Teleurgestelde man: hoe omgaan met teleurstelling?In het vorige deel over teleurstelling in de liefde, heb je gezien dat je negatieve gedachten zo snel mogelijk moet stoppen. Zo voorkom je niet alleen dat je dieper wegzakt in teleurstelling, je krijgt meer vat op het verdere verloop van je liefdesleven. Goed voor je succes met vrouwen uiteindelijk!

Vandaag geef ik een tweede advies wat betreft het incasseren van tegenslagen. Hoe daarmee om te gaan?

Je mag hoop hebben

Tijdens het versieren hoop je uiteraard op een (volgende) afspraakje. Je wilt haar vaker zien, de Verovering voortzetten. Het laatste wat je wilt is een tegenslag.

Hoop en positieve verwachtingen hebben zijn niet fout. Vergeet de pessimistische term ‘valse hoop‘, want zonder hoop lijkt het alsof je geen macht hebt over je leven. Dat maakt je passief en machteloos.

Het blijkt dat pessimisten een realistischer wereldbeeld hebben, ze krijgen vaker hun gelijk. Maar daar staat tegenover dat ze vaker neerslachtig en depressief zijn. Pessimisten voelen zich over het algemeen ongelukkiger.

En de optimist bereikt meer en is gelukkiger…

Uiteraard, te veel positiviteit is ook niet goed. Houd de fantasie binnen de perken, zie het artikel over te snel verliefd worden.

Dus wat als de vrouw plotseling er vandoor gaat met een andere man, zoals Ruben in het vorige deel beschreef? Hoe ga je om met deze tegenslag?

Leren omgaan met tegenslagen

Je kunt een tegenslag zien als groot ongeluk en je opstellen als slachtoffer’; de slachtofferrol spelen. Dit doen de meeste mensen, zij boren zichzelf de grond in en hebben daarna veel tijd nodig om zich weer te herstellen van de teleurstelling.

Of je leert omgaan met je tegenslagen. Het is de kunst om het maximale uit de situatie te halen. Je kunt jezelf bestuderen en vervolgens bijsturen. Het klinkt vreemd, maar je kunt je voordeel behalen door goed met je tegenslag om te gaan!

Juist op de moeilijke momenten kun je een grote sprong voorwaarts maken. Je weet hoe het jaar 2010 voor mij is geweest? Wanneer (meerdere) dierbaren overlijden is het verleidelijk om de handdoek in de ring te gooien: “Het leven heeft geen zin meer, ik ben er klaar mee!”

Maar ik geef nooit op, altijd richt ik me op een betere toekomst. Zo zie ik nieuwe mogelijkheden, kan ik alternatieve routes nemen en neem ik de touwtjes in handen.

Gemakkelijk? Kom nou, ik ben mezelf vaak tegengekomen. De lessen zijn vaak zwaar en pittig. Maar met deze mentaliteit heb ik na elke pijnlijke ervaring mijn (liefdes)leven in meerdere opzichten verbeterd.

Geregeld word mij gevraagd hoe ik zo’n sterke balans in het leven heb gevonden. Volg onderstaand advies op en ook jij kunt je balans steeds meer vinden:

Geef alles een positieve draai

Stel jezelf geregeld de vraag hoe je een positieve draai kunt geven aan je ervaringen. Je maakt verborgen krachten in jezelf los om moeilijke situaties te doorstaan.

Dus de vrouw ging er vandoor met een andere man? Een paar voorbeeld-gedachten om je ervaring een positieve draai te geven:

 • Ook al is het jammer dat het niets is geworden met deze vrouw, ik ben me nu meer bewust van het feit dat ik door initiatief nemen nog meer leuke vrouwen kan ontmoeten.
 • Gelukkig dat ze een relatie is aangegaan met die andere man, ze zou misschien een irritante twijfelaar zijn geweest als ik haar wèl helemaal had Veroverd.
 • Ik heb weer een paar nieuwe ervaringen opgedaan. Mooi, vrouwen vinden het prettig als een man ervaring heeft en zich niet laat kisten. Laat de volgende vrouw maar op mijn pad komen!
 • Dit kan een interessante anekdote zijn om te vertellen aan vrouwen. En aan de hand van hun reactie kan ik ze Filteren…
 • Omdat ik geen relatie met haar aanga, kan ik een volgende vrouw ontmoeten waarmee ik uiteindelijk echt gelukkig kan worden.

Door je ervaringen een positieve draai te geven, trek je een tegenslag je niet persoonlijk aan. Je ziet het zeker niet als een blauwtje lopen of als blamage…

Wat zijn je gedachten hierover? Lukt het je nu beter om met een tegenslag en teleurstelling om te gaan? Plaats je reactie hieronder.

Gerelateerd:

 • Vreselijk Teleurgesteld in de Liefde? (deel 1) (40)
  Ben je alweer teleurgesteld in de liefde? Blijf lezen, dit artikel heb ik special voor jou geschreven... Alles gaat goed. Je hebt afspraakjes met een aantrekkelijke vrouw, ze lacht om je grapjes, ze stelt zich open om verder […]
 • Stoppen met roken, word sexy! (4)
  Dit is het tweede artikel over de meest voorkomende voornemens die mensen hebben. Vandaag het wel bekende voornemen: stoppen met roken. Wil jij liever je sjekkie's blijven rollen en lekker doorpaffen? Of je wilt geen afscheid […]
 • Bevrijd Jezelf van een Foute Vrouw (deel 1) (109)
  De vorige keren heb ik geblogd over foute vrouwen herkennen. En waardoor het moeilijk kan zijn om het door verliefdheid op een foute vrouw het contact met haar te verbreken. Houd je je nu nog steeds bezig met zo’n foute […]
 • Verlegen – Overwin je verlegenheid (25)
  Verlegen zijn kan een serieus probleem vormen bij het ontmoeten van mensen, bij het aangaan van vriendschappen. Of bij het zoeken van een nieuwe baan. En nog erger, gene kan een goed liefdes- en seksleven flink in de weg […]
Omgaan met tegenslagen in de liefde (deel 2)

17 reacties op “Omgaan met tegenslagen in de liefde (deel 2)

 • @ Victor

  In deel 1 valt te lezen hoe ik (weeral) een pak slaag kreeg op liefdesgebied. Vanwege een twijfelachtige mentale weerbaarheid (het gebeurt telkens opnieuw), had ik inderdaad zin om de handdoek ik de ring te gooien. Uiteindelijk na verscheidene eenzame avonden mezelf bijeen geraapt, om nog eens een avond / nacht de stad in te trekken, gezellig vrouwen veroveren. Na verscheidene vrouwen aangesproken te hebben had ik niet meteen succes. Uiteindelijk toch een gezellig praatje met 2 vrouwen (ze waren vriendinnen). Ik dacht: gezellig praten is oké, ik leef in overvloed, dus hoef hen ook geen drankje te betalen in ruil voor hun aandacht. Het was gezellig tot een andere man de 2 dames WEL op een drankje trakteerde. => opnieuw onmiddelijk gedaan, 1 st gebeurde het subtiel, maar na een tijdje keerden ze mij duidelijk de rug toe, en hingen ze aan de lippen van die andere man, die veel praatjes bleek te hebben.

  Het is alsof je tijdens een bokswedstrijd na een aantal ronden wankel op je benen staat en aan de verliezende hand bent, maar toch probeert door te doen waarna de tegenstander opnieuw snoeihard uithaalt en je KO neervalt.

  Victor, eigenlijk wou ik opnieuw een negatief bericht schrijven, ik ben echt op !!! Maar nadat ik zie wat je voor deze blog /artikel doet weet ik maar al te goed dat dit zeer ongepast zou zijn. Bedankt voor de steun…

 • @ Ruben,

  Je zei:
  “Uiteindelijk na verscheidene eenzame avonden…”

  Eenzame avonden? Misschien omdat je geen gezelschap had?

  Weet dat gevoelens van eenzaamheid niets te maken heeft met het feit of je wel of geen gezelschap/vrouw hebt…

  Je zei:

  “Na verscheidene vrouwen aangesproken te hebben…”

  = Succes. Goed man!

  Wat betreft de man die de dames wel op een drankje trakteerde. Het gaat niet om het trakteren. Vermoedelijk voelden de vrouwen zich meer comfortabel omdat het gesprek vlot verliep.

  Dat wil dus niet zeggen dat ze jou niet zagen zitten!

  Je zei:

  “Het is alsof je tijdens een bokswedstrijd na een aantal ronden wankel op je benen staat en aan de verliezende hand bent, maar toch probeert door te doen waarna de tegenstander opnieuw snoeihard uithaalt en je KO neervalt.”

  Als je het zo bekijkt ben je zwaar onderuit gehaald. Looooooser!

  Zat je in een bokswedstrijd? Nee! De vergelijking klopt niet en is erg negatief. Logisch dat je het af en toe niet meer ziet zitten. Je bent geen ‘looser’ behalve als je denkt dat je dat bent!

  Je kunt die man ook zien als een toekomstige jij, de succesvolle jij. Blijf jezelf verbeteren, wees positiever, maak positieve vergelijkingen en over een tijdje ben jij zoals die man die die dames aansprak.

  WINNAAR!

  Een versneld leerproces: Heb je goed gekeken naar die man? Zijn lichaamstaal, waarover hij sprak, hoe hij sprak, kledingdracht, de reacties van de vrouwen.

  Je staat er niet zo slecht voor als je denkt… Kom op Ruben!

 • @ Victor

  Ja ik heb gekeken naar die man, althans een tijdje want na verloop van tijd werkte de situatie danig op mijn zenuwen zodat ik weg ben gegaan. De dames in kwestie keken niet op toen ik weg ging, ze hadden alleen oog voor die andere man.

  Of die man nu werkelijk zo speciaal was ? t’ja
  Eén van de vrouwen had een (goedkoop maar stevig) plastiek bandje om haar arm dat ze gekregen had als toegansbewijs voor een ander feestje. In principe krijg je het alleen van je arm door het door te knippen.Die man kreeg een poging van de vrouw, trok het bandje kapot, van haar arm, waarna er flink opgeschept werd over de armspieren (hij was inderdaad breder dan gemiddeld). Het entertainment voor de vrouw was blijkbaar groot, tot groot jolijt van de man, werd er aan die fantastische armspieren gevoeld. Aanvankelijk was ik tot dan nog in gesprek met die andere vrouw, maar ze begon zich wel tegen mij te keren als ze zag hoeveel plezier haar vriendin had, en hoe aantrekkelijk haar vriendin gevonden werd door die man. Toen kwam er dat drankje en was het volledig over. Ze gingen zelfs letterlijk verder van mij vandaan zitten toen ze hun drankje hadden.
  Ik dacht een man te zien die handelt uit het schaarste-concept, en met allerlei trucjes die vrouwen probeerde te versieren. In het begin was ik er zelfs nog gerust in (vanwege de artikels op deze blog) dat hij geen aandacht zou krijgen van die vrouwen. Compleet het tegenovergestelde gebeurde. Ik was zelfs degene die beschuldigd werd van “zwakke trucjes”. Ik had die vrouwen aangesproken met de vraag om een mening, ze vonden dit leuk, maar nadat ze die andere man bezig zagen werd mij door 1 van die vrouwen lacherig verteld dat ze 100 % zeker was dat die vraag een zwakke versiertruc was.

 • @ Ruben

  Ik weet perfect hoe jij je nu voelt. Ik heb daar ooit gestaan, trouwens ik sta daar nog maar ik kies meer de kant van, ok hoe ga ik dit oplossen en hoe zal ik me moeten opstellen om toch die aandact van die dames te vestigen.

  Ok, je klinkt erg negatief en daar is geen verwijt aan. Integendeel je hebt een ervaring erbij en je weet al min of meer hoe je moet aanpakken, ok het liep niet zoals geplant maar je moet tegen je eigen zeggen, ik heb dit gedaan, die twee dames aangesproken. Wat erna gebeurt doet er voor het moment niet toe.

  De meeste mannen trakteren de dames op een drankje, maar jij deed dat net niet, jij laat hier uw onafhankelijkheid en onderscheiding van de meeste mannen zien. Ook al apprieceren de meeste vrouwen het niet maar dat geeft niet zolang jij de touwtjes in handen, als je die loslaat en hun geeft dan is het telaat.

  Uwe opmerking over schaarste concept, wel dat is echt te lezen in uw reacties, die naieve dames hadden voor dat trucje gevallen terwijl het anders deed wat net niet succes opleverde maar jij had het toch gedaan en daarop moet je fier zijn op je eigen. Die andere man zag zijn kans en gebruikt van de geleheid om die twee dames in te pikken. En ik spreek uit ervaring ondertussen, zo zijn ze.

  De meeste vrouwen geloven nog in de ware liefde principe of iets dergelijks, ik gebruik dan speels met sprookjes en modetrends maar dan is weer mijne eigen stijl van grappig & succes creeren zijn.
  Je hoeft nietmeer keihard aftestraffen, ik deed dat ook maar door de mentale kenmerken opnieuw onder de loep te nemen, veranderde ik wel. Ik was meer mijn eigen (de positieve dingen die ik had opgeschreven, de zaken waarover ik beschikte, enz).

  Wees niet wanhopig, zorg dat je uw boeltje ( de complete overvloedingshouding, dat had ik begrepen toen ik de film definitely maybe film gezien en meteen een aansteker voor andere zaken ) in orde staat voordat je weer op de baan gaat voor vrouwverovering anders zal je zelf in negatieve of positieve einde hebben.

 • @ Ruben

  heb ook wel eens zoiets meegemaakt.
  ik heb een paar tips die ik je kan geven. ga geen competitie aan met die andere man.

  je had bijvoorbeeld gewoon gezellig mee kunnen kletsen met die man. voel ook aan zijn spieren!
  lekker speels. op die manier onderscheid je je positief. je gaat geen competitie aan en je bent misterieus, ben je er nou om hun te versieren? of heb je een ander doel?

  als ze echt meer intresse hebben in die man dan in jou. had je afscheid kunnen nemen. en bijvoorbeeld speels kunnen zeggen: julie hebben zo te merken meer zin in een bodybuilder vanavond, ik ben hier weg.
  misschien willen ze dat je blijft.

  en wil je hun wel veroveren? ze hebben duidelijk geen smaak! wie wil er nou zon gladjakker? ga achter de leuke vrouwen aan, die zijn er genoeg.

  en als laatste. die man had niet meer succes, door het opscheppen, of door zijn geweldige sprieren, of door het drankje. heb je gelet op die manier waarop hij het bracht? iets goed over jezelf vertellen hoeft niet meteen opscheppen te zijn. misschien was het meer humoristisch bedoelt. fake-arrogantie kan goed werken bij het flirten.
  en verder, hoe was zijn uitstraling? was hij erg zelfverzekerd? hoe was zijn humeur? ook al vind je het een kwal je kan misschien wel iets van hem leren.

 • @Ruben

  Misschien dat hij zich toch heel speels opstelde?
  Vrouwen houden van proeven, voelen, ruiken, horen. Waarschijnlijk was jij daar ook al mee bezig. Pratend zintuigen prikkelen hoeft echter niet zo sterk te zijn als direct zintuigen prikkelen. De man was daar mee bezig, al dan wel niet op een manier van een gladjakkes. Hij was bezig met hun handen en liet ze zijn armen voelen.

  Raakte jij ze tijdens het gesprek ze ook voortdurend aan?

  Zelf laat ik vrouwen het liefst mijn eau de toilette ruiken (wat vind jij hiervan?), foto’s op mijn mobiel zien en raak ik ze voortdurend aan. Direct als we het over sporten hebben pak ik hun arm en vraag speels of ze spieren hebben.

 • Allemaal goede opmerkingen.

  @ Ruben,

  In je laatste reactie klinkt enige sarcasme/verbittering. Dat is juist wat vrouwen afstoot. Je mentaliteit is doorslaggevend, niet het drankje, de flinke armspieren, een vlotte babbel of versiertucjes.

  Stel je positiever op, wees vrolijk, speels, relax. Ook/Juist als het anders verloopt dan gehoopt. Je (liefdes)leven ziet er dan totaal anders uit…

  Je zei:

  “In het begin was ik er zelfs nog gerust in (vanwege de artikels op deze blog) dat hij geen aandacht zou krijgen van die vrouwen.”

  Dat is niet mijn intentie van mijn blog. Gun hem ook aandacht en plezier, ongeacht of hij dat krijgt of niet. Deel, en je zult veel meer te delen hebben met anderen.

  Je zei ook:

  “Ik was zelfs degene die beschuldigd werd van “zwakke trucjes”. ”

  Wil je daar iets meer over vertellen? En hoe reageerde je op deze beschuldiging?

  Nogmaals, je staat er echt niet zo slecht voor als je denkt 🙂

 • @Ruben
  -Ze gingen zelfs letterlijk verder van mij vandaan zitten toen ze hun drankje hadden.
  Ruben, je was waarschijnlijk aan het leunen op hun. Ook weinig actief en voorspelbaar? Als ik zou uitgaan en ik raak in gesprek met een saaie dame dan loop ik ook het liefst weg. Uit beleefdheid dat drankje accepteren, en daarna gaan. Als ik uitga wil ik waar voor mijn geld en zoveel mogelijk lol maken. Hun ook.

  – Ik dacht een man te zien die handelt uit het schaarste-concept
  Waarom dacht jij dat? Al deed hij een beetje ‘stoer’, hij maakte daarna wel lol met de vrouwen. Waarschijnlijk straalde hij zelfvertrouwen uit, maakte goed oogcontact, voelde zichzelf goed omdat hij goed voor zichzelf zorgt, enz enz.. Je neemt maar beperkt waar. Als je in alle andere mannen slechtere veroveraars ziet dan kan je een goed liefdesleven vergeten.

  -1 van die vrouwen lacherig verteld dat ze 100 % zeker was dat die vraag een zwakke versiertruc was.
  Haha waarom zei ze dat? is ze jaloers omdat die andere vrouw wel aangesproken werd? Of wilde ze je proberen te testen. Je weet het niet. Misschien vond ze je wel leuk. Trek je er niks van aan. Lach en ga verder. Of daag haar uit.

  @Andy
  -Die andere man zag zijn kans en gebruikt van de gelegenheid om die twee dames in te pikken. En ik spreek uit ervaring ondertussen, zo zijn ze.
  Even een vraagje? wie is ‘ze’? Het lijkt alsof je overal slechte mannen ziet lopen en jij bent enorm goed. Please, ieder mens is even goed en even slecht. Die mannen zijn geen tegenstanders van je, het zijn je helpers. Praat met die mannen.. lukt dat? prima, je imago stijgt enorm bij de vrouw.

  Be social.

  Wat volgensmij echt belangrijk voor jou is: ga de volgende keer uit en ga met alleen maar mannen praten! je ziet ze als bedreiging. No way, zo het niet.

  @M.
  -je had bijvoorbeeld gewoon gezellig mee kunnen kletsen met die man. voel ook aan zijn spieren!
  Voila! Goed bezig, idd goed voorbeeld. Geloof dat je een vriend van hem bent, en je gedraagt je ook zo tegenover hem 🙂

  Volgensmij ben je niet teleurgesteld in de liefde maar meer in jezelf. Als je weer in zo een periode zit denk dan bij jezelf: stel dat ik later een mooie vrouw heb naar mijn smaak, waarom maak ik me nu dan zo druk? Voel dat er even een last van je af valt. Ow zo heerlijk gevoel, dat je je niet druk hoeft te maken 🙂

 • @ Andy

  “De meeste mannen trakteren de dames op een drankje, maar jij deed dat net niet, jij laat hier uw onafhankelijkheid en onderscheiding van de meeste mannen zien. Ook al apprieceren de meeste vrouwen het niet maar dat geeft niet zolang jij de touwtjes in handen, als je die loslaat en hun geeft dan is het telaat.”

  Het is al een tijdje dat ik probeer om onafhankelijk te zijn, onderscheiding. Ok, ik praat daardoor gemakkelijker met vrouwen, maar voor de rest heeft het mij nog geen succes opgelevert. De trots op die onafhankelijkheid is hetgeen ik inderdaad kan doen. Ik zal er proberen opletten.

  @ M.

  Vrouwen en man verwijderden zich steeds meer van mij, moeilijk om dan speels te blijven kletsen als ze zelf het contact verbreken. Ik heb die man wel speels gezegd dat hij eens een pastagerecht met scampi’s moest klaarmaken voor haar, dat hij dan zeker zou scoren (absolute favoriet van vrouwen, ook deze vrouw had al toegegeven dat dit haar lievelingsgerecht was). Ik werd niet bedankt voor die informatie, maar wel volledig genegeert.

  @ Tom

  Ja, hij was wel speels, maar dat dacht ik ook te zijn. Het verschil is dat ik vragen moest stellen om het gesprek op gang te houden terwijl de vrouwen bij die andere man volledig vrij praatten. Bovendien had ik al eerder haar arm aangeraakt om de aandacht te vestigen op dat bandje waarna ze uitlegde waar ze het vandaan had, ik was hun 1ste gesprekspartner ! Bovendien vond het plaats in een club (luide muziek) je moest elkaar aanraken en met je gezicht naar de oren van je gesprekspartner gaan.

  @ Victor

  Ontkennen dat mijn mentaliteit vrij fout is zal nu niet meer lukken 😀 maar ik heb ook al periodes gehad dat ik het allemaal positiever inzag. => gemakkelijker vrouwen aanspreken, maar voor het verderzetten van de verovering lijkt het voor mij geen effect te hebben. Dat is trouwens ook het maximum dat ik voorlopig bereik, een leuk gesprek, of vriendschappelijk afspraakje, meer niet. Nummers uitwisselen gebeurt heel af en toe, maar betekent niets.

  je zei:

  “Dat is niet mijn intentie van mijn blog. Gun hem ook aandacht en plezier, ongeacht of hij dat krijgt of niet. Deel, en je zult veel meer te delen hebben met anderen. ”

  Ik moet hem aandacht en plezier gunnen, maar hij hoeft dit niet te doen voor mij ? Ik moet delen wat ik heb (ook al is dat praktisch niets) en andere succesvolle mannen die 10 vrouwen hebben moeten dit niet ? Je zou kunnen zeggen dat zij dit ook moeten, maar dat doen ze toch nooit en hun succes is er niet minder om.
  Bovendien gedroeg ik mij helemaal niet als de macho, die met een zwaar dreigement duidelijkmaakt dat ze zijn vrouwelijk gezelschap met rust moeten laten.

  Het aanspreken vonden ze (denk ik) leuk, onmiddelijk een brede glimlach.
  Toen die andere man een vrouw aansprak en ik wat achterbleef met haar vriendin probeerde ik verder te praten wat eerst nog lukte (het vervolg kennen jullie) Voor ze ook wegtrok zei ze dat ze wel door had dat mijn vraag een flauwe versierpoging was. Ik ontkende speels, de vraag had immers niets te zien met versieren, maar wel met een persoonlijke voorkeur, en van een melig compliment was al helemaal geen sprake. Ze bleef echter doorzetten, ik zei ten slotte: “echt niet, ik zweer het”. Ze antwoorde: “Ik heb al veel jongens iets weten zweren hoor, ik geloof je niet” Speels ontkennen had geen enkele zin, ze geloofde me niet, ik was de flauwe versierder en die andere man niet… Veel ruimte voor bijkomende verdediging of speelsheid was er niet. Het was voorbij.

  “Stel je positiever op, wees vrolijk, speels, relax. Ook/Juist als het anders verloopt dan gehoopt. Je (liefdes)leven ziet er dan totaal anders uit… Nogmaals, je staat er echt niet zo slecht voor als je denkt ”

  Ik kan hier niet meteen iets verzinnen, maar ik zal eens nadenken hoe het gebeurde positief verwoord kan worden.

 • @ wilco,
  Ik praat genoeg met mannen. Meestal zijn ze de tegenstander, want zij kapen mijn kans weg.
  Wees sociaal, in welke omvang bedoel jij daar nu mee?
  Ik ben totaal niet goed, want die ego heb ik niet. Mijn styl is dominatie en dat ben ik van nature zo.
  Ik heb juist te weinig vrouwelijke contacten in mijn opzicht.

 • heey heb er weer een berg ervaring bij.
  gisteren waren wilco en ik naar een danscafe gegaan in den haag. we hadden ons voorgenomen om veel vrouwen aan te spreken en dat lukte ook best aardig. na wat opwarmen raakte we makkelijk in gesprek met 2 mooie dames. we konden ons mooi bij hun aan tafel voegen.

  na een tijdje gekletst te hebben gingen we naar binnen om los te gaan op de dansvloer. daar kreeg ik veel duidelijke signalen van 1 van de 2, maar ik deed rustig aan. ik wilde niet meteen te snel gaan, dat leek me beter omdat ik blijvend contact wilde. maar toen begon er een andere vrouw naar mij toe te dansen. ik kon het niet laten om met haar te dansen. verkeerd gegokt, de andere 2 meer aantrekkelijke dames keerden zich om en liepen met een boze blik weg. ik kon mezelf toen wel voor mn kop slaan.
  later toen we ze nog een keer tegenkwamen was ik mezelf even kwijt.

  maarja niet getreurd, gewoon verder gegaan. scoorde ik nog even een andere meid. die wilde meteen zoenen. daar had ik toen ook wel zin in. maarja ik zag het al aankomen, toen ik haar mee naar buiten nam om even te kletsen was het al snel over. ze liep weg om gelijk met een ander gast te gaan staan zoenen.

  nou vind ik al die ervaring wel heel leuk. aanspreken gaat prima. gesprekken lopen aardig vlot. maar wat ik soms wel vervelend vind is dat het op dat soort locaties vaak weinig voor stelt. voor 1 avondje lol bedoel ik. heb ook al vaker meegemaakt dat ik een telefoonnummer had geregelt, en 2 dagen later aan de telefoon is ze ongeinterressert of ze weet me nog maar nouwelijks te herrineren…

  heeft iemand tips om er meer uit te halen? hoe kan je makkelijker blijvend contact krijgen met een zon meid in een cafe of discotheek?

 • @ M.

  Moest ik de ervaringen hebben die jij hebt… Ik moet al mijn best doen om niet telkens opnieuw als de onbelangrijke maar lieve man behandelt te worden, gekwetst te worden.

  Als ik een aantal goede vriendinnen mag geloven, ben ik zowat alles wat een vrouw verlangt (en nee ik gedraag me niet als een schoothondje). De manier waarop andere vrouwen dat duidelijk maken kan je op zijn minst een beetje raar vinden.

  Vandaar dat mijn tip is om je er zeker niet druk om te maken.

  Kent ze jou niet meer => volgende vrouw

 • Hee ruben,

  Als ik jou hoor kan je idd ook nog wel wat sleutelen aan te lief zijn. Daar hebben heel veel mannen last van. Als je eenmaal in gesprek bent met een vrouw zo blij zijn dat je alleen maar praat over dingen waar je het eens bent. Je zal dan wel een hele aantrekkelijke man zijn maar dan kom je gewoon niet verder.

  Al heb je het over leuke dingen en praat je even leuk met haar dan betekend dat nog niet dat ze je aantrekkelijk vind. Vaak genoeg heb ik gehoord, wow je praat makkelijk en je bent spontaan maar het was niet meer dan een goed gesprek. Bla, bla, en dus weer niet wat ik wilde bereiken.

  Als je zo iemand ontmoet dan ben je nog niet gekwetst. Totaal niet zelfs want ze kent jouw niet. Gekwetst wordt je bijna nooit. Dat kan ook gewoon niet. Dat verzin je zelf.

  Afgelopen donderdagavond was ik dus met #M. wezen stappen. Hij voelde zich nergens over gekwetst. wat een stom woord is het eigenlijk. Hij zag in dat er sommige dingen verkeerd werden aangepakt. voila, dat is okee, maar gekwetst totaal niet.

  —-

  Waar kom je b.t.w. vandaan? met aanspreken hebben we nu succes., momenteel houden we ons bezig met een gesprek op gang te houden en vaker afspraakjes gaan plannen met de vrouw. Kom anders gewoon een keer naar Den Haag of Rotterdam.

  We hebben nu zoveel succes dat we het zelf niet meer in de gaten hebben. Een voorbeeld: we kwamen een club binnen en waren helemaal bezig om ons relax te gaan gedragen zodat de vrouwen ons zagen staan. Even later wezen we vrouwen af omdat ze niet waren wat we dachten.

  Als je bepaalde dingen in de praktijk wil oefenen met ons, laat het dan weten. Je maakt ontzettend snel vorderingen! Je zal haast niet meer geloven dat je er over heb ingezeten dat je gekwetst kan worden.

  –Dit geld trouwens voor iedereen hier op dit Blog.– We bespreken enorm veel wat Victor zegt en het klopt. Dus laat van je horen als je zin hebt om eens op pad te gaan 🙂

  greet wilco

  p.s. Ieder heeft zijn kwaliteiten en samen ontwikkel je dat veel sneller

 • @ wilco

  Ja, als je samen met vrienden bent gaat het gemakkelijker, en als het dan nog eens vrienden zijn die eveneens zich bezighouden met versieren… Dat heb ik al ondervonden, maar ik heb niet echt vrienden die er bewust mee bezig zijn.
  Ook over dat “kwetsen” heb je gelijk, maar ik heb niet echt de energie om te blijven veroveren.

  Jouw voorstel is daarom zeer mooi (exact wat ik nodig heb).

  Eén nadeel: Voor mij is Rotterdam of Den Haag niet naast de deur (ik woon in België, en dan nog niet aan de grens met Nederland)

 • Ik ben tegenwoordig niet meer bezig met liefdeszaken en dergelijke. Na de laatste ontgoocheling, ontdekte ik dat ik werkelijk toch niets betekende in dat versier/liefdeszaken wereldtje. Ik heb dat beseft en toen besefde ik ook dat ik een groot deel van mijn vrienden verwaarloosde. Ik besef dat ‘liefde’ slechts een aanvulling is en dat je uw niet mag lijden of zelfs leiden door afgedwaalde gedachtengang.

  Nu zie ik wel dames maar ik neem het aanspreekmoment niet aan, het is precies dat je echt genoeg van hebt en dat je erbij wil neerliggen. Ook al wil je positief blijven, het zit ergens niet juist maar ik weet dat eenmaal niet.

  Ik ben het met ruben eens, rotterdam of den haag is voor me niet bij de deur.

  @ ruben,
  Waar woon je dan , ik bedoel qua provincie en waar ergens gelegen ( ten noorden, oosten, zuiden, westen, centraal,…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *