Korkjesdag? Vrouwen dragen korte rokjes zonder panty!Korte rokjes-update: het Nederlandse nieuws- en actualiteitenprogramma Eenvandaag heeft nieuw onderzoek uitgevoerd… Dadelijk deel ik de belangrijkste statistieken. En natuurlijk de video over vrouwen in korte rokjes!

Het is nog onbekend wanneer in het jaar 2018 het rokjesdag is. Wanneer die dag aanbreekt, zal er zoals elk jaar weer enige discussie ontstaan over of het wel ècht rokjesdag mag heten…

En toch, door de steeds meer stijgende temperaturen zijn meer en meer vrouwen geneigd om weer rokjes aantrekken, zonder panty’s en dergelijke. Vraag je je daarbij af waarom vrouwen korte rokjes dragen? Dat vroeg Angelo zich ook af in zijn reactie bij het artikel ‘respect voor vagina en penis‘:

Nu in de zomer, waarom oh waarom dragen vrouwen onthullende kleding? Willen ze dat je hen aanspreekt en ter plekke hun nummer vraagt of ergens naartoe mee neemt? Of doen ze het alleen maar om de aandacht van mannen te krijgen en om ze lekker geil te maken en meer niet?

Beetje nutteloos als dat echt het geval is, als je het mij vraagt.

Willen vrouwen met korte rokjes en onthullende kleding dat je hen aanspreekt? Een vrouw met veel inkijk zodat je bijna verplicht bent om naar haar borsten kijken, wil ze dan een one night stand, no strings attached? Of dragen vrouwen opwindende kleding alleen maar om ons mannen te teasen?

En mogen vrouwen zich wel zo sexy kleden, of zelfs sexy gedragen? De seksuele vrijheden…

Om te beginnen, zie de korte video hieronder (inclusief voorbeelden van vrouwen in korte rokjes):

Laat het duidelijk zijn: over het dragen van korte rokjes en onthullende kleding bestaan uiteenlopende meningen.

Genoeg mensen vinden deze manier van kleden niets. Maar anderen vinden het op zich prima dat vrouwen korte rokjes dragen of zich sexy kleden. Zij storen er zich niet aan, of kunnen er zelfs onschuldig van genieten.

Korte rokjes-onderzoek

Jazeker, er is wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd over het waarom vrouwen zich sexy kleden! Dus vrouwen in een erg kort rokje, een bloesje met inkijk, een blote buik…

Journal of International Women’s Studies. Mei 2010, volume 11, nummer 4, pagina’s 115 tot en met 127.

Uit dat onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de vrouwen (82%) die zich schaars kleden, dit doen omdat ze het leuk vinden. En 72% van deze vrouwen geeft aan dat de volgende reden ‘aantrekkelijk zijn’ is.

Slechts 5% kleed zich schaars om mannen te verleiden. En nu komt het, ongeveer 2% van de vrouwen gaf in het onderzoek aan dat ze zich schaars kleden in de hoop om aangeraakt of aangestaard te worden.

Opmerkelijk: uit datzelfde onderzoek is géén correlatie gevonden tussen schaars kleden en seksueel geweld.

Op de vraag of mannen moeite hadden om zich te bedwingen bij het zien van sexy vrouwen, gaven zowel mannen als vrouwen aan dat schaarse kleding geen oorzaak was voor mannen om hun zelfbeheersing te verliezen.

Beide seksen verwierpen dus de gedachte dat sexy kleding iemand een vrijbrief zou geven op seksueel overschrijdend gedrag!

Conclusie: vrouwen kleden zich niet sexy om seksueel gedrag uit te lokken van mannen. Korte rokjes dragen vinden ze vooral simpelweg leuk!

Hoe mannen vrouwen in kort rokjes interpreteren

Tijdens het onderzoek werd ook mannen gevraagd hoe zij de korte rokjes, inkijk en blote buik interpreteerde. Wat bleek?

Ruim 30% van de mannen gaf aan dat schaars geklede vrouwen erop uit zijn om hen seksueel te prikkelen. Ongeveer 20% interpreteerde de schaarste kleding als middel om seksuele toenadering te ontlokken.

Conclusie: ongeveer 50% van de mannen interpreteren schaarse kleding anders dan vrouwen!

Toegegeven, het onderzoek is niet in Nederland of België uitgevoerd, maar in Israël. Wellicht zullen de cijfers anders zijn in West-Europa.

Nieuw onderzoek over seksuele intimidatie en korte rokjes onder jongeren

In juli 2016 heeft EenVandaag een online onderzoek uitgevoerd onder 800 jongens/mannen en 1250 meisjes/vrouwen. Leeftijd tussen de 12 en 25 jaar.

Enkele uitkomsten:

 • een meerderheid van de jongens 53% vindt dat meiden seksueel getint gedrag vaak zelf uitlokken, vooral door schaars gekleed te gaan.
 • 44% van de meiden vindt seksueel getint gedrag wel leuk, zolang het niet kwetsend of beledigend wordt.
 • 37% van de meiden daagt jongens graag uit…

Uit dit onderzoek komt niet naar voren waarom meiden korte rokjes dragen. Wel hoe jongens korte rokjes interpreteren en dat meiden soms openstaan voor seksueel getint gedrag.

Let wel, dit onderzoek is uitgevoerd onder jongeren vanaf 12 jaar. Vermoedelijk heeft een groot gedeelte zich op seksueel vlak nog nauwelijks ontwikkeld.

Ik denk nog steeds dat de meeste volwassen vrouwen zich niet schaars kleden om zo seksueel initiatief van mannen te stimuleren.

Vraag: hoe interpreteer jij het als een vrouw onthullende kleding draagt, zoals een kort rokje? En vind jij sexy kleden in het openbaar acceptabel? Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Mag je naar haar borsten kijken? (video) (15)
  Vandaag spreek ik over borsten kijken. Genoeg mannen doen het immers graag! Dit artikel met video is het vervolg op: pas op met opmerkingen over borsten. Er ontstond daar een korte discussie over het kijken naar borsten. En […]
 • Interessant: Seks op z’n Duits (0)
  Donderdagavond 17 mei 2018 woonde ik een feestelijke presentatie bij van Linda Duits, over haar net verschenen boek: Seks op z'n Duits. Ik ga wel vaker naar lezingen over allerlei onderwerpen en net gepubliceerde boeken. Maar […]
 • Sletvrees? Daarom nog steeds geen seksuele vrijheid! (18)
  Sletvrees? Dat is naam van een documentaire van Sunny Bergman. Deze werd een tijd geleden uitgezonden op de VPRO, een mooie aanleiding om een vraag over het onderwerp te beantwoorden... Wat is een slet? Volgens het woordenboek […]
 • Opgeven – Waarom je de liefde mag opgeven (23)
  Wil je het opgeven op liefdesvlak? Dat mag! “Wat zegt Victor Verlon nu? Hij is flirtcoach, dus hij zou mij moeten motiveren om vooral niet op te geven! Toch?” ... Helaas denken sommige mannen dat ik ze als flirtcoach op […]
Waarom vrouwen korte rokjes dragen
Trefwoorden:         

150 reacties op “Waarom vrouwen korte rokjes dragen

 • Vrouwen weten donders goed of ze met hun korte rokje meer aanstootgevend zijn dan de gemiddelde vrouw die over straat loopt. Als een vrouw op zoek is naar meer aandacht dan zal ze dat zeker aantrekken.

  Ik ken ook genoeg vrouwen die het gewoon aantrekken omdat het luchtig of lekker is. Er zijn zat redenen waarom ze een kort rokje aan zal doen, maar ze doet het toch ook zeker om zichzelf sexy en aantrekkelijk te voelen zodat ze lekkerder in haar vel zit. Ik geef ze groot gelijk.

 • @Wilco
  Precies! Als je verkoper bent moet je zoveel mogelijk doen om beter te zijn dan je tegenstanders, hoe meer bloot je als vrouw vertoont, hoe meer aandacht ze dan krijgen, het gaat om het valideren van hun schoonheid, en zo kunnen ze dat onderzoeken. simpel 🙂

 • hmm ik kleed mijzelf als man ook wel graag mooi aan. waarneer ik een v-hals draag o.i.d doe ik dat niet alleen maar om daarmee aantrekkelijker eruit te zien voor vrouwen. als je jezelf een beetje waardeert kleed je jezelf ook mooi aan omdat je dat zelf fijn vind om er een beetje netjes uit te zien lijkt me. of is die persoon in de spiegel alleen maar om aan anderen te laten zien?;)

 • @ Wilco,

  Kan zijn, hoeft niet. Vrouwen zullen de reactie van mannen wel goed kunnen inschatten, maar dat kan losstaan van het waarom ze korte rokjes dragen.

  Je kunt je ook afvragen of vrouwen zich wel bewust zijn waarom ze zich sexy kleden. ‘Brave meisjes’ denken dat minder kleding gewoon beter zit, maar in werkelijkheid tonen ze zich (extra) vruchtbaar…

  @ Synky26,

  Tegenstanders?

  En het verhullen zou ook tot een kunst verheven kunnen worden…

  @ M.,

  Inderdaad, je kleden doe je ook voor jezelf.

  Trouwens, het lijkt me leuk om in de toekomst ook kledingtips te geven hier. Mannen willen zich ook graag goed kleden toch?

 • Ik had niet meteen een specifieke interpretatie bij weinig verhullende kledij.

  Veel mannen moeten op blogs als deze leren dat vrouwen wel degelijk aangesproken willen worden, enz…
  Zie bv. de andere artikels omtrent: Ja, OOK vrouwen genieten van aandacht seks enz… Veel vrouwen kunnen dit extreem goed verbergen. Pas door echt persoonlijke gesprekken aan te gaan met vriendinnen die je vertrouwen en dan ook eens goed de waarheid spreken, of de proef op de som te nemen en aan te spreken merk je dat vrouwen wel degelijk verlangen naar een man.

  Het gebeurt allemaal zeer indirect bij vrouwen, dat ze dan plots het bij wijze van spreken zouden uitschreeuwen “Spreek mij aan !” door sexy gekleed te gaan lijkt mij niet echt waarschijnlijk.

  Het is warm weer, mannen gaan lichter gekleed, vrouwen ook, niks speciaals… Uiteraard trekt het wel de aandacht. 😀 Een kort rokje kan mijn hoofd naar die richting laten draaien 😉
  Ik heb er zeker niks op tegen !!!

  Wel is er voor mij persoonlijk een groot verschil tussen “een slet” en een vrouw die zich bij warm weer eens aantrekkelijk aankleed. Net zoals sommige mannen denken dat het enkel om uiterlijk draait, en cliché kunnen doen “daten enz…” kunnen vrouwen dit ook (slet).
  Tegenwoordig vind ik dat ook de maatschappij en de media zich eveneens veel te veel vastpinnen aan die clichés. Natuurlijk kijk ik naar mooie vrouwen, en ze mogen zich zeker en vast kleden zoals ze willen, maar ik zou het toch ook overleven (zou het zeker niet slecht vinden) als niet alles aan seks gelinkt wordt in de maatschappij. Victor, ik herinner jouw blogartikel die de linkt legt tussen iphones en condooms. Vrij humoristisch !

 • @wilco aanstootgevend?serieus?

  @M. Inderdaad volgens mij is er niet zo’n groot verschil tussen mannen en vrouwen die er mooi uit willen zien. Ik denk dat het alleen een misverstand is onder veel vrouwen. Er zijn vrouwen die denken dat bloot mooier is. Dat mannen ze leuker vinden als ze zich sexy kleden. Deze vrouwen beseffen vaak helemaal niet dat dit meer onder de noemer ‘uitdagend’ dan onder ‘mooi’ valt.

  @ruben inderdaad ik denk dat mannen het uiteindelijk helemaal niet zo leuk zouden vinden als vrouwen opeens geen sexy of mooie kleding meer aan zouden trekken.

  Als ik alleen thuis ben kleed ik mij ook mooi aan, doe ik ook make up op. Ik voel mij prettig als ik mijzelf verzorg en er sexy/gestyled uit zie. Ik doe dit dus ook niet om mannen te teasen of omdat ik door iedere willekeurige man versierd wil worden… Ik vind namelijk niet iedere man aantrekkelijk, aardig of leuk…

  1. Ik heb zelf 2 zussen, die zich ook wel eens schaarser kleden. Dat doen ze denk ik niet om sexuele reacties van mannen uit te lokken of om te teasen. Ze geven beiden aan dat ze zich dan meer vrouw voelen, en daar is niets mis mee is mijn mening. Zolang vrouwen in het openbaar niet té ver gaan, is het mijn inziens acceptabel en eerlijk gezegd ook wel aangenaam. Een vrouw mag haar schoonheden toch laten zien? En als je het niet wilt zien, kijk je toch gewoon niet? Simpel… laat vrouwen lekker hun ding doen.

   1. Inderdaad. Weg ook met het preuts gedoe. Wel vind ik dat er onderscheid moet zijn tussen vrijgezellen of vrouwen in een vaste relatie. In het laatste geval mag de partner wel zijn opinie geven.

    1. Dus als mijn vriend/partner zegt dat ik klederdracht moet dragen, dan zou ik het ook moeten doen?

     Nou, echt niet.
     Over mijn kledingkeuze heeft mijn vriend/partner niets te zeggen.

     1. Het gaat over een vrije mening, een opinie. Er is niemand zegt die zegt dat jij daar iets mee moet. Dus jouw vriend moet zijn bek houden in jullie relatie???

      1. @Danny.

       Dat doet hij ook. Al ga ik in mijn blootje de straat op, hij zal er echt niets van/over zeggen. Maar ik bemoei me ook niet met zijn kleding keuze.

 • En dat is de reden waarom ik niet graag sexy gekleed ga. Omdat ik bang ben dat mannen gaan denken dat ik dat doe om aandacht te vragen. Ik voel me echt heel erg onprettig als ik word nagestaard of bekeken door mannen.

  En als ik dan een keer sexy of leuk kleed ga, dan doe ik dat voor mijzelf en/of voor mijn vriend, maar voor niemand anders.

  @Meisje
  Denk ook dat veel vrouwen er niet bewust bij stil staan. De meesten kleden zich leuk voor zichzelf. Vrouwen die een girlsnight houden, kleden zich ook gewoon leuk en sexy, ondanks dat er op die avonden geen mannen te bekennen zijn. Vrouwen houden gewoon van zich opdoffen en kleden zoals zij willen.

  1. @ Shadow:

   Ik snap als man best dat jij je ongemakkelijk voelt als mannen je aanstaren of nakijken. Mannen gunnen je gewoon die aandacht, vast omdat ze je aantrekkelijk vinden. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat ze iets van je willen of moeten, want dat ligt denk ik meer in hoe jij met dit soort situaties omgaat. Ik zou zeggen; geniet van de aandacht en laat die overige mannen voor wat ze zijn. Jij hebt je vriend en voel je daar vertrouwd bij.

   Zie het als een spel, want dat is het feitelijk ook. Alleen jij bepaalt in dit spel je eigen regels. Hopelijk heb ik je hiermee kunnen helpen en kun je er nu misschien losser mee omgaan. Trek het je niet teveel aan allemaal en probeer te ontspannen. Je bent wie je bent en je bent evengoed belangrijk, net als iedere andere vrouw. Succes!

   1. Ik ben 18 en het is inderdaad een spel. Ik mag graag bij een beetje weer een minirokje/minijurkje dragen.
    En is het dan echt warm en ook zo goed als windstil dan wil ik ook weleens het slipje vergeten aan te trekken.
    En dan gewoon naar school of de stad in.
    Maar ik wil verder niet lastig gevallen worden.

    1. Bedankt voor je reactie Rianne.

     En precies, lastigvallen mag er nooit bij horen!

     Trouwens, geregeld geen slipje dragen is goed voor je vagina. Het helpt om de juiste pH-waarde te krijgen en te behouden.

     Als het even kan, draag geen slipje wanneer je slaapt. En sowieso, gebruik geen wasverzachter wanneer je je slipjes wast!

     1. In (strakke) broeken en jeans heb ik van kinds af aan al geen onderbroekje/slipje aan.
      Sinds een jaar of 3 laat ik bij lekker weer ook weleens het onderbroekje/slipje uit onder een kort minirokje/jurkje.
      Alleen moet ik dan de hele dag eraan denken dat ik eronder niets draag, dus niet zomaar ergens op een terras gaan zitten dat ik ”inkijk” geef.
      En zo zijn er nog een paar dingen waar ik op moet letten als ik kort en zonder ”op stap” ga.
      Ik heb daar plezier in, en nog meer plezier als ik dan weer thuis ben en niemand in de gaten heeft gehad dat er niets onder het rokje/jurkje zit.

 • @shadow

  Helemaal waar… Ik vind het soms wel jammer als ik eigenlijk dat korte rokje aan wil doen, maar het niet durf omdat ik niet nagestaard, aangesproken, lastig gevallen wil worden of in sommige gevallen zelfs uitgescholden.

  Juist als ik op plekken uitga waar geen heteromannen zijn kleed ik mij op mijn meest sexy omdat het dan eindelijk ongestraft kan doen. Ik denk dat veel mannen zich niet beseffen hoeveel vrouwen zich inhouden omdat ze niet als ‘makkelijk’ of ‘sletterig’ bekend willen staan.

 • Ben ik de enige die het vreemd vindt dat vrouwen die geen seksuele bedoelingen hebben met hun kleding, met die kleren gaan demonstreren voor seksuele vrijheid?

 • Er zijn verschillende factoren waarom een vrouw zich sexy kleedt. Misschien een onderscheid maken tussen schaars, sexy en uitdagend? Schaars hoeft niet altijd sexy te zijn. En sexy niet altijd schaars. Mensen tonen zich mede door hun kledij hoe ze zichzelf op dat moment zien maar ook hoe men wil dat anderen hen ziet. En er valt inderdaad te discussiëren over wat uitdagend is en wat niet, en soms zal die grens zeer dun zijn, plus het hangt van persoon tot persoon af. Als mannen of vrouwen zich uitdagend kleden, dan bedenken ze zich meestal ook welke indruk ze zullen maken bij het andere geslacht. Ongeacht met welke reden je jezelf op een bepaalde manier gaat kleden, het heeft invloed op de andere. Natuurlijk kies je wat je wil dragen maar houd rekening met hoe andere mensen de wereld en anderen beleven. We leven nu eenmaal in een maatschappij waar iedereen alles wil kunnen zeggen, doen en laten. Maar bedenk wel dat die vrijheden in deze cultuur ook consequenties kunnen hebben.

 • Bloglezers,

  Belgische actualiteitsupdate gerelateerd aan het dragen van korte rokjes en respect tegen over vrouwen die al dan niet te naakt gekleed gaan (kwam nationaal in de media):

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.1380859

  Voor degenen die willen zijn er ook links naar filmpjes. Het schetst de situatie: Een vrouw die alleen loopt in Brussel, wat gebeurt er. Vooral “Femme de la rue (ze noemen mij een hoer als ik over straat loop) een zeer schrijnende reportage

  Zo zie je maar dat het veroveren van vrouwen niet enkel en alleen om lust mag draaien en dat veel van de dingen hier besproken niet alleen gericht zijn op een goed liefdesleven, maar ook op mentale gezondheid en respect tegenover de vrouw ! Stond hier al niet veel vroeger te lezen dat het aanspreken van vrouwen niet gaat om: “Hé, wat is je prijs per uur ?” of de vrouw maar gewoon bij de arm pakken en zeggen: “Als ik de kans had ik zou hem er in steken”

  @ Victor

  Goed bezig !

 • @ Ruben,

  Ik heb dit ook gezien, ik wou het hier ook aanhalen.
  Het is echt soms zo hatelijk te zien, hoe ze zo zich gedragen.
  Het is alsof je de kans niet meer krijgt om je positief te onderscheiden bij die dames.
  Ik geef zelf toe, ik bekeek vrouwen vroeger als lustobject maar dat is verdwenen door de aanschaf van de cursus e boek.
  Nu het is meer, wat is haar persoonlijkheid, hoe is ze is het dagelijkse leven, is ze wel waardig om bij me te zijn, enzovoort. Het waarderen van de vrouw zelf zonder dat je respect verliest, dat is pas indrukwekkend. De mentaliteit is belangrijk, zonder dat wordt je weer een beest…

 • je kunt heel hard roepen dat het een vrij land is en je zelf moet weten wat je aan wilt trekken ,

  maar ondertussen is de boerka verboden , als iemand dat aan wil trekken moet dat ook kunnen .

  Ik zou zelf nooit in hele blote kleding gaan lopen , zelfs als ik me goed en degelijk aankleed word ik nagekeken en n gefloten , erg vervelend want ik ben geen koopwaaw! ,

  en je kunt wel zeggen het is een vrij land maar als jij in een rokje waar je net niet je billen van kunt zien of een doorzichtich truitje zonder iets er onder gaat lopen , kun je verwachten dat je reacties krijgt, lastiggevallen word en een slet of goedkoop genoemd word.

  mannen zitten nou een maal zo in elkaar , ze moeten kijken dat is hun natuur , en dan kun je nog zohrd schreeuwen het is een vrij land ,
  daar verandert de denkwijze van alle mannen niet door , in gods naam kleed je gewoon een beetje nettjes en heeft niemand last van jou en jij ebt last van niemand 🙂

 • @ h

  Laten we zeggen dat er relatieve vrijheid heerst. Langs de ene kant is het spijtig, niemand is 100 % vrij, maar langs de andere kant is een maatschappij met absolute vrijheid niet leefbaar. Tot zover de politiek… Laten we het daar maar bij houden 😉

  Zelfs als je netjes gekleed gaat wordt je nagefloten ?
  Zeer jammer dat je blijkbaar veel respectloze mannen tegenkomt. Het is mannelijk cliché-gedrag dat voor vrouwen even vervelend kan zijn als cliché-vrouwelijk gedrag voor mannen.
  Clichés gebeuren… Mannen en vrouwen moeten ze samen helpen vermijden, het komt de vrede ten goede.

  Mannen moeten kijken ?
  Ja laten we maar niet flauw doen en toegeven. Maar even kijken hoeft niet tot onrespectvol gedrag te leiden! Voor die mannen uit bovenstaande reportage vind ik biologie een zeer zwak excuus. Als u een mooie man ziet veronderstel ik dat je jouw ogen de kost geeft, maar dat je niet meteen tot “lastigvallen” overgaat.

  “Daar verandert de denkwijze van alle mannen niet door ?”

  Persoonlijk vind ik dat je wel vrij ver gaat. Ik ben een man, en begrijp mannen vaak veel beter dan vrouwen, maar dan nog zal ik nooit proberen beweren de denkwijze van alle mannen ontcijferd te hebben. Iedere man is een individu, anders en uniek.
  Genoeg mannen doen uitspraken zoals: “pff…alle vrouwen zijn…” Erg verleidelijk als je cliché-gedrag tegenkomt, maar daar zal ik het even hard oneens mee zijn als met jouw uitspraak.

 • @h

  Ik ben tegen de boerka en dat is niet omdat ik anti-moslim ben of wat dan ook. Ben zelf moslim geweest en een kant van mijn familie is het nog steeds. De reden waarom ik tegen de Boerka ben, is omdat het de veiligheid in gevaar brengt: je weet nooit wie er onder een Boerka zit. Hoofddoek en een lange zwarte jurk mag wat mij part wel, want dan is het gezicht nog zichtbaar.

  Over de rest van de post: als je je provocerend kleedt, kun je inderdaad reacties verwachten, maar dat rechtvaardigt die reacties niet. Je hoeft niet overal een opmerking over te maken.

  En ja, kijken mag, maar je mond heb je niet nodig om te kijken.

  Daarnaast wil ik ook nog belichten dat ook vrouwen die geen minirokje op straat aantrekken vaak nog door mannen worden nageroepen. Het ligt niet altijd aan de kleding, maar het ligt ook gewoon aan de man(nen) in kwestie.

 • Een vrouw doet een kort rokje aan om zich sexy te voelen en het lekker luchtig is, iets waar ik helemaal mee eens ben, kort dragen is lekker. Ook als het om de aandacht te trekken is is het nog steeds een lekker gevoel, maar weinig vrouwen doen het ofschoon ze eigenlijk niet willen.

 • Alle meiden/dames die een rokje of jurkje dragen zouden een koninklijke onderscheiding moeten ontvangen !

  (Geen rokje met een lengte van een riem das ordinair)

 • Kan niet wachten tot het rokjestijd is. Altijd beter dan de dikke jas. Ik denk ook dat vrouwen zich sexier voelen. Ze laat zien dat ze niet onzeker is. En dat ze sexueel lekker in haar vel zit. Ben blij dat m,n vriendin ze draagt. zij zegt dat ze dat ze het leuk vind om mannen te plagen. Maar dat wil niet zeggen dat ze een slet is.
  Denk zo dat je een boek niet om z,n kaft, maar om de inhoud beoordeelt.

 • Tja, natuurlijk moeten vrouwen zelf weten wat ze dragen. Dit kan en mag nooit en te nimmer als een vrijbrief gezien worden om haar lastig te vallen (daar versta ik dus hinderlijk en ongewenst toenadering zoeken en/of aanraken onder, alsook volgen of obscene opmerkingen maken.. ) Mannen dienen zich in te kunnen houden. Vrouwen hoeven zich niet te bedekken om ons te ontlasten van de plicht onze zelfbeheersing en beschaving toe te passen.

  Een vrij land is het hier inderdaad (nog?). Ik zie wel twee ‘maars’:

  -Als vrouwen de vrijheid hebben en gebruiken om zich in het openbaar erg sexy te kleden, klaag er dan ook niet over dat er mannen naar je kijken en ietwat opgewonden raken. Dat is een simpele natuurlijke reactie, en die lok je met veel bloot wèl uit.
  Het begrip “vrij land” geldt ook voor waar mannen naar kijken en waar niet. Over de gevoelens die het geziene losmaakt heb je simpelweg geen controle.(sterker nog, zonder die gevoelens zou het menselijk ras uitsterven want dan deden we alleen nog aan voetbal en bier :p ) Een echte man weet echter wèl controle te houden over wat deze met die gevoelens doet.

  -Tweede ‘maar’ is dat, ondanks dat alles eigenlijk zou moeten kunnen, het wèl handig is voor vrouwen om na te blijven denken bij het feit dat er simpelweg, hoe erg het ook is, wel “mannen” (want echte mannen zijn het niet) zijn die zich *niet* kunnen of willen inhouden en die wel aanranden.
  Als je dus op stap gaat in gebieden die niet zo heel veilig zijn, kàn het handig zijn het risico zo klein mogelijk te maken en je dan iets meer te bedekken, niet omdat het moet of omdat je het anders uitlokt, maar omdat het veiliger is. Je zou namelijk ook veilig met 10000 euro in je handen over straat moeten kunnen, maar als je naar een achterbuurt gaat kan je ook beter je geld ver weg stoppen.

  En dat gezeur van die stropdas dat het aanstootgevend zou zijn.. verhuis lekker naar een amishgemeenschap in Amerika, dan kun je lekker samen met de ouderlingen boos worden als een vrouw haar enkel per ongeluk ontbloot heeft 🙂 Hoe men op het idee komt om vrouwen in sexy kleding “sletterig” te noemen, ik snap het niet, ook monogame vrouwen dragen dit dus ik denk dat die kwalificatie voortkomt uit frustratie omdat men er opgewonden van raakt en daar niet mee overweg kan of jaloers is dat men zèlf niet zo een mooie vrouw heeft.
  Vrouwen zijn het mooiste wat de natuur heeft voortgebracht en het zou een misdaad zijn hen door wet, moraal of irritant gedrag op te dringen hun schoonheid te verhullen.

 • Wil je van warm weer genieten dan is zo min mogelijk kleding de boodschap, vandaar een kort rokje of hotpants. Ook ik ken dat gevoel en het voelt nog lekker sexy ook. Het onderscheidt de winter van de zomer en dan wil je het zoveel mogelijk uitbuiten en geen hinderlijke kleding tegen je benen voelen.

 • Leuk artikel Victor en actueel onderwerp. Het toont aan hoe wij ‘als mannen’ dergelijk kleding gedrag van vrouwen ‘verkeerd’ interpreteren. Je zou ook kunnen denken: nou de vrouw met de sexy kleding voelt zich goed in haar vel, tevreden met haar lichaam etc. Echter, net zo goed kan het zijn dat ze moet ‘compenseren’ op een ander vlak (zelfvertrouwen issue). Kortom, je weet het niet.

  Veel beter om niet te interpreteren maar, je mening te baseren op iemand’s gedrag naar jou toe (in combi met uiterlijk uiteraard), ipv allerlei conclusies op basis van kleding te trekken.

  1. @ Percival,

   Inderdaad… genoeg vrouwen kleden zich uitstekend. Sexy, aantrekkelijk, met smaak. En dan blijken ze toch onzeker te zijn over hun uiterlijk. Het lichamelijk zelfvertrouwen vrouwen is vaak niet zo groot helaas.

   Veel beter om niet te interpreteren maar, je mening te baseren op iemand’s gedrag naar jou toe (in combi met uiterlijk uiteraard), ipv allerlei conclusies op basis van kleding te trekken.

   Goed gezegd! 😀

 • Een vrouw of meisje mag zich kleden zoals zij het wilt. Commentaar zou ik er niet op geven, indien wel dan in mezelf. Of het zou moeten zijn dat ik met een vriend ben maar anders niet. Ik zal er zeker naar kijken. Maar om te zeggen je bent een hoer of zo, neen. En ook niet om te zeggen pak mij maar. Ik hou van sexy meisjes, moet natuurlijk wel iets zijn he. Maar voor de rest stoort het mij niet.

 • Ik vond het einde grappig. Een vrouw nafluiten zou niet mogen kunnen in een vrij land als Nederland. Ik ben akkoord dat een man geen beledigende dingen mag zeggen. Maar nafluiten zou niet mogen ? Dat is een beperking van de mannelijke vrijheid. Misschien moet iemand haar eens gaan vertellen dat mannen evenveel rechten hebben als vrouwen in een vrij land.

  1. Een vrouw voelt zich hierdoor eerder bekeken als slechts object en niet als persoon ( in mijn persoonlijke kwestie ) en dat is het ook , vrouwen die vaker of te vaak gecomplimenteerd en gevleid worden zullen dit als een belediging opnemen , ik kan het niet verdragen , schenk ook geen aandacht aan mannen die dit doen ,meestal zijn het dakwerkers die wel het lef hebben van afstand te gaan fluiten omdat ze een lustobject zien en hierdoor als het ware een oerkreet laten , beetje beestachtig in mijn ogen , vrouwen die zelden tot nooit complimenten krijgen zullen zich opeens een pak zelfverzekerder voelen , denk ik toch en heb ik tevens weten ondervinden , just my 2 cents 😉

   1. Eh, ik heb ergens over het onderwerp geschreven (nafluiten e.d.). Kan het nog niet vinden helaas.

    Als mannen niet meer observeren, de reacties op hun gefluit (of wat dan ook) niet bewust waarnemen, dan krijg je vervelende taferelen.

    Sommige mannen blijven exact hetzelfde doen, terwijl vrouwen telkens slecht reageren. Is het niet ongelofelijk dat deze mannen hun aanpak niet aanpassen?

 • Ik draag over het algemeen minder rokjes dan jurkjes , waarom jurkjes ( of om af te wisselen rokjes ? )
  Bij kleedjes opteer ik voor de strakkere kleedjes en de meest ‘ geklede ‘ , dit is mijn persoonlijke voorkeur maar komt ook meestal heel net over , tevens accentueer je hiermede je vrouwelijke rondingen die perfect afgelijnd worden hierdoor .
  Waarom ? Wie wil er nu niet mooi uitzien ? Op mijn 70 moet ik dit wellicht niet meer doen 😉 .
  Wat voor gevoel geeft mij dat blote benen effect ?
  Ik weet dat men mij nakijkt , maar daar ben ik niet naar op zoek , tenzij ik het draag om naar een bepaald individu te gaan dat mij erg aanspreekt uiteraard .
  Ik voel mij luchtig , vrij , liefst zelfs nog zonder slip maar dat is nog een andere keerzijde van het verhaal 😀
  Mijn benen zijn nu wit maar zolang ze verzorgd zijn ogen ze mooi , zelf ben ik zelfverzekerd over mijn benen ( hey , eindelijk iets waar ik geen complexen van heb haha ) en heb ik er dus geen moeite mee ze te tonen , af en toe vind ik het ook wel fijn om eens van kop tot teen bekeken te worden ( maar uiteraard niet voortdurend ) , het is een ego boost , wie wil er nu niet dat men ” goedgekeurd ” is door het andere geslacht ?
  Maar naast dit is het voor mij louter een gevoel van opluchting na steeds in broeken en kousen gestopt geweest te zijn dat ze eindelijk ” vrij ” mogen zijn , het geeft een fijn gevoel en betreft het feit ik af en toe geen slip draag ?
  Ik vind het heerlijk om gewoon niets onderaan te dragen , puur VRIJ ,luchtig , tevens gezond, stiekem ,
  En als ik dan aan het flirten ben ben ik intussen al puur opgewonden door het feit ik stiekem geen slipje aanheb 😀 , het feit dat het andere geslacht dit nog niet weet en weldra tot die verrassing komt te staan ?
  I love it

  Groetjes ,
  een vrouw 😉

  1. Hey Vicky, je laat met je reactie zien dat er door vrouwen veel nagedacht kan worden over wat wel en niet te dragen, en waar dat van af kan hangen. Beeldend! 😀

   het is een ego boost , wie wil er nu niet dat men ” goedgekeurd ” is door het andere geslacht ?

   Dat kan een prettig gevoel geven, zeker. Toch is deze ‘goedkeuring’ uiteindelijk niet erg persoonlijk en vervliegt deze ook zo weer snel.

   Het plezierige en het beperkte van de oppervlakte in een. En het ego verlangt al gauw naar een volgende boost…

   Ik vind het heerlijk om gewoon niets onderaan te dragen , puur VRIJ ,luchtig , tevens gezond, stiekem

   Het lijkt uitzonderlijk, maar ik heb wel vaker vrouwen ontmoet die stiekem geen slipje droegen. De meeste mannen hebben hier geen weet van lol!

   Hoe dan ook, het is inderdaad gezond. Het is daarom ook raadzaam om in de nacht geen ondergoed te dragen; goed voor de zuurtegraad. En was je slipjes liever niet met een wasverzachter.

   Geniet van de lente!

 • Leuk om zo eens de andere kant te horen inzake mini rokjes vicky. Een vrouw draagt ze omdat ze er mooi wil uitzien, niet om reacties uit te lokken.
  Ik kijk ook graag naar de mooie slanke benen. Alleen het niet-dragen van een slipje vind ik, persoonlijk, een afknapper.

  1. @ Danny , ook blij Uw opinie omtrent het niet dragen van een slipje even te mogen kennen ,
   Velen beweren dat mannen dit eveneens opwindend vinden , maar blijkbaar is dit een broodje aap of slechts een kwestie van smaak 🙂

   p.s. : ik draag meestal een slip hoor , het is slechts af en toe dat ik mij daaraan waag 😉

    1. Beste Victor ,

     Allereerst dank voor Uw reactie .

     Misschien een fijn idee om een uitzetting te schrijven mbt vrouwen die soms of voortdurend geen slip dragen ?
     Zou me zeker interesseren en naar me dunkt zullen menige mannen en vrouwen dit zeker smaken om zowel te lezen , alsook deel te nemen aan een constructief debat ?

     Vriendelijke Groet ,
     een vrouw 🙂

     1. Op zich leuk idee 😀

      Zijn er meer mensen die graag een informatief artikel hierover willen lezen? Ik vraag het me serieus af. Volgens mij zijn meer mensen geïnteresseerd in foto’s van het tafereel…

      1. Je hebt al 1 stem ?

       “Volgens mij zijn meer mensen geïnteresseerd in foto’s van het tafereel…”

       tja , daar ben ik in feite van overtuigd 😀 , maar zulk artikel zal voor de vrouwen en mannen toch weer wat duidelijkheid scheppen en is tevens leuk gewoon om te weten / lezen ( naar persoonlijke mening toch ? 🙂 )

        1. kan er geen prijs uitgereikt worden aangezien ik je de de eerste stem bracht ? 😀

         “Wie weet, misschien pak ik het nog op!” , wie weet moet je daarvoor eerst mijn stem kunnen horen , anders heeft het opnemen geen zin 😉

          1. Waarom niet ? Winkels doen het ook :p , een gratis e-book of een van je pakketten ? 😀 :p
           Ik opteer voor het laatste maar het blijft me om het even , het gaat toch maar om het krijgen . Lol , neen toch niet 🙂

           Moet toegeven dat je pakketten me wel interesseren maar is het eveneens voor vrouwen dan ? 🙂 Ik ben er in ieder geval nu reeds benieuwd om en zal het me niet nalaten je staaltje kunst en vakwerk te bewonderen met nieuwsgierige oogjes 😉

           Groet ,
           a girl , a woman , she 😀

          2. Tot nu toe zijn al mijn programma’s speciaal voor mannen. (Om vrouwen blij te maken 😉 )

           Grote kans dat er ook op termijn programma’s uitkomen voor vrouwen… 😀

 • Fantastisch om atletisch goedgevormde vrouwen in strakke kleding te zien. Helaas denken veel vrouwen tegenwoordig dat maatje Michelinvrouwtje best wel kan in strakke kleding. Vreemd genoeg kijk ik daar dan net even minder graag naar.

  1. Ik vind het ook niet echt een ‘ fraai zicht ‘ als een vrouw met obesitas zich kleedt alsof ze een maatje 34-36 heeft . Maar om dat te verklaren , denk ik dat de bottomline uiteindelijk is dat een vrouw zich op en top vrouw wil voelen of voelt . Ik heb ook wel eens dagen gehad dat ik maar in een trainingspakje in de zetel hing , zag ik er sexy uit ? neen , voelde ik me zo ? neen , maar dan kom ik hier tot een punt van zelfvertrouwen , des te meer zelfvertrouwen een vrouw heeft , des te gemakkelijker zij de neiging heeft zich daar naar te gedragen en de geschikte outfit voor uit te kiezen : op en top vrouw , een vrouw die zich op en top vrouw voelt zal zich op en top vrouw voelen , sommige vrouwen doen het in de hoop dat het zich zal oppeppen , sommige dan weer in de hoop vrouwelijker te lijken dan ze zich voelen .
   Ik ken veel vrouwen met overgewicht die zich niet meer zo op en top vrouw wensen te kleden in de zin van strakke kleding / hun rondingen NIET accentueren , puur omdat ze beseffen dat het wel eens minder fraai zal staan , helaas leeft deze dan met enorm veel complexen want ze verbergt zichzelf als het ware uit schaamte , zodra er wat kilootjes af zijn zal ze sneller geneigd zijn kledij te opteren die strak zit , zag ik ook heel vaak terwijl er nog veel kilootjes af moesten maar soit 😉

   Ik denk 3 zaken dus :
   Het gevoel van een bepaalde vrijheid , ( vrij als in de zin van : ik mag me kleden hoe ik het wil en zal het niet nalaten ook maar 1 curve van mijn lichaam weg te stoppen , ik zal mij kleden hoe ik vind dat ik er het meest aantrekkelijk uitzie , omdat ik me zo wil voelen en zo voel en jij mag en zal me niets doen of verbieden ) , daarnaast de vrijheid letterlijk , het is fris , voelt comfortabel aan en vrij .

   Dan denk ik vooral Puur vrouw zijn en zich ernaar kleden , vrouwen zien er graag op en top verzorgd uit , in dit geval dan toch , details ( nagels e.d. ) het moet verzorgd zijn en niet overdreven , gewoon ‘ vrouwelijk ‘ , een beetje sensualiteit graag , stijl , wie wil dit niet ?

   Daarnaast zou ik er over kunnen denken dat we het soms doen om ons beter te voelen , een opkikkertje , en eventueel in het geval van flirten /iemand graag wat plagen maar het daar dan ook bij laten , misschien doen vrouwen wel aan machtsge(mis)bruik ? de man achterlaten op die manier 😉

 • Ik vind als er heren zijn dat de dames het uitlokken, zeg ik maar 1 ding; ‘KIJK ER DAN NIET NA’ als je er niet tegen kan.

   1. Hoi Vicky,

    Allereerst bedankt voor u reactie,
    wil graag met u in contact komen, is dat mogelijk?!.
    En NEE, ik heb er geen andere bedoelingen mee.

  1. Op zich mooie reactie Patrick.

   Punt is, de ogen schieten alle kanten op. Het is (ook) een onbewust proces.

   De mannen die vreemde ideeen hebben over de omgang met vrouwen mogen vooral hun ideeen veranderen. En daar help ik ze graag een handje bij.

   1. Beste Victor ,

    Het zou ontzettend gewaardeerd zijn en tevens erg dapper , vrouwen worden soms wanhopig van verkeerd gedrag van mannen … Zelfs ik zou graag een handje helpen , als ervaringsdeskundige dan 😉

    @Patrick : Eerst en vooral ‘ chapeau ‘ voor de openlijke vraag , dit vraagt lef en is zeker adequaat in het kader van het ‘ benaderen ‘ , cruciaal zelfs om contact te leggen , mag ik je aanmoedigen altijd zo open ‘ op de man af ‘ die vraag te stellen aan een vrouw ? Je eerlijkheid zal op prijs gesteld worden en tevens dient er een antwoord gegeven te worden in woorden , een ja of een nee .
    Helaas dien ik U teleur te stellen om de reden ik u helemaal niet ken en wijlen mijn vader mij altijd geleerd heeft : ” niet in te gaan op vragen tot contact bij mensen die ik geheel niet ken , louter van het internet ” , daarnaast is het slechts principieel 😉 .
    Dit neemt uiteraard niet weg dat fijn en constructief debatteren toestaan is 🙂 .

    Groet ,

    V.
    Groet ,
    V.

 • Beste Victor ,

  Ik citeer uit Uw reactie “Punt is, de ogen schieten alle kanten op. Het is (ook) een onbewust proces.”

  Mag ik U erop attent maken dat het niet louter en alleen een onbewust proces is ?
  Genoeg als evenredig zelfs aan te veel , mannen beginnen te staren naar een vrouw , daarin zijn dan ook weer verschillende versie’s .
  De man die in je decolleté gaapt en blijft gapen , omdat hij het gewoon even niet laten kan , laten we zeggen ” een zwak momentje ??? ” Van zodra de vrouw dan duidelijk laat merken dit niet zomaar te tolereren en als diepe belediging neemt , nemen ze wel een andere wending in het gedrag . Daarnaast is vaak nog maar het feit dat ze ‘ betrapt ‘ worden reeds genoeg om op te houden met kijken .

  Dan de man wiens ogen inderdaad dan alle richtingen opgaan maar dit in de zin U het stelt . Deze excuseert zich zelfs soms indien deze even blijft staren of noemen we het ‘ even blijft hangen ‘ ?

  Daarnaast heb je de man die zonder géne rustig in je decolleté blijft gapen , jij maakt hem er evenzeer op attent dat deze niet erg smaakte en dat je wil dat hij stopt , hier weigert echter de man gewoon omdat hij het zich écht niet kan laten , hij doet het , wil je niet beledigen , of lijkt hier in ieder geval mee te WILLEN stoppen en vaak zijn het dan mannen die wel stoppen maar van zodra je even wegkijkt blijven ze weer kijken , in de zin van gapen , staren !

  Dan noem ik nog een type op dat allesbehalve aangenaam te noemen valt : de man die ongestoord je hele lichaam staat te bekijken en op intieme delen zoals de decolleté , de borsten , de taille , de billen , de mond ( is mij opgevallen ) , staat te focussen , je ergert je er werkelijk aan en zegt dat deze hiermee dient te stoppen , maar ongeacht wat jij wil blijft deze gewoonweg zijn ogen de kost geven , dit zijn pas mannen die je liever NIET rond je wil .

  Er zullen diverse type’s zijn , maar dit zijn slechts de type’s waar ik natuurlijk zelf ervaring mee (gehad) heb 😉 .

  Groetjes ,

  V. 🙂

  1. Beste Vicky,

   Goed dat je dat aankaart!

   Het is erg moeilijk om niet te kijken naar de borsten van een vrouw, zeker als ze deze aantrekkelijk presenteert. In die zin, het is ook een onbewust proces.

   Maar staren, kwijlen, turen en gapen naar je borsten is NIET acceptabel. Dat gaat nog een paar stappen verder. Dan is er geen sprake van een puur onbewust proces, maar doelbewust uitkleden met de ogen. een teken van een bepaalde mentaliteit; opvattingen over vrouwen. Opdringerig!

   Dan noem ik nog een type op dat allesbehalve aangenaam te noemen valt : de man die ongestoord je hele lichaam staat te bekijken en op intieme delen zoals de decolleté , de borsten , de taille , de billen , de mond ( is mij opgevallen ) , staat te focussen , je ergert je er werkelijk aan en zegt dat deze hiermee dient te stoppen , maar ongeacht wat jij wil blijft deze gewoonweg zijn ogen de kost geven , dit zijn pas mannen die je liever NIET rond je wil .

   Precies! Vooral niet met dat soort mannen omgaan. Ik vind dat te ver gaan.

   Binnenkort zet ik dit onderwerp weer eens in de aandacht…

 • Op een maandagochtend op een trein zag ik al een redelijk aantal met rokjes en kleedjes aan. Ik wist eerst niet waarnaar te kijken maar uit eigen ervaring ging ik best niet naar die boezem of die benen gaan staren.
  Ik hield het bij krachtig positief oogcontact en verder heb ik er niets mee gedaan ondanks de open houding van sommige dames. Ik was heel positief gezind. Er waren ook nog aantal zeer subtiele flirtsignalen zoals spelen het haar en dan zo met hare vinger net boven decolleté te bewegen(20j+ dames). Twas precies temptation edition maar dan train edition hahahaha. Ik had moeite om er niet ernaar te kijken want ik ben een pure seksist en ik weet dat van mijn eigen. Kheb de afgelopen twee weken veel aan sport gedaan en dan stijgt de testosteronspiegel, Het vergt om nog wat extra zelfbeheersing te hebben.

  Mijn vraag : Wanneer mag je er wel naar staren naar decolleté etc?

  1. @ Victor Verlon : Dank ! zeer waarschijnlijk geen slecht idee ! 😉 !

   @ Andy : als je staart zorg dan dat ze het niet ziet , pas op een vrouw voelt soms werkelijk de ogen die haar begapen , wanneer mag je dit ? als het duidelijk is dat zij jou ook wel ziet zitten op een uitdagende manier . Maar hou het een beetje subtiel , doe niet je mond open , kijk regelmatig naar haar gezicht , ze weet wel dat je kijkt naar die borsten of wat dan ook die lonken om ernaar te kijken , probeer te doen dat je ze prachtig vindmaar geef de indruk het gezicht belangrijker te vinden : doe het niet tijdens een serieuze conversatie ! Zeker niet als het een gecompliceerd of gevoelig onderwerp is … Verder is Dhr. Verlon hier de (s-)expert , die maakt U wel wegwijs 😀

 • Nog even een woordje tot Andy ,

  Is het dan niet significant men kan stellen dat U tevens promiscue gedrag vertoont ?
  dit gedrag houdt echter het risico in tot een lelijke wending van een kleinigheid tot een fiasco , ik neem aan dat U zichzelf daar ook bewust van bent , net zoals U zelf laat kennen ‘ overbesekst ‘ te zijn . en U ook zelf weet dat zelfbeheersing ‘ the key ‘ is …
  Mag ik vragen of U er last / hinder / belemmering van ondervindt in Uw dagelijks leven of op bepaalde aspecten ?
  In welke zin heeft U er last van , indien zo ?
  Kan U omschrijven waaraan U dit kenmerk U zelf kan toe eigenen ?

  Groet ,

  een vrouw 🙂

 • Vicky,

  Sinds wanneer gooien we met moeilijke begrippen? Gelukkig kan ik wel verstaan wat je allemaal zegt.
  Als ik nood heb aan een psycholoog of psychiater zal ik wel zelf ernaar toe gaan.

  Ik vertoon promiscue gedrag. Is daar iets mis mee? Nee. Dat zit in mijn aard, bij de ene kerel wat meer of minder als bij de andere. Ik heb een vurig temperament. Voor de rest moet je eens uitpluizen wat de sterreneigenschappen zijn van een “Ram”. Ik vertoon toch ver alles ervan. Ik ben gehard door mijn sport, zonder de kerels van mijn sport zou ik nu een watje zijn geweest. Een pure nieuwe man, iets wat niet in mijn aard ligt. Wel de ouderwetse stereotype versie van de man, namelijk machogedrag en dat is nu weer een trend aan het worden. Ik heb een ouderwetse opvoeding gekregen, van de oude stempel dat ze zeggen, die aanpak. Probleem dat ik nu ervaar is dat de maatschappij, hun waarden en normen totaal omgekeerd gaat zich gedragen waardoor ik een soort identiteitcrisis beleefde. Nu moet je om aandacht te trekken van de vrouwen moet ge als een rotzak rondlopen en nietmeer die gentlemen. Dat is nu passé en dat heb ik ook wel gemerkt. Enkel maak ik nu gebruik van de “speelrollen”. Ik speel deze graag uit nu, Victor zou het ook moeten doorhebben.

  Dat overbesekst zijn is een groot deel van mijn gemoedstoestand, aandachtsbeestje voor iets. Constant heb ik er last van, telkens als ik koppeltjes zie dan begin ik te denken, “wat is er nu verkeerd aan me?” “Wat heb ik niet om daaraan te voldoen?” Uit een paar onderzoeken bleken toch heel wat waarden vrouwen weten te waarderen maar die van mijn generatie springen van de ene naar de andere, teveel vrijheid gekregen. Qua innerlijk voldoe ik bijna perfect aan de waslijst van eisen van de ideale mannelijke partner, enkel heb ik het uiterlijk niet mee ( alhoewel ik beschik over brede schouders, een breed borstkas, 1m86 en mogelijkheid om tot een atletisch figuur te hebben dus sterke armen etc) Ik ben een beer…

  Soit, sinds ik zelf onder sociale druk en tijdsdruk sta, maakt de dingen er niet eenvoudiger op. Ik besef wel als de tijdsdruk is afgelopen weet ik best wel dat ik wel voor heel mijn leven alleen blijf en als dat moment komt stop ik hier ook met reageren etc. Ik ben hier al 7 jaar actief en wat heeft me hier opgeleverd? Weinig resultaten geboekt en dat weegt door op me. Kenmerk van wat? Dit hier allemaal? Ik probeer te overleven terwijl al de rest zoveel geluk hebben met de liefde, er is zoveel keuze? Je moet geluk hebben om een partner te vinden. Ik steek dat laatste geen energie, moeite of voorbereiding meer in.

  Op dit moment maakt het me nietmeer uit of nu de overvloedconcept of de schaarsteconcept toepas.
  1 ding dat ik hier geleerd heb van Victor is “gevoelsmatige manipulatie van de vrouw”. Hij noemt het overvloedsconcept. Theeft een tijdje geduurd vooraleer ik erom kwam na al zijn cursussen te hebben gevolgd.

 • Is het lekker weer dan ben ik gekleed in korte rokjes/jurkjes.
  En af en toe is het eronder lekker bloot.
  Dat bepaal ik helemaal zelf, gewoon omdat ik het dan fijn vind.

 • Ik kom nu pas dit artikel tegen. Ik draag korte rokjes niet om een man bewust uit te dagen. Ik draag het puur en alleen om mij zelf prettig en sexy te voelen. In de zomer is het heerlijk luchtig.

 • Ik was nog iets vergeten te vertellen. Ik was een meisje / vrouw in een jongens / mannenlichaam. De hormonen die ik plak als hormoonpleister hebben heel goed in mijn geval hun werk gedaan, en een aantal operaties hebben het geheel helemaal afgemaakt, zodat mijn uiterlijk overeenkomstig met mijn innerlijke gevoel, een vrouw te willen zijn.

   1. Dank je wel. Ik ben daar eerlijk in, en geniet daar zeker van. Het is meer genieten van dat ik nu echt kan zijn wie ik voordien al van binnen voelde wie ik was, en dan als bijkomstigheid dat ik nu meer te kiezen heb in kleding.

 • Vrouwen die strak gekleed zijn en definitie is in anders de vrouw doet dat niet voor niks. En ik kan mij ook niet voorstellen dat vrouw gaat ook nog klagen van wij worden seksueel geintimideert. gvd dat roep je toch op jezelf af!!!!!!!

  1. En ik kan mij ook niet voorstellen dat vrouw gaat ook nog klagen

   Hanne, dat is de kern. Je kunt het je niet voorstellen terwijl het de realiteit is. Het kan soms moeilijk zijn om de realiteit onder ogen te zien; een waardevol groei- en ontwikkelingsproces om dat te leren.

   gvd dat roep je toch op jezelf af!!!!!!!

   Nu is het de vraag wat het op de vrouw afroept. Doel je op aanranding of zelfs verkrachting?

  1. Waarom mag hij dat niet?
   Omdat het niet ”normaal” is?

   Maar ik ”vergeet” ook weleens onder een kort rokje of jurkje een slipje aan te trekken.
   (je kent dat vast ook wel: ”haast”)
   Maar dan is het altijd nog bedekt.
   En als ik het doe wordt er weinig gezegd.

   1. @Rianne

    als die reactie naar mij bedoelt was dan zou ik zeggen dat alle acties wat niet mogen is daadwerkelijk strafbaar maar mijn kritiek is dat hier in nl dingen worden gemeten door 2 maten als een man aanstootgevend gekleed is dan mag dat niet maar als een vrouw dat doet dan mag dat ineens wel!!!!!!!!!!! daar moeten mensen echt naar schamen

 • @Hanne.

  Ik val je niet aan hoor.

  Maar als ik, mooie meid van 18 naakt door het centrum van van mijn part Eindhoven ga lopen, dan is het prachtig.
  Heb ik bekijks en zullen er weinig zijn die er iets van zeggen.
  (”zeikerds” heb je altijd, neem alleen al de Zw.Piet. discussie)
  Maar loopt er een man naakt door hetzelfde centrum, dan is het smerig en hij ”spoort” dan niet.

  Hij krijgt een bekeuring van 230 € voor voyeurisme.
  Tegen mij zal gezegd worden: trek heel snel iets aan en dan hier wegwezen.

  En daar gaat onder andere hier de discussie over.

  1. jij zegt het zelf als een naakte vrouw en naakt hoeft het niet helemaal naakt te zijn maar bijvoorbeeld in bikini of aanstootgevend gekleed dan mag het wel maar als een man daar opgeilt en daar op gaat masturberen of hij naakt gaat potloodventen dan mag dat ineens niet dat vindt ik toch best discriminatie tegen mannen over hoor je weet als vrouw als je naakt gaat kleden dat je zelf ook wel weet dat je hiermee lastig gevallen gaat woorden en hiermee geef ik geen excuus mee maar dat vindt ik wel een logische reden + je weet niet wat er met mannen doet als je met bijna blote billen of borsten op straat rond loopt!!

   1. @Hanne.

    Daarom schreef ik ook al dat wij vrouwen veel meer op dit gebied kunnen dan mannen.

    Kijk, een decolleté moet kunnen.
    Maar geen decolleté waar je borsten zowat uitfloepen.
    (die types van: kijk mij, je weet vast wel wat ik bedoel)

    Ik trek rustig een kort rokje of jurkje aan, en dan wil ik wel eens het slipje vergeten.
    Maar dat wil nog niet zeggen dat ik dan naakt op straat loop.
    Ik zorg er wel voor dat alles bedekt is.
    (doe ik dan gewoon normaal, dan moet je bijna op de grond gaan liggen om ook maar iets te zien)
    Ik moet dan wel een klein beetje opletten bij (rol)trappen en bij bepaalde type vloeren in winkels.
    En ik moet ervoor zorgen dat kleine kinderen (tot zo 5 jaar) niet te dicht bij mij in de buurt komen.
    Die gaan gillen: pappa (altijd pappa, nooit mamma) die mevrouw heeft geen onderbroek aan!
    (dit bovenstaande heb ik meegemaakt in een lidl filiaal)

       1. Goed lezen.

        Wat staat er?
        Dit: En ik moet ervoor zorgen dat kleine kinderen (tot zo 5 jaar) niet te dicht bij mij in de buurt komen.
        Die gaan gillen: pappa (altijd pappa, nooit mamma) die mevrouw heeft geen onderbroek aan!
        (dit bovenstaande heb ik meegemaakt in een lidl filiaal)

         1. Heb jij dan al eens een vent zien bukken om met zijn hoofd onder het rokje/jurkje te komen om te zien of daar iets zit?

          Ik ben sowieso dan scherp op telefoons.
          En misschien dat ze iets kunnen zien als ik dan ergens zit of een (rol)trap op en af ga.
          Maar ik weet hoe ik dan moet zitten om geen inkijk te geven.
          Een (rol)trap en bepaalde vloeren in winkels zijn een ander probleem.
          Dat is een klein risicootje.

          1. en ik beschouw meiden die fotos zetten in bikini met strakke kont of borsten in het openbaar iets wat niet onschuldig heet je weet dat je hiermee lastig gevallen gaat worden in pricipe is dat een vorm van sletterol

         2. dwergen kunnen altijd inkijk hebben trouwens ik ben een meisje geen jongen maar ik weet hoe het zit met gevoelens van jongens!!!!!!!!

          1. Dwergen zie je.

           Dat weet ik ook.
           Maar IK bepaal tot hoe ver als het echt nodig moet zijn.

           Ik ben dan wel gekleed in leuke korte rokjes en jurkjes, maar val verder niet op.
           Ik doe wat ik met slip ook zou doen.
           Alleen met bepaalde dingen moet ik dan rekening houden.
           Die kan ik dan beter niet doen.

   2. Hanne, je geeft exact het verschil aan zonder dat je doorhebt dat het een verschil is.

    Geen slipje dragen (en/of een kort rokje dragen, of van mijn part naakt rondlopen) is anders dan een seksuele handeling. Het hoeft geen seksuele intentie te hebben.

    Masturberen is een seksuele handeling (intentie). Potloodventen is gedrag met seksuele intentie. Daar ligt het verschil.

    Er is wezenlijk verschil tussen ‘naakt’ en ‘bloot’. Hopelijk zet dit je nu meer aan het denken…

    je weet als vrouw als je naakt gaat kleden dat je zelf ook wel weet dat je hiermee lastig gevallen gaat woorden en hiermee geef ik geen excuus mee

    Jawel, die geef je wel. Je zegt dat ze het mag verwachten dat ze wordt lastiggevallen wordt wanneer ze een kort rokje draagt zonder slipje.

    Het is een verworven vrijheid dat (ook) vrouwen hier (Nederland) veilig over straat kunnen lopen en niet worden lastiggevallen. (Helaas blijkt dat in sommige plekken deze vrijheid op het spel staat). Ook niet als ze zich schaars kleedt (of van mij part compleet naakt). Veiligheid en respect voor elkaars grenzen mogen voorop staan.

    Deze basis geldt OOK in bijvoorbeeld een liefdesrelatie of huwelijk. Zowel man als vrouw mogen seks weigeren. Zelfs al ligt het stel bijvoorbeeld naakt in bed en ziet hij/zij er heel appetijtelijk uit voor de ander.

    je weet niet wat er met mannen doet als je met bijna blote billen of borsten op straat rond loopt!!

    Ik ben man en zie geregeld schaars gekleden vrouwen met prachtige billen en borsten. (En een mooie nek, prachtige benen, lange dansende haren, opwindende ogen, dansende heupbewegingen, etc.) Toch weet ik niet waar jij op doelt. Wat doet een vrouw ‘ons mannen’ dan precies aan? Is het echt zo vreselijk?

    Ik ben blij dat je reageert Hanne, ik hoop dat je je blikveld verbreedt en nieuwe inzichten opdoet.

  2. Rianne, volgens mij loopt het niet zo’n vaart met die boetes voor de man. Hij krijgt ook een waarschuwing (behalve als hij duidelijk verward is, dan wordt hij om grotere problemen te voorkomen nog wel eens opgepakt). En als een vrouw ongekleed rondloopt en zich weigert aan te kleden, krijgt ze ook een boete.

   Verder ben ik het eens dat er een dubbel moraal bestaat. Er zijn genoeg zaken nog te verbeteren.

 • en ik beschouw meiden die fotos zetten in bikini met strakke kont of borsten in het openbaar iets wat niet onschuldig heet je weet dat je hiermee lastig gevallen gaat worden in pricipe is dat een vorm van sletterol

  Wie zegt er dat ik dat doe?
  Ik heb alleen geschreven dat ik onder een kort rokje/jurkje weleens geen slipje draag.
  En dat ik dan gewoon alleen de stad in ga.

  Gebeurt er dan iets, dat is nog niet gebeurt, dan ben ik er zelf bij ”om in te grijpen”.

  Volgens mij ben jij gewoon jaloers omdat ik het wel durf en jij niet.

   1. Ik doe het puur om mijzelf ”een pretje te gunnen”.
    Ik doe het niet om je vader, broer en andere familie ”geil” te krijgen.
    Doe ik dan verder normaal en let ik een beetje op, is er niemand die ook maar in de gaten heeft dat ik niets onder het korte rokje/jurkje draag.

     1. Hanne, je bestempelt een bepaald gedrag op niet zo’n positieve manier. Gedrag dat zij vertoont. Uiteraard voelt zij zich in die zin aangesproken. Verder lijkt zij zich oprecht de intentie te hebben om een redelijke conversatie/discussie te voeren.

 • @hanne.

  Ik voel mij niet aangesproken.
  Ik denk alleen dat jij ”jaloers” ben omdat ik het durf en jij niet.

  Ik denk dat jij 2 dingen door elkaar haalt.
  En dat is ”flashing”, wat ik al niet doe, en ”normaal zonder de stad ingaan”, wat ik dus doe.
  Ik ben dan ook heel scherp op telefoons en ik weet ook wat er bij mij in de buurt loopt, in een straal van 2 meter om mij heen.
  En zien ze dan wel eens iets, dan kan het niet anders.
  (trap en roltrap, ”spiegel”vloer in een winkel of bij zitten)
  Maar bij zitten kan ik altijd nog mijn hand tussen mijn dijen stoppen zodat er nog steeds niets zichtbaar is.
  Trappen en roltrappen probeer ik zoveel mogelijk te vermijden en datzelfde geldt voor ”spiegel”vloeren.

 • Wat hierboven staat.

  Volgens mij vind jij het ”raar”.
  Maar ik schei er uit met jou, reageer niet meer op je reactie.

  (goed lezen schijnt een steeds groter probleem te zijn)

   1. Hanne, zo’n opmerking heeft geen enkel nut. Volgende reacties van deze aard worden verwijderd door mij. Ik ben blij met reacties (uitwisseling, nieuwe inzichten, ontwikkeling) maar niet op deze manier.

 • Hanne, alles van dit forum uitgeschakeld, zie geen reacties meer in mijn mail van dit forum.

  Hanne, ga eerst maar leren lezen.
  Maar ja, als je nog niet geboren ben kan je dat niet.

  1. Rianne, bedankt voor je reacties! Ik ben blij dat er over gediscussieerd wordt. En mocht iemand gaan ‘trollen’, dan verwijder ik zijn/haar berichten. Dus je hoeft niet te reageren 🙂

   1. Victor, mooi geschreven om 16:42 uur.
    Maar als hanne niet eerst leest voor zij met mij in discussie gaat, dan ben ik er op een gegeven moment ”klaar” mee.

    Ik wil best in discussie gaan.
    En dat kan ook heel leuk zijn.

    En wij mogen hier in Nederland echt (nog) wel ”blij” zijn dat we kunnen dragen wat we willen.
    (neem dat wat er vanmorgen is gebeurt op de Franse camping)
    Inderdaad, naakt en bloot is een verschil, een groot verschil zelfs.
    Maar als je het verschil tussen naakt en bloot al niet ziet, is het moeilijk discuseren.

    Ik kon haar ook gelijk geven, dan was de discussie afgelopen.
    (trek voortaan mijn burka wel aan, kan ik er geheel naakt onder zijn zonder dat ook maar iemand iets ziet.

    Nu maar hopen dat hanne het schrijven van jou snapt en dat we dan op een normale manier verder kunnen met de discussie.

    1. Het mooie is dat ook als Hanne het niet snapt, er andere lezers zijn die het wel (beginnen te) begrijpen 😀

     Dat je moeite hebt genomen om te reageren is het daarom meer dan waard. Bedankt Rianne!

 • Ik vind het wel leuk, een goede discussie.
  Maar niet (meer) als er ineens ”kinderlijk wordt geschreven”.
  Ten eerste kan ik dat ten alle tijde beter.
  ten tweede komt het de discussie niet ten goede.

  En vergeet ik een slipje aan te trekken onder een kort rokje of jurkje, dan weet ik dat.
  Ik doe dan niet aan ”flashing” of andere ”rare” dingen die je nog wel eens op pornosites voorbij ziet komen bij ”no panties”.
  Het is puur en alleen mijn geheimpje.
  (maar ben s’avonds wel ”kapot” van het opletten als ik thuis ben van zo’n dagje)

  Ik hoop wel dat hanne het schrijven vandaag tussen de reacties door van jou snapt.
  Het was een leuke discussie totdat hanne ”raar” begon te doen.

  Geen dank Victor, graag gedaan en sta open voor een normale discussie, met hanne en/of met anderen.

  1. Beste Rianne,

   Hanne heeft een aantal malen geprobeerd om reacties te plaatsen. Ze waren off topic en onvriendelijk (aan mij gericht). Het belletje is niet gaan rinkelen dus.

   Hoe dan ook: alleen vriendelijke, opbouwende reacties worden toegelaten. Want inhoudelijke discussies zijn zeer welkom! 🙂

 • @Marlies.

  Waarom zou dit topic ”kapot” zijn?
  Dan kunnen wij vrouwen toch samen verder gaan met de discussie?
  Ik heb er wel zin in, in een goede discussie.

   1. @Marlies, wat is ”kapot geschreven”?

    Een topic is pas ”kapot” als het gesloten of verwijderd is.
    En dit topic is (nog) niet gesloten of verwijderd.
    Die @hanne (is trouwens een vent) snapte het topic niet helemaal.
    Maar met een goede discussie kan het weer levend worden.
    En ik heb wel zin in een goede discussie.

    De tijd van de korte rokjes is over.
    Nu de tijd van de lange broeken.
    Maar die kunnen ook heel sexy staan bij een vrouw.

    1. Alleen ik vrouw die vroeger in een mannenlichaam gezeten heeft en noodgedwongen een broek moest dragen, omdat ik uiterlijk er helaas toen nog als een man uitzag, heb er persoonlijk zelf niets meer mee met broeken. Of een sexy broek. Maar de meeste broeken doen mij herinneren aan mijn tijd dat ik het moest dragen.

 • Vrouwen dragen graag korte rokjes omdat ze er zich goed in voelen en een vrouw nu eenmaal graag mooi wilt zijn. Net zoals mannen graag pronken met hun BMW omdat ze er zich macho in voelen. Alles draait om gevoel. Zo voelt een vrouw zich graag nu eenmaal vrouw, zonder meer! En als ze mooi benen heeft dan worden de benen geaccentueerd door het korte rokje. Dat heeft nu eenmaal te maken met de “vrouwelijke ijdelheid” en heeft totaal niets te maken met het uitdagen of sex willen hebben ofwat dan ook. Waarom er zo’n discussie over moet zijn ontgaat mij eigenlijk. En waarom er mannen zijn die dit interpreteren als “willen uitdagen”of “het opzoeken van sex” ontgaat mij veel nog meer.

  En jah, ik kijk ook graag naar de benen van een vrouw.

  1. Danny, jij begrijpt het helemaal. Er zit bij ons totaal niets bij om mannen uit te lokken. Het is gewoon omdat wij ons er lekker in voelen, en ja helaas roept dat van bepaalde mannen in bepaalde beroepen nu eenmaal sexistische reacties op. Dat betekend dan nog steeds niet dat wij dan ook seks willen.

  2. @Danny.

   Als ik bij mooi weer een kort rokje/jurkje aan heb dan is op dat moment seks wel het laatste waar ik aan denk.
   Maar een vrouw (ook een man) kan ook heel spannend zijn in een (goed passende) lange broek.

 • In het zuiden is het, volgens de nieuwsberichten toch gelukt.
  Ben vanmiddag even wezen lunchen in het stadshart Amstelveen.
  Op het binnenterras, achter het glas was het heerlijk.
  Was ook niet de enige die daar zat in een jurkje/rokje.

  Wel stil hier nadat @hanne langs is geweest.

  1. Hey Rianne, bedankt voor de update! Dat bericht kwam ook langs op Radio 1 vanmorgen.

   Door de drukte loop ik achter op de e-mail (inclusief technische problemen) en kom ik ook niet toe aan reageren hier op mijn blog. Binnenkort heb ik alles weer ingehaald.

   Dit onderwerp is absoluut belangrijk… Nogmaals bedankt!

 • Goedemorgen allen samen…

  Nieuwe werkdag, zonnetje schijnt lichtjes, niet te koud, niet te warm. Loopt hier nu toch een vrouwtje in een kort jeansrokje rond met glanzende nylons eronder.
  Zeggen dat ze het enkel voor zichzelf doet, durf ik niet zeggen, want ze wist dat ik haar in de gaten had…

  Bij het passeren deed ze haar rokje zelfs beetje naar boven, doen alsof ze jeuk had aan haar bil, waarbij haar kousenband tevoorschijn kwam… Wat volgde was een glimlachje op haar gezicht. En dit noemen ze dan niet uitdagend zijn?

  1. Klinkt leuk Mamboo14! 🙂

   En hoe ze haar gedrag benoemen of niet, nou en? Geniet er lekker van.

   Voor de duidelijkheid: haar gedrag legitimeert uiteraard geen seksueel grens overschrijdend gedrag.

   1. Das juist!
    Maar vind het wel heel opwindend en doet me denken aan meer. Mijn ogen verdwalen dan nog meer naar boven. Vraag me dan af welk slipje ze draagt, en of ze er wel eentje raagt… Mmmmmm…. Love it!

 • Waarom zijn al die kerels toch zo benieuwd dat als een dame in kort gekleed is, ze willen weten of ze er iets onder dragen?

  Ben ik in kort gekleed en draag ik er dan een keer niets onder, dan is dat mijn geheimpje en zal er dan echt voor zorgen dat zo goed als niemand er verder aanstoot aan kan nemen.

  1. Waarom zou ik er aanstoot aan nemen? Juist net heel sexy en supermakkelijk! Gedachte alleen al. Moet er niks uitgetrokken worden om eens… Super handig en pure tijdswinst voor een snelle…

 • @mamboo1414

  Ga ik in kort, zonder de straat op dan is dat puur mijn geheimpje en zal ik er dan ook alles wat in mijn macht ligt ervoor doen dat niemand daar verder weet van heeft. Ik heb dan wel andere dingen aan mijn hoofd waar ik aan moet denken dan aan seks. Het is wat anders als je uitdaagt, ”kijk maar goed”, dan wil je iets. En is het 99 van de 100 keer alsnog je vent/vriend waar je het dan mee doet.

  1. Beste,

   Zeker dat het enkel je vriend is waar je het mee doet? Iedereen zegt steeds dat hij of zij nooit vreemd gaat, maar peilingen zeggen wel dat ongeveer 60 procent vreemd gaat, dus…

   Maar goed, ben blij voor jou hoor. Ik vind dat een spannend avontuurtje wel eens kan, uiteindelijk is het maar gewoon een simpel vluggertje…

 • @Pierke.

  Of je het een vluggertje, avontuurtje en weet ik verder veel wat je er nog meer van kan maken, het blijft vreemdgaan.
  Het lijkt ook wel dat vreemdgaan steeds meer geaccepteerd wordt.

  Alleen loopt jaarlijks het aantal scheidingen ook op door vluggertjes, avontuurtjes en vreemdgaan.

  Ik zeg: als je vreemd gaat heb je de ware partner niet gevonden.
  Anders ga je niet vreemd.

  1. Het begint met kritiek op korte rokjes en het eindigt met het opleggen van de boerka of de chador. Seksuele intimidatie, het lastig vallen van zogenaamd sletterig geklede dames, is en blijft moreel en wettelijk dik fout. ‘Ze zoeken het zelf’ is een laf excuus. Vrijheid van meningsuiting of van gedrag, inclusief kleding, is een groot goed.

   Mannen moeten leren zichzelf te beheersen, desnoods via hulpverlening inclusief psychotherapie. Dit zou ook in de scholen moeten worden geleerd. Ik hoor dat in sommige scholen de leraren niet durven opkomen voor deze vrijheid door de terreur van sommige vaak islamitische pressiegroepen. Die leraren moeten een andere baan kiezen. Het begint met niets te durven zeggen en het eindigt met het veld ruimen voor een terreurregime. Ook de politiek, de lokale en landelijke overheid, en de media spelen hierin een rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *