Help, ik ben hopeloos verliefd (deel 1)

Hopeloos verliefdIn het artikel: ‘Ben ik aantrekkelijk?’ ben ik ingegaan op de vraag van een verliefde bloglezer. Vandaag geef ik aan wat je te doen staat als je werkelijk hopeloos verliefd bent…

Een citaat van de hopeloos verliefde bloglezer:

Ik wil het deze keer echt goed doen, ik wil niet zoveel mogelijk vrouwen scoren, maar gewoon die ene speciale, ik wil iets betekenen voor haar, zodat ze me ook graag heeft, een leuke date, en hopelijk later meer.

Op zich is het goed dat je geen ambitie hebt om vrouwenverslinder te worden. Het scoor-gedrag van de cliché vrouwenversierder brengt uiteindelijk geen blijvend liefdesgeluk.

Ik ben hopeloos verliefd!

Je bent verliefd, en niet zo’n beetje ook. Logisch dat je te hard van stapel loopt! Je wilt alles doen om haar te versieren, haar hart te Veroveren.

In mijn artikel over ‘te snel verliefd’ heb ik aangegeven dat vanaf het moment dat je verliefd bent, je haar eigenlijk al grotendeels versierd moet hebben.

Maar je bent allang verliefd en je hebt haar nog niet versierd. Dat maakt het flirten en versieren vervolgens moeilijker. Immers, je drang om bij haar te zijn is te sterk, je staat onder zware druk.

Je voelt je daardoor extra oncomfortabel in haar bijzijn. Natuurlijk ga je zweten en ben je vreselijk zenuwachtig. Je wilt het zo graag meteen goed doen, dat je minder speels kunt zijn en je onzekerheid hevig opspeelt.

Daarom heet het ‘hopeloos’ (meer…)