Seksverslaafd (TV-programma van Nicolette Kluijver)

Seksverslaafd (tv-programma van Nicolette Kluijver)Sinds donderdag 23 april is het RTL5-programma Seksverslaafd. Heb je het seksprogramma gezien? Je was niet de enige:

  • Aflevering 1: 380.000 kijkers.
  • Aflevering 2: 232.000 kijkers.
  • Aflevering 3: Afgelast.

Nicolette Kluijver, onder andere bekend van Spuiten & Slikken (BNN) en Sex Academy, had als droom om ooit een documentaire te maken. Dat is dus deze documentaire geworden over het hebben van een seksverslaving.

Tijdens het programma worden 3 mannen op de voet gevolgd tijdens het afkicken. Zij komen ‘uit de kast’ wat betreft hun verslaving en gebruiken het tv-programma als extra motivatie om hun leven te beteren.

Behalve hoge kijkcijfers uiteraard, beogen de programmamakers het doorbereken van het taboe wat betreft dit vervelende, vaak onbegrepen seksprobleem.

Vergis je niet: elke verslaving is ernstig. Seksverslaving is misschien wel extra vervelend omdat deze onvoldoende serieus wordt genomen, zelfs gebagatelliseerd! Juist dat is de reden dat ik er vandaag over blog.

Ik bespreek onder andere wat seksverslaving precies is, check de getallen die gegeven zijn in het programma en geef verdere informatie over hoe kunt afkicken. Lees verder! (meer…)