Pijn bij het vrijen? (vaginisme, dyspareunie?)

Vrouw met handen voor gezicht: pijn bij het vrijenSommige vrouwen hebben pijn bij het vrijen; dyspareunie. Maak niet de vergissing om te denken dat de pijn wordt veroorzaakt door een te grote penis en/of een te strakke vagina. Dat is zelden het geval.

Dit soort seksproblemen duiden bijna altijd op een onvoldoende geile vrouw of op (beginnende) vaginisme. Hoe eerder de oorzaak duidelijk wordt, hoe gemakkelijker dit seksprobleem is op te lossen.

In dit seksartikel en de volgende geef ik essentiële waarschuwingen en adviezen (tips) voor een pijnloos seksleven; zonder dyspareunie. Misschien heb je geen ervaring met pijn tijdens de seks. Mooi! Toch is dit artikel nog steeds belangrijk voor een goed seksleven.

De aanleiding van dit artikel was de reactie van een zeer jonge man bij: ‘wat je nu moet weten over vrouwen en seks’:

Ik heb nu al ongeveer 20 keer seks gehad met mijn meisje maar het blijft bij haar steeds pijn doen. Ik ben 15 jaar en ben voor mijn leeftijd normaal geschapen. Wat kan het probleem zijn dat het blijft pijn doen?

Ik ben heel blij dat je (anoniem) je vraag hebt gesteld. Ook al ben je nog erg jong (15 jaar), je vraag over pijn bij het neuken is ook zeer relevant voor volwassenen; jong en oud.

Allereerst:

Pijn bij het vrijen is een waarschuwingssignaal!

Helaas zien te veel mensen de pijn bij het vrijen als iets dat erbij hoort. In de zin van, even tanden op elkaar en doordrukken.

Want een vrouw kan toch een baby baren? Dus een penis zou toch niets moeten voorstellen?

Nee, nee en nog eens nee! Deze gevaarlijke misvatting moet snel aangepakt worden.

Afgezien van (meer…)