Rokjesdag

RokjesdagWel eens gehoord van rokjesdag? Zo niet, op zijn minst heb je het fenomeen opgemerkt. Het is de dag dat vrouwen massaal in Nederland weer zomerse kleding dragen, inclusief het bijbehorende rokje.

Let wel, het gaat om volledig zomerse kleding, dus de rok wordt zonder panty gedragen op èn vanaf rokjesdag.

Wanneer is rokjesdag?

Niemand heeft een officiële, vaste datum bedacht voor rokjesdag. Dat kan ook niet want het weer is elk jaar net anders. Kortom, het kan elk jaar op een andere lentedag vallen.

Gezien de berichtgeving op 18 april 2015, lijkt voor dat jaar rokjesdag op vrijdag 19 april te vallen. In 2016 was het ook niet meteen duidelijk, het werd vermoedelijk maandag 11 april 2016. En dit jaar (2017) lijkt rokjesdag op 30 maart 2017 te vallen. Het is in geen tijden zo’n warme dag geweest!

Martin Bril heeft de term bedacht?

Sommige mensen denken dat Martin Bril de term ‘rokjesdag’ heeft bedacht. Geheel ten onrechte, want de term bestaat al veel langer.

Wel heeft deze Nederlandse columnist, dichter en schrijver (overleden in 2009) het woord rokjesdag weer populair gemaakt. Vrijwel elk jaar, omstreeks lente, schreef Bril in zijn columns over het fenomeen. Citaat:

Die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen.

Door zijn columns over rokjesdag werd het weer een bekend begrip, waardoor het zelfs in de Dikke Van Dale werd opgenomen.

Vraag je je wel eens af waarom vrouwen een (kort) rokje dragen? Is het een uitnodiging voor seksuele avances? Lees het artikel hieronder, ik deel onder andere onderzoekscijfers!

Waarom vrouwen korte rokjes dragen

Korkjesdag? Vrouwen dragen korte rokjes zonder panty!Korte rokjes-update: het Nederlandse nieuws- en actualiteitenprogramma Eenvandaag heeft nieuw  onderzoek uitgevoerd… Dadelijk deel ik de belangrijkste statistieken. En natuurlijk de video over vrouwen in korte rokjes!

Vandaag donderdag 30 maart is het waarschijnlijk weer rokjesdag. Het is de warmste 30 maart in ruim een eeuw! Toch zal er vast enige discussie ontstaan over wanneer het echt rokjesdag zal zijn…

En toch, deze warme temperatuur betekent waarschijnlijk dat vrouwen weer rokjes aantrekken, zonder panty’s en dergelijke. Vraag je je af waarom vrouwen korte rokjes dragen? Dat vroeg Angelo zich ook af in zijn reactie bij het artikel ‘respect voor vagina en penis‘:

Nu in de zomer, waarom oh waarom dragen vrouwen onthullende kleding? Willen ze dat je hen aanspreekt en ter plekke hun nummer vraagt of ergens naartoe mee neemt? Of doen ze het alleen maar om de aandacht van mannen te krijgen en om ze lekker geil te maken en meer niet?

Beetje nutteloos als dat echt het geval is, als je het mij vraagt.

Willen vrouwen met korte rokjes en onthullende kleding dat je hen aanspreekt? Een vrouw met veel inkijk zodat je bijna verplicht bent om naar haar borsten kijken, wil ze dan een one night stand, no strings attached? Of dragen vrouwen opwindende kleding alleen maar om ons mannen te teasen?

En mogen vrouwen zich wel zo sexy kleden, of zelfs sexy gedragen? De seksuele vrijheden…

Om te beginnen, zie de korte video hieronder (inclusief voorbeelden van vrouwen in korte rokjes): Lees verder over - Waarom vrouwen korte rokjes dragen

Over versiercoach Victor Verlon

Victor Verlon

Volg mij op Facebook

Victor Verlon is zowel versiercoach als sekscoach. Hij is in het jaar 2008 deze site over aantrekkingskracht begonnen. Sindsdien brengt hij wekelijks een artikel/video uit over flirten, versieren, relaties, seks en liefdesverdriet. Lees verder...

Aantrekkingskracht extra’s:

Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen met vrouwen
Seks scoren
Seks scoren
Openingszinnen
Openingszinnen
Sekscursus
Sekscursus