Te kieskeurig? Je kunt geen vriendin krijgen! (deel 2)

Te kieskeurigBen je te kieskeurig? Dat kan een reden zijn waarom je geen vriendin hebt, ook al wil je het graag. Dadelijk meer hierover.

Hopelijk heb je in het eerste deel van deze serie al gezien dat een negatief beeld van vrouwen de oorzaak kan zijn waarom een nieuwe vriendin krijgen je niet lukt. In #3. ‘Te kieskeurig.’ en #4. ‘Nog maagd‘ diepen we het onderwerp verder uit.

Maar misschien ligt het aan iets anders… Je verlangt naar vrouwen, je bekijkt de andere sekse in een positief licht. En op zich kun je handig vrouwen versieren. En toch krijg je maar geen vriendin. Hoe kan dat?

Zoals ik net al aangaf:

Je bent te kieskeurig in je liefdesleven!

Je hebt een ideaalbeeld van de perfecte partner, je hebt je persoonlijke droomvrouw die je het liefst laat promoveren tot jouw liefdespartner voor het leven. Zij is je ware en je hoopt haar ooit te ontmoeten.

Hier gaat het fout: wanneer je een onbekende vrouw ontmoet wordt ze mentaal naast je fictieve droomvrouw gezet en als het ware opgemeten!

Omdat ze niet (meer…)

Droomvrouw – Hoe versier je je Droomvrouw?

Hopelijk komt dit blogartikel nog op tijd… een cursist stelde een prangende vraag bij het artikel over liefdesverdriet verwerken. Hij wil zijn droomvrouw versieren en zijn fouten rechtzetten.

Beste Victor,

Als eerste wil ik je bedanken voor je adviezen en je geweldige ‘Breek-het-ijs’ gids. Ze zijn erg waardevol!
Maar ik zit met het volgende; Er is een meisje waar ik enkele jaren verliefd op ben. Ze is alles wat ik wil en zou willen. Dat benadeelt mijn liefdesleven, aangezien ik telkens iedere andere vrouw vergelijk met haar. En omdat die in mijn ogen niet goed genoeg zijn, kan ik niks anders dan afwijzen.

Valentijnsdag is altijd een speciale dag voor mij, omdat dat meisje enkele jaren terug, precies op deze dag, mij de liefde had verklaard. Hoewel ik veel van haar hield, vanwege mijn stomme trots, geen aandacht gegeven. Dit duurde heel lang, vrienden van beide kampen brachten de boodschap dat de een nog steeds van de ander houdt… maar ik nam geen actie. Op een belangrijke feest, was ik dronken en zoende ik met twee andere meisjes voor haar neus, daarna was ze erg boos en hebben we eigenlijk nooit meer contact gehad. Dat, en door vele misverstanden, heeft ze een verkeerde indruk van mij gekregen en vindt mij raar. Maar ik weet dat als ik de kans krijg het uit te leggen, ze alles zou begrijpen.

Wat mij verbaasd is, ondanks dat het lang geleden is, ze nooit meer na ‘mij’ een vriendje heeft gehad.. wat mij sterk de indruk geeft dat ze nog steeds van mij houdt.. En ik heb na ‘haar’ ook nooit meer van iemand gehouden.

Nou is het zo dat we beide voor studie in London zijn, ver van onze familie en echte vrienden. Zij is hier tijdelijk, en ik wil deze kans grijpen om haar weer te veroveren. Omdat in je gids staat dat de vrijgezelle man niet aan Valentijnsdag moet doen, heb ik tot nu toe geen actie ondernomen. Ik kan haar natuurlijk een email sturen waarin ik alles uitleg of vraag om af te spreken, maar dat komt zo nederig en bijna bedelend over.. plus de kans dat ze het gewoon negeert.

Wat raad jij mij aan, actie? En hoe? Mijn hele leven is er min of meer op gebaseerd.

Dank alvast,

Adrian

Actie, actie, actie! Je had allang iets moeten doen, het is misschien al te laat…

Je hebt tot nu toe erg moeilijk gedaan. Je hebt zelfs voor haar neus met twee vrouwen gezoend, een grote fout. Je mag drank daarvan niet de schuld geven, neem vooral je verantwoordelijkheid.

Wat is de oorzaak van je vreemde gedrag?

Door je ‘trots’ ging je niet in op haar liefdesverklaring. Trots, wat bedoel je daarmee? Had je het gevoel dat, als je op haar avances zou ingaan, je niet mannelijk genoeg zou zijn? Of was het eigenlijk geen trots, maar de angst voor een potentiële relatiebreuk in de toekomst? (meer…)