Het belang van ontspanning voor goede seks

Man ligt ontspannen tussen de benen van een vrouwHet verband tussen ontspanning en goede seks

Zoals je hopelijk al weet, Victor Verlon is ook aan het Twitteren. Laatst zag ik dit Twitter-bericht langskomen:

“Mannen hebben seks nodig om te kunnen ontspannen, vrouwen hebben ontspanning nodig om te kunnen seksen.”

Deze zogenaamde tegeltjeswijsheid wordt eindeloos ge-retweet, alsof het een seksfeit is dat we ons in de oren moeten knopen.

Ik ben het oneens met de boodschap, deze is stereotyperend. Alsof wij mannen alleen maar seks nodig hebben en dat vrouwen op dat punt totaal anders zijn. Tevens kan zo’n ‘spreuk’ de indruk wekken dat vrouwen minder dol op seks zijn.

Begrijp me niet verkeerd, man en vrouw onderscheiden zich wel degelijk op een aantal vlakken. Je onvoldoende bewust daarvan zijn, zit zowel het vrouwen versieren als een bevredigend seksleven in de weg.

Maar laten we de verschillen tussen man en vrouw vooral niet overdrijven.

Ook mannen hebben ontspanning nodig

Teveel stress doet een vrouw geen goed in bed. Haar seksuele verlangen sneeuwt onder door zorgen en verplichtingen. Deze psychische stress resulteert in lichamelijke spanningen, waardoor ze zich moeilijker kan laten gaan; seksuele geremdheid.

Een vrouw die zich onvoldoende ontspant, heeft vaak moeite om vochtig te worden. Ze wordt immers moeilijk seksueel opgewonden.

Ook voor mannen is een overdosis stress niet goed. Ik ontvang geregeld e-mail van mannen die te weinig rust vinden waardoor het minder gaat met hun liefdes- en seksleven. Het libido sneuvelt door een te hoge werkdruk, de vele familieverplichtingen en vervelende financiële zorgen.

In het ergste geval ontstaat er een erectiestoornis. Maar ook als dit vervelende seksuele probleem niet optreed, heeft spanning een negatieve uitwerking op zijn seksleven.

Bijvoorbeeld. Hij heeft niet de fut om zijn bedpartner te bevredigen. Hij heeft vaak last van een vroegtijdige zaadlozing of hij kan (meer…)