Te zien aan de e-mails die ik recentelijk ontvang, zijn veel van mijn cursisten dit jaar goed begonnen.

De een heeft een paar leuke afspraakje geregeld, de ander is een bevredigende relatie aangegaan. Sommige hebben hun ongelukkige relatie beëindigt na lang wikken en wegen, en weer anderen hebben na een rustperiode eindelijk hun liefdesverdriet verwerkt.

Eergisteren liet Mick een reactie achter bij het artikel over de basis van een goede relatie. Hij is met het nieuwe jaar een relatie aangegaan en vraagt zich af hoe hij stevig in de schoenen kan blijven staan, ondanks de bijna overweldigende verliefdheid…

Grappig, Andy en ik zijn zo te zien allebei goed het nieuwe jaar in gegaan. Ook ik ben opnieuw begonnen met een relatie, eindelijk weer lekker die affectie en aandacht. Ik merk soms wel dat geven nog best lastiger is dan nemen. Vooral als je al meer doet geven dan nemen. Ik zou in eerste instantie gisteren weer eens lekker knuffelen en de liefde met haar bedrijven, jammer genoeg stond haar hoofd er niet zo naar. Ze had de behoefte om alleen te zijn.

Ik ben dezelfde middag nog vertrokken en voelde me echt zo machteloos daarna. Wist mijn tijd niet echt op te vullen en miste haar om me heen. Ik denk dat die aantrekkingskracht toch best wel sterk naar haar toetrekt. Ik merk dan wel dat geven best moeilijk te accepteren is.

Ook merk ik wel dat m/n zelfvertrouwen kleine scheurtjes vertoont, maar geestelijk weet ik het beste is om een relatie te versterken. Probeer gewoon lekker onverstoorbaar verder te gaan. Maar in je achterhoofd spookt zij door mijn kop heen.

Vroeg me af of je tips hebt over hoe je sterk in je schoenen kan blijven staan. Ik wil die verliefdheid wel voelen, maar niet dat het mij gaat overheersen. Ik ben nog niet zo vaak verliefd geweest, dus leek me fijn om wat tips er over te krijgen.
Thanks.

Ja, verliefdheid kan heerlijk zijn. Dus geniet!

Zoals je aangeeft kan verliefdheid inderdaad ook verkeerd uitpakken. In een eerder blogartikel heb ik besproken dat te snel verliefd worden maakt dat je haar niet meer kunt versieren.

Daar blijft het helaas niet bij. Ook ná de Verovering kan verliefdheid een negatieve uitwerking hebben. De balans in je relatie is moeilijk te vinden als jij veel verliefder bent dan haar. Je mag dus niet te verzot raken.

Verliefdheid en zelfbeheersing

Dus hoe blijf je je verliefdheid enigszins de baas? Dat is een flinke uitdaging wanneer je behoorlijk weg bent van haar. Je lichaam werkt niet mee, het heeft stoffen aangemaakt die je als het ware machteloos maken.

Onder andere dopamine, een neurotransmitter en hormoon, maakt dat je zeer gemotiveerd bent om bij haar te zijn. Het stofje werkt als een drugs, je blijft snakken naar nog een lekkere snuif van je schatje.

Daarom heeft jezelf dwingen om minder verliefd te zijn weinig zin. Je zult het anders moeten aanpakken!

Hoe? Door een zogenaamde mentale omweg te nemen. Het is de kunst om jezelf tot rust te brengen; je moet het trainen. Op deze manier krijg je meer vat op je gedachten, gevoelens en gedrag; ook wanneer je hotel de botel bent.

Leer jezelf geregeld te ontspannen

Hoe vaker je jezelf tot ontspanning kunt brengen, hoe gemakkelijker het wordt. Niet dat je jezelf in slaap moet wiegen of dat je wollige schaapjes moet tellen. Nee, het gaat om een diepe en vooral bewuste ontspanning.

Als het goed is heb je mijn E-coachsysteem gedownload. Zo niet, download het nu meteen hier: www.vrouwveroveren.com/coachsysteem/

Het basis-E-boek wordt veel doorgenomen door mijn cursisten; verstandig. Echter, mijn coachsysteem bestaat ook uit een oefen-E-boek. Deze wordt hooguit door gescrold; het belang van mijn speciale oefeningen wordt onderschat! Zonde, want ik heb veel tijd besteed aan het ontwikkelen van de oefeningen omdat ze noodzakelijk zijn. Niet alleen voor het versieren, ook voor een goede relatie.

Advies voor alle mannen, al dan niet verliefd: doe de eerste oefening van hoofdstuk 3 uit mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen. Zie pagina 11 en 12 van het oefen-E-boek.

Doe de ontspanningsoefening niet één keer, maar blijf deze veel herhalen. Ben je verliefd en heb je jezelf bijna niet meer in de hand? Herhaal de oefening dan sowieso twee à drie keer per dag.

Waarschijnlijk lijkt het alsof er niets gebeurd tijdens de ontspanningsoefening. Daarom lijkt deze nutteloos, alsof het niets uitmaakt voor je liefdesleven. Niets is minder waar. Juist deze oefening maakt dat je steviger in je schoenen gaat staan.

Na verloop van tijd word je helder van geest en kun je bewuster keuzes maken. Je leest gemakkelijker lichaamstaal, je doorziet gedragspatronen eerder. Zelfs je spontane opwellingen blijken doeltreffender; je bent vaker, langer in de flow.

En bovenal, je krijgt meer zelfbeheersing zodat je balans in je relatie kunt vinden…

Word je vaak te veel verliefd? Of loop je tegen iets anders aan wat betreft verliefdheid? Plaats nu je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Help, ik ben hopeloos verliefd (deel 1) (10)
  In het artikel: ‘Ben ik aantrekkelijk?’ ben ik ingegaan op de vraag van een verliefde bloglezer. Vandaag geef ik aan wat je te doen staat als je werkelijk hopeloos verliefd bent... Een citaat van de hopeloos verliefde […]
 • Pauzeer je verliefdheid en doe dit (deel 3) (15)
  Is het je al gelukt om je verliefdheid iets te verminderen? Zie het vorige deel uit deze reeks: verliefdheid stoppen. Daarin kun je zien hoe een te hevige verliefdheid gecombineerd met onervarenheid de Verovering kan […]
 • Ik ben Verliefd, wat nu? (60)
  Je slaakt een diepe zucht en vraag vervolgens: "Ik ben verliefd, wat nu?"... Is het niet fantastisch om zot te zijn van iemand? De een vindt van wel, de ander vindt het een regelrechte ramp. Hoe dan ook, helaas liggen er een […]
 • Verliefd op je beste Vriendin? (149)
  Verliefd op je beste vriendin? Zit je in de friendzone? De vragen blijven binnenstromen over dit onderwerp... Dit artikel is voor jou bedoeld! Ze is mooi, aantrekkelijk, ze is lief. Je kunt het uitstekend met haar vinden, ze […]
Verliefdheid – Hoe Voorkom je teveel Verliefdheid?

34 reacties op “Verliefdheid – Hoe Voorkom je teveel Verliefdheid?

 • bedankt victor

  ben in de oefenboeken gesprongen, merk wel dat afleiding zoals sporten, vrienden, en lekker bezig zijn met m’n hobby’s wel mijn gedachte verzet…

 • Dit ruikt erg naar Japans zen- boeddhisme !

  Iets wat me wel interesseert…

  Victor, ik wil je trouwens ook bedanken voor de uitstekende timing van deze blog.

  Een vrouw heeft juist wat moeilijk gedaan door niet meer te antwoorden op sms’en enz…De twijfel was enorm, maar uiteindelijk heb ik toch beleefd maar duidelijk gecommuniceerd dat ik daar wel een probleem mee heb. Oké niet bevorderlijk voor romantiek, maar ik troost me maar met het feit dat wat ruggegraat hebben ook belangrijk kan zijn voor toekomstige veroveringen.
  Ook na de actie was ik ongerust (onee ik wil haar niet kwijt !!) maar na het lezen van deze blog weet ik dat het een goede keuze was. Dit is een krachtige mentale oefening 😉

 • @ Mick,

  Graag gedaan, en je bent goed bezig.

  Ik weet niet hoe serieus de relatie nu is. Maar het kan ook helpen om een beetje te blijven flirten met vrouwen en je ogen de kost te geven. Niet dat je vreemd moet gaan, er zijn natuurlijk grenzen.

  @ Ruben,

  Ach, zo zou je het ook kunnen ruiken 🙂 Hoe dan ook, voor ieder mens is het goed als hij/zij zichzelf kan ontspannen.

  Houd je je geregeld bezig met geur, houd je van luchtjes?

  Ik weet niet wat er precies is gebeurd met jou en deze vrouw… Maar vrouwen die moeilijk doen kun je beter links laten liggen. Dat je voor jezelf op bent gekomen is altijd goed. Het *lijkt* slechts alsof het niet goed is voor je liefdesleven…

  Ik heb in het verleden vrijpartijen misgelopen, omdat respect en eigenwaarde veel belangrijker vind (niet alleen van mezelf, ook van vrouwen). Voelt uiteindelijk veel beter, en zijn voldoende gelegenheden waar ik wel voor ben gegaan 🙂

  Eigenwaarde en respect gaan voor!

 • @ victor

  best lastig omdat ik niet echt weet wat zij voelt voor mij…ze zegt wel woorden dat ze wel wat vastigheid wilt en dat ze m,n meisje wilt zijn. maar dat zijn enkel woorden en natuurlijk geen daden. een goede gezonde opbouw naar een leuke relatie is wel nodig natuurlijk…zolang ik afleiding vind kan ik mezelf goed onder controle houden om niet overdreven aandacht te gaan zoeken. en me te storten op de wat dagelijkse dingen. kreeg de laatste keer dat ik bij haar was overweldigend veel berichtjes in m,n mailbox…met de teksen “ik mis je” en “kan niet wachten tot ik je weer zie” zelfs de aan hef van het bericht begon met “hey schatje” nu krijg ik het gevoel dat ze wat terug aan het krabbelen is…heb me voorgenomen contact op te nemen wanneer ik daar open voor sta. (1 x per week een belletje) en ga ff lekker verder met de dagelijkse bezigheden. denk dat ik wat te snel wat voor haar voel… wil niet als 2de keus eindigen natuurlijk. weet ff niet hoe ik de link moet leggen van “je bent alles voor me” naar “we kijken wel hoe het gaat lopen”. zo voelt dat wel op het moment. de berichtjes worden wat normaler en het lijkt net of de aantrekkingskracht naar haar toe een soort van benauwd gevoel geeft. weet wel dat ik daar over moet praten, maar krijg het gevoel dat ik zo helemaal m,n beginnende relatie op het spel aan het zetten ben. zelfs weet ik niet hoe ik dat subtiel kan brengen. heb je daar tips voor…

  met vriendelijke groet

 • ik heb nog steeds een relatie maar dat zal voor korte duur zijn. Ze vind me een super, de beste gast dat ze ooit heeft gehad. Nu is ze aan het twijfelen omdat haar verliefdheid voorbij is. Ik probeer dat wel op te wakkeren maar ik zie het nut niet meer in. Hoe kan ze me dat toch flikken?

  Ik doe mijn best en dit waarvoor ik krijg…

 • Nu ben ik weer eens vrijgezel na een kleine relatie, wat eigenlijk geen relatie was naar mijn zin. Wel eindelijk wat affectie gehad en na te snel verliefd worden terwijl ik het niet gewaar werd. Met een heldere hoofd denken dat je verliefd waard haha.
  De weg ligt open naar meer schone vrouwen 😀

  Ik kan mijn eigen verliefdheid counteren. 1 van mijn grootste fouten waren tijdelijke onverstoorbaarheid en iets te veel willen motiveren en opkrikken van mijn exliefje.
  Ik ben gelukkig met mijn eigen en wil wel nog wat proeven van vrouwelijke schoonheid.
  waar een wil is,is er een weg vol met vrouwen 😀

 • Dit blog komt precies op tijd, ik heb afgelopen weekend een erg leuke vrouw ontmoet op een verjaardag. Zij is echt precies mijn type vrouw.

  De verliefdheid wilt zo en dan al zijn entree maken. haha oppassen dus….

  Vanavond ga ik even rondbellen om een keer ergens te stappen bijvoorbeeld en uiteraard is het de bedoeling dat zij ook mee gaat. 😀

 • Zie sinds kort een vrouw, we hebben nu 3 keer een afspraak gehad. We hebben op de 3e afspraak gekust en elkaar heerlijk overal omhelst. Vind het een geweldig wijffie, behoorlijk mijn typetje, persoonlijkheid en lichamelijk (70%, dus een goede match).
  En ik ben echt te perfectionistisch….heeft ook met je comfort zone te maken.
  Als je jezelf voorhoudt: “dat is mijn type helemaal niet, ik doe niets..” Hoef je ook niet je neus te stoten, nietwaar..?

  Enfin..dit is dus wel *behoorlijk* mijn type..
  En dan…word ik weer veeeel te hard verliefd…en dan ga je falen….Ik moet steeds goed hard op de rem trappen om me niet te afhankelijk op te stellen als een kwispelende puppy…hijgend te wachten tot het bazinnetje thuiskomt…
  Dat lukt nog wel…weet genoeg afstand te houden om onvoorspelbaarheid en mysterie te creëren…Ik hou het zelfs uit om te wachten tot zij iets mailt of sms’t.
  Ik bewandel daarin een redelijke middenweg, geloof ik.

  Maar toch.. Ik heb er zelf thuis gewoon last van..
  -onzekerheid…..:oh die reply op die mail duurt wel lang zeg…misschien was dat mailtje wel 1 teveel..!
  – pre-occupatie van gedachten…..denk de hele dag aan haar.
  – geprikkeldheid naar mezelf toe..: “doe nou ff rustig, man!”
  – Voelt zij ook wel hetzelfde….durf/wil mezelf niet teveel openstellen..

  Nee, kan niet zeggen dat ik er zo van geniet…

  Veel heeft er ook mee te maken, omdat ik mezelf weer in een lastig parket aan het brengen ben. Ik heb gewoon een relatie, ben getrouwd…ja, allemaal niet zo netjes…
  En ik zou zo graag met mijn “70%” willen gaan.
  Beide vrouwen weten van niets…ja, dit ga ik waarschijnlijk grondig verknallen..en eindig dan met lege handen…Mezelf oprapen en opnieuw beginnen..*zucht*..

 • @ harold

  oke die keuzes maak jezelf…ik geloof zelf ook niet in de monogamie…we zijn nu eenmaal zoogdieren net als een koe,paard,leeuw enz. deze dieren gaat het enkel ook om de paringsdrift en overleven. net als wij doen. dus niet gek dat je uiteindelijk voor een ander valt…niet dat ik het goedkeur natuurlijk! het is wel erg oneerlijk tegenover je vrouw. zou je alles op het spel zetten? misschien ziet de andere vrouw in kwestie je alleen maar als een scharreltje. denk dus goed na wat je uiteindelijke doel is.

  verliefdheid is echt iets geweldigs. het kan je hele leven overheersen. tenminste voor een tijdje. verliefdheid duurt niet eeuwig. 🙁 ik houd deze driften net zo moeilijk in de hand.

  -onzekerheid…..:oh die reply op die mail duurt wel lang zeg…misschien was dat mailtje wel 1 teveel..!

  #ken dit principe. gebruik dit geval een cliffhanger(terug te vinden in deze blog)

  – pre-occupatie van gedachten…..denk de hele dag aan haar.

  #zoek afleiding in je werk,passies, hobbys, sporten, vrienden. ff wat op te noemen.

  -geprikkeldheid naar mezelf toe..: “doe nou ff rustig, man!”

  #door middel van deze acties hierboven, kun je je redelijk afremmen omdat je je gedachten verzet. aan haar denken is gezond het komt door de endorfine en adreline in de hersenen.

  -Voelt zij ook wel hetzelfde….durf/wil mezelf niet teveel openstellen..

  # je bent al uitgekozen tot eventueel paringmateriaal, dus eventuele zekerheid is er al.
  je bent waarschijnlijk oud en volwassen genoeg om dit via een subtiele manier te vragen. verder geniet van de tijd met haar, voor je het weet kan het voorbij zijn.

  succes

 • Heey,

  Ik heb een probleem, misschien dat jullie me willen helpen.

  Er is een meisje die ik leuk vind, en ik denk dat zij me ook leuk vind. Het probleem zit hem erin dat zij zo onzeker is dat ze niet alleen met een jongen durft af te spreken. We zitten wel naast elkaar in de klas, en hebben dezelfde vrienden.

  Nou heb ik een jaar geleden wel eens geprobeerd wat af te spreken, toen zij ze: “sorry maar lijkt me leuker om met een groep af te spreken.”
  Tijdens de les (een half jaar terug) hadden we speels een weddenschap en ik moest haar uiteindelijk een kaassoufle betalen. Maar ze wilde niet eens met mij mee naar de snackbar, zo’n100 meter van school.

  Wat vinden jullie? Zelf heb ik het idee van: probeer een geweldig scenario te verzinnen waarin je haar meevraagt, wilt ze niet, dan een plan verzinnen om zo snel mogelijk andere vrouwen aan te spreken en van mijn verliefdheid af te komen.

  Ik wil het in ieder geval graag proberen, maar hoe… geen idee. Is er een manier om onbewust een vrouw veilig te laten voelen en laten merken dat het niet vreemd is om af te spreken met een jongen? Nog belangrijker: zij denkt – hoevaak ik ook haar plaag dat het gewoon een afspraakje is en dat ze te hard van stapel loopt- dat het een date is, kan ik haar op andere gedachten brengen?

  Binnenkort is het voorjaarsvakantie, dus dat zie ik als een mooie gelegenheid.

  groetjes,
  Tom

 • hmm, ja dit meisje is erg onzeker en heeft dus een stuk meer vertrouwen nodig (dan gemiddeld).
  Ook is het lastig dat ze maar blijft denken dat het een date is, hoewel je al je best doet om haar daarvan af te helpen…tsja..
  Misschien kun je zelfs eenmaal(!) toestaan dat er op een kort afspraakje iemand meegaat. Al is het maar dat je met haar naar een winkelstraatje gaat om wat voor je moeder te kopen. (vrouwen vinden dat zeer adorable, heb ik gemerkt).
  Op die manier kan ze misschien een stukje koudwatervrees verliezen.

  Even wat TIPS om vertrouwen tijdens communicatie op te bouwen:

  – luister actief naar haar. Zorg ervoor dat je kunt refereren naar dingen die ze eerder
  heeft gezegd.

  – gebruik (subtiel!) haar eigen stopwoordjes.

  – “voel mee” met bepaalde dingen die haar dwarszitten. Kom niet direct met
  oplossingen zoals wij mannen altijd zooo graag plachten te doen 🙂

  -Gebruik de gouwe ouwe “spiegeling” met je lichaam.

  – Laat op een indirecte manier weten dat je haar waardeert <—ja, duh..
  STEL: zij doet aan sigarenbandjes verzamelen, dan kan jij zeggen: "Dat deed mijn oom ook altijd al en dat vond ik vroeger al zo interessant, en soms mocht ik hem helpen… blah blahh.." Verzin er maar wat op, je hebt hier artistieke vrijheid.
  Complimenteer haar niet heel direct op dit moment. (schrikt miss alleen maar weer af)

  – Er zijn er nog meer hoor, maar dit is een greep.

  Het is niet gezegd dat je hiermee direct sterke aantrekkingskracht mee, maar zeker wel vertrouwen. Ik heb hierzelf al goede ervaringen mee. Had al regelmatig dat vrouwen zelfs tegen me zeiden :"het is net of ik je al langer ken"
  *Beng* ..dat is vertrouwen..!

 • *Update op mijn eigen post van 20 januari 2011*

  Die vervelende “te-erg-verliefdheid” kun je ook ook heel goed op een andere manier smoren…of eigenlijk zelfs de nek om draaien.

  +++++
  Je zal het *Overvloed Principe* moeten toepassen….tsja….het antwoord lag er al die tijd.
  +++++

  Als je de post leest zie je dat ik nogal verkikkerd werd op een vrouw. We hadden leuke “warme” afspraakjes en de verovering verliep prettig. Totdat zij een beetje afhoudend werd om verdere afspraakjes te maken. Ik weet precies waarom, maar dat terzijde.

  Ze had het “beetje druk”…”volle agenda”…”een ex die ineens weer zoete broodjes begon te bakken, maar ik wil niets van hem hoor!”….verontschuldiging blahblah…excuses..blahblah..

  Ik heb wel een afspraak met haar hoor, maar dat is pas over drie weken..Ja, eerder had mevrouw geen tijd..haha…terwijl ze eerst wel tussendoor doordeweeks afsprak.

  Nou, ik begon flink te twijfelen wat ik verkeerd had gedaan..:(
  Affijn..dan loop je dus regelrecht op die valkuil af, die *Schaarste Principe* heet.
  want wat ga je doen?
  – meer pushen om een afspraakje te maken –> afstotend
  – aan jezelf twijfelen –> niet goed voor je zelfbeeld
  – meer mailen en sms’en —> veel te behoeftig dus afstotend
  – “Zij is de laatste vrouw op aarde waar ik een afspraakje mee kan hebben” –> pfft

  Trap hier niet in; pas de overvloed toe.

  Ik wou bijna…bijna….deze zaterdag vrijhouden omdat ze had gezegd dat ze “misschien wel zou kunnen..”…”maar dat weet ik nog niet zeker”..”want ik heb een afgesproken met een vriendin en ik wil de avond vrijhouden”…”maar ze zou proberen om me te bellen”..
  etc etc…etc..

  Bijna…bijna…had ik gewacht op het allesverlossende telefoontje dat ik ontboden zou worden.
  Jongens, het zal jullie niet verbazen dat ik niets heb gehoord….

  Was ik even blij dat ik al ruim tevoren een afspraak heb gemaakt met een andere vrouw (zeer recent ontmoet). Ik heb een zeeer gezellige zaterdagavond gehad!

  Ik heb even getwijfeld of ik dit verhaal wel zou delen..het klinkt alsof ik zo over een andere vrouw heenstap en geen “geduld voor haar heb, want ze heeft tijd nodig..”
  Beetje bot ofzo..?

  Ja, nog effe..!..
  Er zijn genoeg vrouwen die wel een leuke avond met je willen beleven.
  Waarom zou je die laten staan? Girls wanna have fun too.
  Rest mij nog te vermelden dat de “haperende” vrouw mijn gedachten en twijfels niet meer domineert. Ik stap nu ook heel anders naar haar toe op mijn volgende afspraak.
  Minder gespannen en minder gefrustreerd. Als een prettigere man dus. Win/win

  Dit is een “harde” implementatie van het Overvloed Concept.

  (Mee eens, Victor?)

 • @ Harold

  wauw.. interessante posts! Komen echt mooi overtuigend over! 😉

  die van 4 feb. daar heb je het over dat gevoel van vertrouwen wekken.. Hier herken ik mijn oude ik wel in.. Ik kreeg altijd reacties van meisjes waarmee ik geluk had dat ze het gevoel hadden mij, inderdaad zoals jij al zei, al langer te kennen. Ze voelden zich vrij om zichzelf te zijn en voelden zich erg begrepen.
  Maar dat was een van de weinige maar wel het sterkste voordeel dat ik meekreeg in mijn softy- Mr. Niceguy zijnde. ;P

  Het overvloed-concept word tegenwoordig steeds meer deel van mijn persoonlijkheid en daar ben ik zegmaar best heel erg blij mee!
  Zo betrapte ik mezelf laatst op iets:
  Ik was uit met een paar vrienden, vriendinnen en mijn vriendin. En ik liep zo uit zo’n café/discotheekje en daar zat een oude klasgenoot van mij met 2 meisjes die ik ook vaag kende en ik wist zeker dat ze mijn gezicht nog kenden, alleen herinnerde zij mij waarschijnlijk nog als een ‘shy boy’ 😛
  Dus ik beetje bijpraten met die gast en toen het heel even stil viel zei ik gewoon spontaan tegen één van die meisjes: “Hee, jij was toch *naam*?! 😀 ” Ik weet het beetje crappy cliché maar boeiend. Zij met een verwaande kop: “Nee??!” Op dat moment had ik meteen een gevoel van ‘jaa, helemaal meissie..’ en draaide me gelijk om weer naar die gast en begon vrolijk verder te praten met hem.
  Ik dacht hier later pas over na en hoe dat meisje dan achter mijn rug met een verbaast ‘huh?!-gezicht’ mij nakeek.

  Echt zo’n besef momentje. Het word een natuurlijk onderdeel van mijn persoonlijkheid:)

  En die post van jou van vannacht, ik las dat en had echt zoiets van Yeah Baby! Hij snapt het! 😀

  Ben benieuwd wat Victor ervan vind allemaal 😀 …..

 • @ Harold,

  “Girls wanna have fun too”

  Precies! 🙂

  Je doet het goed, je zet jezelf weer op de rails. De inzichten zijn prachtig!

  Let wel, je neemt risico’s die wel degelijk heel verkeerd kunnen uitpakken. Getrouwd… Ik weet niet wat voor afspraken je hierover hebt gemaakt met je vrouw…

  Soms is wat je gevoel / verlangen je ingeeft, niet iets om je door te laten leiden.

  @ Yves,

  “Echt zo’n besef momentje. Het word een natuurlijk onderdeel van mijn persoonlijkheid:)”

  Welnee, dat wordt het niet. Dat is het al. Je bent nog steeds de softy, maar je bent ook de man zoals je jezelf nu begint te zien.

  Compleet 🙂

 • @ Victor

  Haha! Dank je:)
  Maar geloof me. Al die jaren dat ik mezelf niet kon zijn. En nu 😀 Ik ben wie ik wil zijn en ik ben nogsteeds bezig met mezelf ontplooien continu!
  Vroeger was ik een softy doordat ik gepest werd en later meer ‘sociaal onderdrukt’ om het maar zo even te noemen.
  Ik heb daar nu afstand van genomen (heel proces btw!) en ben dus echt geen softy meer 😉
  Ik ben nu assertief, energiek, een leider. Niet die jongen op de achtergrond zegmaar;)
  Ik hou niet van mensen in een hokje plaatsen dus ik ga niet zeggen dat ik ben ‘getransformeerd’ van softy naar een ‘player’ of ‘coole gast’ o.i.d.
  Ik ben mezelf nu 🙂

  Maar wat bedoel je eigenlijk precies met compleet? Ik ben namelijk wel nogsteeds met mezelf en mijn levensstijl bezig. Altijd zoeken naar ‘the next level’. Ik vind dat leuk:)

  Ben benieuwd:)

 • hmm dit soort blogs vind ik erg interressant.
  verliefdheid is toch wel mijn grootste probleem bij het veroveren. ik heb het laatst eens geteld, ik ben in mijn vrij korte leven(18) toch al 12 keer echt smoorverliefd geweest. is dat nog normaal?
  ik herken veel van mezelf in de reactie van Harold. ben ik even blij dat ik op deze site terecht ben gekomen.

 • @harold
  Ik heb het net ook een tijdje gehad. Alles is echt enorm herkenbaar..

  En vervolgens laat ik het werk dat ik moet doen voor school liggen of doe ik echt weinig. Ondertussen is een andere vrouw gek van me maar daar moet ik niks van hebben.

  Het gevoel dat ik me het leplazurus in moet sporten om haar een tijdje te doen vergeten.

  En constant tegen mezelf zeggen: blijf doorgaan.. zorg ervoor dat ze niet me vriendinnetje wordt. Maar ook weer relax blijven.

  Nu een weekje vakantie gehad en is een aantal dagen niks van me laten horen. Het ging heel best. Donderdag was ze even mijn chef. Ik heb gewerkt op een evenement waar zij een gedeelte van had georganiseerd. Komt ze naar me toe: wilco, we moeten even praten. Ik wil echt niet verliefd op je worden. En daarom wil ik echt afstand van je houden. ik wil niet meer dat we elkaar zo vaak zien. Maar iedere keer wil ik naar je toe komen en kan ik niet de hele dag zonder je even te zien. En we passen ook niet bij elkaar. We zijn allebei net zo gek 😛 dat komt niet goed.

  Ik had voor mezelf al besloten om ermee te stoppen maar op dat moment kreeg ik het weer even warm. ik dacht: juist nu moet ik eigenlijk doorgaan. Ik was bezweken voor mijn eigen besluit. Gewoon omdat ik al best wel verliefd op haar was geweest. Die dag erop stuurde ik haar een sms: hee, laatste dagje voor je evenement, heerlijk gevoel ofnie dan. Succes nog even, kom vanavond anders even langs om het te vieren. en By the way, niet teveel aan me denken. straks wordt je nog verliefd op me :p
  Ze kwam niet. ze stuurt ook nog is korte smsjes zonder relax wat aan mij te vragen. Maar ik weet dat ze dat doet om niet gek van me te worden.

  Vandaag kwam ze naar me toe. Ze moest mij iets vertellen waardoor ik waarschijnlijk boos zou worden, en dat ik haar voorlopig niet meer zou zien. Ik zei: haha (zowat gemaakt) heb je een andere jongen gezoent? zegt ze: ja dat ook. nog meer..
  Ik hoop eigenlijk dat ze keiharde sex heeft gehad met een jongen die ik vaak zie. dan denk ik tenminste: daar ben ik van af. dan heb ik dat stomme gevoel niet dat het misschien nog wel kan.

  Die fucking verliefdheid ook. niet dat verliefdheid erg is maar nu was het bij mijn kant dus veel te erg en aan haar kant niet, of nog niet. Dus ik heb behoorlijk schaarste gedrag laten zien. Precies zoals jij het omschreef.

  Gistermorgen getraind voor marathon, smiddags krachttraining en daarna zwemmen. Dat zorgde er wel voor dat ik weer een beetje helder was. Bestaan er niet nog andere pillen voor anti-verliefdheid of pillen voor het overvloed principe 🙂

 • @ wilco

  oeh ja dat is dan wel een nadeel van uit overvloed handelen. vrouwen kunnen dan soms zo recht voor zn raap van dat soort pijnlijke dingen zeggen, alsof het je niets doet. toevallig laatst ook nog meegemaakt.
  de pillen die ik ken zijn:

  -sporten/ hobbys
  -keiharde muziek luisteren
  -comedyfilms of mannelijke dingen kijken
  -met je vrienden optrekken
  -andere vrouwen veroveren
  -met kleine kinderen of dieren spelen (deze werkt heel goed)
  -slapen
  -en natuurlijk letterlijk pillen(maar zijn niet aan te raden)
  eigenlijk alles wat je gedachten even ergens anders op zet.
  bij liefdesverdriet wil het ook nog wel eens helpen op je helemaal te laten gaan, lekker afreageren op iets.

 • jongens help,

  het gaat elke keer weer ongeveer op hetzelfde punt mis. afgelopen donderdag had ik 2 meiden in me huis, waarvan ik 1 best wel leuk vind. heel goed verlopen allemaal, we gingen pannekoeken bakken. savonds bij het uitgaan heb ik nog met haar gezoent. en ze wilde arm in arm met me lopen erna. dus ik dacht dat zit wel goed.

  2 dagen erna smste ik haar dat haar tas nog bij mij stond, en of ze die nog terugmoest. (ik denk dat ik daar al de fout in ben gegaan). ze reageerde dat ze nog niet wist wanneer ze hem op zou halen. voor de rest heb ik niets meer van me laten horen.

  tot vandaag op school. ik zocht een paar keer oogcontact en ze lachte terug. maar toen ik langsliep om een praatje te maken deed ze negerend, dus ik zei iets van “okee..” en liep door. heb ik nou al weer te veel aandacht gegeven?? echt mijn zelfvertrouwen zakt echt de grond in zo. dat zal ze waarschijnlijk ook al gemerkt hebben?
  ook vind ik het vreselijk moeilijk om die verliefdheid onder controle te houden.

  wat kan ik nu het beste doen?

 • @ M

  Verliefdheid onder controle houden is voor mij ook extreem moeilijk. Wat ook extreem moeilijk is voor mij, is positief blijven als ze niets van zich laat horen, dan neem ik meestal contact op, en het zelfvertrouwen zakt onder 0.
  Ik denk eerder dat je van dat 2de last hebt, en dat het qua te veel aandacht geven nog wel meevalt.
  Onverstoorbaarheid is denk ik de oplossing, maar hoe doe je dat als je stapel verliefd bent ? Probeer tot rust te komen en je focus op iets anders te richten.

 • @ Ruben

  heel herkenbaar wat je zegt ruben over dat positief blijven. de dagen na een date zijn echt killing voor mij. ik weet dat het tussen mijn oren zit, maar ik heb een soort van overtuiging dat meiden me zoizo niet meer willen na de eerste date, hoe succesvol die ook was. heb mezelf een tijd geleden volledig de grond in geboord toen ik te hard van stapel was gelopen. hierdoor is het al zo vaak misgelopen.

  ik ben op dit moment 1 brok faalangst. ik maak voorlopig ziozo geen contact met haar.
  er over schrijven hier lucht wel iets op.

 • @M.

  Hey ik herken het probleem, je gaat wat leuks doen met een meisje en het klikt wel aardig maar dan gaat het “fout”

  Ik had ook dat ik na een leuke afspraak verwachte dat het wel goed zou komen en zat dan te wachten op haar en me verder te weinig bezig te houden met andere dingen.

  Dit is dus precies wat er fout gaat, je verwacht teveel. Je verdwijnt weer in het schaarste concept. Na dit zelf een paar keer meegemaakt te hebben heb ik nu m’n verwachtingen bijgesteld. Je moet niet verwachten dat het meisje in kwestie hetzelfde denkt als jij…
  Een keer wat leuks doen zegt zo weinig ook voor het meisje.. Blijf gewoon doorgaan met het veroveren van andere vrouwen en focus je niet op het ene meisje alleen maar omdat het zo leuk was de eerste keer dat je wat hebt afgesproken en zelfs niet als jullie hebben gezoend. Blijf niet met je gedachte bij het meisje hangen en ga niet over haar fantaseren,ga verder met waar je mee bezig was. Jouw leven, dingen die JIJ leuk vindt en laat je plezier in het leven niet van haar afhangen. Het brengt je nergens.

  Ik had laatst ook een leuke eerste afspraak met een meisje, gezellig wat wezen drinken en wat bij haar gegeten, hardstikke gezellig. Meteen wat afgesproken voor de week erna.
  Ik ben toen ook gewoon doorgegaan met andere meisjes veroveren en 2 keer wat wezen drinken met een meisje. Nu heeft het meisje afgebeld voor de 2e afspraak. Tja ze had het druk met werk ofzo.. Jammer maar het maakt me weinig uit omdat ik gewoon door ben blijven gaan. Het deed me vrij weinig moet ik eerlijk zeggen. Ik heb haar gezegd dat ik het jammer vond maar dat ze me maar moest laten weten wanneer ze wel tijd had…. Ik heb dus geen zin om de hele tijd af te zitten wachten en hopen dat ze me nu gaat bellen o ik heb dan en dan wel tijd… Ik heb wel wat beters te doen.. Wat drinken en afspreken met andere meiden of met m’n vrienden.

  De moraal van dit verhaal; verwacht niet dat je na 1 keer wat leuks doen meteen “beet” hebt, ga gewoon door met afspreken met andere vrouwen, het voorkomt ook dat je te snel verliefd wordt.

 • met wat hulp van rustgevende pillen van het kruidvat en heel veel meditatie ben ik er weer bovenop. gisteren bezweek ik bijna onder de druk, maar heb vandaag toch weer contact gemaakt en het ging geweldig! weer lekker kunnen plagen in de pauze, veel bij elkaar geweest. echt ongelovelijk hoe sterk mensen reageren op je uitstraling.
  ook nog een paar andere meiden aangesproken en leuke gesprekjes gehad, dus kortom een topdag. het voelt alsof ik de wereld weer aankan.
  ook heel erg bedankt voor de reacties die hebben zeker geholpen.

 • @ Dirk-Jan

  Perfecte beschrijving van wat ik o.a. fout doe.

  De euforie dat ik bv. überhaubt een leuk gesprekje met haar had doet me al snel vervallen in een op hol geslagen fantasie… Het is 1 van de manieren om je geluk teveel van een vrouw te laten afhangen. Nou dat is juist het probleem, je verovert omdat je niet gelukkig bent met je huidig liefdesleven.

  Veroveren zit voor misschien wel 90 % in jouw hoofd, misschien wel goed,maar dat maakt het er allesbehalve gemakkelijker op.

 • @ M,

  Er zal vast wel een reden zijn waarom ze die vervelende houding heeft aangenomen.
  Wat denk je dat de reden zou kunnen zijn? Wat springt in je op?

  Het overvloedsconcept is super belangrijk. En juist wanneer je het extreem nodig vindt om een verklaring te hebben voor haar vervelende houding, ben je al verkeerd bezig.

  Het overvloedsconcept betekend dat je al op zijn minst blij bent met je zelf en de stappen die je durft te nemen. Als zij om wat voor reden dan ook niet voldoet aan jou relatie-eisen, dan verbreek je het contact op een vriendelijke manier. Uiteindelijk zul je door deze eenvoudige stappen het overvloedsconcept bereiken…

  Het overvloedsconcept heeft te maken met je heele levensinstelling, niet alleen met vrouwen. Waar je in gelooft en op welke manier.

  Het overvloedsconcept is slechts een woord voor een bepaald gevoel en perspectief.
  Wanneer dingen je goed en makkelijk afgaan en je bent er blij om, heb je te maken met het overvloedsconcept wat bruikbaar is op elk terrein in het leven.

  Let op, voor het overvloedsconcept hoef je niet onaardig of afkerend zijn tegen mensen om je zelfrespect te bereiken. De manier waarop je jezef op de eerste plek zet is een tweede zaak. Dat je het doet met vriendelijkheid communiceerd nòg krachtiger dat je weet waar je mee bezig bent.

 • @ Rachid

  Sorry maar je reactie is een beetje tegenstrijdig…
  Je hebt het over het overvloedconcept en dat als je juist teveel gaat zoeken naar een reden voor haar “vervelende” gedrag je verkeerd bezig bent….
  En dan vraag je naar de reden waarom ze volgens hem zo reageert “wat springt er in je op?”

  Hij moet zich juist helemaal niet bezig houden met het hoe en wat en wat als ik dit of dat had gedaan… Je valt dan namelijk helemaal terug in het schaarsteconcept.
  En dat is nou precies wat er gebeurt is… Vervelend voor M. en nog vervelender dat je er dan naar gaat vragen om het weer te doen.

  Het probleem is duidelijk.. Hij is veel te hard van stapel gelopen en is tot over z’n oren verliefd geworden en heeft zich daardoor veel te veel gefocust op het meisje en is “vergeten” zijn eigen dingen te blijven doen zoals ik in mijn eerdere reactie al heb aangegeven. Je hebt dan de hele verkeerde uitstraling en daarom reageert ze zo “vervelend”

  Laat haar los en ga verder met dingen die jij leuk vindt die voor jouw belangrijk zijn zo krijg je weer de juiste uitstraling terug. Laat je plezier in het leven niet afhangen van een meisje,er zijn nog zoveel andere meisjes waar je leuke dingen mee kan doen…
  Zorg er gewoon voor dat als het ene meisje niet wil je altijd een ander kan bellen om wat te gaan doen… Overvloed…!!!

  @ M.

  Ik begrijp dat je verovert omdat je niet tevreden bent met je eigen liefdesleven maar zoals Victor al eerder heeft gezegd. Je moet eerst jezelf gelukkig maken voor je een ander gelukkig kan maken. Dat is de reden dat je aan jezelf moet werken/ denken.
  Jij bent degene die op de eerste plaats komt… Doe dingen die JIJ leuk vindt en doe geen dingen waar JIJ geen zin in hebt.!!

 • @ Dirk-jan

  volgens mij is er een beetje een misverstand, ik zit weer lekker in me vel. ik ben nog steeds goed bezig met haar, nergens voor nodig om haar los te laten, want ze vraagt voortdurend aandacht. ik ga proberen het veroveren nog verder voort te zetten.

  de paniek die ik had die ik had kwam eigenlijk niet eens omdat ik zo verzot was op haar, maar meer omdat het over het algemeen elke keer weer fout gaat op dat punt. ik zag het als een soort van vloek. nu ik daar voorbij ben is de rust weer terug gekeert.
  ik hoop dat julie het begrijpen.

  maarja het blijft wel een probleem die verliefdheid. het gebeurt zo razend snel bij mij. de ontspanningsoefeningen helpen zeker, maar is er een manier om er echt vanaf te komen?

 • @ M,

  Je zag het als een vloek? Interessant, vertel…

  ja er is altijd een manier om van een innerlijk probleem af te komen.

  Alleen veel mensen zijn vaak geneigd om hun innerlijk probleem (existentiele vraag) voor zich zelf te houden. Het innerlijk probleen is dat geen wat jou vaak bezig houdt en jou tegen houdt om te zijn wie je ècht verlangt te zijn.

  Dit soort zaken liggen voor bijna iedereen heel gevoelig, maar dat is nou precies waarom het een probleem blijft. Ik geloof dat als je deze innerlijke kwestie in de wereld durft te stoppen en met anderen durft te delen. Dat je het dan een plekje kan geven en de bevrediging krijgt alsof anderen het probleem ook hebben en dat je je begrepen en meer geaccepteerd voelt.

  Ik hoor graag nog wat van je…

 • ik heb ooit eens afgesproken met een meisje waar ik al stapel verliefd op was. (toen wist ik nog niks van veroveren). ik heb altijd al best goed op kunnen schieten met meiden, maar het was ongeveer de eerste keer dat ik echt op een afspraakje ging. het verliep goed. niks gebeurt, maar het was gezellig.
  maarja toen liep ik te hard van stapel, al meteen gevraagt of ze nog een keer wilde afspreken. nou je raad de reactie.
  ik was toen op aantrekkingskracht.com terecht gekomen en hier las ik iets over dat je beter een paar dagen kon wachten. ik trok me dat erg aan, want ze was de wereld voor mij.

  daarna heb ik nog wel een paar afspraakjes gehad, en die verliepen niet altijd even goed. die wilden dus ook niet verder. ik ben er al snel in gaan geloven dat het op de een of andere manier niet voor mij besteed was om verder te komen dan de eerste date. wat natuurlijk onzin is.

  mn laatste paar afspraakjes verliepen wel erg goed, maar ik was elke keer weer ik bang dat ik te hard van stapel zou lopen, en daar werd ik juist heel onzeker van en dus weer afstotend voor vrouwen.

  het is al een keer eerder fout gegaan met een meisje op school, ik kon het echt even niet hebben dat dat nog een keer zou gebeuren.

 • Je loopt dus te hard van stapel wanneer je een leuke vrouw beter leert kennen.
  Dat is natuurlijk een probleem, maar gelukkig heb je die gelocaliseerd en kun je er nu wat aan doen.

  Ik adviseer je om het e-choachsysteem te downloaden en de verovermentaliteit je eigen te maken door de oefenen uit het boek. Vooral hoofdstuk 2 is interessant voor jou omdat je ontdenkt hoe het komt dat je te snel verliefd wordt. Je zult rationeler kunnen denken wanneer dat nodig is. Hoofdstuk 3 en 4 zijn het belangrijkst als je het mij vraagt.

  Geloof me, je zult Victor eeuwig dankbaar zijn.

 • Victor,

  Ik heb je Ebook aangeschaft dat weet je. De ontspanningsoefening heb ik zelf aardig vaak gedaan. Het heeft mijn mentaliteit absoluut verbetert. Ik pak zaakjes nu graag rustig aan en mijn geest is meer helder.
  Ook kan ik vrouwen wat langer en meer ontspannen aankijken.

  Hoe dan ook, ik schrijf dit bericht omdat ik wil weten of meditatie een substituut kan zijn voor de ontspanningsoefeningen die u beschrijft. De volgende video heeft mij geleerd hoe ik moet mediteren: http://www.youtube.com/watch?v=om7NCfTo-xc&feature=related

  Ik bereik hier wel een bepaalde kalmte mee en het voelt voor mij alsof ik steeds meer in harmonie kom met iedereen en alles om mij heen.

  Alleen leer ik dan niet op specifiek bepaalde spieren in mijn lichaam te ontspannen. Ik heb toch gevoel dat de ontspanningsoefening iets anders is dan mediteren zelf. Toch geloof ik wel dat er bepaalde overeenkomsten zijn. Moet ik het allebei blijven doen? Of geloof jij dat de ontspanningsoefening voldoende is. Wat is jou mening?

 • Nou beste mannen ik wist niet dat jullie ook zo konden stressen zoals wij vrouwen
  Ik ben nu zelf in inzekerheid door een collega , ik las eerder een blog op deze site,
  Over hopeloos verliefd nu bij mij voor het eerst echt knikkende knieen,slapeloze nachen
  Met zin maar me werk kijken wat zijn rooster is om die te vergelijken en idd ook weekend vrij houden omdat hij msswat me me wilde gaan doen dit weekend manne i need your help!!!!!
  Dit is mij verhaal ik heb hem leren kennen op het werk in eerste instantie vond ik hem niks aparts
  Nadat ik wat gebabbelt had met hem ging die me bij me naam noemen de deur openhouden koffie voor me halen en ik moest als eerate de deur uit hij behandelde me zo respect vol ik voelde me speciaal en een echte vrouw
  Afijn je kent het wel mailen nummers uitwisselen afaoreken dates vol passie en vuur en gekust
  De date daar opvolgend waren we dronken na ons afspraakje stopt hoj langs de weg zet een mziekje aan en ja hoot sex in de auto zo niet mij!!!!
  Afijn op het werk nog steeds leuk en spannend hij vraagt me mee lunchen en steld me voor aan zijn moeder
  nu na 2 maanden heb ik hem gewoon eerlijk op de man af gevraagd wat en hoe nu verder
  Hij zegt ik heb gevoel voor jou je bent me droomvrouw alles wat jij hebt zoek ik in een vrouw maaaaaar
  Ik hou nog heel veel van iemand waar ik niet van houden wil!
  Sinds we het daar over gehad hebben spreken we minder af en ik voel me zo dom nu het liefst neem ik afstamd en kap ik er mee maar het lukt niet hij vraagt aan mij doe rustig aan we zien wel hoe het loopt
  Wat moet ik doen????? Er mee kappen? Eerlijk zeggen dat ik niks meer met hem wil doen tot hij over zijn ex heen.is ??? Of zo door gaan en hem idd zijn tijd gevenplies mannen help mij jullie zijn zelf ook kerels
  Xxx verliefd meisje 25

 • Kap ermee. Dan heeft hij de tijd om uit te vogelen wat hij nu wil, want het lijkt er op dat hij jou gebruikt om haar te vergeten.
  Je kan beter krijgen dan een man die niet eens van jou kan houden. Genoeg leuke jongens op de aardbol, dus waarom genoegen nemen met hem? It’s his loss, not yours.

 • @ vrouw.
  In mijn inzicht heb je twee mogelijkheden.

  De eerste is de gemakkelijkste: volledig mee ophouden en totaal iets anders gaan beginnen met kerels die wel willen met u, leven met u delen, enz

  De tweede is een taaiere koekje. Onthoud dat jij zijn droomvrouw bent. Wat kan je gebruiken om hem naar u te trekken zodat hij zijn ex zal vergeten? Gebruik uw charmes en ga hem testen of jij nu hem waard bent. Normaal gezien zou de man infeite het wel doorkrijgen en krijgt een drang van strijdlust om eens te strijden voor u en u alleen. Als hij dit niet doet, dan is er wel iets grondig mis bij hem want jij bent niet de oorzaak van het getwijfel van hem. Sta sterk en stout in je schoenen. Geef hem een ervaring dat hij nooit zal vergeten. Hopelijk komt uwe vriend tot besef dat jij enkel voor hem bestaat.

  Opgelet bij het laatste keuze, hij zal veel last hebben van onverwerkt liefdesverdriet, hij is er duidelijk niet over heen. Aangezien dat jij voor er bent kan je steun geven en helpen met dat onverwerkt liefdesverdriet. Het zal wel niet prettig voor je zijn. Je hebt een belangrijk voordeel voor u, je schept al een magische band bij hem en dan kan je samensmelten in de passie voor elkaar.

  Take Care

  ps: ben benieuwd wat Victor van mijn reactie vind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *