Wat wil je in het leven? Succes, slagen, scoren, je doelen bereiken. Geen pijn en verdriet, maar puur genot en plezier. Nooit meer weerstand en alleen maar comfort en gemak!

Logisch, zo willen we het vast allemaal.

En waarschijnlijk heb je al ontdek dat het leven niet altijd maar meezit. Sterker nog, het zit je geregeld tegen. Herkenbaar of niet?

“Oh jee, het is mislukt!”

Water tot aan de lippen van een leeuwOp diverse vlakken van het leven kan het niet meezitten of zelfs behoorlijk misgaan.

 • Gefaald in het leven? In grote lijnen gaat veel de ongewenste kant op. Je bent ontevreden over wat je (niet) voor elkaar hebt gekregen in het leven.
 • Gefaald in je carrière? Je nam verkeerde zakelijke besluiten, als werknemer en/of als ondernemer. Of misschien lukt het je maar niet om af te studeren.
 • Gefaald als moeder of vader? Je hebt flinke steken laten vallen in opvoeding van je kinderen. Je kunt de fouten niet meer terugdraaien. De schade is en blijft die je je kinderen al dan niet direct hebt aangedaan.
 • Gefaald op financieel vlak? Door stommiteiten of onverwachte tegenslagen ben je in de financiële problemen terecht gekomen. Door je schaamte over je schulden staat het water je zelfs tot aan de lippen.
 • Gefaald in de liefde? Je bent pijnlijk afgewezen door je date… Of je ervaart een heftige relatiebreuk. Nog erger, je bent nu bezig met een scheiding inclusief het gevecht om alimentatie en de kinderen. Etc.

Al gauw doemen vragen op als: waarom faal ik, waarom ben ik zo’n mislukking?

Feit: falen en mislukken horen er ook bij

Niet leuk, maar het is en blijft de werkelijkheid.

Hoe meer je deze realiteit onder ogen ziet, hoe beter je er met tegenslag om kunt gaan. Juist daarmee kun je het geluk en succes aantrekken… Dáár is dit artikel voor bedoeld!

En ik adviseer de aanschaf van een klein boekje over falen dat je in een uurtje of twee kunt uitlezen. Daarover dadelijk meer.

Zoals je merkt geef ik op mijn websites talloze tips over hoe succes op liefdesvlak aan te trekken. Toch mag je je ook afvragen hoe het werkt met de keerzijde; wanneer je niet je zin krijgt. Bijvoorbeeld, als het (nog) niet lukt in het leven en in de liefde. Dat mag absoluut ook belicht worden op mijn blog.

Want zonder incasseringsvermogen is het moeilijk om succes aan te trekken en geluk te ervaren. Leren incasseren doet veel goed, ook wat betreft de aantrekkingskracht!

De realiteit kan keihard zijn

Bij avontuur hoort ook falenEerst het slechte nieuws waar je vast al mee bekend bent: ieder mens ervaart weerstand in het leven. Het is een feit dat je niet altijd je zin krijgt. Misschien vaker niet dan wel. In die zin is het leven een lijdensweg.

Het goede nieuws is dat vrijwel ieder mens met tegenslag en pijn kan leren omgaan. Er zijn zelfs manieren om geluk te ervaren, ondanks tegenslag en verdriet!

Nog mooier: hoe beter je tegenslag incasseert en er zelfs mee speelt, hoe gemakkelijker je uiteindelijk succes kunt aantrekken.

De paradox van geluk en succes: omarm je pijn

De meeste mensen verwachten dat ze pas geluk ervaren wanneer de omstandigheden ideaal zijn. Ze fantaseren daarom dat het geluk hen wordt toegeworpen in de vorm van meevallers en het bereiken van doelstellingen.

En dat geldt ook andersom. Ze hebben het idee dat geluk wordt afgepakt wanneer het tegenzit in het leven. Iets of iemand zit hen dwars. De meeste mensen neigen daarom voortdurend naar het negeren of bestrijden van dat iets of iemand.

Paradox: je trekt juist meer falen en ongeluk aan door pijn en verdriet te negeren of door te proberen deze te bestrijden. Zo’n worsteling vergroot juist het lijden in je leven.

Zonder weerstand geen groeiHoe meer de bereidheid om met weerstand om te gaan, hoe krachtiger je in het leven staat. En bovenal, je kunt de weerstand, de pijn en het verdriet beter incasseren.

Stop het strijden en worstelen, open je ogen en neem het waar. Omarm als het ware de pijn en verdriet.

Nee, het is geen simpele vaardigheid die je eventjes onder de knie krijgt. Het is een kwestie van oefenen. Het hoort bij een positieve levenswijze!

4 Tips om beter te leren falen

Aangezien mislukken en falen zo belangrijk onderdeel is van een (liefdes)leven, geef ik een paar tips om je vooruit te helpen.

Doe je best om ze toe te passen, zo goed als je op dit moment kunt!

Tip #1. Let op je gedachten wanneer je faalt

Wat je tegen jezelf zegt is een representatie van wat er in je omgaat. Een basis van zelfbewustzijn is letten op je gedachten.

Juist wanneer je moeilijkheden ervaart is het de moeite waard om op je gedachten te letten…

Tip #2. Ga pijnlijke emoties niet uit de weg

Waarschijnlijk neig je naar het wegdrukken van onprettige emoties en gedachten. Dat is begrijpelijk. Maar weet dat juist je ogen openen voor wat er zich binnen in je afspeelt, je uiteindelijk kan bevrijden.

Dus bij tegenslag: wat voor emoties ervaar je? En kun je aanwijzen waar deze emoties zich bevinden in je lichaam?

Het bijzondere is dat wanneer je bewust je pijn opmerkt, je een veel beter incasseringsvermogen hebt en deze ook verder kunt ontwikkelen.

De soep wordt niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend.

Tip #3. Wijs jezelf NIET af!

Ieder mens maakt fouten. Je bent niet de enige die faalt. En dat je (nog) niet je levensdoelen bereikt of zelfs alles kwijtraakt dat je ooit hebt bereikt: je bent niet alleen!

Door de eeuwen heen hebben mensen min of meer hetzelfde meegemaakt. En ook zij hadden het erg moeilijk. Ook zij hadden verdriet en lijden. En dit speelt ook in de tegenwoordige tijd, wereldwijd.

Hoe kom je er doorheen? Stop met jezelf af te wijzen! Je bent geen slecht mens als je fouten maakt of zelfs doelbewust kwaad hebt gedaan. Fouten en blunders maken je geen mislukking als mens.

Met andere woorden: trek het je niet persoonlijk aan wanneer je tegenslag hebt, fouten maakt of pijn hebt. Zelfs al zie je geen oplossing of uitweg. Wijs jezelf niet af. Je bent volwaardig mens, inclusief het falen. Jij mag er zijn, ongeacht de omstandigheden!

Tip #4. Lees dit kleine boekje over falen

Een tijdje geleden bezocht ik een vriend en las een paar pagina’s uit een kort, krachtig boekje uit zijn boekenkast. In eerste instantie was ik sceptisch. Het kleine boekje is namelijk geschreven door een boeddhistische non.

Ik heb geen behoefte aan religie. Laat staan dat ik zin heb om een of andere religieuze stroming te promoten. Ik wil daar iedereen vrij in laten. Laat dat duidelijk zijn.

De kernboodschap van het boekje is echter te belangrijk en hoeft niets met het boeddhisme te maken te hebben. Tot nu toe zie ik ook nergens zo helder en eenduidig de boodschap naar voren komen als in dit boekje.

‘Falen, opnieuw falen, steeds beter falen’

Beter leren falen boekjeKlik hier om te bestellen. Het is uitgebracht door Pema Chödrön. En al heeft ze het bedoeld voor wanneer je aan een nieuwe levensfase begint, het is voor alles toepasbaar.

Het eerste deel is een transcript van een voordracht die ze een tijd geleden hield. Het tweede deel is een interview over het onderwerp voor verdere verdieping.

Ongeveer de helft van het boekje is gevuld met eenvoudige penstrepen,waar ik de betekenis of doel nog niet exact van heb ontdekt…

Hoe dan ook, het doornemen van het boekje kost je waarschijnlijk slechts een uurtje of twee. Dat heeft als voordeel dat je het gemakkelijk meermaals kunt doornemen.

Herhaling helpt je absoluut om de kernboodschap beter eigen te maken. Zodat je tegenslagen in het leven beter leert incasseren en de moed niet verliest in het (liefdes)leven!

Daarom, een echte aanrader!

Persoonlijke vraag over falen en mislukken aan jou:

Wat voor tegenslagen heb jij in je leven gehad? En hoe ga jij met pech en fouten om?

Plaats vooral je reactie, daarmee steun je anderen!

Gerelateerd:

 • Verliefd op je beste Vriendin? (149)
  Verliefd op je beste vriendin? Zit je in de friendzone? De vragen blijven binnenstromen over dit onderwerp... Dit artikel is voor jou bedoeld! Ze is mooi, aantrekkelijk, ze is lief. Je kunt het uitstekend met haar vinden, ze […]
 • Herken de Foute Man (4 signalen) (27)
  Eerder heb ik geschreven over de foute vrouw, omdat er voornamelijk artikelen en boeken verschijnen over de foute man en zelden over de vrouwenvariant. Meestal gaat het dan over hoe sommige vrouwen zich aangetrokken voelen tot […]
 • Droomvrouw – Hoe versier je je Droomvrouw? (16)
  Hopelijk komt dit blogartikel nog op tijd... een cursist stelde een prangende vraag bij het artikel over liefdesverdriet verwerken. Hij wil zijn droomvrouw versieren en zijn fouten rechtzetten. Beste Victor, Als eerste wil […]
 • Vriendin krijgen onmogelijk? Waarom blijf je vrijgezel? (deel 1) (213)
  Vriendin krijgen onmogelijk? Hoe kan dat, wat is het probleem? Je hebt wel sjans van vrouwen, maar je hebt vrijwel nooit een afspraakje. Je zoekt naar een leuke vriendin, maar ze lijkt domweg niet te bestaan. Of je hebt […]
“Ik heb gefaald!” (Van mislukking naar oplossing)

6 reacties op ““Ik heb gefaald!” (Van mislukking naar oplossing)

 • Een van de belangrijkste pijnpunten in mijn leven is steeds opnieuw falen in het liefdesleven. Ik mag er al 8 jaar hiermee bezig zijn maar het succes van een mooi liefdesleven blijft echter uit. Het succes faal denkkader zal nooit verdwijnen bij me. Ik mag dan al deze aangeleerde kennis en opgedane vaardigheden toepassen dan nog slaag ik er niet in om een vriendin te hebben. Mijn zelfbeeld is de laatste tijd erg aangetast en is doorprikt met totale negatieve impulsen. Het zelfbeeld dat heel positief was voor gedurende 3 jaar is plots weg. Je kan wel eindeloos strijden met je eigen om toch bereiken wat je wilt maar dan moet je ook weten dat je een limiet hebt. Als je aan je limieten zit, ga dan niet pushen om erover te gaan.

  Je eigen gevoel zegt dat je gefaald heb in het liefdesleven en dat lijkt er wel op. Soms lijkt er dik op dat je gewoonweg niet waard bent. Opgeven en toch nog doorgaan, z’n doorzettingsvermogen is bij me wel legendarisch maar dat is het niet. Het enige wat ik geleerd heb, dat als naar liefde zoekt een grote illusie is.

  Je hebt dat ene vaardigheid in je of je hebt het niet. Eind 2016 maak ik voor me de rekensom en dan beslis ik om er echt de handdoek in de ring te gooien of juist niet. Ik dwaal op dit moment doelloos rond want ik weet niet meer hoe je exact moet veroveren want Victor zijn voer is meer specifiek voor jaren 90 en begin 2000. Het is niet op de hedendaagse realiteit gericht. Zoveel mogelijkheden gehad en één voor één heb ik ze allemaal verknald of gefaald.

  Op dit moment heb ik zoiets van “ik ben in de verkeerde tijdlijn geboren”. Ik hoor hier niet thuis tussen die 7 miljard mensen. Geef me maar een tijdperk in de geschiedenis waar je wel ermee iets kunt doen. Ik wou dan een geweldige barbaar of krijger zijn maar in deze tijden is het not done. De mister nice guy heeft plaatsgemaakt voor de ruwere klootzakken en op den duur begin je dat ook te denken. Ik neem het op in m’n eindconclussie voor dit jaar. Ik kan toch maar sletchs een dagje intressant zijn en daarna ben je nummer zoveel van die rare kerels. Als je toch een actie onderneemt dan hebben dames schrik van me en daarmee zal ik toch van de rest m’n leven moeten meeleven. I tried and i failed alot.

  Kortom, ik ben er ver klaar mee. Waarom blijven verder doen als het toch niets voor je eigen oplevert?

  1. Soms lijkt er dik op dat je gewoonweg niet waard bent.

   Belangrijke opmerking Andy.

   Je bent waardevol, ongeacht de omstandigheden, ongeacht of je een vrouw wel of niet kunt Veroveren. Zorg dat je eigenwaarde niet afhangt van vrouwen.

   Ik dwaal op dit moment doelloos rond want ik weet niet meer hoe je exact moet veroveren want Victor zijn voer is meer specifiek voor jaren 90 en begin 2000. Het is niet op de hedendaagse realiteit gericht.

   Onzin Andy en dat kun je weten. Ik coach in Nederland en België al sinds het jaar 2006.

   Net als Danny heb ik de indruk dat je momenteel wat down bent. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt. Jij hebt de touwtjes over je leven in handen Andy!

 • Andy

  Je zit weer in een down periode. Jij maakt daar altijd zo een staatszaak van. Je wilt het gewoon te hard en dan lukt het niet. Laat die vrouwen nu toch gewoon voor wat het is. Maak jij jezelf nu zo afhankelijk van hen? Meet jij je succes af van vrouwen? Ik heb de indruk dat je hen gewoon wilt om je ego te bevestigen. En als het dan niet wil lukken dan wordt het idd een frustratie. Denk je nu echt dat vrouwen zo iemand willen?

  En nee, er bestaan geen versierttrucs of tips. Elke vrouw is anders. Misschien ben je nog niet rijp en volwassen genoeg om hen te begrijpen of een relatie te hebben maar besef je het nog niet.

  Laat het gewoon voor wat het is, het komt wel, maar focus u er niet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *