Aandacht – Hoe krijg je snel meer aandacht? (6 handige tips)

Aandacht, de mens is er dol op. Maar wat als de aandacht die je voorheen kreeg plotseling wegvalt, door een relatiebreuk bijvoorbeeld?

Trouwe cursist Wilco stelde hierover deze vraag:

Mijn relatie is voor 3 weken terug stop gezet en merk aan mezelf dat ik behoorlijk last heb van aandacht tekort. Ik ben telkens op zoek naar aandacht. Heeft er iemand even tips wat ik hier aan doe?

Had mezelf helemaal anders ingeschat. Zoals hoe ik hier mee om zou gaan. Het vreet behoorlijk aan me. Ik krijg weer gevoelens van spijt en daar moet ik echt vanaf. Pf had niet verwacht dat het zo zou gaan tegenvallen.

Ik wil weer gewoon doen maar gedraag me nu een beetje als iemand die behoorlijk in schaarste leeft.

Bedankt dat je deze reactie hebt geplaatst bij het artikel ‘Schaarste versus overvloed‘. Ik weet zeker dat meer mensen kampen met aandachtstekort.

Het gezonde verlangen naar aandacht

Zoals ik al eerder aangaf, ieder mens krijgt graag aandacht. Het is een gezond verlangen. En zeker na een relatiebreuk word je je extra bewust van de behoefte aan aandacht.

Niet alleen dat, de aandacht die je van je ex kreeg is plotseling weggevallen. Gevoelsmatig is er een gapend gat ontstaat; de schaarste aan aandacht.

Dit gecombineerd met liefdesverdriet, maakt dat je heen en weer wordt geschud in heftige emoties. Woede, verdriet, spijt, teleurstelling en hoop. Maar houd vol, dit hoort bij het verwerkingsproces!

Trouwens, (meer…)