“Ik heb gefaald!” (Van mislukking naar oplossing)

Wat wil je in het leven? Succes, slagen, scoren, je doelen bereiken. Geen pijn en verdriet, maar puur genot en plezier. Nooit meer weerstand en alleen maar comfort en gemak!

Logisch, zo willen we het vast allemaal.

En waarschijnlijk heb je al ontdek dat het leven niet altijd maar meezit. Sterker nog, het zit je geregeld tegen. Herkenbaar of niet?

“Oh jee, het is mislukt!”

Water tot aan de lippen van een leeuwOp diverse vlakken van het leven kan het niet meezitten of zelfs behoorlijk misgaan.

  • Gefaald in het leven? In grote lijnen gaat veel de ongewenste kant op. Je bent ontevreden over wat je (niet) voor elkaar hebt gekregen in het leven.
  • Gefaald in je carrière? Je nam verkeerde zakelijke besluiten, als werknemer en/of als ondernemer. Of misschien lukt het je maar niet om af te studeren.
  • Gefaald als moeder of vader? Je hebt flinke steken laten vallen in opvoeding van je kinderen. Je kunt de fouten niet meer terugdraaien. De schade is en blijft die je je kinderen al dan niet direct hebt aangedaan.
  • Gefaald op financieel vlak? Door stommiteiten of onverwachte tegenslagen ben je in de financiële problemen terecht gekomen. Door je schaamte over je schulden staat het water je zelfs tot aan de lippen.
  • Gefaald in de liefde? Je bent pijnlijk afgewezen door je date… Of je ervaart een heftige relatiebreuk. Nog erger, je bent nu bezig met een scheiding inclusief het gevecht om alimentatie en de kinderen. Etc.

Al gauw doemen vragen op als (meer…)