Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 1)

Alleen met de feestdagen?
Alleen met de feestdagen? Lees verder…

December is een feestmaand. Familie en vrienden komen bij elkaar voor de gezelligheid en warmte. Maar wat als je op dit moment geen liefdespartner hebt en het wat betreft gezelschap even niet mee zit? Je bent dan helemaal alleen met de feestdagen

Vandaag steek ik je een hart onder de riem. Mits je het goed aanpakt is alleen zijn helemaal niet erg. Sterker nog, het heeft belangrijke voordelen en het kan je zelfs aan een beter liefdesleven helpen!

In dit blogartikel lees je iets over de negatieve gedachten rond de vrijgezel en waarom de onderliggende overtuiging slecht is voor jouw liefdesleven. En in het volgende deel geef ik je drie effectieve aandachtspunten om de angst om alleen te zijn te overwinnen.

Laten we snel beginnen…

De vrijgezel is niet cool

Op allerlei manieren laten mensen elkaar weten dat je ‘minder’ bent als vrijgezel. Ga maar na:

  • Populaire magazines, websites en tv-programma’s spreken de vrijgezel aan alsof hij/zij ‘wanhopig’ op zoek is naar ‘liefde’.
  • Je betaalt in verhouding meer als je in je eentje een (vlieg)tripje of hotelkamer boekt.
  • Er wordt geregeld gevraagd hoe het komt dat je ‘nog single’ bent en of je niet liever een relatie wil.

Je kent de uitspraken vast wel als: “Alleen is maar alleen.” of: “Het is maar ongezellig in je uppie.” En dan heb ik het nog niet eens over de flauwe grapjes van jolige tantes en goedgebekte kantine jufvrouwen…

Dit alles komt eigenlijk voort uit (meer…)

Aantal singles neemt schrikbarend toe? (Hype!)

Singles Hype

Help, elk jaar komen er massa’s singles bij. Schrikbarend, vreselijk, pijnlijk. De totale datingmarkt explodeert door de grote toename van het aantal singles… toch?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft onder andere informatie over burgerlijke staat. En volgens dit bureau komen er de komende twintig jaar jaarlijks dertig- tot veertigduizend alleenstaanden bij in Nederland. Hoe kan dat?

De grote toename wordt veroorzaakt door vergrijzing, doordat mensen tegenwoordig pas op latere leeftijd gaan samenwonen en doordat samenwoonrelaties tegenwoordig eerder en vaker worden verbroken.

Ja, het CBS geeft aan dat het aantal alleenstaanden snel toeneemt…

Het wordt tijd om aandacht te besteden aan dit onderwerp, gerelateerd aan burgerlijke staat. Vooral omdat men op een verkeerde wijze tot becijfering komt en er daarna vervolgens verkeerde conclusies trekt over het aantal singles.

Hoe de vork in de steel zit: (meer…)