Perfectionisme – 3 Nadelen van Perfectionisme

Nadelen van perfectionismePerfectionisme wordt vaak gezien als iets positiefs. Een paar willekeurige voorbeelden:

  • Een culinaire chefkok die tot in detail de keuken onder controle heeft, krijgt veel lof.
  • De man die zijn huis perfect heeft ingericht omdat hij geen genoegen neemt met minder, wordt vaak gecomplimenteerd.
  • Bedrijven maken reclame door te zeggen dat bij hen alles perfect is; de producten zijn perfect, de service en presentatie is perfect.

Maar is perfectionisme wel altijd zo positief? Heeft de perfectionist een voorsprong bij het versieren? Nee dus, perfectionisme is op liefdesvlak niet goed. Daarom bespreek ik vandaag drie vervelende nadelen van perfectionisme. (meer…)

Perfectionist – Advies voor de perfectionist

Advies voor perfectionistenEen perfectionist, ben jij dat? En zou je dat willen veranderen? Of denk je dat het goed is om een perfectionist te zijn, zeker als het om vrouwen versieren gaat?

Recentelijk heb ik ook een artikel uitgebracht over de 3 nadelen van perfectionisme. Vandaag het vervolg… ik breng een video uit voor de mannen die alles foutloos willen doen.

Ik merk namelijk dat een groot aantal cursisten last heeft van de drang naar volmaaktheid. Het moet puntgaaf, volledig foutloos! Ze willen meer dan voortreffelijk zijn in het leven. Een van de problemen waar ze tegenaan lopen is passiviteit. Ze spreken bijvoorbeeld zelden een vrouw aan of nemen een vrijblijvende flirt veel te serieus.

Natuurlijk, ik promoot zelfverbetering (zie onder andere mijn E-cursus VrouwVeroveren). Maar alles puntgaaf willen, maakt dat je liefdesleven moeilijk tot bloei kan komen.

Daarom, bekijk de video en ontdek wat perfectionisme voor jouw liefdesleven kan betekenen; zowel als vrijgezel als in een relatie. Aansluitend geef ik een praktische oefening om je perfectionisme de kop in te drukken. (meer…)