Nog maagd? Waarom nog steeds geen vriendin? (deel 4)

Ben je jong en nog maagd? Vraag je je af waarom je nog steeds geen vriendin hebt? Dan is dit artikel een must voor jou!

Tot nu toe zijn er drie artikelen verschenen over waarom je nog steeds geen liefdespartner hebt gevonden. Lees dus ook de vorige delen:

#1. Vriendin krijgen onmogelijk. #2. Te kieskeurig #3. Blijf niet zoeken

Vandaag een blogartikel speciaal voor de jongeren onder ons die nog maagd zijn. Af en toe ontvang ik namelijk SOS-e-mail van jongens en jonge mannen. Voorbeeld:

Waarom heb ik geen vriendin? Ik ben single en nog steeds maagd, maar al mijn leeftijdsgenoten zijn al seksueel actief. Help!!!!!

Vaak moet ik glimlachen als ik een vraag zoals deze ontvang. Vragen die duiden op de angst om nog langer maagd te blijven. En het idee dat je allang een liefdespartner had moeten vinden.

Waarom mijn glimlach? De werkelijkheid is namelijk totaal anders dan hoe jongeren deze zich voorstellen! Zij krijgen een verkeerd beeld omdat er vaak wordt opgeschept en gelogen over relaties, liefde en seks. Helaas doen jongeren zich graag anders voor uit onzekerheid.

Zeker als het gaat om hun maagdelijkheid…

Wanneer de eerste keer, wanneer ontmaagd?

Wanneer hebben jongeren voor het eerste keer geslachtsgemeenschap en zijn ze, zoals dat heet, geen maagd meer?

De gemiddelde leeftijd is 16,1 jaar. Dit blijkt uit het in 2005 uitgevoerde onderzoek, ‘Seks onder je 25e’, door ZonMw, SoaAids en RutgersWPF. De helft van de jongeren heeft ‘pas’ ervaring met geslachtsgemeenschap op een gemiddelde leeftijd van 17,1 jaar.

Ben je in de twintig? Weet dat ‘slechts’ 88% van de 24-jarigen ooit geslachtsgemeenschap heeft gehad. Nog steeds is niet iedereen op die leeftijd seksueel actief.

Conclusie: jouw maagdelijkheid (meer…)

Blijf niet zoeken naar een betere vriendin! (deel 3)

Blijf niet zoeken

Blijf niet zoeken naar een betere vriendin… Dan blijf je namelijk single! Dat is het onderwerp van vandaag, want het is tijd voor het derde deel van de serie: ‘Geen vriendin‘.

Hier zijn vorige delen als je deze nog niet hebt gezien: #1. Vriendin krijgen onmogelijk? #2. Te kieskeurig. En alvast het volgende deel #4. Nog maagd.

Herken je dit vervelende probleem?

“Er komt maar geen relatie van…”

Ok, je hebt (of had) een aantrekkelijke, leuke vrouw op het oog. Misschien is het eerste afspraakje al achter de rug, of jullie zijn zelfs bijna een stelletje. Mooi!

En toch komt het er niet van, er ontstaat maar geen liefdesrelatie. Wat is er nou aan de hand?

Je durft niet ècht te kiezen voor een vrouw

Ook al voldoet ze aan wat je zoekt in een vrouw, je durft maar niet echt te kiezen voor haar. Want misschien bestaat er een nog leukere vrouw; mooier, liever, wilder, avontuurlijker, een nog betere match.

Een relatie aangaan met je huidige flirt zou de deur sluiten voor nog meer liefdessucces, toch?

Realiteit:

Eindeloos zoeken en zoeken, maar je zult nooit vinden!

Het is hetzelfde als (meer…)

Te kieskeurig? Je kunt geen vriendin krijgen! (deel 2)

Te kieskeurigBen je te kieskeurig? Dat kan een reden zijn waarom je geen vriendin hebt, ook al wil je het graag. Dadelijk meer hierover.

Hopelijk heb je in het eerste deel van deze serie al gezien dat een negatief beeld van vrouwen de oorzaak kan zijn waarom een nieuwe vriendin krijgen je niet lukt. In #3. ‘Te kieskeurig.’ en #4. ‘Nog maagd‘ diepen we het onderwerp verder uit.

Maar misschien ligt het aan iets anders… Je verlangt naar vrouwen, je bekijkt de andere sekse in een positief licht. En op zich kun je handig vrouwen versieren. En toch krijg je maar geen vriendin. Hoe kan dat?

Zoals ik net al aangaf:

Je bent te kieskeurig in je liefdesleven!

Je hebt een ideaalbeeld van de perfecte partner, je hebt je persoonlijke droomvrouw die je het liefst laat promoveren tot jouw liefdespartner voor het leven. Zij is je ware en je hoopt haar ooit te ontmoeten.

Hier gaat het fout: wanneer je een onbekende vrouw ontmoet wordt ze mentaal naast je fictieve droomvrouw gezet en als het ware opgemeten!

Omdat ze niet (meer…)

Vriendin krijgen onmogelijk? Waarom blijf je vrijgezel? (deel 1)

Vriendin krijgen

Vriendin krijgen onmogelijk? Hoe kan dat, wat is het probleem?

Je hebt wel sjans van vrouwen, maar je hebt vrijwel nooit een afspraakje. Je zoekt naar een leuke vriendin, maar ze lijkt domweg niet te bestaan. Of je hebt bijna nooit sjans en je vraag je af waarom vrouwen je niet zien staan.

Of, je hebt wel degelijk afspraakjes, maar het komt nooit tot tongzoenen, seks of een relatie. Of nog erger, je treft altijd maar het verkeerde type vrouw, het lijkt wel alsof je ‘magneet’ fout is afgesteld…

Hoe komt het dat je nog steeds geen vriendin hebt? Is vrouwen versieren niet aan jou besteed en kan je beter stoppen met zoeken? Of is er iets anders aan de hand?

Lees snel verder, want dit blogartikel is het eerste deel van een serie artikelen over waarom je nog geen vriendin hebt versierd. Ik bijt het spits af door meteen een van de gevaarlijkste oorzaken op te noemen… (meer…)