Verliefd op je beste Vriendin?

Verliefd op vriendinVerliefd op je beste vriendin? Zit je in de friendzone? De vragen blijven binnenstromen over dit onderwerp… Dit artikel is voor jou bedoeld!

Ze is mooi, aantrekkelijk, ze is lief. Je kunt het uitstekend met haar vinden, ze is een goed gesprekspartner en jullie hebben veel gemeenschappelijke interesses.

Samen hebben jullie veel meegemaakt en er is blindelings vertrouwen. Eigenlijk houden jullie niets voor elkaar geheim…

Behalve het grote geheim wat je liever niet met haar deelt:

Je bent verliefd op je vriendin

Verliefdheid kan heerlijk zijn. Maar het wordt een ander verhaal als het onduidelijk is of de verliefdheid wederzijds is. Het is zelfs een moeilijke kwestie als je stiekem verliefd bent op je vriendschappelijke vriendin en zij je niet ziet staan als potentiële liefdespartner; de beruchte vriendschapszone of friendzone.

Waarom is het moeilijk?

  1. Je snakt naar haar…
  2. Je wilt de vriendschap niet op het spel zetten

Beide gaan niet goed samen. Aan de ene kant wil je meer dan vriendschap, maar aan de andere kant durf je geen risico te nemen. Ondertussen deelt ze in vertrouwen haar liefdesavonturen en perikelen met jou. Ze ziet je niet als potentiële liefdespartner en soms slapen jullie zelfs vriendschappelijk in hetzelfde bed.

Nee, het is niet prettig vertoeven in de zogenaamde vriendschapszone.

Het gevaar van deze verliefdheid op je vriendin

Mannen die verliefd zijn op een goede vriendin (friendzone), zijn zich vaak niet bewust van het werkelijke gevaar. (meer…)

Vriendschappelijke vriendin versieren?

Man en vrouw kijken elkaar glimlachend aan. Vriendin versieren...?Je vriendschappelijke vriendin versieren, is dat mogelijk? Kan een vriendschap zich transformeren tot een relatie, een romantische liefde? Is het echt mogelijk om uit de friendzone te ontsnappen?

Ja, dat kan. Ik heb het zelf meegemaakt en sommige van mijn cursisten krijgen het voor elkaar. Toch raad ik het meestal af om een vriendschappelijke vriendin te Veroveren omdat je daarmee de vriendschap op het spel zet. Ontmoet vooral andere vrouwen, leef in overvloed! Veel gemakkelijker vrouwen versieren

Maar wat als je echt verliefd bent op je vriendschappelijke vriendin, en het is je droom om haar te versieren? Dan heb je misschien weinig keus…

“Maar ik wil de vriendschap niet op het spel zetten!”…

Sommige mannen blijven eindeloos treuzelen uit angst dat de vriendschap kapot gaat en dat ze het contact met haar verliezen.

Gevolg van dit risicomijdend gedrag: je liefdesleven komt volledig stil te staan, de frustratie bouwt zich op.

Dus wil je werkelijk je vriendschappelijke vriendin versieren? Durf de vriendschap op het spel te zetten. Zie het artikel: ben je verliefd op je beste vriendin?

Bij dat artikel kwam een paar dagen geleden deze reactie binnen van Johnny:

Ik ben bevriend met een leuke meid . Eerst voelde ik niks en we zijn elkaar beste vrienden gaan noemen. Op een gegeven moment kreeg ik gevoelens en heb ik het haar uiteindelijk vertelt. Ik dacht dat zij hetzelfde voelde!

Ze zei: “ik heb nooit over een relatie met jou nagedacht want ik had nooit verwacht dat je zoiets voor me zou voelen. Sorry ik vind je leuk, knap en lief en ik wil graag vrienden blijven want ik kan het zo goed met je vinden”. Kortom de beruchte ik-wil-vrienden-blijven afwijzing 🙁

We hebben even afstand genomen want ik had dit niet verwacht en baalde er heel erg van. Nu heb ik het verwerkt en zien we elkaar gewoon elke dag zoals eerst. Maar laatste tijd zit ze aan me, wilt ze stoeien, plaagt ze me, en dat soort dingen. Zou ze dit vriendschappelijk bedoelen of is ze toch op een andere manier gaan denken over ons?

Groetjes en alvast bedankt.

Bedankt voor je reactie!

Nu mag het de vraag zijn (meer…)