Single – 7 Nadelen van single zijn?

Single zit in zijn uppie op een stoel. Nadeel single?Single zijn, in hoeverre is dat nadelig? Het is steeds vaker een onderwerp dat in praatprogramma’s wordt besproken en waar mensen mij over uithoren in het dagelijks leven.

Dus vandaag schotel ik 7 nadelen voor van het single bestaan. Lees en huiver…

Single-nadeel #1. Onvriendelijke consumentenbeleid voor singles

Ja, je bent nadelig uit door het alleenstaand-onvriendelijke consumentenbeleid van de reiswereld.

Voorbeeld: bij het boeken van een hotelkamer betaal je voor een 2-persoonskamer of er wordt een eenpersoonskamertoeslag in rekening gebracht.

Is dat niet oneerlijk? “Alle singles de barricades op, we moeten protesteren!”

Single-nadeel #2. Je bent het pispaaltje

Je single-status wordt geregeld belachelijk gemaakt door familie, vrienden, collega’s en in de media. Het wordt vast niet onaardig bedoeld, maar ondertussen ben je de pineut als single; ten koste van je sociale status…

Ik weet nog goed toen lang geleden dit krantenartikel over Aantrekkingskracht.com verscheen in de telegraaf:

Versiertrucs op internet
AMSTERDAM – Alleenstaande mannen die wanhopig op zoek zijn naar een vrouw kunnen op de nieuwe blog www.aantrekkingskracht.com sinds kort allerhande ‘versiertrucs’ krijgen hoe ze het best een dame aan de haak kunnen slaan.

Speciaal voor de single mannen heeft initiatiefnemer Victor Verlon zelfs een gratis online cursus ‘Vrouwen Veroveren’ ontwikkeld. “Het aanbod van goede kwaliteit versiertips blijft voor mannen achter, daarom ben ik zelf een mannenblog gestart”, aldus Verlon. De blog heeft als voordeel dat mannen direct kunnen reageren en elkaar ook weer van tips kunnen voorzien.

“Of ik een gouden tip heb voor alleenstaande mannen als ze een vrouw willen versieren? Wees zelfverzekerd, speels oftewel lekker vlot en neem initiatief. Dan komt het meestal wel goed. Richt je op plezier en probeer niet meteen iets af te dwingen of om een date te vragen. Leg vooral geen druk op de ketel”, aldus Verlon. Volgens hem zijn single mannen veel te passief bezig.

“Wees nieuwsgierig en ontdek eerst eens goed wie de vrouw is”, zegt de versiertipexpert. De bedenker heeft zelf inmiddels al een vriendin.

Natuurlijk ben ik blij wanneer deze site in de publiciteit komt. Toch valt het me op dat woorden als ‘wanhopig’ vaak in verband worden gebracht met het single bestaan.

Met andere woorden: je hebt geen relatie, dus je moet wel ongelukkig zijn. “Nee, de happy-single bestaat niet!”

Single-nadeel #3. Je moet zoeken en zoeken

Alleen zijn is toch maar eenzaam? Juist, dus je bent als single wanhopig en je moet dus actief daten!

Mensen in je directe omgeving stellen zich daarom overdreven behulpzaam op door je single-status te benadrukken en je aan andere singles te koppelen.

Of anderen wijzen je op het bestaan van single reizen, speeddating en datingsites. “Schrijf je nou maar meteen in op zo’n online dating site, je hebt het nodig hoor!” (meer…)

“Hoe krijg ik mijn ex terug?” De waarheid…

Ex terug krijgenDe vraag “hoe krijg ik mijn ex terug” wordt mij vaak gesteld. De mensen die mij hierover e-mailen zijn meestal zeer wanhopig, teleurgesteld en verdrietig. De relatie is verbroken en zijn hebben er alles voor over om de ex terug te krijgen; de relatie redden. Ze hebben veel last van liefdesverdriet…

Een paar willekeurige voorbeelden:

– “Mijn relatie is na 5 prachtige jaren over. Ik wil mijn ex-partner terug en mijn relatie redden. Hoe?”
– “Ze wil scheiden, ook al hebben we nog minderjarige kinderen en kunnen we het huis niet verkopen. Ik zie het niet meer zitten, help!”
– “Ik mis mijn ex, ik word gek! Heb jij een ex-terug methode voor mij?”

Elk jaar worden duizenden relaties verbroken. En volgens het CBS loopt ruim een derde van de huwelijken op niets uit. Een relatiebreuk doet veel pijn, ook als jij het bent die de relatie heeft verbroken.

Het verbaast mij dus niets dat ik vragen ontvang over het terugwinnen van een ex. Daarom breng ik vandaag een artikel uit over het terug krijgen van je ex.

De falende ex-terug-methode

Laatst ontving ik deze vraag van een teleurgestelde man die een of andere ‘ex terug methode’ probeert toe te passen:

Geachte heer Victor, onlangs heeft mijn vriendin het uitgemaakt en ik hou me aan de regel dat ik absoluut geen contact met haar opzoek. Maar was het niet zo dat ze je na bijna een maand terug zou bellen? Want het is al bijna een maand geleden uitgegaan en ze heeft nog steeds niet terug gebeld 🙁 Wat is het beste wat u me kan adviseren?

Vriendelijk bedankt

Ik weet vrijwel zeker dat deze man met een zogenaamde revolutionaire stap-voor-stap-methode zijn ex probeert terug te winnen. Dat houdt onder andere in dat je een maand lang geen contact mag zoeken. Niet bellen, geen sms of whatsapp, geen facebook, niets.

Maar… (meer…)