Omgaan met tegenslagen in de liefde (deel 2)

Teleurgestelde man: hoe omgaan met teleurstelling?In het vorige deel over teleurstelling in de liefde, heb je gezien dat je negatieve gedachten zo snel mogelijk moet stoppen. Zo voorkom je niet alleen dat je dieper wegzakt in teleurstelling, je krijgt meer vat op het verdere verloop van je liefdesleven. Goed voor je succes met vrouwen uiteindelijk!

Vandaag geef ik een tweede advies wat betreft het incasseren van tegenslagen. Hoe daarmee om te gaan?

Je mag hoop hebben

Tijdens het versieren hoop je uiteraard op een (volgende) afspraakje. Je wilt haar vaker zien, de Verovering voortzetten. Het laatste wat je wilt is een tegenslag.

Hoop en positieve verwachtingen hebben zijn niet fout. Vergeet de pessimistische term ‘valse hoop‘, want zonder hoop lijkt het alsof je geen macht hebt over je leven. Dat maakt je passief en machteloos.

Het blijkt dat pessimisten een realistischer wereldbeeld hebben, ze krijgen vaker hun gelijk. Maar daar staat tegenover dat ze vaker neerslachtig en depressief zijn. Pessimisten voelen zich over het algemeen ongelukkiger.

En de optimist bereikt meer en is gelukkiger…

Uiteraard, te veel positiviteit is ook niet goed. Houd de fantasie binnen de perken, zie het artikel over te snel verliefd worden.

Dus wat als de vrouw plotseling er vandoor gaat met een andere man, zoals Ruben in het vorige deel beschreef? Hoe ga je om met deze tegenslag?

Leren omgaan met tegenslagen

Je kunt een tegenslag zien als groot ongeluk en je opstellen als slachtoffer’; de slachtofferrol spelen. Dit doen de meeste mensen, zij boren zichzelf de grond in en hebben daarna veel tijd nodig om zich weer te herstellen van de teleurstelling.

Of je leert omgaan met je tegenslagen. Het is de kunst om (meer…)

Vreselijk Teleurgesteld in de Liefde? (deel 1)

Ben je alweer teleurgesteld in de liefde? Blijf lezen, dit artikel heb ik special voor jou geschreven…

Alles gaat goed. Je hebt afspraakjes met een aantrekkelijke vrouw, ze lacht om je grapjes, ze stelt zich open om verder met je te gaan. Alles lijkt goed te gaan in de liefde. En dan…

Als donderslag bij heldere hemel gaat de vrouw een relatie aan met een andere man. Lees de reactie van Ruben over zijn recente teleurstelling in de liefde:

Ik maak op dit moment een zware terugslag mee, terug naar vroeger… Waarom ?
Wel. Ik leerde een meisje kennen (eigenhandig aangesproken), met de nieuwe verovermentaliteit doorgezet, er kwamen een aantal afspraakjes. Goed geamuseerd, en ze bleek single te zijn.

Toen ik een tijdje geleden bij haar aanstuurde op een volgend afspraakje verwachtte ik niet echt problemen, het voelde goed aan. Maar ineens kon dit afspraakje niet meer doorgaan.

=> Zo ineens heeft ze al een vriend.

Ik heb al moeite met negativiteit, maar dit komt toch bijzonder hard aan. Ik dacht echt dat alles goed ging, in mijn buurt lachte ze veel. Soms zei ze: “We moeten nog eens samen wat gaan doen.”

Ok, je mag in het begin geen hoge verwachtingen hebben. Maar als de vrouw in kwestie verwachtingen creëert ? Als je samen plezier hebt, en doet wat hier op deze blog staat?
Als dit alles (weeral) niets blijkt voor te stellen, dan stel ik me echt de vraag wat ik nog meer kan doen:(

Natuurlijk kan je andere vrouwen aanspreken, plezier hebben, maar als ik bij deze merk dat dat toch niets oplevert 🙁

Ja, dit is pijnlijk. Je bent teleurgesteld in de liefde en dat kan ik begrijpen. Sterker nog, ik weet er alles van, want ook ik ben wel eens teleurgesteld door vrouwen.

Dus je bent absoluut niet alleen…

Vandaag geef ik een belangrijk advies zodat je voortaan steviger in je schoenen blijft staan in moeilijke, teleurstellende situaties. (meer…)