Verliefdheid – Hoe Voorkom je teveel Verliefdheid?

Te zien aan de e-mails die ik recentelijk ontvang, zijn veel van mijn cursisten dit jaar goed begonnen.

De een heeft een paar leuke afspraakje geregeld, de ander is een bevredigende relatie aangegaan. Sommige hebben hun ongelukkige relatie beëindigt na lang wikken en wegen, en weer anderen hebben na een rustperiode eindelijk hun liefdesverdriet verwerkt.

Eergisteren liet Mick een reactie achter bij het artikel over de basis van een goede relatie. Hij is met het nieuwe jaar een relatie aangegaan en vraagt zich af hoe hij stevig in de schoenen kan blijven staan, ondanks de bijna overweldigende verliefdheid…

Grappig, Andy en ik zijn zo te zien allebei goed het nieuwe jaar in gegaan. Ook ik ben opnieuw begonnen met een relatie, eindelijk weer lekker die affectie en aandacht. Ik merk soms wel dat geven nog best lastiger is dan nemen. Vooral als je al meer doet geven dan nemen. Ik zou in eerste instantie gisteren weer eens lekker knuffelen en de liefde met haar bedrijven, jammer genoeg stond haar hoofd er niet zo naar. Ze had de behoefte om alleen te zijn.

Ik ben dezelfde middag nog vertrokken en voelde me echt zo machteloos daarna. Wist mijn tijd niet echt op te vullen en miste haar om me heen. Ik denk dat die aantrekkingskracht toch best wel sterk naar haar toetrekt. Ik merk dan wel dat geven best moeilijk te accepteren is.

Ook merk ik wel dat m/n zelfvertrouwen kleine scheurtjes vertoont, maar geestelijk weet ik het beste is om een relatie te versterken. Probeer gewoon lekker onverstoorbaar verder te gaan. Maar in je achterhoofd spookt zij door mijn kop heen.

Vroeg me af of je tips hebt over hoe je sterk in je schoenen kan blijven staan. Ik wil die verliefdheid wel voelen, maar niet dat het mij gaat overheersen. Ik ben nog niet zo vaak verliefd geweest, dus leek me fijn om wat tips er over te krijgen.
Thanks.

Ja, verliefdheid kan heerlijk zijn. Dus geniet!

Zoals je aangeeft kan verliefdheid inderdaad ook verkeerd uitpakken. In een eerder blogartikel heb ik besproken dat te snel verliefd worden maakt dat je haar niet meer kunt versieren.

Daar blijft het helaas niet bij. Ook ná de Verovering kan verliefdheid een negatieve uitwerking hebben. De balans in je relatie is moeilijk te vinden als jij veel verliefder bent dan haar. Je mag dus niet te verzot raken.

Verliefdheid en zelfbeheersing

Dus hoe blijf je je verliefdheid enigszins de baas? (meer…)