Man en vrouw kijken elkaar glimlachend aan. Vriendin versieren...?Je vriendschappelijke vriendin versieren, is dat mogelijk? Kan een vriendschap zich transformeren tot een relatie, een romantische liefde? Is het echt mogelijk om uit de friendzone te ontsnappen?

Ja, dat kan. Ik heb het zelf meegemaakt en sommige van mijn cursisten krijgen het voor elkaar. Toch raad ik het meestal af om een vriendschappelijke vriendin te Veroveren omdat je daarmee de vriendschap op het spel zet. Ontmoet vooral andere vrouwen, leef in overvloed! Veel gemakkelijker vrouwen versieren

Maar wat als je echt verliefd bent op je vriendschappelijke vriendin, en het is je droom om haar te versieren? Dan heb je misschien weinig keus…

“Maar ik wil de vriendschap niet op het spel zetten!”…

Sommige mannen blijven eindeloos treuzelen uit angst dat de vriendschap kapot gaat en dat ze het contact met haar verliezen.

Gevolg van dit risicomijdend gedrag: je liefdesleven komt volledig stil te staan, de frustratie bouwt zich op.

Dus wil je werkelijk je vriendschappelijke vriendin versieren? Durf de vriendschap op het spel te zetten. Zie het artikel: ben je verliefd op je beste vriendin?

Bij dat artikel kwam een paar dagen geleden deze reactie binnen van Johnny:

Ik ben bevriend met een leuke meid . Eerst voelde ik niks en we zijn elkaar beste vrienden gaan noemen. Op een gegeven moment kreeg ik gevoelens en heb ik het haar uiteindelijk vertelt. Ik dacht dat zij hetzelfde voelde!

Ze zei: “ik heb nooit over een relatie met jou nagedacht want ik had nooit verwacht dat je zoiets voor me zou voelen. Sorry ik vind je leuk, knap en lief en ik wil graag vrienden blijven want ik kan het zo goed met je vinden”. Kortom de beruchte ik-wil-vrienden-blijven afwijzing 🙁

We hebben even afstand genomen want ik had dit niet verwacht en baalde er heel erg van. Nu heb ik het verwerkt en zien we elkaar gewoon elke dag zoals eerst. Maar laatste tijd zit ze aan me, wilt ze stoeien, plaagt ze me, en dat soort dingen. Zou ze dit vriendschappelijk bedoelen of is ze toch op een andere manier gaan denken over ons?

Groetjes en alvast bedankt.

Bedankt voor je reactie!

Nu mag het de vraag zijn:

Afgewezen?

Ben je werkelijk afgewezen door haar? Zie mijn E-cursus VrouwVeroveren, les 4 over afwijzing. Volgens mij heb je je nog niet ingeschreven.

Het lijkt er meer op dat ze zich simpelweg nog niet had opengesteld voor jou als potentiële liefdespartner. Vermoedelijk heeft ze jouw liefdesverklaring (het delen van jouw warme gevoelens voor haar) snel afgewimpeld om te voorkomen dat er een vervelende druk zou ontstaan.

Misschien heeft ze zich ooit wel eens afgevraagd of jij een leuke man bent voor een relatie. Maar aangezien je vriendschappelijk met haar omging, heeft ze zich verder niet bezig gehouden met de vraag of jullie ooit een koppeltje kunnen vormen.

Een liefdesverklaring afleggen?

Ik raad het mannen af om een liefdesverklaring te doen nog voordat ze Veroverd hebben. Waarom? Omdat het vaak voorkomt dat de liefdesverklaring resulteert dat de vrouw zich opgelaten voelt. Er ontstaat een onprettige druk die een verder vlot contact in de weg kan staan.

Het is beter om vanaf het begin te flirten, initiatief te nemen en de Verovering voort te zetten. Je stelt je niet op als vriendschappelijke vriend, maar als potentiële liefdespartner.

Op deze manier heb je meer mogelijkheden en is de kans kleiner dat er weerstand ontstaat. Voorkomt dat gênante moment waarbij ze ja of nee moet zeggen op je liefdesverklaring!

Helaas heb je toch een liefdesverklaring afgelegd, dit kan misschien nog een punt worden in de toekomst. Uiteraard hoop ik dat het goed voor je uitpakt…

Ze flirt, kun je je vriendschappelijke vriendin versieren?

Het lijkt erop dat je haar toch nog kunt versieren. Dat gestoei en speelse plagen zijn positieve flirtsignalen.

Gelukkig heb je na de liefdesverklaring haar toch losgelaten zodat het contact niet is verstoord. Vermoedelijk is ze vervolgens gaan nadenken over een eventuele relatie met jou, waardoor ze zich uiteindelijk toch heeft opengesteld voor jou.

Let op, dit had ook kunnen gebeuren door met haar te flirten, zònder liefdesverklaring! Door te flirten stimuleer je haar rechter- in plaats van haar linkerhersenhelft. Heel belangrijk, zoals ik uitleg in hoofdstuk 2 van mijn E-coachsysteem voor succes met vrouwen.

Vriendin versieren doe je niet door…

Doe vooral geen tweede liefdesverklaring. Misschien pakt het goed uit, maar je neemt een te groot risico dat het toch op niets uitloopt.

Het is sterker om haar nu wèl te Veroveren. Haar eventuele romantische gevoelens kun je uitvergroten zodat niets meer in de weg ligt voor een relatie.

Wil je weten hoe haar te versieren, te Veroveren? Schrijf je meteen in voor mijn gratis E-cursus VrouwVeroveren en schaf vervolgens mijn E-coachsysteem aan…

Wat zijn jouw ervaringen met het versieren van een vriendschappelijke vriendin? Plaats je reactie hieronder!

Gerelateerd:

 • Verliefd op je beste Vriendin? (149)
  Verliefd op je beste vriendin? Zit je in de friendzone? De vragen blijven binnenstromen over dit onderwerp... Dit artikel is voor jou bedoeld! Ze is mooi, aantrekkelijk, ze is lief. Je kunt het uitstekend met haar vinden, ze […]
 • Vriendschap – Ze wil slechts Vriendschap? (deel 1) (9)
  Een vriendschap is waardevol. Vriendschappelijke contacten zijn belangrijk voor je psychische gezondheid, ze bieden praktische voordelen en maken het leven mooier. Maar wat als je een vrouw hebt ontmoet en het dreigt tè […]
 • Uit de friendzone met deze 3 ontsnappingstechnieken (66)
  Friendzone, kom je daar telkens in terecht? Altijd maar vriendschap zonder liefde, seks en relatie. Je vriendschappelijke vriendin is zeer aantrekkelijker. En waarschijnlijk ben je het helemaal zat. Te veel mannen worstelen […]
 • Zoenen of vriendschap? (Video) (28)
  Wat kies jij, zoenen of vriendschap? Natuurlijk gaat het niet om een vriendelijke, beleefde zoen op de wang, maar over tongzoenen! Jeroen heeft kortgeleden deze vraag gesteld bij het artikel 'als je haar te vroeg hebt […]
Vriendschappelijke vriendin versieren?

19 reacties op “Vriendschappelijke vriendin versieren?

 • Ik heb het meegemaakt ! Ik voelde mij stevig afgewezen door een vrouw. Ik had er geen probleem mee dat we puur vriendschappelijk verder zouden gaan.

  En na een paar jaar vriendschap, schijnbaar uit het niets, werd zij plots zeer emotioneel (zoals vrouwen dat kunnen):
  “Ik ben verliefd op jou !”

  Het voordeel van een relatie die niet onmiddellijk ontstaat, maar eerst door de vriendschapsfase gaat is het feit dat je elkaar al relatief goed kent en dat verhoogt de kans op een relatie die iets betekent en die tegen een stootje kan. Dus als het wederzijds is: DOEN ! 😉

  Helaas zijn er ook nadelen:

  Het is een scenario dat goed past in één of andere fictiereeks waar het voor veel drama en kijkcijfers zorgt. Het drama dat ermee gepaard gaat wordt in die series niet verzonnen, ook in het echte leven zorgt het voor heel wat drama die een serieuze druk zet op de vriendschap. Bovendien is liefde geen aan- of- uit- knop. Na vriendschap zet je de liefde niet per definitie terug in de “aan-stand”.
  En de vraag: “waarom nu wel, en toen niet ?” is een vraag die voor heel wat onbegrip kan zorgen.
  Zeker wanneer de vrouw in die tussentijd een aantal andere partners gehad heeft (meent zij het wel ?!).

  Het is geen eenvoudige situatie, maar het kan goed aflopen.

  1. @ Ruben,

   Je zei:

   Het voordeel van een relatie die niet onmiddellijk ontstaat, maar eerst door de vriendschapsfase gaat is het feit dat je elkaar al relatief goed kent en dat verhoogt de kans op een relatie die iets betekent en die tegen een stootje kan. Dus als het wederzijds is: DOEN ! 😉

   Dat is inderdaad een belangrijk voordeel! Het element vriendschap doet over het algemeen een liefdesrelatie erg goed.

   Daarom hoop ik dat mannen inderdaad de keus maken om wat met hun verliefdheid te doen. Of, als ze het te gevaarlijk vinden voor de vriendschap, de verliefdheid afkappen. De zogenaamde tussenweg is geen goede; verliefd zijn en het maar laten gaan, geen initiatief nemen. Geen keuze maken is ook een keuze, met als resultaat dat hun liefdesleven in slaap sust.

   Bedankt voor je waardevolle reactie. Nu hoop ik op nog meer reacties van anderen. Wat is jouw ervaring met een vriendin versieren…?

 • Hoi Victor,

  Ik denk dat mijn volgende update wel bij dit onderwerp past.
  Dat leuke meisje waar ik iets voor voelde en dan uiteindelijk heb leren kennen, blijkt nu toch niet zo een goeie potentiele liefdespartner te zijn 🙁 Veel van mijn vrienden die haar ook kennen, waarvan sommigen al heel lang, zeggen allemaal het zelfde : “ze is leuk als vriendin, maar begin er niets serieus mee want ze zal zeker je hart breken” en blijkbaar hebben sommigen dat ook eigenhandig ondervonden….

  Nu weet ik niet goed hoe ik dit moet aanpakken… Ik heb blijkbaar nogal de gewoonte om op de verkeerde vrouwen te vallen, en na mijn laatste relatiebreuk speel ik voorlopig liever op “safe” ! Nuja, ondertussen zij mijn gevoelens voor haar al iets verminderd, alsof ik haar onbewust al gefilterd heb naar de vrienden-categorie. Daarom dacht ik om het gewoon uit te zitten, de gevoelens laten weg gaan en dan heb ik straks een nieuwe goeie vriendin bij, wat ook goed is !? 🙂

  Verder denk ik op vlak van zelfvertrouwen opnieuw een stap vooruit e hebben gezet!
  Ik wordt steedspositiever over mezelf, ookal heb ik nog niet echt iets veranderd aan mezelf, maar ik ben wel wat aan het experimenteren met kledij, wat andere kleuren uitproberen enzo… Verderook heelwat nieuwe mensen leren kennen, waar ik ook constant veel contact mee heb, en waarbij ik me ook goed geaccepteerd bij voel! Ook veel dames bij de nieuwe vrienden, de meeste vinden mij een schatje , en ik krijg ook regelmatig te horen “had ik nog single geweest dan nam ik je zo mee naar huis!” Wat ook een leuke boost is voor het zelfvertrouwen 😀

  EN ! Eindelijk de moed gehad om de smsjes en de gsm nummer van mijn ex vriendin te verwijderen, om het zo eindelijk ook definitief achter mij te laten! 🙂

  Groetjes!

  1. @ Joris,

   Altijd leuk jouw updates! 🙂

   Begrijp ik het goed, je hebt een nieuwe aantrekkelijke vrouw leren kennen? En recentelijk heb je ontdekt dat ze geen goede match is? (Ik veronderstel nu dat deze vrienden een betrouwbare informatiebronnen zijn… dat is niet altijd het geval.)

   Mooi, je kunt haar meteen links laten liggen en je aandacht op andere vrouwen richten!

   Af en toe kom je een vrouw tegen die simpelweg niet goed is voor een relatie. Zeker als je meer initiatief neemt en meer vrouwen leert kennen, is de kans groter dat je wel eens iets ‘verkeerds’ tegenkomt.

   Dus, trek vooral niet de conclusie dat je de gewoonte hebt om op verkeerde vrouwen te vallen.

   En op ‘safe’ spelen, ik vraag me af of dat wel het gewenste effect geeft. Vermoedelijk neem je jezelf meer in bescherming dan noodzakelijk; je onderschat jezelf.

   Ik word steeds positiever over mezelf, ook al heb ik nog niet echt iets veranderd aan mezelf

   Jawel, je hebt wel echt iets veranderd aan jezelf. Je bent een beetje vergeetachtig 😉

   Mijn zelfvertrouwen-programma heeft veel veranderd aan jou, en je hebt je best gedaan om de kracht in jezelf weer te vinden. Niet voor niets maak je vooruitgang. (Zie je laatste reactie, je somt een flinke aantal positieve punten op.) Ik blijf je zoveel mogelijk herinneren aan het feit dat je vooruit gaat en dat je dat echt verdiend hebt 😀

   Ook nog de sms’jes en het telefoonnummer van je ex verwijderd. YES, gefeliciteerd!

   Het is lente en de zomer is in zicht. Geniet…

 • Hoi Victor,

  Bedankt voor je motiverende respons 🙂

  Nog even een korte update, en een vraagje !
  Onlangs een leuk koppel leren kennen met de zelfde intresse op vlak van lifestyle, zij is fotograaf, en na wat gepraat te hebben zou ze met mij een 50’s style fotoshoot willen doen… Op haar site heb ik veel prachtige shoots gezien, allemaal diezelfde stijl en met prachtige modellen, dus best wel een streling voor mijn ego, want volgens haar ben ik “perfect fotovoer” 🙂
  Wordt wel een enorme stap voor mij, want ik haat namelijk fotos van mezelf (laten) nemen 😀

  Op vlak van mijn ex, soms moet ik nog af en toe aan haar denken, al kan ik het wel sneller terug uit mijn hoofd zetten…

  Wat ik nog wou vragen…
  Ondertussen ook al heel wat knappe dames gezien in mijn directe leefomgeving (vrienden van vrienden…) Maar toch is het alsof ik momenteel “geen zin heb” om te veroveren, ik spreek wel aan en leer snel nieuwe mensen kennen, maar om echt te gaan versieren komt niet echt in me op… Kan dit zijn dat ik er gewoon nog niet klaar voor ben om iets nieuws te beginnen? Eerlijk gezegd zit ik af en toe nog te piekeren over mijn ex, misschien ook een reden?

  1. @ Joris,

   Graag gedaan 😀

   En ja, laat foto’s maken, doe de fotoscoop. Een uitstekende oefening voor je. Dit is wat ik bedoel, het verbreden van je zelfbeeld. Je doet iets wat je voorheen nooit wilde doen, wat je niet bij je vond passen. Ik vermoed dat het een stuk leuker zal zijn dan je nu verwacht. En dat je jezelf extra stimuleert om jezelf op een meer positieve wijze te bekijken. Weer een stap in de goede richting!

   Je ontmoet nieuwe mensen, dat gaat goed. En je hoeft niet meteen te versieren. Geniet van de contacten, dat is het voornaamste.

   Los daarvan, lijkt het je leuk om een afspraakje te hebben met een knappe vrouw? Haar achterop je motor… wat vind je daarvan? Wat zijn je gedachten…

 • Victor,

  Zo een afspraakje met een leuke dame achterop de motor is iets waar ik regelmatig aan denk !
  Ik zie het al helemaal voor me, lekker toeren met mijn oude Harley, ergens op een leuk plekje stoppen voor een picknick… Maar liefst vanal met mijn oude amerikaanse pick-up (56j!!) , je weet wel die met de doorlopende bank vooraan, mijn meisje dicht bij mij, arm er omheen zoals in de film, en cruisen …
  Ik ben soms nogal een romanticus 😉

  Heb wel al zo een ritje beloofd aan een leuk meisje dat ik onlangs heb leren kennen, wie weet wat daaruit voortkomt 🙂 Ook al enkele fotografen en modellen tegengekomen die graag fotoshoots willen maken met de pick-up, zo leer je wel leuke en interessante mensen kennen.

  Trouwens, volgende week moet ik bij een koppel waar ik goed bevriend mee ben, langsgaan.
  Die hebben een speciale kleding winkel voor mannen, en ik ga me een compleet nieuwe look laten aanmeten, beetje experimenteren, ben benieuwd ! 🙂

 • Hallo Victor,

  Ik heb al geruime tijd gemerkt dat een zeer goeie vriendin gevoelens voor me heeft, maar ik heb geen gevoelens voor haar en die zullen er nooit komen of zijn, want ze is namelijk niet mijn type. Heb reeds geprobeerd om een tijdje niet met haar af te spreken in de hoop dat haar gevoelens voor mij zouden temperen (tevergeefs). Ze heeft nog altijd gevoelens voor mij. Ik zal er met haar erover moeten praten, maar ik wil haar niet kwetsen…

  Hoe kan ik dit haar het best zeggen? Heb je tips? Zal dit onze vriendschap in de weg staan?

  1. @ Steve,

   Heeft ze het met je besproken, dat ze gevoelens voor je heeft? Of waaruit anders maak je op dat deze romantisch zijn?

   Als het contact zonder problemen verloopt en alles blijft bij hetzelfde, is er dan werkelijk een probleem? Of heb je het gevoel dat je haar onbedoeld aan het lijntje houdt?

   Mocht ze echt dolverliefd op je zijn, dan kan een gesprek de vriendschap opbreken. Je kunt haar echter bevrijden zodat ze verder gaat op liefdesvlak, al is dat in eerste instantie pijnlijk…

 • Beste Victor,

  Ik heb een meisje dat ik een paar maanden ken om een date gevraagd. Misschien niet de beste stap, maar haar antwoord was dat ze het leuk vind iets te gaan doen, maar het toch vooral op een vriendschappelijke manier ziet, denkt ze. Wat denk jij dat ik hiermee kan? Maar gewoon afspreken? Het lijkt op een duidelijke vriendschapszoneboodschap die ze probeert aardig over te brengen.

  1. Beste Steven,

   Geen idee hoe je haar hebt ontmoet en hoe je met haar omgaat. Moeilijk om dan in te schatten waar het precies fout is gegaan.

   Ik kan begrijpen dat je het niet leuk vindt dat een vrouw zegt dat ze slechts als vriendschap met je wil afspreken, zonder romantisch intentie.

   Twee punten:

   1. Vermoedelijk heb je nauwelijks/niet geflirt en oefen je onvoldoende aantrekkingskracht uit, waardoor het in de verste verte niet eens kriebelt in haar buik…

   2. Vermoedelijk heeft ze ergens het gevoel dat jij meer wil, en wil ze eventuele problemen voorkomen door meteen open kaart te spelen (“Ik wil niets romantisch met je”).

   Wanneer je een flinke flirt zou zijn, dan kunnen sommige vrouwen het soms toch niet laten om bijvoorbeeld met je te zoenen of te vrijen, ondanks dat ze in eerste instantie aangaf dat ze niets romantisch wilt. Je bent dan te verleidelijk.

   Hopelijk zet mijn reactie je aan het denken. Veel sterkte en succes!

   1. Beste Victor,

    Bedankt voor je antwoord! Ik zal iets meer duidelijk proberen te maken hoe we elkaar kennen. We zaten bij elkaar in een sportteam. Aan het begin heb ik haar niet echt als een potentiële vriendin gezien. We hadden wel vaak van die momenten dat we elkaar wat langer aankeken en moesten lachen, maar ik zag het vooral als vriendschappelijk en gezellig. Ik kreeg het idee van haar dat ze misschien wel iets meer in mij zag, omdat ze mij vaak iets meer aanraakte dan nodig en iets meer dan de andere teamgenoten. Ik denk dat ik haar steeds leuker ben gaan vinden en ben haar meer gaan opzoeken. Dit was echter meer in de vorm van veel praten. Misschien te weinig geflirt. Fysiek contact heb ik wel meer geprobeerd te zoeken. Bijvoorbeeld een arm om haar heen slaan. Hier reageerde ze vaak niet positief en niet negatief op. Nadat de sportcompetitie voorbij was (na zo’n 2 maanden) heb ik haar dat berichtje gestuurd. Ik denk dat dit in ieder geval te direct was voor haar.

    1. Graag gedaan Steven! En mooi dat je meer informatie hebt gegeven. Van deze ervaring kun je veel leren.

     Je was niet te direct. Nee, je was te laat!

     Sterker nog, een berichtje sturen is niet zo’n sterke manier van uitnodigen. Haar face to face (meer direct) uitnodigen voor een drankje was beter geweest.

     maar ik zag het vooral als vriendschappelijk en gezellig.

     Weet voor de volgende keer dat je een stapje verder mag gaan. Flirten dus, zodat het iets minder gezellig (minder comfort) en juist avontuurlijk (meer spannend) wordt.

     Nadat de sportcompetitie voorbij was (na zo’n 2 maanden) heb ik haar dat berichtje gestuurd.

     Je bent wel erg laat in actie gekomen. Tijdens de sportcompetitie-periode was het meer spontaan geweest als je haar al had uitgenodigd. Het is logisch, natuurlijk, voor de hand liggend.

     Helaas heb je TWEE MAANDEN gewacht nadat de sportcompetitie voorbij was. (Of ik lees het verkeerd, je hebt het vrijwel meteen na het einde gedaan.)

     Stel jezelf deze vragen: hoe komt het dat je zo lang hebt gewacht? Wat kun je hiervan leren, zodat je de volgende keer wèl vlot in beweging komt?

     Vrouwen waarderen een man meer die vlot in beweging komt en een risico op een nee durft te incasseren bij een uitnodiging. Dan zeggen ze eerder ja, zonder friendzone-clausule.

 • Ok ik weet niet of dit nog gelezen wordt en of dit wel een gepaste plaats is om dit te delen aangezien ik pas 17 ben (bijna achttien) maar hey, het is te proberen:

  Ik vind een goede vriendin die ik bijna een jaar ken al een tijdje leuk. We delen een aantal interesses, ze is (een beetje zoals ik) prettig gestoord, ik kan heerlijk met haar kletsen en ze is leuk om te zien. Een paar weken terug heb ik haar gewoon casual mee uitgevraagd naar de film, wat haar wel leuk leek. Om enige twijfel/verwarring te voorkomen heb ik haar letterlijk via whatsapp gevraagd “of ze nog had nagedacht over onze date”, waar ze ook normaal op inging.

  Een paar dagen later echter reageerde ze nogal geïrriteerd en ontkennend op een vriendin van haar die op school zei dat ze “ons twee zo schattig samen vond” en soortgelijke dingen. Ik heb haar daarna nogmaals op het hart gedrukt dat ik een stap verder wil in onze vriendschap. Een lesuur later nam ze me apart en zei ze dat ze het rot vond om te zeggen dat ze me heel aardig vond en een erg leuke vriend, maar dat ze dat het liefste zo wou houden. Pijnlijk, maar ik heb desalniettemin gezegd dat ik bereid ben om het zo te houden. Die afwijzing was zo’n vier dagen terug sinds ik dit schrijf en we zijn eigenlijk gewoon weer exact terug gegaan naar hoe het was.

  Nu wil ik me wel over haar heen zetten, maar er is toch die ene kant van mij die hoopt dat ik er nog wat van kan maken. Ik heb gewoon steeds een gevoel aan het einde van een dag van: “Urgh… dat ‘maatjes-gedrag’ is helemaal niet wat ik wil.” Dus: kan ik het beter achter me laten of is er iets wat ik misschien kan proberen te doen zodat ze me WEL als ‘boyfriend material’ kan gaan zien?

  1. Christiaan, welkom op mijn website. Het is vanaf 16+, dus je bent oud genoeg. 🙂

   Een compliment is op zijn plaats. Je hebt initiatief genomen!

   Nu is het de kunst om als jonge man te leren van je ervaringen. Je kunt een prachtige start maken en daar de rest van je leven hiervan profiteren! 😀

   Snelle tips:
   #1. Voorkom het date-scenario’s, zie mijn E-cursus http://www.VrouwVeroveren.com

   #2. Stel geen vragen als ‘nagedacht over onze date’ en dergelijke. Het legt druk op de ander waardoor het juist moeilijker wordt om iets te laten ontstaan; meer dan vriendschap.

   #3. Zeg niet dat je per se meer wilt dan vriendschap, of dat je het een stap verder wilt laten gaan. Ook dit legt druk op haar!

   #4. Luister liever niet naar wat andere zeggen over wat zij wel/niet gezegd zou hebben. Dingen worden nog wel eens per ongeluk verkeerd geïnterpreteerd/begrepen, of soms zelfs doelbewust verdraaid. Wees gewaarschuwd!

   Advies voor nu:
   – Schrijf je in voor mijn gratis E-cursus!

   En laat het voor de komende maand even voor wat het is. Focus je vooral op anderen. Oefen je in het contact maken en flirten. Je wordt dan vanzelf interessanter als man voor je vriendschappelijke vriendin. En zo niet, je zit tenminste niet stil en komt in contact met nog meer leuke meiden! Overvloed…

   1. Hallo Victor,

    Bedankt voor de snelle reactie! Ik zal de cursus eens goed bekijken en misschien steek ik er wat van op. De vraag over of ze nog had nagedacht was inderdaad uit angst dat ze me misschien verkeerd begrepen had (alhoewel ik expres ong. een weekje gewacht had met het nog eens vragen om niet te drammerig over te komen). Om diezelfde reden had ik dus nog eens op school tegen haar gezegd dat ons afspraakje ‘for real’ was (via sms ook nog omdat ik het per se onder ons wou houden. Achteraf gezien denk ik: hoe simpel kun je zijn? XD). Misschien dat ze zich inderdaad een beetje onder druk gezet voelde (dat zou ook verklaren waarom er bij haar nog geen rode vlaggen verschenen toen ik haar vroeg over ‘onze date’…).
    De situatie nu is eigenlijk zoals voorheen. Op de gangen wat kletsen, af en toe stel ik voor samen naar huis te gaan, zij stelt af en toe voor om tijdens tussenuren ergens naartoe te gaan en in de pauzes zitten we meestal gewoon aan aparte tafels. Soms geef ik haar een klein complimentje en van tijd tot tijd plagen we elkaar een beetje. Buiten school om is er nauwelijks contact.
    Mag ik nu wel even een (misschien stomme) vraag stellen? Wat bedoel je concreet met: “Focus je op anderen. Oefen in contact maken en flirten.”? Dat ik wat meer contact moet zoeken met andere meiden?

    1. Precies Christiaan, maak ook contact met andere meiden. Zorg dat je ervaring opdoet.

     Ervaring doe je op door initiatieven te tonen, fouten te maken, te genieten, af en toe je neus te stoten. Zorg dat je experimenteert. Goed voor je leerproces.

     Je kan veel meer betekenen voor een vrouw als je jezelf beter hebt leren kennen en enige handigheid hebt gekregen.

     Maak dus niet de fout om op haar te blijven wachten. Of verwoede pogingen te doen in de hoop dat ze je uiteindelijk wel ziet als lover in plaats van vriendschappelijke vriend. Gooi het over een andere boeg. Houd voorlopig de vriendschap aan zoals deze nu is, en doe ondertussen ervaring op met anderen. (Zowel flirten en contact maken oefenen, als contact met andere meiden…)

 • Hallo,

  Ik ben al lang bevriend met een meisje die ik dus leuk vind. alleen ik ben de leider van haar team dus kan het niet zomaar vertellen. laatste tijd ben ik veel met haar gaan flirten en soms lijkt het wederzijds. we gaan vaak samen uit en drinken dan dus dan word het automatisch wat “gezelliger” als we elkaar zien geven we een knuffel en met uitgaan handen vast en nog meer knuffelen elke keer oogcontact, kusjes op het hoofd.

  zou niet weten wat ik er mee moet doen, vertellen lijkt me geen optie omdat al haar beste vriendinnen in hetzelfde team zitten en het zeker wel te weten komen als ik het zeg.

  NEED HELP!!! wat moet ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *