Herken de Foute Man (4 signalen)

Foute mannenEerder heb ik geschreven over de foute vrouw, omdat er voornamelijk artikelen en boeken verschijnen over de foute man en zelden over de vrouwenvariant. Meestal gaat het dan over hoe sommige vrouwen zich aangetrokken voelen tot foute mannen.

Maar hoe zit het eigenlijk met de foute man zelf? Hoeft hij zich niet af te vragen of tot de categorie foute mannen behoort? En zo ja, is het dan niet aan hem om zichzelf aan te pakken en zijn leven te beteren?

Het is mijn bedoeling dat mannen zich bewust afvragen of ze wel een goed partner zijn voor vrouwen. Daarom dit artikel over hoe de foute man zichzelf kan herkennen. Tevens adviseer ik een boek over woedebeheersing, omdat woede zeer destructieve gevolgen kan hebben.

In willekeurige volgorde, vier signalen waaraan je kunt herkennen of je tot de categorie foute mannen behoort:

Je hebt vaak heftige drama met vrouwen

Heb je vaak slaande ruzie? Niet alleen met je huidige vriendin, het ging op deze manier ook mis in vorige relaties?

Komt er ook wel eens geweld bij te pas? Driftkikker

Het lijkt alsof vrouwen de boosdoeners zijn. Ze blijven maar aan je hoofd zeuren, ze accepteren je niet zoals je bent, zij maken je het leven zuur. Althans, zo zie jij het. Maar uiteindelijk zelf jij zelf de oorzaak van al deze vervelende problemen!

Dringend advies voor foute mannen: om te beginnen, volg een cursus woedebeheersing èn een assertiviteitscursus (en neem daarvoor eerst het Boekje voor Driftkikkers door, klik hier). Deze cursussen hebben een grote uitwerking op je liefdesleven en hoe je in het leven staat.

Je bent vreselijk jaloers

Ben je behoorlijk jaloers, ook al wil je dat eigenlijk niet zijn? Deze achterdocht, de neiging om je vriendin te controleren, haar te claimen of haar zelfs in haar vrijheid te beperken, maken dat je geen goed partner kunt zijn.

Jaloezie komt onder andere voort uit het idee dat een partner bezit is; bezittingsdrang. Dat is ze uiteraard niet, ook in een relatie is de vrouw vrij om te doen en te laten wat ze wilt.

Stel jezelf de vraag: waar staat een relatie voor, wat houdt een liefdesrelatie in? En vraag je ook af hoe het komt dat je verlatingsangst hebt en zo weinig vertrouwen.

Zolang je het gevaarlijke groene monster niet aanpakt, (meer…)