Confrontatie met agressie? (Feiten en advies)

Agressieve vuist door muur Een confrontatie met agressie kan helaas overal voorkomen. Zeker als je geregeld gaat stappen, ben je vast wel eens geconfronteerd met agressie, woede en geweld. Agressie van mannen en vrouwen, soms zelfs van horeca- en uitgaanspersoneel! Dit terwijl je je liever bezig houdt met vrouwen versieren, toch?

Ik weet nog goed dat, tijdens het begin van een leuk avondje stappen, de uitsmijter zijn agressie botvierde op een jonge man die anderen vervelend lastig viel.

De overduidelijk dronken, weerloze man kon nauwelijks op zijn benen staan. Toch kreeg hij een paar flinke beuken van de uitsmijter en werd vervolgens over de vloer hardhandig weggesleept.

Eh, een professional die excessief geweld vertoont doet een avondje stappen zeker geen goed! Gelukkig heb ik dit maar zelden zien voorkomen.

Ben jij eens geconfronteerd met agressiviteit en geweld? Lezer Stefan in ieder geval. Hij heeft bij het artikel over woedebeheersing een reactie geplaatst met een belangrijke vraag over agressie (meer…)