Blijf niet zoeken

Blijf niet zoeken naar een betere vriendin… Dan blijf je namelijk single! Dat is het onderwerp van vandaag, want het is tijd voor het derde deel van de serie: ‘Geen vriendin‘.

Hier zijn vorige delen als je deze nog niet hebt gezien: #1. Vriendin krijgen onmogelijk? #2. Te kieskeurig. En alvast het volgende deel #4. Nog maagd.

Herken je dit vervelende probleem?

“Er komt maar geen relatie van…”

Ok, je hebt (of had) een aantrekkelijke, leuke vrouw op het oog. Misschien is het eerste afspraakje al achter de rug, of jullie zijn zelfs bijna een stelletje. Mooi!

En toch komt het er niet van, er ontstaat maar geen liefdesrelatie. Wat is er nou aan de hand?

Je durft niet ècht te kiezen voor een vrouw

Ook al voldoet ze aan wat je zoekt in een vrouw, je durft maar niet echt te kiezen voor haar. Want misschien bestaat er een nog leukere vrouw; mooier, liever, wilder, avontuurlijker, een nog betere match.

Een relatie aangaan met je huidige flirt zou de deur sluiten voor nog meer liefdessucces, toch?

Realiteit:

Eindeloos zoeken en zoeken, maar je zult nooit vinden!

Het is hetzelfde als de ongeduldige klant in een drukke supermarkt. Hij blijft maar van rij wisselen omdat de andere rij zich sneller lijkt op te lossen. Wissel, wissel, wissel.

Het resultaat is gemakkelijk te voorspellen: de klant komt nooit aan de beurt. Of in ieder geval, hij doet er nodeloos lang over.

Hoe lang blijf jij nog wachten op een relatie?

Nee, ik stel je geen retorische vraag. Dus beantwoord de vraag nu (liefst door je reactie onder dit artikel te plaatsen). Stel bewust een limiet aan je zoektocht naar een liefdespartner zodat je je huidige gedragspatronen doorbreekt.

Concreet: je hebt een leuke vrouw ontmoet en ze voldoet aan je belangrijkste Filters? Kies, ga ervoor! En denk vooral niet na over de vraag of je een betere vrouw zou kunnen vinden. In die zin, blijf niet zoeken, blijf niet andere vrouwen versieren want dat is tijdsverspilling.

Natuurlijk zijn er nog leukere vrouwen voor jou. Er zullen voor haar misschien ook leukere mannen zijn. Nou en? Dat is een onbelangrijk gegeven voor een goed liefdesleven, zeker als je toch geen keus maakt.

Leef in het nu, geniet van de momenten die je nu hebt. Blijf niet zoeken, voorkom dat de tijd als zand door je vingers glijdt…

Gerelateerd:

Blijf niet zoeken naar een betere vriendin! (deel 3)
Trefwoorden:

59 reacties op “Blijf niet zoeken naar een betere vriendin! (deel 3)

 • Ik heb voorlopig bewust gekozen om geen vriendin te nemen.
  Dit is geen excuus omdat ik niet durft, maar omdat ik de tijd die in in een vrouw stop, voorlopig in mijn werk en studie wil stoppen.

  Of is dit stiekem een excuus? Eerlijk gezegd weet ik het niet zo zeker.

 • Ik kan wel kiezen maar het is zeer moeilijk. Ik moet oppassen voor dat leeftijdstijdgeschil.
  Ook al ben ik meerderjarig maar ik val op minderjarige meisjes vanaf 16 jaar. Ik ben zelf 20. Normaal zou het op zich niet zoveel uitmaken maar door die media aandacht van de laatste tijd door de misbruiken door meerderjarige tov van minderjarige. Dat is absoluut niet prettig. Maar ik vind dat het nog steeds logisch is dat in mijn leeftijdsgebied zo een aantal jaar verschilt. Tenzij dat jullie, bloggers, totaal verkeerd over denken.
  Als dat zo dan zal ik mijne filter aanpassen om verder moeilijkheden te voor dat leeftijdgeschil.

  Ik zoek niet eens, ik kom ze tegen en als ze dan ook nog eens niet zover staat zal ik haar wel aanspreken en hoe ik erzal vanaf brengen. Het aanspreken begint te lukken, ze deinzen niet terug voor deze kerel. Begin meer en meer leuk te worden, enkel ik moet in het begin nietteveel weggeven van me, dat hun eigen nieuwsgierigheid prikkelt. Als ik dan eens mijn speelsheid loslaat dan moet ik zien, kan ze wel ermee lachen of juist juist. Dan moet je maar zien wat ze doet op haar reactie of haar lichaamstaal.

  1 ding nog : Sommige kamaraden noemen me nu al playboy of player maar ik trek het me niet aan en sommige weer gelukzak. Dat doet me niets zolang ze maar niet pedo noemen. Ik vind dat heel erg en dan schiet in woede. Dat is direct van beschuldigen van ene terwijl ik bezig met sociale contact met een meisje. Dat is echt kortzichtigheid van sommige gastjes.

  Over dat leeftijdverschil, ben ik fout of ligt het toch nog in de natuurlijke weg?

 • Hey Andy,

  Mijn zusje is 16 en heeft ook een vriend van 20. Ik vind zelf een leeftijdsverschil van 2 jaar wat normaler, maar het kan heel goed.

  Rik

 • @Andy

  Hey, ik kan er wel over meepraten, mijn ex was 16 (toen het uitging net 17, ik ben 22). Maar ik vraag me af wat je dan zoekt in een meisje, bij mij was het aanvankelijk alleen sex en misschien een maandje een relatie maar meer niet, Ze dreef m’n kop echter op hol en er kwam een hele leuke relatie uit. Maar wat ik heb geleerd is dat meiden van die leeftijd eigenlijk nog te wispelturig zijn, ze weten nog niet precies wat ze willen, en kunnen hun gedrag en gevoel in een paar dagen zomaar omgooien. Bij mij begon ze wat afstandelijker te doen, en nog geen twee weken later maakte ze het uit, een vriendin van haar idem dito met haar 21-jarige vriend.

  Dit is dan ook de reden dat ik voorlopig flink ben afgeknapt op jonge meiden, hoe volwassen ze zich ook kunnen gedragen (want dat deed ze) ze zijn nog te jong om al volledig ergens voor te gaan. Als je echt een vriendin zoekt en voor langere tijd iets serieus aan wil gaan, moet je jezelf misschien afvragen of zulke jonge meiden wel geschikt zijn.

  gr Jasper

 • @ Andy

  Op het gebied van leeftijd moet je naar mijn mening maar op 2 dingen letten:

  – Vinden jullie het alle 2 oké ?
  – Is het wettelijk oké ?

  Oké er zijn nog een aantal gevallen die hier niet bij passen, maar meer dan wat gedoe van de medemens zal dat dan wel niet opleveren, daar moet een ietwat ongewonere maar gezonde relatie tegen kunnen.

  Wat dit artikel betreft is dit een reden die helemaal niet op mij van toepassing is Ik hoef me echter geen zorgen te maken, ik weet wat er wel schort, ik weet dat het zeker niet zo erg is, en ik weet ook meteen wat te doen…nu de daden nog 😉

 • Ik heb geen relatie, omdat ik te weinig onderneem. Zou wat vaker het centrum in moeten gaan, maar zit door school zonder baantje. Terrasjes en kroegen kan ik nu niet betalen.

  Eigenlijk moet ik vaker een gesprekje beginnen bij het boodschappen doen etc…

 • @ Andy,

  Ik kan wel begrijpen dat je op jongere vrouwen kan vallen. Een leeftijdsverschil van vier jaar lijkt in de eerste plaats opzich niet veel. Alleen jij bent 20 jaar jong, dus een meisje van 16 jaar jong naast je, valt toch wel een beetje op. Tenmiste, als je er echt 20 jaar oud ziet.
  Of de in jou geval seks toestaat of verbied. Ik zou het niet weten.

  Uiting: Vrouwen weten niet wat je denk, maar voelen je beleving extra snel aan.

 • @ Milan,

  Ik zie er wel volgens velen dat ik rond de 25 jaar oud uitzie, iets waar dat moeder natuur van plan is. Ik praat enkel met ze. Ik doe geen handelingen dus ook geen seks.
  Ik ben bezig met experimenteren op gebied van aanspreken en proberen een dialoog te starten. Als me dat lukt dan ga ik iets verder maar dan moet ik wel zien dat het rond mijne leeftijd is. Ik ben ene dat voorzichtig is. Ik moet wel zeggen ik ben opeens van zeer slecht naar iets redelijks gekomen. Als de leeftijd parten speelt dan zorg ik ervoor dat ik mijn filter wijzig en dat ik iets aan heb. Ik sta niet zover na jullie ondanks na bijna 1 jaar en half in bezit hebben. 1 groot ding : ik heb een drijfveer en dat houdt me positief, zelfs als gaat het
  slecht dan zoek ik naar oplossingen. Natuurlijk zo rap mogelijk iemand leren kennen en toch iets hebben, heb nog veel schade in te halen tov mijn leeftijdsgenoten.

  Soms besef ik van hoe is het mogelijk dat andy een paar stralende knappe dames eens hallo en een klein gesprek begint zegt zonder dat hij playerig overkomt. Ik vind dat wel een extra stimulans, weer iets om te onderscheiden, juist nog dat sociale skills bijschaven. Maar het is steeds moeilijk om ze aantespreken, dat is afhankelijk van haar emotionele toestand en lichaamstaal dat het toelaat !

  Tot zover deze beginnertje.

 • @ victor and
  the guys

  oke nu breekt m,n klomp en begin het me echt dwars te zitten…
  waarom gedragen vrouwen zich soms anders op een feest dan bijvoorbeeld op straat?
  het valt me soms gewoon erg op en is vrij irritant voor een veroverraar zoals ik.

  m,n verhaal begint bij gisterenavond, vroeg de nacht in in de brabanthallen in den bosch.
  het welbekende feest fabulous was daar aan de gang. na een paar lange rijen, en het nuttigen van een paar pilsjes kom ik lekker op gang en begin lekker oogcontact te zoeken. al moet ik zeggen dat ik nog nooit zoveel mooie vrouwen bij elkaar heb gezien en dat m,n hoofd goed gek gemaakt is. na wat filteren bij alleen oogcontact vallen er al wat rotte appels door de mand. vrouwen die dus lekker flirten waar hun vriend bij staat. niks mis mee dat ze flirt, het is en blijft vrijblijvend natuurlijk. maar ik ga niet vechten om een meisje…

  het vreemde is waar ik met regelmaat veel wordt bewonderd in de kroegen en discotheken is op een feest met zo,n met 80% afgenomen. arrogante vooruitstarende blikken bij een vriendelijke groet. ze lopen je voorbij alsof je een standbeeld bent. een vriendelijke hallo of een hoi kan er toch wel van af? hoe moet ik vrouwen anders openen?

  je gaat dan automatisch omschakelen naar een andere manier van veroveren.
  iets wat simpelweg voor mij een omweg is geworden.” complimenteren en bekritiseren”
  zo van: leuke horloge alleen het bandje vind ik er echt niet bij staan? of leuke oorbellen, maar eigenlijk meer iets voor een bruiloft vind ik! zo ff een aantal voorbeelden 😉
  gesprekken kwamen op gang. nou ja…opende vooral de vrouwen. en kreeg antwoorden zoals als jij dat vind! probeerde de gesprekken wel beetje op gang te houden maar echt vloeiend ging het niet…

  het aspect: “meisjes plagen kusjes vragen” viel ook niet bij elke dame in de smaak dit is waar ik vele malen in uitblink, jammer genoeg werd het niet begrepen of veel al werd ik beledigd. wetend dat dit altijd weer de de zachte tik opleverd op de schouder met de woorden ”nou…….niet plagen” of “das gemeen” en eindigend met een lieve lach. begon me te fustreren en dit bevorderd nu eenmaal niet de verovering.

  ging toen eigenlijk maar wat meer m,n lichaamstaal wat openen en mezelf bloot geven als een zelfvertrouwde man mezelf verkopen…al moet ik aardig zeggen dat ik in de richting kwam. vrouwen die hun kontjes naar me toe plaatsen en lekker er mee deden schudden. ging mezelf pushen met de methode die ik gebruik om mezelf een zelfvertrouwenboost te geven. deze uitstraling werkte en heb lekker gedanst en lekkere kontjes tegen me aan gehad en vastgehad in m,n handen. 🙂

  alleen ergerde ik me aan het feit dat de sexuele kant weer heerste boven de psychologische aspect. ik liet met me spelen en liet m,n sexualiteit geen rol spelen. maar een echt leuk gesprek hield ik er niet aan over.( al is er weinig gesprek nodig) maar wetend dat de verovering zo weinig invloed had als ik me toegaf aan haar. en ja hoor opeens was ze ook weer verdwenen.

  victor jij bent de man die de ervaring hier in hebt!! je weet zelf ook dat dit voorkomt op deze plaatsen. waar zou hier nou een goede methode voor zijn? hoe kan ik opvallen tussen die honderden andere hormonale mannen en vrouwen die echt met hun sexualiteit spelen? hoe kan ik hier een relatie aan overhouden? wat is nou het feit dat deze vrouwen zich zo gedragen?…..simpelweg wat is de oplossing van mijn probleem?

  greets

 • @andy,
  16 jaar is niet een leeftijd waar je wat mee kan denk. dat zijn meisjes die heel volwassen willen zijn maar het niet zijn. ga even terug naar de tijd dat jij 16 was. een hele omschakeling qua denken nietwaar?

  @milan
  je wilt wel heel graag een vrouw als ik het zo hoor. en dat is niet erg maar het werkt tegen je. Een disco en op straat zijn niet te vergelijken. als ik naar de discotheek ga denk ik alleen aan lol hebben, niet nadenken, dansen etc. (iedereen is daar met hetzelfde doel, vermaak) de vrouwen op straat hebben meestal veel meer aan hun hoofd. ze moeten nog even naar de drogist, om 5 uur moet ze sporten, stress. (alle vrouwen hebben wat anders aan hun hoofd) of ze zijn aan het winkelen en praten gezellig met de vriendinnen. als er dan een man wat zegt dan vind zij het ook spannend en kiest sneller voor de veilige weg. afstand nemen.

  nu komt het rare.
  ben jij eenmaal weg, dan baalt ze dat zij zo gereageerd heeft. ze waardeerde het echt, maar soms doen vrouwen dingen die ze helemaal niet zo wilden doen, en snappen ze ook niet waarom ze dat gedaan hebben.

  Het belangrijkste is dat jij wel constant en zelverzekerd blijft. je moet niet in de war raken door een rare opmerking, hun weten ook niet goed hoe ze met zo een opmerking om moeten gaan. al lijkt dat wel zo. als jij rustig blijft dan worden hun ook rustig bij jou. zie je nu een beetje waarom vrouwen anders zijn op.

  zie je nu een beetje verschil tussen disco/brabanthallen en de straat.

 • @ Wilco

  Ik deed al vroeger de omschakeling, zelfs nog voor mijn 16 zijn. Mijn denk patroon is wel anders geworden sinds de aanschaf basis ebook en raadplegen van deze site maar voor de rest blijft het nog ongeveer hetzelfde. Dat is gevaarlijk en ja ze glippen dan weer weg. Voor mij is het nu de opbouw en ervaring van sociale contact te hebben. Van zodra dat allemaal vlot verloopt ga ik naar de volgende stap. Het is leren vallen en opstaan. Ik begin het te begrijpen waarom victor deze basis e book gemaakt heeft, het zit er veel meer in dan woorden alleen. Probeer eens de geheime boodschap erachter te komen en je hebt zo een succesgeheim beet. Dat is tegenwoordig mijn manier van denken. Ik laat de meisjes komen en gaan. Ik doe en laten wat ik wil.

  Ik probeer te zoeken van verloren waarden en die ergens schuildhoud waar het allemaal mis liep toen ik 16 jaar was en zelfs later tot aan mijn 19de. Toen ik de stap zette van Ok, nu ga ik voor een actieve liefdesleven. Het was een puinhoop toen, zelfs jullie hadden het gemerkt maar ik ging door maar toch stilletjes aan boven te klimmen.
  Deze tussenstop dat ik maak is te ontdekken wat speelt er in die wereld af en hoe zal ik later in vervolg meerderjarige meisjes aan de praat krijgen of door iets actief te doen.

  Ik ben op zo een korte tijd veranderd en laat me door niets of niemand mijn stemming beinvloeden want je kiest er zelf voor maar ik zal me nog laten beinvloeden door mijne karateleraar en natuurlijk Victor zelf. Diepste respect heb ik voor hem.

  Ik zit nu eigenlijk meer op te wachten over een blog van het subtiel aanraken van vrouwen, welk effect zou het geven nadat je het ijs hebt gebroken. Zoiets van wat kan er en wat kan niet. Hopelijk zal victor eens te tijd nemen om deze tussenfase van verovering eens te bepreken in een blog want ik weet niet eens wat je moet doen.

  Erg he?

 • aanrakingen hebben een grote invloed andy, als je er beter in wil worden is er een hele makkelijke oefening. als je met haar aan het praten bent, en ze zegt iets waar ze trots op kan zijn, tik haar speels op de schouder.. zo van: netjes van je. vervolgens een klopje op haar rechterschouder en zeg : je moet natuurlijk wel recht blijven lopen. belangrijk = doe het speels en lach. als je het gek vind, maak niet uit. ze kan je hoogstens verontwaardigt aankijken.
  kleine stapjes zijn dat. als ze het niet leuk vind, waarschijnlijk wel, maakt het hou niks uit. gewoon relax blijven.
  als je dat onder controle heb dan is dat al een stapje dichterbij.
  greetz

 • Ondertussen ben ik persoonlijk afgewezen door haar. Ik wou ervoor gaan maar het baatte niet. Het kwam eventjes hard aan. Na een woelige nachtje over te slapen hebben besefte ik, die was het niet waard. Ik begon verliefd te worden en had ze nog niet veroverd. Dikke fout om me opdringerig optestellen, beetje geforceerd te werk te gaan.

  Jasper heeft trouwens gelijk, ze zijn inderdaad wispelturig. Zware inschattingsfout maar ik koester geen wraakgevoelens of liefdesverdriet. Ik nam het goed op. Ik heb weerstand om zulke zaken snel te verwerken.

  @ Victor,
  hopelijk heb deze reacties van me gelezen. In je tekst staat van ‘Ga ervoor’. Ik deed dat ook maar zonder resultaat. Je zal het wel bedoelen op een wijze van : Enkel voor gaan als je weet dat het veilig of toch zeker bent van je zaak?
  Nog 1 ding dat ik ook opmerk en hierbij sluit ik bij mick aan. De meisjes zijn een stuk arroganter geworden, ze denken dat alles voor hun voeten ligt en dat ze zomaar ene kunne uitnemen waarna ze later dikke problemen mee hebben. Hoe moet je dan onderscheiden van de rest dat je toch tenminste een spannende uitdaging voor hun bent?

 • Heey,

  Ik heb de afgelopen drie artikelen in de reeks ‘Waarom nog steeds geen vriendin’ gelezen, en ik heb het idee dat mijn reden er nog niet staat. Natuurlijk zijn er vele verschillende redenen, die niet allemaal te vernoemen zijn.
  Maar ik zou graag in gaan in mijn eigen situatie:

  Ik heb veel sjans met vrouwen om mij heen, met name op school. Ik krijg het gevoel dat je sjans met iedere vrouw kan hebben, maar dat het bij vele vrouwen lang niet genoeg is om een keer af te spreken. Alsof ze het zien als een spelletje, er verder niks achter zoeken. Wat denken jullie, ligt dat aan mijn interpretatie of zijn vrouwen echte ‘date-denkers’ ?

  groetjes,
  Tom

 • @ tom

  volgens mij zien ze het ook als een spelletje, maar dat is het moment om het spelletje goed te spelen, en je te onderscheiden van de rest, want jij bent niet de enige die sjans met ze heeft!
  lees de blogs over vrouwen versieren door leiderschap nog eens goed door, daar kan je denk ik best wel wat aan hebben. probeer eens wat verder te gaan dan de sjans en spring boven de andere jongens uit, op school hebben meiden de jongens nou eenmaal voor het uitkiezen, hoe kiest ze voor jou…?

  @andy

  goed om te horen van de weerstand om met een afwijzing om te gaan! dat is volgens mij het leven in overvloed, jezelf nooit van je stuk laten brengen 🙂 zowel zakelijk als prive 😉

 • Beste Victor,

  Ik zit met het volgende waarbij ik je hulp nodig heb.

  Er is een aantrekkelijk meisje bij mij in het studentenflat, die ik regelmatig tegenkom op feestjes en waarmee ik geregeld heb gesproken.

  Vrijdag was ik op een feestje en zij was er ook, ze zat tegenover mij aan tafel samen met haar vriendinnen. Ik zat maar wat te smsen met mn tel. Paar keer zei zij dat ik mij in het gesprek moet mengen en met hun moet praten. Ik lachte maar wat en ging door met smsen, telkens weer zocht ze contact. Een keer gaf ze me wat te drinken. Toen ze me iets vroeg, kwam ze maar moeilijk uit haar woorden, wat mij aangaf dat zij nerveus is.

  Heel de avond waren haar ogen gericht op mij, als ik ergens naar keek, keek zij ook die richting op, om te kijken waar ik naar kijk. En ze zat heel de tijd te fluisteren met haar vriendin, ik weet dat het over mij ging omdat ze daarna weer naar mij keek.
  Op een gegeven moment, omdat ik maar niet aan het gesprek deelnam, zei ze: “Ik geef het op!”, – stond op en zei gedag. Samen met haar vriendin verliet ze het feestje. Ik weet bijna 100% dat “Ik geef het op” op mij sloeg, dus die nacht stuurde ik haar een bericht via Facebook van: “Hey, waarom ging je zo vroeg weg. Ik ging na het feestje naar een ander feestje, wat veel leuker was. Ik wou je bellen, maar had je nr niet… Als ik je niet meer zie, leuk weekend alvast!” Ik had haar nr al, maar wou weten of zij zo eenvoudig haar nr aan mij wel wou geven… dat zou namelijk het een en ander bevestigen.

  Zondag stuurde ze terug dat haar ouders bij haar op bezoek waren en dat ze daarom heel de weekend bezig en druk was. Ook zei ze dat ik haar moest bellen en gaf haar nr.

  Ik Smste haar daarop: “Hey, ik hoop niet dat ik je ongemakkelijk heb laten voelen die nacht… Ik was een beetje moe. 🙂 Trouwens, hoe was je weekend met je ouders?”

  Ze antwoordde: “Hey, nee dat heb je niet gedaan. Weekend was leuk, maar erg vermoeiend. Ben blij dat ik nu in me kamer kan zitten en lekker niks doen. Veel te koud buiten. Hoop dat jij ook leuk weekend hebt gehad.”

  Ik weer: “Blij dat te horen. Mijne was ongelooflijk! Zit je in je kamer? Voel je je niet eenzaam dan?”

  Daarna heeft zij niks meer van zich laten horen. Ik vertelde het verhaal aan een vriend, en die heeft haar daarop aangesproken. Tegen hem vertelde zij dat ze het feestje saai vond en daarom wegging… Ik denk dat ze míj saai vond, wat ook zo was.

  Ik weet nou niet goed wat ik moet doen. Ik kom haar zeker tegen ergens dit weekend bij feestjes, en ook heeft ze me haar nr gegeven nu. Alleen onze tijd is wel kort, over 2 weken gaat ze terug naar Duitsland.

  Wat moet ik nu doen, die avond was ik er heilig van overtuigd dat ze mij leuk vindt… ik haar namelijk ook.

  Alle adviezen zijn welkom.

  Dank,

  Adrian

 • Dit meisje vind jou duidelijk leuk. Jij haar ook, dus je kunt er 100 procent voor gaan.

  Je geeft aan dat ze interesse in jou heeft, maar je deed weinig die vrijdag avond. Je ging met je telefoon smsen omdat je het waarschijnlijk spannend vond.

  Ik zou zeggen, bel haar op en heb een leuk en ontspannen gesprekje. Daarna plan je zo snel dat uitkomt een afspraakje..

  Uiting: een vrouw kiest niet voor een man, maar een man kiest voor haar.

 • Ik ga vanavond alleen de kroeg in. Ken namelijk nog niet veel mensen in de stad.

  Misschien kom ik daar wel leuke dames bij de bar tegen. =)

 • Ik kan op dit moment alle adviezen gebruiken 🙂 Ik vraag me wel af waarom Victor niet meer reageert… gaat alles goed?

  Wachtend op tips en adviezen,,

  Dank alvast,

  Adrian

 • @adriaan,

  ik denk dat je het niet echt gaat maken bij deze vrouw. Een paar redenen,

  je ondernam geen actie,
  je stelt je afhankelijk op,
  je vraagt haar, ben je eenzaam. Negatieve associaties.
  Ze gaat terug naar duitsland, 1 op de 100 die daar iets uit haald,
  je zegt, ik hoop dat ik je niet ongemakkelijk heb laten voelen. Als ze dat aan jouw vragen ga je juist redenen verzinnen waarom dat wel zo is, maar ze zegt het niet.
  je negatieve zelfbeeld
  ik ging naar een ander feestje waar het veel leuker was. Tja, niet echt positief.

  Dit is heel negatief, wat is dan positief..

  Ze kijkt de hele tijd naar je,
  ze geeft je jouw nummer,
  ze reageert op je smsjes.

  Dus als je het toch wil proberen zou ik haar uitnodigen bij jou thuis.. Wat kan er gebeuren als ze nee zegt. Niks, want ze is toch weg, als zij echt wil dan komt ze gewoon. Zorg ervoor dat je wat speciaals in huis hebt dat je haar kan laten zien of proeven.

  my advice, maak je ook niet druk om haar. Leer er van. 1000 andere vrouwen die niet uit duitsland komen en ook gek van jou kunnen zijn in jouw omgeving.
  succes

 • Helaas, ik heb een week ziek op bed gelegen. Ik kon dus niet reageren. En nu loop ik flink achter op schema.

  Maar ik ben echt blij met de vele reacties na zo’n lange tijd saai in mijn bedje. Bedankt!

  Even snel:

  @ Milan,

  Ik denk dat het geen excuus hoeft te zijn, waarschijnlijk is het zelfs een verstandige keuze. Werk en studie kan heel belangrijk zijn voor een goede toekomst. Zolang je maar niet vergeet te genieten.

  Het gaat om de balans…

  @ Jasper,

  Jonge vrouwen zijn inderdaad wispelturig. Maar ook bij genoeg oudere vrouwen zul nog wel eens wispelturigheid vinden; zelfs van het ene op het andere moment…

  @ Ruben,

  Ik hoor graag over je daden. Waar wacht je nog op? 🙂

  @ Mick,

  Drie snelle opmerkingen:

  #1. Laat je niet ontmoedigen door de eerste norse indruk. Waarschijnlijk zijn ze al flink lastig gevallen door bezopen en irritante kerels. (Of ze verwachten veel van dat soort volk die avond.) Blijf praten, geef ze iets meer tijd om zich voor je te openen.

  Volgens mij heb je dat geprobeerd waardoor je een toch nog een leuke avond hebt gehad…

  #2. Je kunt overal vrouwen ontmoeten, dus als het op een plek niet vlot hoeft dat niet erg te zijn… Wat wil je bereiken?

  Vandaag heb ik weer in een keer 3 interessante vrouwen ontmoet in een koffiebar en binnenkort een afspraak met een van hen (ik ben uit op vriendschap, daar niet van). Gisteren een super mooie en intelligente jonge vrouw ontmoet in de tram. Ze staat nu in mijn top drie mooiste en aantrekkelijkste aller tijden.

  En wat gaat er dit weekend gebeuren? Je hoeft niet eens uit te gaan, het is een grote zee aan aantrekkelijke vrouwen 🙂

  #3. Zie pagina 54 van het Breek-het-IJs-E-boek (mijn favoriete manier van vrouwen ontmoeten tijdens het stappen).

  http://www.De-Openingszin.com

  Soms is het goed om het roer helemaal om te gooien, door lekker relax te gaan zitten of heerlijk achterover te leunen tegen een pilaar of wat dan ook.

  @ Wilco,

  Je reacties was waarschijnlijk niet voor Milan maar voor Mick bedoeld…

  Klopt als een bus: vrouwen begrijpen zichzelf niet helemaal. Mannen trouwens ook niet 🙂

  @ Thomas,

  Tijdens het boodschappen doen zijn er mogelijkheden. Maar je zit toch op school? Daar zijn mogelijkheden zat… Je hoeft dus geen geld uit te geven aan dure horeca-gelegenheden.

  @ Andy,

  Over 16-jarige, begrijpelijk. Over het algemeen is het toch verstandiger om voor vrouwen rond de 20 te gaan. Niet alleen is dat prettiger omdat ze tenminste meerderjarig zijn, het kan ook vervelende kwesties voorkomen. En je ziet er blijkbaar ook nog ouder uit, dat kan extra problemen geven.

  Lang geleden wilde ik als 18-jarige afspreken met een meisje van 16. Geen enkele romantische bedoelingen van mijn kant, al was ze dol op me. Maar haar moeder vond het geen goed idee en daarom ging het feest niet door.

  En ik heb in dezelfde periode ook nog bijna aan de stok gehad met de pa van andere 16-jarige. Alles was onschuldig, maar pa zag er op dat moment niet uit als een zachtaardig mens.

  Samengevat: 16 jaar is erg jong en daarom zijn ouders erg beschermend. Terecht of verstandig, dat is maar de vraag.

  Je zei:

  “hopelijk heb deze reacties van me gelezen. In je tekst staat van ‘Ga ervoor’. Ik deed dat ook maar zonder resultaat. Je zal het wel bedoelen op een wijze van : Enkel voor gaan als je weet dat het veilig of toch zeker bent van je zaak?”

  Natuurlijk, afstemming is belangrijk. Maar het is geen kwestie van veiligheid vinden of zeker zijn van je zaak. Zekerheid zul je nooit vinden bij een ander, daarom is zoeken naar zekerheid geen oplossing.

  En initiatief nemen garandeert geen resultaat. Want elke vrouw is anders, de situatie speelt ook een rol, misschien passen jullie niet bij elkaar, enz enz. Echter, passiviteit geeft je meestal wel de nul-resultaat-garantie.

  Teveel mannen blijven zoeken naar een systematisch stappenplan voor het Veroveren van vrouwen. Maar het sociale gedrag van de mens is daarvoor te gecompliceerd.

  Over aanraking e.d. ga ik zeker ook nog bloggen… Goede vraag!

  @ Tom,

  “Ik krijg het gevoel dat je sjans met iedere vrouw kan hebben, maar dat het bij vele vrouwen lang niet genoeg is om een keer af te spreken.”

  Je gevoel klopt. Na de sjans is een vlot en leuk gesprek belangrijk. Daarna kan je nog een stapje verder gaan.

  Eigenlijk zijn vrouwen meteen in voor een afspraakje, maar er zijn ‘maars’. Daarom hoef je ze nergens van te overtuigen. De aarzeling en weerstand verdwijnen vanzelf als een vrouw zich goed bij je voelt.

  Wat bedoel je met: Vrouwen zijn ‘date-denkers’?

  @ Adrian,

  Ik heb je een e-mail gestuurd…

 • @ victor

  het is gewoon een kleine ontmoediging bij mezelf. altijd rond de tijd van kerst.
  ben er wel achter gekomen waarom ik geen relatie heb dankzij dit artikel…maar geduld is ook erg belangrijk en had altijd gedacht dat dat het probleem zou zijn. maar ik maak er gewoon geen werk van…krijg haar zo ver dat ze sex met me wil, dat ze wat voor me voelt, maar geef haar geen zekerheid in een beginnende relatie.

  beterschap alvast

 • Dankje wel voor de reacties. 🙂 Victor, ik heb je email gelezen, bedankt. Waarschijnlijk zie ik haar vanavond op een klein feestje, ander bel ik haar morgen meteen op en nodig haar uit voor een drankje.

  Trouwens, ik hoop dat je alweer beter bent, en anders: veel sterkte en beterschap toegewenst!

  Gr,

  Adrian

 • Hoi,

  Graag wil ik met jullie mijn verhaal delen over hoe stom ik ben geweest.

  Afgelopen week moest ik voor mijn werk naar een kledingwinkel. Ik werk als inbedrijfsteller voor beveiligingssystemen. In die winkel was een storing waarvoor ik langskwam.

  Toen ik in de winkel binnenkwam had ik me bij de eigenaar gemeld en ik ging aan de slag met de storing. Nou blijkt dus in die winkel werkt een meisje waar ik al heel veel oogcontact mee heb gehad toen ik nog in een relatie zat. En ik vind haar echt eeh bloedmooie vrouw. Tijdens mijn werkzaamheden viel het mee heel erg op dat ze constant naar zij zat te kijken, en na meedere malen oogcontact gehad te hebben begon ze ook te lachen als we elkaar aankeken.

  Ik was klaar met mijn werkzaamheden, en schreef mijn bonnetje achterin het kantoor van de winkel. Toen ineens kwam ze binnen om mij wat te drinken aan te bieden.

  Ik vroeg aan haar de postcode van de winkel we wilden tergelijkertijd een la opentrekken van een bureau die daar stond voor een bon van de winkel voor het adres. Hierdoor raakten we elkaars hand aan. Nou ik schreef mijn bon verder toen vroeg ze waar ik vandaan kwam. Het bleek dus dat we uit elkaars woonplaats kwamen. We hadden nog een kort gesprekje en ze ging weer de winkel in.

  Toen kwam ze ineens terug en maakte een grapje naar me (over mijn werkzaamheden ging het) tijdens dat grapje legde ze haar hand op mijn pols een paar sec en ze lachte weer naar me en ze ging de winkel weer in.

  Ik was klaar met mijn werkzaakheden en ik heb mijn bon laten tekenen bij haar leidingevende en ik ben weggegaan.

  Toen ik naar huis reed besefte ik eigenlijk pas dat zij mij heel erg leuk vindt. Ik kon mezelf wel voor mijn harses slaan! Ik had haar nummer moeten vragen. STOM STOM STOM STOM.

  Toch maar een keertje terug gaan dan he 😀

 • Hey Robbert,

  Leuk dat het zo klikte! Er heerst duidelijk chemie tussen jullie.

  Maar jij doet nu alsof je een gigantische blunder hebt begaan, terwijl er eigenlijk nog niets aan de hand is. De volgende keer dat jullie ontmoeten kom je gewoon wel in actie..

  Rik

 • Victor,

  Bedankt voor je e-mail. Ik heb haar vandaag gebeld, ze nam niet op. Uurtje later belde ik weer, geen reactie. Toen ik thuis kwam paar uur later, zag ik een berichtje op Facebook: “Hey, sorry ik zag net dat je me hebt gebeld. Sorry my tel was op stil omdat ik hard wilde studeren. 🙂 En ik heb geen beltegoed om je terug te bellen.

  Hoe is met je? Heb je van je weekend genoten?

  We gaan een feestje organiseren volgende zaterdag bij ons in de flat (kerstparty). Ik hoop dat jij ook komt 🙂

  Fijne avaond,
  Doeg,

  V. ”

  Nou weet ik niet precies wat ik moet doen, morgen alsnog bellen en voor woensdag een afspraakje regelen? En wat maak JIJ op uit zo’n reactie, wetende wat ik je al heb verteld de vorige keer?

  Dankje alvast,

  Adrian

 • Ohja, het zou natuurlijk ook kunnen dat zij niet heeft opgenomen omdat zij niet weet hoe ze moet reageren. Vorige keer na mijn smsje over haar eenzaamheid heeft ze ook niet meer gereageerd…

  Wat denk jij?

  Adrian

 • goed bezig robbert, haha, ik herken het, dat je achteraf denkt: dat ik toen haar nummer niet heb gevraagd, waar zat ik met mijn kop joh 😀 waarschijnlijk een beetje overrompeld.

  Maar je hebt duidelijk aantrekkingskracht!

  Voor de volgende keer, als je het hebt over stappen/uitgaan bij jouw in de woonplaats, (ik weet niet hoe groot je dorp/stad is), zeg dan zoiets van, ow dan gaan we keertje samen stappen, doe je nummer maar is. Dan houden we contact. Zo ging het bij mij meestal wel lekker.

 • @ruben
  nog thnx vor compliment he 😛

  @adrian
  ben benieuwd hoe het bij jouw verder is gegaan. Volgensmij heeft victor een aantal goede suggesties naar je gestuurd. Je klinkt weer zo positief 😀 kan je het is laten horen? kan ik wat van leren waarschijnlijk.

 • @ Mick,

  Ontmoediging in de decembermaand. Is dat omdat je elk jaar naar dat feest gaat, of is december voor je gevoel een sombere maand?

  En wat betreft het begin van de relatie… Waar loop je exact tegen aan?

  @ Robbert,

  Vind je dat stom? Dan ben ik minimaal tien keer stommer geweest.

  Stop met jezelf af te straffen; je leert anders moeilijk van fouten maken.

  Je zei:
  “Ik had haar nummer moeten vragen”

  Dat is een gevolg van iets anders. Je maakt een verborgen, essentiële fout waardoor je meer vrouwen laat lopen…

  Natuurlijk weer daar langs gaan. Als je geen aanleiding kan bedenken, dan sowieso terug gaan speciaal om haar uit te nodigen. Niets doen resulteert in…

  @ Adrian,

  Heel positief haar reactie op Facebook! Reageer met dat je haar vanavond belt, rond 20.00 uur. En dat ze dan niet haar telefoon op stil moet hebben, want je bent haar welverdiende pauze.

  Waarom geen afspraakje a.s. woensdag? Als het klikt woensdag dan kunnen jullie tenminste nog van elkaar genieten in haar laatste week. Zo niet, dan kan je andere vrouwen ontmoeten tijdens de Kerst party 🙂

  Je zei:
  “Ohja, het zou natuurlijk ook kunnen dat zij niet heeft opgenomen omdat zij niet weet hoe ze moet reageren. Vorige keer na mijn smsje over haar eenzaamheid heeft ze ook niet meer gereageerd…”

  Kan, hoeft niet. Ik zou er niet eens over nadenken. Waarom niet? Omdat het te vaak voorkomt dat vrouwen niet opnemen. Handtasjes zijn er niet voor gemaakt om de telefoon snel te vinden. Of haar beltegoed is op, of er is iets anders, enz. Trek je eigen plan, laat je niet afleiden en stop met aarzelen.

  @ Wilco,

  Ik zou meteen met haar afspreken, zonder eerst te stappen samen. Gaat een stuk vlotter 😀

 • Hey allemaal,

  Bedankt voor al jullie adviezen. Victor, ik heb haar net haar berichtje via Facebook beantwoord. Vanavond bel ik haar en maak een afspraak voor woensdag. Bedankt enorm jongen!

  @ Wilco: ik houd je op de hoogte 🙂

  Adrian

 • Zoals afgesproken, belde ik haar net; Voicemail… Paar minuten later hetzelfde. Hij staat uit! En ik weet zeker dat ze mijn berichtje dat ik om 20.00 zou bellen heeft gelezen, want ze was op Facebook vanmiddag. Maar ik weet niet wat ik hiervan moet denken.

  Aan opgeven doen wij voorlopig niet, dus ik zal haar over half uurtje nog keertje bellen. Maar het blijft raar…

  Suggesties Victor?

  Adrian

 • Ohja, Donderdag, dus voor dat kerstfeestje van zaterdag waarvoor ze me heeft uitgenodigd, is er een feestje van een gemeenschappelijek vriend van ons. Ze heeft via Facebook aangegeven dat ze komt… ik ook. Als het goed is gaan we naar een club met zn allen.

  Maar als je dit zo allemaal leest, welk gedachte gaat er door je heen? Hoe moet ik me nu opstellen?

  Dank,,
  Adrian

 • @ Rik

  @ Wilco

  @ Victor Verlon

  Ik denk dat ik inderdaad gewoon erg overrompeld was, het moment was totaal onverwachts. Victor ik straf mezelf zeker niet af, toen ik naar huis reed had ik echt zoiets van: KUT ik had actie kunnen ondernemen.

  Het mooiste is eigenlijk als ik haar tegen zou komen op straat, of met uitgaan. Dan kan ik met haar zo een gesprekje beginnen en dan vraag ik haar zo mee uit, daar heb ik geen probleem mee.

  Wat ik dan wel weer lastig vind is om terug te gaan naar die winkel, dan weet ik niet zo goed wat ik zou kunnen zeggen tegen haar. Ik moet een reden hebben om terug te gaan 🙂 Hier ga ik nog wel even iets op verzinnen. Waarschijnlijk ga ik naar binnen en ik zeg tegen haar dat ik een kaartje over heb voor een feestje, daarbij zeg ik dat ze mee moet. 🙂

  Wordt vervolgd

 • Beste Victor,

  Ik was net bij een vriend eten, kwam zij binnen lopen. Voordat ze binnenkwam, zag ze mij via de raam en bleef stil staan… alsof ze niet weet of ze binnen moest komen of niet. Toen ze kwam was het gewoon: “hoi”, met een lichte aanraking. Daarna gingen wij eten en had ze het over feestjes enzo, maar helemaal niks over mijn berichtjes ofzo… helemaal niks. Heel schijnheilig.

  Ik weet nu niet echt goed wat ik moet denken en/of doen. Ik zie haar donderdag bij een feestje.

  Kan je alsjeblieft reageren en mij hierin steunen?

  Dank,

  Adrian

 • @ Adrian,

  Kon je het niet laten om te vragen of ze je Facebook berichtje had gelezen? En of ze nog opgeschoten is met studeren, want ze is telefonisch niet bereikbaar… Dan had je tenminste het balletje opgeworpen. Beter dan niets doen.

  “Ik weet nu niet echt goed wat ik moet denken en/of doen.”

  Je moet niets, ze is geen puzzel om op te lossen. En je hebt tenminste je best gedaan en zij doet moeilijk. Dus… lang leve de lol (en overvloed) aanstaande donderdag en zaterdag. Wie weet wat er dan gebeurd…

 • Ok dankje, maar ben je boos? 🙂

  Inderdaad, ik heb mijn best gedaan, jammer voor haar. Maar je kan niet ontkennen dat vrouwen soms een raadsel zijn. Maar dat is het leven zelf ook…

  Bedankt dat je altijd klaar staat voor ons 🙂

  Adrian

 • Niet boos, maar vooral moe. Maar ik wilde je niet op een antwoord laten wachten 🙂

  Vrouwen zijn een raadsel, mannen ook. Al denk ik dat de eerst ontmoeting en de eerste ervaring die je beschreef, veel duidelijk kunnen maken over wat er aan de hand is.

  Advies: begin met een schone lei donderdag/zaterdag en zie maar wat er gebeurd. Beloof me dat je je niet meer laat afleiden door je af te vragen wat een vrouw denkt/voelt, waarom ze … en wat je zou moeten doen.

  Actie! 🙂

 • Bedankt voor je advies Victor. Wat een avond gisteravond zeg! Ik was daar met een groep mensen. waaronder zij. Ik gaf haar een keer mijn drankje, omdat zij geen geld had zelf er een te kopen. Ik streelde haar, flirtte met haar heel de avond. Later kwamen twee Chinezen die met mij een een vriend wilden dansen… nou je had haar gezien moeten zien. Eerst zag zij het niet, maar haar vriendin wees naar ons…

  Weer had ik het gevoel heel de avond bekeken te worden, vanuit mn ooghoeken zag ik die grote prachtige ogen van haar zich vastklampen aan mij. Vanavond is haar vriendin jarig, en ze vroeg mij op dit feestje van haar vriendin langs te komen. En morgen zie ik haar ook.

  Ik kijk ernaar uit!

  Ik houd me niet meer bezig met wat zij denkt, maar vind het altijd wel interessant en grappig 🙂

  Dank,

  Adrian

 • Ik ga zo naar het kerstfeestje waar zij mij heeft uitgenodigd. Heb een doosje met heerlijke chocola gekocht, net een gouden strikje omheen gedaan.

  Dit geef ik haar als ik er ben, met de opmerking: “This will keep you sweet… when I’m not around.”

  Nou dan zien we wel wat er van de avond komt, als t niet is wat ik wil, dan gaan we gewoon naar een ander feestje… want mijn hoofddoel vanavond is: Plezier! 🙂

  Gegroet,

  Adrian

 • Ik blijf het steeds moeilijk vinden met aanrakingen.
  Telkens dat ik in gesprek ben wil ik ze wel aanraken maar dan heb ik schrik om aan een meisje/vrouw aanraken. Het is zo geknelt. Bij sommige gesprekken dat ik heb heb ik de indruk dat ze me wel tof vind maar dat ik niet goed ben. Niet dat ik nu negatief over me ben integendeel. Ik heb schrik dat ze dan van me ontvreemden of raar op staan kijken want dat is iets wat ik niet doe en dat is aanraken. Bij sommige verloopt het gesprek wel zo goed dat ik die zou wel willen kussen maar dan vergeet ik meestal haar naam, nummer etc te vragen. Ik vind dit klote nu. Kwil eindelijk eens proeven wat het is maar affectie zal nog een tijdje wegblijven van me.

  Wat kan ik eigenlijk doen eraan?

 • @ victor

  ff een reactie op: #2. Je kunt overal vrouwen ontmoeten, dus als het op een plek niet vlot hoeft dat niet erg te zijn… Wat wil je bereiken?

  eigenlijk niets bijzonders, ik weet wat ik moet doen, weet wat ze verlangd maar ik denk dat ik niet echt een relatie aan durf te gaan. bang om gekwetst te worden of om een deel van m,n vrijheid te verliezen. hoe ga ik uberhaupt een relatie aan als ze zogenaamde verlatingsangst heeft. vrouwen verwachten dat je elk weekend bij haar zal zijn. soms wil ik op stap met m,n vrienden. of lekker alleen een avondje voor de tv hangen. hoop gewoon een vrouw te ontmoeten die niet te aanhankelijk is. maar das echt lastig. en eigenlijk stop ik dan vroeg met de verovering voor ik onder de plak kom te zitten. maar ik denk dat elke vrouw dit verlangd. welke vrouw wil nou niet vaak bij haar man zijn? elke relatie heb ik daar ruzies over. hoe pak ik dit aan dan?

  gj

 • @ andy

  jezelf ontspannen… ga nou niet zitten denken tijdens een gesprek van: “ohw ja moet haar nog gaan aanraken” je zet dan zo,n druk op jezelf. probeer dit eens:

  # spreek haar aan
  #maak tijdens het gesprek een geintje of plaag haar een beetje…
  # lach naar haar leg je hand op haar schouder en kijk haar aan.
  #geef een complimentje.

  nu ga je alleen op deze handeling concentreren. niet met de gedachte van ik moet… maar, ik bedoel… maak deze handeling. als ze deze aanraking accepteert zit je altijd goed. je plaagt haar, je breekt haar persoonlijke barriere en je nadert haar en geeft een complimentje.

  je kan ook bij het passeren een vrouw een beetje op een speciale manier passeren. je houd een hand in haar heup en vraagt haar te passeren en kijkt haar lachend aan. maar als je dit nog niet goed durft moet je de oefening beginnen met een hand op haar schouder. als ze dit niet leuk vind verontschuldig je jezelf gewoon. maar geloof me 90% van de vrouwen vind zo,n aanraking geen probleem.

  vele mannen doen dit niet snel. denk een soort barriere is. met een aanraking weet jeeigenlijk al dat ze je wel ziet zitten.

  succes

 • @ andy

  ik zou er inderdaad ook niet te veel op richten in een gesprek, ik merk bij mezelf eigenlijk dat ik dit vanzelf doe bij een plagerijtje oid. ik zou het in het begin wel vluchtig houden, mij lijkt een hand op haar schouder iets te om eerlijk te zijn. een aai over de bol, of een por in de zij doen het meestal wel goed bij mij. laatst in een discotheek wilde ik een meisje zoenen, dat wees ze af en toen gaf ik haar speels een okkernoot. dat vond ze blijkbaar leuk en gaf ze me alsnog een zoen op mn wang:P.
  als je tijdens een afspraakje in een winkel bent kan je bijvoorbeeld een hoed op haar hoofd zetten, een sjaal om doen, noem maar op.

  ik kan nog niet zeggen dat ik heel goed leuke gesprekken met vrouwen kan voeren, maar ze raken je al snel aan vind ik, als je maar veel plezier maakt. ze springen bijvoorbeeld spontaan op je rug of lokken een kietelgevecht uit.

  je hebt vast wel eens andere mannen dit soort dingen zien doen, let er eens op wat voor aanrakingen hun doen.

 • @ Mick,

  Stel dat je echt gekwetst wordt nadat je een relatie bent aangegaan… Wat dan? In hoeverre is dat een ramp? Hoe zou je jezelf ‘redden’?

  En wat bedoel je concreet met het verliezen van een deel van je vrijheid?

 • Pas op voor de ‘foute vrouw’ die jou meteen het bed insleurt.. die jou vertroeteld en verzorgd, vanalles belooft (komt uiteraard niets van). Als jullie dan besluiten dat het voor een relatie niet gaat werken, zal ze alleen blijven met haar sexbehoeften. Uit wanhoop probeert ze je weer te bereiken. Laat je niet weer verleiden doordat ze zegt dat je zo lief bent, ze zal alleen maar sex willen en voor de rest is ze een ijsblok.

 • Hey Victor,

  ‘Je durft maar niet echt te kiezen voor haar. Want misschien bestaat er een nog leukere vrouw; mooier, liever, wilder, avontuurlijker, een nog betere match.’

  Bovenstaande verwoord goed de situatie waarin ik nu zit. Ik heb een paar vrouwen leren kennen waar het al met klikt. Ik heb alleen moeite om een stap verder te zetten. Dan moet ik voor één vrouw kiezen. Kan ik de andere dan gewoon als vriendin houden of zullen ze me niet meer willen kennen eens ik een relatie heb?
  Ik heb blijkbaar wat moeite met filteren. Langs de andere kant, als ik het laat aanslepen zal ik ‘de goeie vriend’ worden… en daar ga ik niet echt voor. Nog enige raad?
  Alvast bedankt. Je site heeft me al geweldig geholpen.

 • @ david

  hoe monogaam wil je overkomen… wil je een vrouw of wil je meerdere? kan je kiezen voor een eerlijke weg, maar minder tevreden weg. of besodemieter je elke vrouw met de kans dat ze er achter komt en je met lege handen komt te staan…aan jou de keuze! harold had in deze blog ook al een dubbele relatie… en hij besefte gelukkig waar hij mee bezig is.

  verder als je met de andere vrouwen vrienden blijft hoeft het niet te betekenen dat ze als je andere relatie verbroken wordt. ze je niet meer als liefdespartner zal zien. de enige kans is wel dat zij ook verder gaat met haar leventje. dus ze zal misschien een andere man vinden? of de vriendschap betekent meer voor haar?(dit heb jezelf in de hand tot hoever je het wilt laten gaan) bekijk je situatie goed voor je stappen maakt naar JOUW keuze…

 • @ David,

  Ja, kiezen kan heel moeilijk zijn. Zeker als je genoeg keus hebt.
  Ik geloof erin dat een man uiteindelijk wel voor één vrouw kan kiezen die hij toch nèt het beste vindt.

  Het is meestal vervelend om te kiezen omdat je waarschijnlijk zult denken dat je uiteindelijk toch beter voor die andere vrouw had kunnen kiezen; deze gedachte komt wat mij betreft voor een deel voort uit het schaarsteconcept. Je gelooft namelijk niet dat je de relatie kunt verbreken omdat je jezelf achteraf beter gunt.

  Geef een relatie de kans en wie weet pakt het goed uit…

 • Het is bij mij niet zo zeer van ik kan beter krijgen. Het is meer de gedacht dat de dame veel beter kan krijgen dan mij. Dat hoort bij het zelfvertrouwen waar ik dus nu ook aan werk door bijvoorbeeld op mensen aftestappen die je totaal niet kent, in de bus op straat tijdens uitgaan. En je ziet gewoon dat er altijd mensen zijn die het erg opprijs stellen om even een babbeltje te maken.

  Wanneer ik denk van he die persoon wil vast niet met mij praten, ga ik juist op hem af! om het mij aan te leren, maar nog durf ik op de dansvloer een meisje aan te kijken en de versieren, omdat ik bang ben dat ze een dikke lach laat luiden.

 • Waarom wil een vrouw eerst aandacht van je om daarna niet in gesprek te willen en je lichtelijk te negeren?
  Ik ken haar van eerdere ontmoetingen in het nachtleven waarbij ze de eerste keer heel flirterig was maar ik niet echt hapte.De laatste 3 ontmoetingen gingen altijd hetzelfde, hoi hoe is het gevolgd door 3 zoenen. Ik denk laat ik het eens anders doen. Laat ik haar een beetje negeren. Ik zie haar met haar groepje dichterbij komen en op een gegeven moment staat ze schuin tegenover me. Ik zie in mijn ooghoek dat ze naar me kijkt en aandacht wilt maar ik blijf de andere kant op kijken. Op het moment dat ik 1 seconde naar links kijk is het meteen van: ey hoe is het (3 zoenen op de wang). Daarna probeer ik door te gaan en een vraag te stellen maar heeft ze al een stap naar achter gedaan. Ze geeft wel antwoord maar voegt zich meteen weer bij haar groepje. De rest van de avond zie ik haar af en toe van een afstandje naar me kijken, maar negeert ze me een beetje en staat ze met andere jongens te zoenen/dansen en praten. Als ik weg ga en naar de uitgang loop loop ik achteraan en zie ik haar eerst naar een vriend van me kijken en vervolgens kijkt ze naar achter of ik er ook aan kom. Als ik bij haar ben zeg ik gedag maar ze kijkt me alleen maar aan met een glazige blik. Kan iemand me uitleggen waarom sommige vrouwen (deze is er 1 van dus) eerst aandacht willen en vervolgens doen alsof je niet bestaat? Wat doe ik fout?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *