Man ligt ontspannen tussen de benen van een vrouwHet verband tussen ontspanning en goede seks

Zoals je hopelijk al weet, Victor Verlon is ook aan het Twitteren. Laatst zag ik dit Twitter-bericht langskomen:

“Mannen hebben seks nodig om te kunnen ontspannen, vrouwen hebben ontspanning nodig om te kunnen seksen.”

Deze zogenaamde tegeltjeswijsheid wordt eindeloos ge-retweet, alsof het een seksfeit is dat we ons in de oren moeten knopen.

Ik ben het oneens met de boodschap, deze is stereotyperend. Alsof wij mannen alleen maar seks nodig hebben en dat vrouwen op dat punt totaal anders zijn. Tevens kan zo’n ‘spreuk’ de indruk wekken dat vrouwen minder dol op seks zijn.

Begrijp me niet verkeerd, man en vrouw onderscheiden zich wel degelijk op een aantal vlakken. Je onvoldoende bewust daarvan zijn, zit zowel het vrouwen versieren als een bevredigend seksleven in de weg.

Maar laten we de verschillen tussen man en vrouw vooral niet overdrijven.

Ook mannen hebben ontspanning nodig

Teveel stress doet een vrouw geen goed in bed. Haar seksuele verlangen sneeuwt onder door zorgen en verplichtingen. Deze psychische stress resulteert in lichamelijke spanningen, waardoor ze zich moeilijker kan laten gaan; seksuele geremdheid.

Een vrouw die zich onvoldoende ontspant, heeft vaak moeite om vochtig te worden. Ze wordt immers moeilijk seksueel opgewonden.

Ook voor mannen is een overdosis stress niet goed. Ik ontvang geregeld e-mail van mannen die te weinig rust vinden waardoor het minder gaat met hun liefdes- en seksleven. Het libido sneuvelt door een te hoge werkdruk, de vele familieverplichtingen en vervelende financiële zorgen.

In het ergste geval ontstaat er een erectiestoornis. Maar ook als dit vervelende seksuele probleem niet optreed, heeft spanning een negatieve uitwerking op zijn seksleven.

Bijvoorbeeld. Hij heeft niet de fut om zijn bedpartner te bevredigen. Hij heeft vaak last van een vroegtijdige zaadlozing of hij kan simpelweg niet klaarkomen.

Seks als ‘ontspanningspil’?

Mocht het nog wel lukken om geregeld de liefde te bedrijven, dan nog steeds is seks geen ultiem reddingsmiddel.

Ok, seks geeft hem wel een lekkere release. En het orgasme maakt heel wat mannen loom en slaperig.

Toch is seks géén structurele oplossing voor het tegengaan van stress. Andere maatregelen zijn noodzakelijk; stressmanagement.

Conclusie: je hoeft je als man niet afhankelijk op te stellen van een sekspartner. Je kunt jezelf leren ontspannen en daarmee je balans terug vinden!

Hoe? Vaker met vakantie gaan? Dat hoeft niet! Een andere keer krijg je tips voor meer ontspanning; simpel en effectief. Blijf mijn blog volgen…

Klik op deze link voor een beter liefdesleven: cursus vrouw Veroveren. Om je seksleven snel te verbeteren, schrijf je in op mijn website: Super Minnaar. Je krijgt dan talloze sekstips van mij, helemaal gratis! Of schrijf je nu meteen hieronder in.

En natuurlijk wil ik weten of het jou lukt om je geregeld te ontspannen. Of heb je een overdosis aan stress waardoor het Veroveren en seksen niet wil vlotten? Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Voornemen: meer tijd voor jezelf nemen (16)
  Een populair voornemen is het nemen van meer tijd voor jezelf. Maar hoe doe je dat als je agenda volgepland is met een overdosis aan afspraken en activiteiten? Te veel stress, te weinig tijd! En al helemaal als je in een […]
 • Meer seksueel zelfvertrouwen in 4 stappen (2)
  Wil je werkelijk beter in bed worden dan is je seksueel zelfvertrouwen uiteraard belangrijk. Onzekerheid wat betreft seks kan ten koste gaan van het libido en seksueel genot. Dit geldt voor zowel de man als de vrouw. De […]
 • Sex – De Vrouw wil Geen Sex (Jawel!) (13)
  Stel, je Verovert een vrouw en het klikt. Leuke afspraakjes, goede gesprekken, lekker zoenen, vonken die overslaan. Alles gaat van een leien dakje! Toch krijg je haar maar niet in bed omdat ze seksuele weerstand biedt. En ze […]
 • Seks – Geen Thuis, toch Seks? (deel 2) (21)
  De vorige keer ben ik begonnen met het beantwoorden van Azertys seksvraag: “Waar kan ik met een vrouw naar bed gaan als het niet thuis kan?” De suggesties die ik al heb gegeven zijn: 1. Bespreek het toch met je […]
Het belang van ontspanning voor goede seks
Trefwoorden:                 

14 reacties op “Het belang van ontspanning voor goede seks

 • Hoi Victor,

  Interessante blog. Mijn seksleven is goed. Heb geen stress of wat voor spanning dan ook… Pas geleden was mijn “date” bij me thuis en we gingen een film kijken. Van de film is niet veel terecht gekomen en al snel lagen we te “rollebollen” op de bank en in bed. Ze is een hele leuke meid en ik vind haar erg lekker. Zij was erg nat en ook ik had erg veel zin. Toch lukte me het niet om een erectie te krijgen. Erg vreemd. Geen stress of wat dan ook, voelde me erg op me gemak en ik was gewoon fit. Balen dat dit de eerste keer seks was met haar. Ik voelde me niet onzeker worden omdat dit me wel eens vaker overkomt, maar dan ben ik gewoon erg moe. Ik bleef gewoon met haar spelen. Toch blijf ik het raar vinden dat ’t me niet lukte.
  Heb je nog verklaringen / tips?
  Thanks!

 • @ Michael,

  Je gaat er op de juiste manier om, heel positief!

  Hoe vaak krijg je geen erectie op het moment dat je dat wel wil?

  Ik vraag me af wat je leeftijd is, of en hoeveel je had gedronken. En doe je wel geregeld aan sport en heb je voldoende lichaamsbeweging? Eet je wel gezond? Hoe is je gezondheid in zijn algemeenheid?

 • Hoi Victor,

  Dank voor je reactie.

  Ik ben 30 jaar en kern gezond 😉 Ik had geen alcohol op en eet ook verder goed. Twee keer in de week doe ik aan krachtsport (fitness). Hoe vaak ik geen erectie krijg als ik dat wil, komt nauwelijks voor. ’t is alleen balen dat het net de eerste keer is met een nieuwe partner… Maar goed, ik bleef onverstoorbaar 😉

  Morgenavond zie ik haar weer en kijk er naar uit. Ze wil graag dat ik langskom en heeft me uitgenodigd. Ben benieuwd. Ze is nu niet bepaald preuts zeg maar…

 • @ Michael,

  Dus dat je geen erectie krijgt is uitzonderlijk. Niets om je zorgen over te maken 😀

  Trouwens, als je erg slank bent dan kan bijvoorbeeld de kamertemperatuur ook wat uitmaken. Veel kou is niet goed voor de kleine bloedvaatjes…

  Ik hoop dat jullie veel plezier hadden gisteren!

 • Nou, nou, nou, ik begrijp er niets van 😉 Gister ook niet gelukt maar wel genoten. Ik bleef er onverstoorbaar door en zei: goh, ben niet zo fit deze week… Zij zei dat ze dat zelf ook niet was 😉 Verder gewoon heerlijk bij haar geslapen. Gaat wel goed. We kunnen erom lachten. Toch vreemd, overkomt me nooit zoiets…

 • @Michael,
  Ben je al heel verliefd op desbetreffend meisje? Ik heb dat in het begin ook gehad met m’n huidige vriendin, ik was snel verliefd wat me toch niet helemaal erbij hield met m’n gedachte. Niet alleen is het spannend omdat ze ‘gloednieuw’ is, ook nog eens omdat je haar wilt pleasen omdat je al stapel op d’r bent. Ik kreeg wel een erectie, maar verloor hem een aantal keren voor moment supreme….Zwaar irritant. Maar niet iets om je echt zorgen over te maken, bij mij ging het na een tijdje vanzelf weer over.

  succes ermee!

 • @ Erik

  Bedankt voor je reactie. We zijn de afgelopen maand regelmatig bij elkaar geweest en het is nog steeds niet gelukt 🙁 Terwijl ze heel graag wil (en ik ook). Ik hoef haar maar even te zoenen en ze heeft zin 😉 Ik blijf gewoon onverstoorbaar en laat me er niet door gek maken. Ook voel ik me erg op m’n gemak. Echt verliefd nog is een groot woord, maar ik vind haar heel erg leuk en heb ’t erg leuk met haar.
  Heb je dit met meerdere vrouwen gehad? En hoe lang had je dit “probleem” met je huidige vriendin in het begin? Bij meerdere vrouwen gehad?
  Ik heb dit namelijk nog nooit eerder gehad. Net voor haar nog twee “scharrels” gehad en hier had ik ook geen problemen 😉 Dus ik blijf ’t toch vreemd vinden.

  Thanks!

 • @Michael,
  Nee ik had er eerder ook nooit echt last van gehad. Maar ik wilde gewoon te graag dat zij het ook naar haar zin had. En dan was ik daar teveel mee bezig dat het goed moest gaan en dan lukte het niet. Ik denk dat dit ongeveer een maandje geduurd heeft en toen nog wel eens voorkwam maar steeds minder. In het begin was het vaak dan ook meteen wel klaar voor me en durfde ik niet meer, maar na die maand en het met haar besproken te hebben, had ik zoiets van, gewoon een stapje terug doen en weer opnieuw beginnen. En dat heeft goed uitgepakt.
  Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met: ‘Terwijl ze heel graag wilt (en ik ook).’ Is het dan dus idd niet zo dat je je toch nog niet helemaal kan afsluiten? Behalve als je zóóó geil bent (en laten we zeggen egoïstisch in de goede zin van het woord) dat je geen tijd hebt om na te denken? Je dus idd niet gek laten maken, je weet immers dat je het kan ;).

  Groeten

 • @Erik

  Misschien kan ik me idd nog niet helemaal afsluiten. Misschien gaat ’t wel te makkelijk 😉 ’t is namelijk altijd raak als we samen zijn. Op zich toch wel positief haha 😉
  Maar goed, ik geloof wel dat ’t goed komt. Ik maak me er niet druk om en blijf gewoon onverstoorbaar. Ze is momenteel nog steeds gek op me en kan niet van me afblijven 😀

  Groeten

 • Hoi Victor,

  Ik heb al een hele tijd een vriend, maar als we proberen seks te hebben lukt het op een of andere manier niet.. En dat komt omdat ik me niet kan ontspannen. Heel erg jammer natuurlijk want ik word wel nat, maar als er maar al een vinger in me komt krimp ik al in elkaar. ik voel me er erg rot over.. Ik heb al inwendig onderzoek laten doen bij de huisarts en naar een seksuoloog geweest maar niks hielp.. Wat kan ik doen om toch seks te hebben

  1. Hoi D.

   Gelukkig kun je op vele manieren seks hebben, ook zonder de penetratie van een vinger of penis. Je kunt je voordeel doen door te leren vrijen op andere manieren. Wanneer je in de toekomst je probleem hebt opgelost, sta je er heel erg goed voor.

   Maar eerst… Wat heeft de seksuoloog gedaan en geadviseerd? Wat voor oefeningen heb je gedaan? Hoe vaak en lang ben je bij de seksuoloog geweest?

   1. Hoi Victor,

    De seksuoloog heeft me geadviseerd om bekkenbodemspierenoefeningen te doen. Als ik moest plassen moest ik het laten lopen als ik op de wc zat, weer even ophouden, en weer laten lopen, of ze even aan en ontspannen. Maar ik ben zo bang dat dat niks helpt en ik nooit seks kan hebben. We willen het binnenkort het weer is proberen, alleen ben ik wel bang dat het weer niet lukt. Ik ben al een maandje bezig bij de seksuoloog.

    1. Beste D.,

     Eerst een waarschuwing: voorlopig GEEN poging wagen om te neuken. Waarom niet?

     Zie deze twee artikelen:

     http://www.aantrekkingskracht.com/pijn-bij-het-vrijen
     http://www.aantrekkingskracht.com/oorzaak-pijn-bij-het-vrijen

     Een poging wagen kan maken dat je juist maanden langer nodig hebt. Zonde!

     Doe meer je best om veel geduldiger te zijn. Doe alle oefeningen die de seksuoloog geeft. Want dit alles heeft meer tijd nodig, en dat gaat hoogstwaarschijnlijk goed voor je uitpakken.

     Opmerking wat betreft de bekkenbodemspieren:

     Om je bewust te worden welke spieren dat precies zijn, kun je een keer of een paar keer de oefening doen van je plas laten lopen, even ophouden, en weer verder laten lopen.

     Echter, als het goed is doe je deze oefening niet week na week. Het is vooral van belang om je bekkenbodemspieren te trainen zonder te plassen.

     Nogmaals D., doe de oefeningen en luister goed naar de seksuoloog. En probeer pas weer te vrijen als de seksuoloog aangeeft dat het kan. Hij/Aij heeft waarschijnlijk een paar aanvullende suggesties die erg gaan helpen.

     Ik wens je veel succes en geduld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *