Agressieve vuist door muur Een confrontatie met agressie kan helaas overal voorkomen. Zeker als je geregeld gaat stappen, ben je vast wel eens geconfronteerd met agressie, woede en geweld. Agressie van mannen en vrouwen, soms zelfs van horeca- en uitgaanspersoneel! Dit terwijl je je liever bezig houdt met vrouwen versieren, toch?

Ik weet nog goed dat, tijdens het begin van een leuk avondje stappen, de uitsmijter zijn agressie botvierde op een jonge man die anderen vervelend lastig viel.

De overduidelijk dronken, weerloze man kon nauwelijks op zijn benen staan. Toch kreeg hij een paar flinke beuken van de uitsmijter en werd vervolgens over de vloer hardhandig weggesleept.

Eh, een professional die excessief geweld vertoont doet een avondje stappen zeker geen goed! Gelukkig heb ik dit maar zelden zien voorkomen.

Ben jij eens geconfronteerd met agressiviteit en geweld? Lezer Stefan in ieder geval. Hij heeft bij het artikel over woedebeheersing een reactie geplaatst met een belangrijke vraag over agressie:

Beste Victor Verlon

Hoe ga je om met een agressieve vrouw tijdens het uitgaan?

Het was erg druk in een tent en voor me stond een groepje jongens een beetje te springen en druk te doen waardoor ik wat naar achter werd gebeukt. In mijn rug werd ik ook gebeukt door een vrouw die achter me langs wilde en toen ik me omdraaide en met mijn handen aan gaf dat ik zonder dat ze het zelf door hadden me naar achter werd gedrukt ging zij helemaal door het lint en wilde ze me aanvallen. En dat terwijl ik er helemaal niks aan kon doen. Haar vriend hield haar tegen.

Maar goed heb ik juist gehandeld door mijn gezicht ervan weg te draaien en me in te houden door niet agressief terug te doen? Of had ik juist wel van me af moeten bijten.

Bedankt alvast

De confrontatie met agressie kan de avond verpesten

Ja, een vervelende agressie-ervaring kan je avond danig verpesten. Ik hoop dat je uiteindelijk veilig door hebt kunnen feesten Stefan.

Helaas wordt er geregeld agressiegedrag vertoond tijdens het uitgaan, al is het uiteraard afhankelijk van de uitgaansgelegenheid.

Enkele feiten over agressie tijdens het uitgaan:

 • Een groot aantal mensen zijn opgepropt in een kleine ruimte
 • Meerdere agressievelingen en ruziezoekers zijn vrijwel altijd wel aanwezig
 • Mensen zijn licht verdwaasd door flitslichten, harde muziek en algehele opwinding (zie mijn artikel over vrouwen versieren tijdens het uitgaan)
 • Er wordt veel gedronken (en drugs gebruikt…)

Samengevat: tijdens het stappen loop je het risico dat je geconfronteerd wordt met ruzie, agressie en geweld. En het kan zelfs je motivatie ondermijnen om ooit nog uit te gaan.

Is agressie en geweld te voorkomen?

Jazeker! Want de afgelopen decennia heb ik zelden confrontaties gehad met vervelende lieden.

Toch ben ik wel degelijk vaak gaan stappen. Soms wel periodes van vier avonden stappen per week! Ik wilde namelijk de Verovertechnieken testen en perfectioneren.

Wil je de resultaten zien van mijn langdurige en intensieve liefdes-onderzoek? Zie mijn E-coachsysteem.

Je hoeft niet zo vaak te gaan stappen. Of als je er echt niet van houdt, je hoeft zelfs nooit uit te gaan naar drukke discotheken. Een goed liefdesleven is prima mogelijk zonder uitgaan.

Krijg tips voor het omgaan en voorkomen van agressie

Dus wat moet je doen om een vervelende of gevaarlijke confrontatie te voorkomen? Hoe te handelen wanneer je te maken krijgt met agressie en geweld?

In het volgende artikel geef aan hoe je vaak agressief gedrag kunt voorkomen. En het daaropvolgende artikel laat ik zien hoe je het best kunt omgaan met agressie.

Advies voor nu: wanneer je geconfronteerd wordt met agressie is het goed om je niet agressief op te stellen. Lik op stuk-aanpak is geen aanrader.

Bijna altijd is het beter om je zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Laat de uitsmijter zijn werk doen om de boel te sussen en agressievelingen vakkundig aan te pakken.

Ben jij wel eens geconfronteerd met agressie? Tijdens het uitgaan of ergens anders? Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Hoe agressief gedrag voorkomen? (3 tips) (6)
  De vorige keer heb je gezien dat agressief gedrag geregeld voorkomt tijdens het uitgaan; zie mijn artikel ‘Confrontatie met agressie?’ In dat artikel gaf ik antwoord op de vraag van lezer Stefan; oorspronkelijk gesteld bij het […]
 • Omgaan met agressie doe je zo (1)
  Helaas, soms word je met agressie geconfronteerd ondanks de adviezen uit het vorige artikel over ‘agressief gedrag voorkomen’. Nog niet gelezen? Doe het alsnog want de tips werken goed om vervelende problemen te voorkomen. En […]
 • Woedebeheersing – 3 Tips voor woedebeheersing (64)
  Last van woede, uitbarstingen, driftigheid? Vandaag krijg je 3 tips voor meer woedebeheersing. Woedebeheersing kan erg moeilijk zijn. Daarom raad ik je óók aan om het boekje voor driftkikkers van Guus Martens aan te schaffen. […]
 • Gesprekken met vrouwen – Ga Geen Competitie Aan met Andere Mannen (14)
  Beste Victor, Bedankt voor je E-cursus. Ik ben over laatst naar een leuk meisje gestapt en het klikt al goed met haar. Maar er is een probleempje. Ze praat vaak over andere mannen en ik weet nooit goed hoe ik hierop moet […]
Confrontatie met agressie? (Feiten en advies)
Trefwoorden:             

11 reacties op “Confrontatie met agressie? (Feiten en advies)

 • Ik ben zelfs al een paar keer te maken gehad met agressie, zelfs tijdens het uitgaan.
  Normaal vermijd je het, zoals ik het had aangeleerd in mijn karateclub. Drank en drugs, die combinatie met nog altijd andere zaken maakt het niet zo prettig voor als je echt plezier wilt maken.
  Ik ben sindsdien weinig uitgegaan, enkel bij populaire feesten, zoals de Gentse Feesten of andere events.
  Als er nu iemand me zou aanvallen wegens agressie, ik weet wat te doen. Het is gemakkelijk om controle te behouden wanneer iemand die agressief op je is. Je hebt het in de hand om diegene te kalmeren. De geheimen van de gevechtsport, trots dat ik het doe, zeker op self defence waar ik nu beter en beter word.

  Mijn advies voor diegene die agressie van andere meemaken. Kijk in hun ogen, blijf erin kijken en kijk eens serieus terug, dan zullen ze wel oppassen. De tweede advies is weglopen. De derde is enkel op eigen risico: aangaan en maak gebruik van de omgeving zoals beroep doen op de buitenwippers.

  Ik heb het al zien gebeuren, toen was ik met mijn kamaraden op stap (elk van hun vechters), twas wel eens leuk te zien hoe er aan toen ging, toen zeg ik tegen hun, die kerel had geluk dat ons niet heeft aangevallen. Zoveel mogelijk vermijden is de boodschap.

 • Jammer genoeg…wie heeft er nog nooit live agressie gezien…

  Ik heb al meegemaakt dat een reiziger uit een tram wou stappen. De tram zat echter zeer vol, en hij raakte niet meteen tot bij de deuren. Veel geduld had hij blijkbaar niet, hij begon met overdreven te duwen om buiten te raken, waarop anderen zeiden: Duw toch zo niet (je raakt er heus wel af) !
  Die opmerking was er te veel aan, degene die die niet slecht bedoelde opmerking gaf kreeg rake klappen.

  Of alcoholruzies tijdens feestjes: Waarbij je zo merkt dat je die dronken kerel niet te veel in de ogen moet kijken.

  Jammer genoeg gebeurt dit de dag van vandaag.

 • @ Andy,

  Gentse Feesten zijn heel leuk, zo heb ik gehoord van een vriend van me. Hopelijk kan ik volgend jaar ook.

  Zelfverdediging/vechtsport, heel handig wanneer je met de agressie van bijvoorbeeld een dronkaard te maken hebt.

  Strak oogcontact kan goed werken, maar niet altijd. Meestal is vriendelijk blijven en rustig weglopen een betere oplossing. Zoals je volgens mij ook op de Karateclub hebt meegekregen.

  Laatst sprak ik een gigantisch gespierde, grote man aan op Schiphol. Vermoedelijk een kickboxer, minimaal het formaat Badr Hari. Hij keek niet goed uit waar hij liep en hij zou zo tegen mijn vriendin aanlopen. Dus ik zei luid en duidelijk: “Kijk uit!”

  Hij keek op, keek me vervolgens strak aan alsof hij me een knal wilde verkopen. Ik knikte vriendelijk en liep rustig door. Geen woede, geen angst, geen agressie.

  Met vriendelijkheid kom je een heel eind…

 • shit vandaag heb ik iets vervelend mee gemaakt in de club. ik ging opstap met vrienden en er waren heel veel vrouwen die er rond lopen dus ik ging dansen en ik maakte plezier vrouwen zagen me zitten en kijke me aan met het uitstraling van kom met mij dansen. en plotseling liep er een dikke homo rond die mij heeft aangeraakt en ik reageerde me een harde duw en hij vloog weg en ik zei “trap het af foking janet” derna liep hij gwn door zonder nog iets te doen of te zeggen . maar wat in mij hoofd blijft is dat ik er niet tegen kan als iemand mij aanraakt en vooral homo’s het voelt heel irritant nu zit ik met het gevoel had ik hem maar een paar klappen gegeven zo dat hij weet waar hij mee bezig is en nu voel ik me echt niet goed in me vel ik heb het gevoel dat mij eer beetje weg is pfff is echt niet leuk ik zit echt met een rot gevoel van binnen ik wil echt die homo in mekaar slagen ! pfff

  1. @ H-1,

   Jammer dat de avond zo is verlopen. Eerst was het leuk, daarna ging het mis. Hopelijk ben je weer een beetje bij gekomen en is de agressie gezakt.

   Voor nu ga ik niet in op het onderwerp homo(fobie) en dergelijke. Een stevig en gevoelig onderwerp.

   Wanneer iemand je al dan niet per ongeluk aanraakt, is het verstandiger om rustig te reageren. Een duw geven of schelden kan grote agressie oproepen. Niet alleen van de persoon die je duwt, maar ook voor omstanders. Zo ontstaan nog wel eens grote vechtpartijen.

   Dus gelukkig is het bij jouw duw gebleven!

   Voor een volgende keer, simpelweg wegstappen is meestal voldoende. Dan is er verder niets aan de hand. Kun je lekker blijven dansen en flirten.

   Je ‘eer’ gaat juist verloren door het geven van klappen, duwen of schelden.

   Ik hoop dat je mijn advies opvolgt. Voel je je inmiddels weer beter?

 • yah victor voel me al wat beter dank u 😀
  en trouwens ik ben laatste tijd goed bezig met liefde. voruwen leren kennen etc..en alles wat je uitlegt probeer ik en dan zie ik wat je bedoelt in youw cursusen dank u victor

  1. @ H-1,

   Gelukkig dat je je beter voelt. En hopelijk volg je mijn advies op. Je avond hoeft nooit meer zo vervelend te verlopen wanneer iemand je (al dan niet per ongeluk) aanstoot.

   Veel plezier vanavond!

 • Victor,

  Ik ga akkoord dat de buitenwipper moet optreden in geval van geweld (agressie),
  maar dan moet hij dat ook doen.
  En zeker niet partijdig zijn. Hij moet als het ware een goede scheidsrechter zijn (rechtschapen).
  En hij mag geen overlast verdragen door alcohol of gelijk welke drugs.
  Dan is het zijn taak om in te grijpen.

  Groeten,
  Filip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *