“Hoe krijg ik mijn ex terug?” De waarheid…

Ex terug krijgenDe vraag “hoe krijg ik mijn ex terug” wordt mij vaak gesteld. De mensen die mij hierover e-mailen zijn meestal zeer wanhopig, teleurgesteld en verdrietig. De relatie is verbroken en zijn hebben er alles voor over om de ex terug te krijgen; de relatie redden. Ze hebben veel last van liefdesverdriet…

Een paar willekeurige voorbeelden:

– “Mijn relatie is na 5 prachtige jaren over. Ik wil mijn ex-partner terug en mijn relatie redden. Hoe?”
– “Ze wil scheiden, ook al hebben we nog minderjarige kinderen en kunnen we het huis niet verkopen. Ik zie het niet meer zitten, help!”
– “Ik mis mijn ex, ik word gek! Heb jij een ex-terug methode voor mij?”

Elk jaar worden duizenden relaties verbroken. En volgens het CBS loopt ruim een derde van de huwelijken op niets uit. Een relatiebreuk doet veel pijn, ook als jij het bent die de relatie heeft verbroken.

Het verbaast mij dus niets dat ik vragen ontvang over het terugwinnen van een ex. Daarom breng ik vandaag een artikel uit over het terug krijgen van je ex.

De falende ex-terug-methode

Laatst ontving ik deze vraag van een teleurgestelde man die een of andere ‘ex terug methode’ probeert toe te passen:

Geachte heer Victor, onlangs heeft mijn vriendin het uitgemaakt en ik hou me aan de regel dat ik absoluut geen contact met haar opzoek. Maar was het niet zo dat ze je na bijna een maand terug zou bellen? Want het is al bijna een maand geleden uitgegaan en ze heeft nog steeds niet terug gebeld 🙁 Wat is het beste wat u me kan adviseren?

Vriendelijk bedankt

Ik weet vrijwel zeker dat deze man met een zogenaamde revolutionaire stap-voor-stap-methode zijn ex probeert terug te winnen. Dat houdt onder andere in dat je een maand lang geen contact mag zoeken. Niet bellen, geen sms of whatsapp, geen facebook, niets.

Maar… (meer…)

Liefdesverdriet tips – Nieuwe Site met Liefdesverdriet Tips

Liefdesverdriet tipsIn het vorige artikel over liefdesverdriet heb je gezien dat ik met iets speciaals bezig ben…

Het is een feit: te veel mensen hebben nú last van liefdesverdriet. En vrijwel iedereen heeft ooit wel een ervaring gehad met verdriet in de liefde.

De een heeft op momenten hevig last van huilbuien, de ander heeft moeite om na lange tijd zijn ex goed los te laten. En alles daar tussenin.

Aantrekkingskracht.com en liefdesverdriet?

Deze site gaat in de eerste plaats over aantrekkingskracht, flirten en versieren. Mijn cursisten laten vele waardevolle reacties achter, het loopt fantastisch. Binnenkort ga ik mijn blog zelfs (meer…)

Onverwerkt liefdesverdriet – Het Gevaar van Onverwerkt Liefdesverdriet

Onverwerkt liefdesverdriet

Heb je het aantal reacties gezien bij het artikel ‘Liefdesverdriet verwerken’? De teller staat op het moment op 137 reacties! En geregeld komen er reacties bij… Niet alleen van mannen met liefdesverdriet, ook van vrouwen!

Acute liefdesverdriet kan hartverscheurend zijn. En het is ook geen rozengeur en maneschijn nadat je door de eerste periode van pijn en kwelling bent heen gekomen. Herinneringen steken plotseling de kop op, ook op de momenten wanneer je dat heel slecht uitkomt.

Het is me de laatste jaren steeds duidelijker geworden dat liefdesverdriet en de angst om wéér gekwetst te worden, een belangrijke oorzaak is van veel voorkomende liefdesproblemen.

Daarom ben ik bezig met het onderzoeken hoe ik mensen nog beter kan ondersteunen bij het verwerken van liefdesverdriet…

De angst voor liefdesverdriet

Een gebroken hart (meer…)

Echtscheiding – Nieuwe relatie na de Scheiding? (deel 1)

Echtscheiding - Na de echtscheidingHelaas, je huwelijk is gestrand. Echtscheiding! Jullie zijn uit elkaar gegroeid, het klikte gewoon niet meer. Of nog erger, een verdere relatie werd onmogelijk door de aanhoudende en structurele relatieproblemen.

Wat nu? Dat is wat veel mannen zich afvragen na een scheiding. Ik kwam afgelopen zaterdag een vriend tegen die ik al jaren niet meer gezien had. Er was veel veranderd in zijn (liefdes)leven.

Zijn huwelijk was op de klippen gelopen, en na de scheiding had hij duidelijk een behoorlijk zware periode achter de rug. Gelukkig gaat het nu eindelijk beter met hem, hij heeft uiteindelijk het antwoord gevonden op zijn ‘wat-nu-vraag’.

Vandaag wijd ik een blogartikel speciaal aan de mannen die na het stranden van hun huwelijk de draad weer willen oppakken. Of misschien wel op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Ondersteuning is voor hen nu extra belangrijk.

Na de echtscheiding tip #1.

Rond de echtscheiding volledig af

Een open deur om in te trappen, maar het is essentieel. Hoe sneller je de scheiding afrondt, hoe eerder je een nieuw leven kunt starten. De echtscheiding is op zich al pijnlijk genoeg, maar als deze langer duurt dan werkelijk nodig is, kan de breuk een nog sterker negatieve impact hebben op het verwerkingsproces na het huwelijk.

Voorkom zoveel als mogelijk de negatieve spiraal van neerslachtigheid na de echtscheiding: (meer…)

Liefdesverdriet – Sneller je Liefdesverdriet Verwerken

Liefdesverdriet verwerken

Tijd om sneller je liefdesverdriet te verwerken! Want het is uit, de relatie is over. Een feit dat maar moeilijk is te bevatten. Het slechte nieuws kwam onverwacht, de herinnering is nog vers. Je bent overvallen door hartverscheurende liefdesverdriet, je hebt een gebroken hart! Nu pas weet je hoeveel je ècht om je ex-vriendin geeft; precies zoals in de tekst van het lied: “Een man weet pas wat hij mist, als zij er niet is.” (De Dijk)

Hoe komt het dat liefdesverdriet zo slecht voelt? Ontdek de oorzaak van hartzeer en je zult je beter door de moeilijke periode heen slaan. En je krijgt vandaag ook belangrijk advies zodat je versneld je liefdesverdriet kunt verwerken.

Waarom is de relatiebreuk zo ingrijpend? Wat maakt liefdesverdriet zo zwaar?

Liefdesverdriet is van chemische aard

De emotionele pijn van onverwerkt liefdesverdriet wordt voornamelijk veroorzaakt door de disbalans van stoffen in het lichaam (serotonine, dopamine en endorfine, etc). Op zich voelde je je al tot haar aangetrokken tijdens de relatie. Maar het kan nog veel erger…

Juist wanneer de relatie onvrijwillig wordt verbroken, worden die chemische stoffen die aan romantische gevoelens bijdragen groter. De breuk maakt het verlangen naar je ex-vriendin niet minder maar juist sterker.

Gevolg: (meer…)

Pagina 1 van 212