Vrouw met handen voor gezicht: pijn bij het vrijenSommige vrouwen hebben pijn bij het vrijen; dyspareunie. Maak niet de vergissing om te denken dat de pijn wordt veroorzaakt door een te grote penis en/of een te strakke vagina. Dat is zelden het geval.

Dit soort seksproblemen duiden bijna altijd op een onvoldoende geile vrouw of op (beginnende) vaginisme. Hoe eerder de oorzaak duidelijk wordt, hoe gemakkelijker dit seksprobleem is op te lossen.

In dit seksartikel en de volgende geef ik essentiële waarschuwingen en adviezen (tips) voor een pijnloos seksleven; zonder dyspareunie. Misschien heb je geen ervaring met pijn tijdens de seks. Mooi! Toch is dit artikel nog steeds belangrijk voor een goed seksleven.

De aanleiding van dit artikel was de reactie van een zeer jonge man bij: ‘wat je nu moet weten over vrouwen en seks’:

Ik heb nu al ongeveer 20 keer seks gehad met mijn meisje maar het blijft bij haar steeds pijn doen. Ik ben 15 jaar en ben voor mijn leeftijd normaal geschapen. Wat kan het probleem zijn dat het blijft pijn doen?

Ik ben heel blij dat je (anoniem) je vraag hebt gesteld. Ook al ben je nog erg jong (15 jaar), je vraag over pijn bij het neuken is ook zeer relevant voor volwassenen; jong en oud.

Allereerst:

Pijn bij het vrijen is een waarschuwingssignaal!

Helaas zien te veel mensen de pijn bij het vrijen als iets dat erbij hoort. In de zin van, even tanden op elkaar en doordrukken.

Want een vrouw kan toch een baby baren? Dus een penis zou toch niets moeten voorstellen?

Nee, nee en nog eens nee! Deze gevaarlijke misvatting moet snel aangepakt worden.

Afgezien van SadoMasochisme (wikipedia)… Pijn hoort niet tijdens de seks! Pijn is in wezen een waarschuwingssignaal dat nooit negeert mag worden.

Wanneer waarschuwende pijnprikkels niet als zodanig worden opgevat, kan dit vervelende seksuele problemen opleveren.

Pijn bij het vrijen? Stoppen!

Dus een van beide ervaart pijn bij het vrijen? Ik adviseer met klem om meteen te stoppen met neuken.

Probeer je ‘door de pijn heen te neuken’, dan ligt het gevaar op de loer dat er juist meer pijn komt en dat deze zelfs structureel wordt; voortaan ervaart ze altijd pijn bij het vrijen. Ik blijf mensen hiervoor waarschuwen!

Sekstip: wanneer je al in haar zit kan het terugtrekken van je lul pijnlijk voor haar zijn. Stem je daarom goed af op je bedpartner, wees voorzichtig.

Zo nodig blijven jullie even stilzitten, zodat ze zich eerst een beetje kan ontspannen. lukt het niet om je penis uit haar vagina te trekken?

Stel haar dan gerust en doe voor hoe jij rustig en kalm ademhaalt. Zo kun je haar flink helpen om zich een beetje meer te ontspannen, zodat er meer ruimte ontstaan in haar schede.

Wat zijn de oorzaken van de vaginale pijn?

Wellicht vraag je je af, hoe komt het dat ze pijn tijdens de seks heeft? Goede vraag, dus ik heb een volgende artikel uitgebracht over het onderwerp pijn bij het vrijen (oorzaak).

Tot die tijd, plaats je seksvragen, opmerkingen en ervaringen hieronder. Reageren kan altijd anoniem!

Gerelateerd:

 • Oorzaak pijn bij het vrijen (inclusief oefening) (31)
  Wist je dat de pijn bij het vrijen maar zelden voorkomt door een te grote penis en/of een te kleine vagina? De oorzaak van deze pijn ligt meestal ergens anders. In dit artikel krijg je zowel uitleg over dit seksprobleem als […]
 • Lekker neuken doe je zo (3 keiharde tips) (33)
  Als goede minnaar is het belangrijk om goed te leren neuken. Het mag onderdeel zijn van het beminnen, toch? Dus vandaag geef ik 3 lekkere neuk-tips op mijn Aantrekkingskracht-site. Inclusief een seks oefening die je vanavond […]
 • Nog maagd? Waarom nog steeds geen vriendin? (deel 4) (58)
  Ben je jong en nog maagd? Vraag je je af waarom je nog steeds geen vriendin hebt? Dan is dit artikel een must voor jou! Tot nu toe zijn er drie artikelen verschenen over waarom je nog steeds geen liefdespartner hebt gevonden. […]
 • Victor Verlon brengt SexScoren-programma uit (0)
  Victor Verlon heeft een splinternieuw programma over seks uitgebracht, speciaal voor mannen die moeite hebben met het voortzetten van de Verovering. "Victor Verlon, hoe krijg ik vrouwen in bed?" Sinds jaar en dag ontvang ik […]
Pijn bij het vrijen? (vaginisme, dyspareunie?)
Trefwoorden:                 

Een reactie op “Pijn bij het vrijen? (vaginisme, dyspareunie?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *