblogd over foute vrouwen herkennen. En waardoor het moeilijk kan zijn om het door verliefdheid op een foute vrouw het contact met haar te verbreken.

Houd je je nu nog steeds bezig met zo’n foute vrouw? In dit en het volgende artikel omschrijf ik de vijf stappen waarmee je haar eindelijk los kunt laten. Geloof me, met deze stappen kan je liefdesleven zich pas echt gaan verbeteren… Maar nu eerst:

Maak deze cruciale denkfout nooit meer

Een man die verslaafd is aan een foute vrouw, maakt een cruciale denkfout waardoor hij haar moeilijk kan loslaten. Hij denkt dat niet hij maar ZIJ de oorzaak is van de probleemsituatie. Of erger nog, hij veronderstelt dat het zelfs niet aan haar ligt, maar aan het ‘lot’.

Met deze vervelende denkfout kan hij geen verantwoordelijkheid nemen voor zijn liefdesleven; hij staat machteloos. In wezen is hij de speelbal van haar en toevalligheden… Zelfs al staan zijn vrienden hem bij met goede raad, in de hoop dat hij het contact verbreekt, dan nog kan hij niet uit zijn slachtofferrol stappen.

Wil je je dus bevrijden van de foute vrouw, begin dan nu met het nemen van de eerste stap…

Stap #1. Neem je eigen verantwoordelijkheid

Het gaat er niet om wiens schuld het is dat je in deze vervelende situatie bent beland. Laat het een kwestie zijn van verantwoordelijkheid.

De foute vrouw heeft haar eigen verantwoordelijkheid, zelfs al kan ze deze niet of nauwelijks nemen. Maak jezelf niet wijs dat je de plicht hebt om haar bij te staan in moeilijke tijden. Die heb je niet want jouw hulpvaardigheid gaat ten koste van jezelf. Daarbij, er zijn genoeg professionals die haar veel beter kunnen ondersteunen.

Het gaat volledig om het nemen van jouw eigen verantwoordelijkheid. Daarom bepaal jij (meer…)

Ben je Verliefd op de Foute Vrouw?

Verliefd op een foute vrouwUpdate: dankzij dit blog en de reacties heeft bloglezer ‘Zorro’ , die ernstig verliefd op een foute vrouw was, eindelijk de ongezonde relatie verbroken! Zie onder dit artikel ook de interessante blogreacties…

Zoals er foute mannen zijn, zo zijn er natuurlijk ook foute vrouwen. Vandaag blog ik over de man die zich helaas heeft ingelaten met zo’n foute vrouw; deze man heeft zelfinzicht nodig om aan haar te kunnen ontsnappen. Moeilijk door zijn verliefdheid uiteraard…

De foute vrouw kan of wil geen duidelijk besluit nemen

Zo dol ze op hem is het ene moment, zo blind is ze voor hem het andere moment. Ze gedraagt zich alsof hij haar werkelijke liefde is, maar ondertussen abonneert ze zich op een datingsite voor het vinden van een andere man.

Ja, in principe wil ze wel een relatie met hem aangaan, maar ze kan het simpelweg niet opbrengen door haar verleden, angsten, etc. Of ze wil hem niet maar kan het niet laten om tòch af en toe bij hem langs te komen…

Resultaat: ze is onbereikbaar en des te interessanter. Ze maakt iets bij hem los wat andere vrouwen niet bij hem losmaken. Hij laat zich sturen en hij gaat zich tegelijkertijd vastbijten…

Dit is niet goed voor zijn liefdesleven, toch kan hij het contact niet verbreken. Hoe kan dat, want het is toch duidelijk dat het contact met de foute vrouw hem niets goeds oplevert?

Hij is verliefd op de illusie van de ideale vrouw

Ze is niet zijn speciale vrouw, dat maakt hij zichzelf slechts wijs. Zoals je gezien hebt in de tweede les van mijn E-cursus is fantasie een belangrijk en zelfs doorslaggevend component van verliefdheid. En bij deze vrouw gaat (meer…)

Foute Vrouwen Herkennen doe je zo

foute-vrouwenEen paar maanden geleden verscheen het blogartikel over de gevaarlijke vrouw; de vrouw die (bewust) op pad is om mannen te misbruiken.

Vandaag blog ik over foute vrouwen. Dat zijn vrouwen die hun (liefdes)leven in de soep laten lopen en daar anderen in meesleuren. Ze hoeft niet per se een kwaadwillend persoon te zijn, maar het resultaat is wel dat het liefdesleven van haar ‘slachtoffer’ ook rampzalig verloopt.

Hoe krijgt ze dat voor elkaar. Enkele voorbeelden.

Wel of toch maar niet of nu even niet. Ze heeft nog meer ruimte nodig, of tijd. Ze kiest steeds maar niet voor hem of ze komt er steeds op terug.

Of ze geeft aan niet meer te willen dan vriendschap, maar ondertussen gedraagt ze zich alsof ze naar een relatie met hem verlangt en deelt ze hartstochtelijk het bed met hem.

Sommige mannen blijven jaren plakken aan een foute vrouw. Vrouwen versieren is voor hen vaak geen punt, maar het komt er uiteindelijk nooit van omdat deze mannen ‘bezet’ blijven. Jammer natuurlijk!

Herken foute vrouwen

Door haar te herkennen begin je de bewustwording; de eerste stap naar een blijvend beter liefdesleven (meer…)