Hopelijk komt dit blogartikel nog op tijd… een cursist stelde een prangende vraag bij het artikel over liefdesverdriet verwerken. Hij wil zijn droomvrouw versieren en zijn fouten rechtzetten.

Beste Victor,

Als eerste wil ik je bedanken voor je adviezen en je geweldige ‘Breek-het-ijs’ gids. Ze zijn erg waardevol!
Maar ik zit met het volgende; Er is een meisje waar ik enkele jaren verliefd op ben. Ze is alles wat ik wil en zou willen. Dat benadeelt mijn liefdesleven, aangezien ik telkens iedere andere vrouw vergelijk met haar. En omdat die in mijn ogen niet goed genoeg zijn, kan ik niks anders dan afwijzen.

Valentijnsdag is altijd een speciale dag voor mij, omdat dat meisje enkele jaren terug, precies op deze dag, mij de liefde had verklaard. Hoewel ik veel van haar hield, vanwege mijn stomme trots, geen aandacht gegeven. Dit duurde heel lang, vrienden van beide kampen brachten de boodschap dat de een nog steeds van de ander houdt… maar ik nam geen actie. Op een belangrijke feest, was ik dronken en zoende ik met twee andere meisjes voor haar neus, daarna was ze erg boos en hebben we eigenlijk nooit meer contact gehad. Dat, en door vele misverstanden, heeft ze een verkeerde indruk van mij gekregen en vindt mij raar. Maar ik weet dat als ik de kans krijg het uit te leggen, ze alles zou begrijpen.

Wat mij verbaasd is, ondanks dat het lang geleden is, ze nooit meer na ‘mij’ een vriendje heeft gehad.. wat mij sterk de indruk geeft dat ze nog steeds van mij houdt.. En ik heb na ‘haar’ ook nooit meer van iemand gehouden.

Nou is het zo dat we beide voor studie in London zijn, ver van onze familie en echte vrienden. Zij is hier tijdelijk, en ik wil deze kans grijpen om haar weer te veroveren. Omdat in je gids staat dat de vrijgezelle man niet aan Valentijnsdag moet doen, heb ik tot nu toe geen actie ondernomen. Ik kan haar natuurlijk een email sturen waarin ik alles uitleg of vraag om af te spreken, maar dat komt zo nederig en bijna bedelend over.. plus de kans dat ze het gewoon negeert.

Wat raad jij mij aan, actie? En hoe? Mijn hele leven is er min of meer op gebaseerd.

Dank alvast,

Adrian

Actie, actie, actie! Je had allang iets moeten doen, het is misschien al te laat…

Je hebt tot nu toe erg moeilijk gedaan. Je hebt zelfs voor haar neus met twee vrouwen gezoend, een grote fout. Je mag drank daarvan niet de schuld geven, neem vooral je verantwoordelijkheid.

Wat is de oorzaak van je vreemde gedrag?

Door je ‘trots’ ging je niet in op haar liefdesverklaring. Trots, wat bedoel je daarmee? Had je het gevoel dat, als je op haar avances zou ingaan, je niet mannelijk genoeg zou zijn? Of was het eigenlijk geen trots, maar de angst voor een potentiële relatiebreuk in de toekomst?

Hoe dan ook, er is iets wat maakt dat je om de hete brei blijft heen draaien. Over de werkelijk oorzaak rep je geen woord. Pak toch éérst deze oorzaak aan voordat je haar probeert te versieren.

Liefde is afhankelijk zijn?

Wat mij verbaasd is, ondanks dat het lang geleden is, ze nooit meer na ‘mij’ een vriendje heeft gehad.. wat mij sterk de indruk geeft dat ze nog steeds van mij houdt.. En ik heb na ‘haar’ ook nooit meer van iemand gehouden.

Liefde is voor veel mensen een zoet, gevoelig begrip. Maar juist in de liefde is gezond realisme belangrijk.

Dus mag je niet verliefd zijn of van een vrouw houden? Natuurlijk wel! Maar je moet haar eerst versieren, zoals je hebt gezien in het artikel ‘Te snel verliefd worden‘.

Ze mag niet je alles zijn. Je hebt je nu volledig afhankelijk gemaakt van haar en dat is een worst-case scenario; dat is geen liefde! Zie het vijfde mentaliteitskenmerk, hoofdstuk 3 van mijn E-coachsysteem. Als er iemand is die mijn systeem nodig heeft dan ben jij het…

Het volgende dat ik je vertel is niet leuk om te horen, maar je moet weer met beide benen op de grond staan.

Gebruik gezond realisme

 • Je vindt haar fantastisch omdat je haar idealiseert… Je maakt haar met je fantasie veel leuker en mooier dan ze in werkelijkheid is.
 • Ze houdt misschien niet meer van je, ook al heeft ze ooit je de liefde verklaard.
 • Wat heb je aan liefde, als ze zich niet door je laat versieren?
 • Dat ze geen relatie is aangegaan na jou, hoeft niet te betekenen dat ze van je houdt. Het kan gewoon aan onvermogen liggen.
 • Dat jij nooit meer van iemand anders hebt gehouden, maakt haar nog geen ideale vrouw. Het kan ook zijn dat je weigert haar los te laten…

Stop met het dramatiseren en romantiseren van oude gevoelens. Durf je ervaringen en ideeën en gevoelens te relativeren. Het geeft je de ruimte om opnieuw te beginnen en haar nu eindelijk wel goed te versieren.

Zolang je niet je gezonde verstand gebruikt en onafhankelijk wordt, kom je niet verder. Het is niet anders…

Met een schone lei beginnen

Je mag vanaf vandaag met een schone lei beginnen. Veronderstel dus niet dat je haar door en door kent. Ze is iemand uit een ver verleden die je opnieuw moet leren kennen. Misschien blijkt ze minder leuk en knap je af tijdens het tweede afspraakje.

Op haar afknappen? Vermoedelijk kun je je dat moeilijk voorstellen omdat je je afhankelijk hebt opgesteld. Maar zoals je hebt gezien in de tweede les van mijn cursus vrouwen Veroveren, je bent verliefd op haar geworden door te fantaseren. Stel dat je haar werkelijk loslaat en haar over een aantal jaren weer ontmoet… Tot je verbazing zul je een andere vrouw zien.

Voorbeeld: ik kwam laatst een vrouw tegen waar ik als tiener hopeloos verliefd op was. Ze was en is mooi, maar het is me duidelijk geworden dat ik haar vroeger idealiseerde, het contact met haar romantiseerde (daarom kon ik haar niet versieren). In werkelijkheid is ze totaal anders dan zoals ik haar fantaseerde!

Neem weer contact op en zorg voor vrijblijvendheid

Loop je haar weer tegen het lijf? Spreek haar aan want jullie zijn ten slotte oude bekenden. Nodig haar uit voor een kop koffie om even bij te praten.

Jij moet het verleden laten rusten, maar zij ook. Mits haar dat lukt kan misschien een relatie ontstaan. Vervolgens is het met de juiste mentaliteit een kwestie van initiatief nemen en het versieren blijven voortzetten.

Verloopt het contact stroef of wil ze niet eens met je afspreken? Dan heb je geen andere keus dan haar los te laten. Succesvolle mannen hebben ook met moeite hun droomvrouw losgelaten, ga dus vooral niet bij de pakken neerzitten. Voor jou ligt er dan veel geluk, plezier en genot in het verschiet…

Adrian, ik wens je veel succes!

Gerelateerd:

 • Te kieskeurig? Je kunt geen vriendin krijgen! (deel 2) (39)
  Ben je te kieskeurig? Dat kan een reden zijn waarom je geen vriendin hebt, ook al wil je het graag. Dadelijk meer hierover. Hopelijk heb je in het eerste deel van deze serie al gezien dat een negatief beeld van vrouwen de […]
 • Gesprekken met vrouwen – Ga Geen Competitie Aan met Andere Mannen (14)
  Beste Victor, Bedankt voor je E-cursus. Ik ben over laatst naar een leuk meisje gestapt en het klikt al goed met haar. Maar er is een probleempje. Ze praat vaak over andere mannen en ik weet nooit goed hoe ik hierop moet […]
 • Ex-vriendin – Het Gevaar van je Ex-vriendin (21)
  Zo af en toe blog ik over het behouden van een goede relatie en hoe je eventuele relatieproblemen oplost. Zie hier de vraag van een cursist die ik een tijd geleden ontving. Onder andere door zijn ex-vriendin wordt zijn huidige […]
 • Help, ik ben hopeloos verliefd (deel 1) (10)
  In het artikel: ‘Ben ik aantrekkelijk?’ ben ik ingegaan op de vraag van een verliefde bloglezer. Vandaag geef ik aan wat je te doen staat als je werkelijk hopeloos verliefd bent... Een citaat van de hopeloos verliefde […]
Droomvrouw – Hoe versier je je Droomvrouw?
Trefwoorden:         

16 reacties op “Droomvrouw – Hoe versier je je Droomvrouw?

 • Hallo,

  Mijn complimenten voor deze blog Victor. Ik neem aan dat dit een toepassing van het Overvloeds Concept is?

  Dit is de eerste keer dat ik met je in discussie ga, want klopt de titel wel? Hoe Verover je je Droomvrouw.. Hoe definieer je Droomvrouw in dit geval? En wat zijn dan de verschillen tussen een Droomvrouw en de Ware? Een vrouw je Droomvrouw noemen is een manier om haar op een voetstuk te plaatsen en belemmert ook de ontspannen sfeer die noodzakelijk is. Ik hoor graag je reactie.

  Groetjes Rik

 • Goeie blog alleen idd wat rik zegt “droomvrouw” lijkt me on-realistisch. Het komt bij mij over van: afhankelijkheid aan “de vrouw van je dromen”. Daarbij valt het “70% is meer dan goed” concept in het niets. Het lijkt dan dat je voor de 100% wil.

 • @ Rik,

  Het is inderdaad een toepassing van het OC. Victor beschrijf het gedrag van de man in overvloed. Realistisch en actie gericht !

  De droomvrouw bestaat niet. Jouw droomvrouw geef je zelf een naam. De een kan die vrouw een droomvrouw vinden terwijl de man aan de overkant zijn collega een droomvrouw vindt. Alle vrouwen zijn dus droomvrouwen?

  Nee, dat ook niet. Je droomvrouw ontstaat door je fantasie. Je fantaseert haar nog mooier dan ze in werkelijkheid is. Daarom wordt ze na een tijdje jou prinsesje, tenminste in je droom dan he.

  In principe is er geen verschil in de droomvrouw of de ware. Ze ontstaan beide door je fantasie.

  Inderdaad. Laatst was ik op een feestje en plaatste sommige vrouwen bewust op een voetstuk. Alleen om te zien hoe ze er op reageren. De meeste knapte af en voelde zich ongemakkelijk en weg is de vrijblijvendheid. Sommige reageerde leuk, maar dat komt omdat ik niet wanhopig overkwam. Mijn lichaamstaal was dus krachtig, maar toch een afrader.

 • @ Rik,

  Goed discussiepunt, misschien is de titel inderdaad onjuist. Wat vinden anderen?

  Wanneer een man een bepaalde vrouw idealiseert tot zijn ideale partner, dan is zijn droomvrouw geboren. Precies zoals je aangeeft, ze wordt op een voetstuk geplaatst met alle vervelende gevolgen van dien. Adrian wil dus deze vrouw Veroveren, vandaar de titel…

  Wat betreft de ware, ‘het lot’ bepaalt welke vrouw de ware voor je is, de vrouw waarmee je oud moet worden. Althans, sommige mensen geloven dat het zo werkt. Het is de tweede mythe zoals beschreven in hoofdstuk twee van mijn E-coachsysteem.

  @ Roy,

  Juist. En het gevolg is dat de man uiteindelijk wordt teleurgesteld als er toch een relatie ontstaat. Ze bleek toch een mensen vrouw te zijn in plaats van een droomvrouw; wat een domper.

  Dit werkt andersom ook. Voorkom dat een vrouw je gaat idealiseren, want anders ga je haar vroeg of laat pijnlijk teleurstellen.

  @ Milan,

  Ja, onze fantasie speelt een belangrijke rol in onze denkbeelden en gevoelens. Is het niet fantastisch dat we zelf kunnen bepalen over wat we fantaseren en op welke manier?

 • Hey Victor,

  Uitstekend geschreven en de tips zijn ook erg waardevol. Hierbij benoem ik je tot liefdespyscholoog, haha!

  Ik kan zelfs ook een heel goed voorbeeld geven. In mijn pubertijd was ik verliefd op een meisje die twee jaar ouder was dan ik. Ik wist dat ze verliefd op mij was maar ik deed er heel weinig mee.

  Ik belde haar elke dag op en sprak maar één keer met haar af.
  Op een gegeven moment belde ik haar zoveel dat ik opeens een keer een black-out kreeg en niks meer wist te zeggen. Ze had toen een vriend maar dat ging niet goed en als ik er toen beter mee was omgegaan had ik zeker haar nieuwe vriend kunnen zijn. Maar goed op een keer belde ik haar weer op en toen zei ze dat ze een nieuwe vriend had.

  Ik was werkelijk kapot van verdriet en probeerde haar uit mijn hoofd te zetten maar dat lukte niet. Doordat ik haar nummer goed onthouden heb, besloot ik haar precies na 10 jaar opnieuw te bellen. Het telefoonnummer was nog goed en ik kreeg haar aan het woord. Toen knapte ik meteen af, opeens had ze een hele hoge stem. Later had ik kort mail contact met haar en ik zag nog een paar foto’s van toen ze nog jong was en hoe ze er nu uit zag en toen dacht ik bij mijzelf, vond ik haar nou werkelijk zo leuk?

  Wat ik hiermee wil zeggen is dat tijden veranderen, jijzelf verandert ook. Je moet jouw geluk niet afhangen van die ene vrouw. Als je goed genoeg je best doet ontmoet je anderen en nog vele leuke mensen.

  Groet,

  Jakov

 • Goede blog weer, titel vind ik persoonlijk wel passend, het is in Adrian zijn beleving zijn droomvrouw.

  Ik ben van mening dat je voorzichtig moet zijn met iemand te betitelen als je droomvrouw nog voordat je haar veroverd hebt, je gaat iemand idealiseren waardoor je onbewust misschien minder zelfverzekerd en wellicht zelfs wanhopig overkomt, want stel je voor dat je iets fout doet waardoor ze afknapt op je… Hoop dat jullie snappen wat ik hiermee bedoel.

  Jakovik heeft ook wel een punt, tijden veranderen, mensen ook. Ga goed na of zij nog steeds de ‘droomvrouw’ is die ze ooit was. Wat je ook mocht beslissen, het is zeker van belang dat je actie gaat ondernemen! Niet met een email die allemaal dingen uit het verleden naar boven haalt maar gewoon een ‘frisse start’ zou ik persoonlijk voor gaan. Mocht ze er dan zelf over beginnen dan kan je er altijd nog op ingaan.

  Succes!

  Fabian

 • @ Fabian

  Als ze jou zou laten zitten met die gevoelens, moet je jezelf daar niet op afrekenen. Ze wijst de situatie af. En ze zal je waarschijnlijk de schuld geven, maar het ligt nooit aan jou. Een fout maken doen we allemaal en als ze er niet mee kan leven is het haar probleem, al zou ze voor jou nog de mooiste vrouw op aarde zijn.

  Succes

 • @ Victor,

  De werkelijke oorzaak waarom het nooit tot een echte relatie is gekomen en wat ik bedoel met ‘trots’ , is dat we beiden niet op elkaar zijn afgestapt. We zagen elkaar elke dag op school en hadden regelmaig contact via msn, maar in het echt bleef het alleen bij ‘Hoi”. Hoewel ze daar een keer om gevraagd had, ben ik nooit op haar gestapt. Omdat ik vond dat zij moest komen, en zij had precies hetzelfde.

  En allemaal erg bedankt voor de tips!

  Gr

  Adrian

 • Beste vrouwen veroveraars,

  Er is een vrouw die bij mij in de buurt woont die ik zo af en toe wel eens tegenkom. Een tijdje geleden heb ik haar voor het eerst aangesproken en het ging allemaal best wel goed. Nu is er wat anders gebeurt, een vriend van mij heeft haar een hele harde klap op haar hoofd gegeven en heeft dus flinke ruzie mee. Ze weet dat ik bevriend met hem ben maar is nog wel heel aardig tegen mij.
  Het probleem is nu dat ik haar sinds dien 2 keer gesproken heb maar die gesprekken alleen maar over die vriend van mij gingen en hoe een hekel ze aan hem heeft ( niet echt positief dus) .

  Wat kan ik hieraan doen?

  Gr R. Zuid-Holland

 • Hoi Richard,

  Een lastige kwestie die je hierboven beschrijft. Ik ben benieuwd naar de reden van jouw vriend om haar heel hard op haar hoofd te slaan. Persoonlijk zou ik enorm van hem walgen als het een vriend van mij was. Maar goed, daar gaat het niet over..

  Als ik jou was zou ik tegen haar iets zeggen in de trand van: Ik weet wat er gebeurd is. Ik verafschuw wat hij gedaan heeft en ik begrijp heel goed dat jou dit gekwetst heeft, maar desondanks ben ik niet verantwoordelijk voor de dingen die hij doet. De dingen die je tegen mij zegt, kun je beter tegen hem zeggen. Ik vind dat er verder niet veel meer over valt te zeggen.

  Ik weet dat je risico loopt door zoiets te zeggen, maar hierdoor kun je wel kijken of ze voldoet aan jouw Filters. Tenminste.. ik neem aan dat je geen vriendin wil die continu over die vriend van jou bezig is.

  Persoonlijk zou ik ook nog overwegen of ik wel vrienden wil zijn met iemand die vrouwen slaat, maar dat is mijn zaak verder niet.

  Veel sterkte ermee,

  Rik

 • @ Rik.

  Bedankt voor je reactie. Dat van die vriend van mij is inderdaad een lastige kwestie want ik kan altijd ontzettend met die jongen lachen. Het is een lang verhaal maar het komt er op neer dat hij teveel gedronken had, er dingen gebeurt waren waar hij ageresief van geworden is, en dat meisje had iets tegen hem gezegd of gedaan en dat was dus de druppel die de emmer deed overlopen. Het is een jongen waar je het absoluut niet van zou verwachten en ook is er nog nooit zoiets eerder gebeurt.

  Maar ik heb die vrouw hellaas al een tijdje niet meer gesproken en hoop niet dat ze me nu in het rijtje heeft gezet waar ze haar problemen mee kan bespreken. Ik weet dat ik in mijn vriendengroep bekent sta als de jongen waar je veel mee kan lachen dus humor kom ik niet tekort. Dus wil ik eens een leuk en luchtig gesprek met haar hebben maar ik weet niet wat de beste mannier is om een leuk onderwerp aan te snijden onder een helemaal niet zo leuke discussie.

  Dus beste vrouwenveroveraars ( en Rik ) hebben jullie mischien tips voor mij hoe ik dit het beste aan kan pakken?.

  Gr. Richard

 • @ Victor

  Ik kijk nooit naar programma’s waar ik het nut niet van inzie. Maar vandaag heb ik Oprah zitten kijken en ik stuitte op een belangrijke anekdote. Deze aflevering ging over datingtips (echt Amerikaans dus). Er kwam een vrouw die nogal een eisenlijst had van hier tot Tokio. Deze vrouw had zelf een afknapper op mannen die met een rietje dronken, wat ik eigenlijk een verschrikkelijk kinderachtige eis vond. Een professor van een universiteit stelde een nieuwe lijst samen zoals het hoort. Zoals met normen en waarden en belangrijke eigenschappen.

  Aangezien we ook steeds meer Amerikaanse invloeden gaan gebruiken hier in ons Nederlandje, vind ik dat nog helemaal geen slecht idee om zelf eens aan die eisen gaan werken. En alleen de belangrijke eisen waaraan we zelf beter van worden en het makkelijker wordt om een vrouw simpeler te filteren. Ik schrik vaak als ik naar het programma Take me out kijk hoeveel onzinnige eisen de vrouwen hier in Nederland hebben. Of als je op gratis datingsites kijkt, wil je ook zo snel mogelijk terug naar je bureaublad omdat het lijkt alsof je haar biografie aan het lezen bent. Ik vind zoiets als spontaniteit en avontuur een hele goeie omdat dat al voor vrijblijvendheid brengt.

  Ik vraag me af of vrouwen soms ook wel eens wat tips nodig hebben over de sleutel naar succes voor de perfecte relatie, net als ons mannen. Vaak zal het ook wel gaan om vertrouwen en vrijblijvendheid… Hoe kun je dat een vrouw het beste duidelijk maken dat je aan deze eisen wil voldoen?

  Keep up the good work

 • Pingback: Te kieskeurig
 • @ Mick

  Deze (rare) eisen de vrouwen stellen, daar moet je doorheen prikken haha!
  Er zijn een aantal redenen voor:

  – Een vrouw die denkt dat ze alles is en al het slechte wat in haar op komt mag niet.(valt ook op dat ze meer zeggen watvoor man ze NIET willen dan watvoor een wel.)

  – Een vrouw die gek wordt van al die kansloze onwetende mannen die proberen te scoren, die dus zoveel mogelijk eisen op legt om te zorgen dat er heel weinig hopende mannen over blijven en/of te zorgen dat er alleen mannen op haar af komen die genoeg zelfvertrouwen hebben en dus “schijt” hebben aan deze domme eisen

  – Om grappig te doen

  – Om juist stiekem extra aandacht te krijgen

  – etc…

  Wat ik zoal heel handig vind om te doen bij deze dames (als ik ze al niet zou filteren:P) om op een ietwat hardere (en speelse/lachwekkende) manier te laten blijken dat ik dominant ben en zelf meer keuze heb dan zij.
  Simpel voorbeeld:

  “Ik eis van jou wel een drankje hoor”
  “Haha.. nou eigenlijk vind ik je daar net niet knap genoeg voor ;P .. maar vooruit! Eentje dan:)”

  Ondertussen ga je dan door met haar vermaken met af en toe nogwat van ditsoort techniekjes..
  Vervolgens na 1 of 2 slokjes die ze heeft genomen peer je hem en laat je merken dat je nogwat belangrijkere dingen te doen hebt..

  Owja je bent wat vergeten, loop terug en zeg dat je het wel gezellig lijkt om een keertje te chillen met haar. pak je telefoon en zeg: wat is je nummer?:)

  Dit is een van de bijna oneindige hoeveelheid taferelen JIJ KAN CREEEREN.

  Succe(k)s !!

 • @ Nate,

  Ik heb nog nooit jou naam ergens gehoord, maar ik heb het gegoogled en ik neem aan dat je een man bent.

  Ik denk ook dat vrouwen aandacht willen trekken door hoge eisen te stellen. Mannen is het programma Take Me Out doen het ook heel vaak. Je merkt dan meestal dat de kiezers juist gauw wegdrukken omdat ze bang zijn dat ze niet voldoen aan deze eisen. ”Angst voor afwijzing” Een persoon die zegt dat hij filtert op eerlijkheid en iemand die zichzelf is dat hij dan veel kiezers (lampjes) overhoudt.

  De rollenomdraaien 🙂 Dat vind ik ook een hele leuke. Sommige vrouwen zeggen tegen mij dat ik te jong voor haar ben nadat ik de indruk heb achter gelaten dat ik haar interessant vind. Ik schiet al gauw in een deuk en meestal zegt dat voor hen wel genoeg 😉

  Trouwens mensen, Ik heb een leuke tip voor de mensen die al gewerkt hebben aan de juiste Verovermentaliteit. Je kunt een vrouw goed nieuwsgierig maken met het volgende:
  Wanneer ze jou iets (ongebruikelijks) verteld, dan lach je erom zònder haar duidelijk te maken waarom. Het creeert mysterie en je communiceert het juiste. Graag wil ik ook weten of mensen nu al weten wat ik hiemee bedoel?…

 • Heb net een geweldige ingeving gekregen.

  Een vrouw verliefd laten worden, dat is nu wel duidelijk op deze blog. Alhoewel er worden meer artikelen gespendeerd aan hoe je je eigen verliefdheid temt en hoe je daar mee moet omgaan.

  Nou een belangrijke aspect is dat verliefdheid van de vrouw makkelijk is te beinvloeden. Door haar te laten fantaseren. Drink meer Fanta en je zult het leren? Nee, de les is zet haar aan het denken, laat haar moeite doen. Prikkel haar aanwezige interesse. Simpel: laat haar denken!

  Een wel belangrijk laat haar positief denken en leef je in. Bijvoorbeeld:
  Zeg eens, waar houdt jij het meest van om te doen in je vrije tijd?

  Onbeperkte onderwerpen zijn aanwezig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *