Alleen met de feestdagen?
Alleen met de feestdagen? Lees verder…

December is een feestmaand. Familie en vrienden komen bij elkaar voor de gezelligheid en warmte. Maar wat als je op dit moment geen liefdespartner hebt en het wat betreft gezelschap even niet mee zit? Je bent dan helemaal alleen met de feestdagen

Vandaag steek ik je een hart onder de riem. Mits je het goed aanpakt is alleen zijn helemaal niet erg. Sterker nog, het heeft belangrijke voordelen en het kan je zelfs aan een beter liefdesleven helpen!

In dit blogartikel lees je iets over de negatieve gedachten rond de vrijgezel en waarom de onderliggende overtuiging slecht is voor jouw liefdesleven. En in het volgende deel geef ik je drie effectieve aandachtspunten om de angst om alleen te zijn te overwinnen.

Laten we snel beginnen…

De vrijgezel is niet cool

Op allerlei manieren laten mensen elkaar weten dat je ‘minder’ bent als vrijgezel. Ga maar na:

 • Populaire magazines, websites en tv-programma’s spreken de vrijgezel aan alsof hij/zij ‘wanhopig’ op zoek is naar ‘liefde’.
 • Je betaalt in verhouding meer als je in je eentje een (vlieg)tripje of hotelkamer boekt.
 • Er wordt geregeld gevraagd hoe het komt dat je ‘nog single’ bent en of je niet liever een relatie wil.

Je kent de uitspraken vast wel als: “Alleen is maar alleen.” of: “Het is maar ongezellig in je uppie.” En dan heb ik het nog niet eens over de flauwe grapjes van jolige tantes en goedgebekte kantine jufvrouwen…

Dit alles komt eigenlijk voort uit de onderliggende overtuiging dat je incompleet bent als alleenstaande man of vrouw. Een overtuiging die funest is voor je liefdesleven. Niet voor niets zijn sommige mannen en vrouwen bang om alleen te zijn!

De angst om alleen zijn

Deze angst verleidt je om het Schaarste-concept toe te passen. Het werkt op deze manier: als je gelooft dat er schaarste is, dan zie je schaarste en gedraag je je ernaar. De negatieve gevolgen zijn dat je:

 • achter iemand aanloopt.
 • de ander onderdompelt in aandacht.
 • en worst case, iemand probeert ‘over te halen’ met slijmen en smeken, ten koste van je gevoel van eigenwaarde.

Blijf je het Schaarste-concept toepassen ook al wil je dat eigenlijk niet? Dat komt misschien ook door je angst om alleen te zijn!

Het volgende deel ‘Alleen met de feestdagen‘ is reeds verschenen; je kunt jezelf van de alleen-zijn-angst verlossen!

Maar nu eerst, plaats je reactie hieronder. Voel je je ongemakkelijk wanneer je alleen bent? En wat zijn je plannen voor de aankomende feestdagen?

Gerelateerd:

 • Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 2) (48)
  Dit artikel is in eerste instantie geschreven voor de Winterse feestdagen. Maar het onderwerp is essentieel: je zelfstandigheid leren opstellen. Neem daarom dit artikel door. Dus ook wanneer de lente aanbreekt, de zomer en […]
 • Geen flirt als vrijgezel? (29)
  Merk jij dat er veel minder of niet wordt geflirt wanneer je vrijgezel bent? En vanaf het moment dat je een relatie bent aangegaan, zie de vrouwen je weer staan? Hoe kan dat? Ik heb een video opgenomen hierover... Kortgeleden […]
 • Aantal singles neemt schrikbarend toe? (Hype!) (12)
  Help, elk jaar komen er massa's singles bij. Schrikbarend, vreselijk, pijnlijk. De totale datingmarkt explodeert door de grote toename van het aantal singles... toch? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft […]
 • Valentijnsdag – Uitslag van onderzoek Valentijnsdag (1)
  Tot gisteren kon je door te stemmen laten weten of je iets van plan was met Valentijnsdag. Bedankt voor het stemmen! Ik ben eigenlijk best tevreden met de uitslag. Slechts 36 % van de stemmers doet iets met Valentijnsdag. En […]
Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 1)
Trefwoorden:         

39 reacties op “Feestdagen – Alleen met de Feestdagen? (deel 1)

 • Ik voel me niet zozeer ongemakkelijk als ik alleen ben, maar ik mis wel iets. Ik ben twee dagen terug met een goede vriendin naar een concert geweest, maar die kaartjes had ik eigenlijk gekocht voor mij en m’n ex omdat we op die dag precies een jaar bij elkaar zouden zijn. Best een vreemde gewaarwording (nog steeds) ook al is het bijna twee maanden uit.
  Mijn plannen voor de feestdagen heb ik wat moeten omgooien, maar er is nu wel veel meer ruimte voor m’n vrienden die dagen, ze komen bij eten met tweede kerstdag enzo, dus dat is absoluut positief! Ik had alleen graag een eigen vriendin erbij gehad, ik ben nu een van de weinige vrijgezellen in m’n vriendengroep…

 • Hey,

  Vroeger voelde ik me ontzettend ongemakkelijk, toen was ik voortdurend op zoek naar contact. Nu, sinds 2 jaar, is dit compleet veranderd. Nu is het zo dat ik blij ben als ik effe alleen ben, dan worden je gedachtes tenminste niet onderbroken!

  Rik

 • Ook al heb ik geen vriendin maar ik voel me niet alleen. Het gevaar is de eenzaamheid maar dat kan je wegwerken door allerlei activiteiten te doen tijdens de feestdagen en je goed mogelijk amuseren. Bij dat amuseren heb ik wel iets nadeligs opgemerkt, als je toch grappig bent zoals in mijn geval heb ik vrijwel niemand om dat te kunne delen, wel vrienden maar das weeral iets anders. Van de feestdagen trek ik me geen zak van aan.
  Ik zal wel alert staan tijdens kerst en nieuwsjaarinkoopjes, wedden dat je daar uw gerief wel zult vinden van vrouwen oftewel op grotere feesten dat je nieuwsjaarnacht induikt.

  Ik loop niet iemand achterna, ik wil er wel voor strijden maar dat achterlopen heb ik afgeleerd. Jij moet de leider zijn en niet zij. Overvloed concept moet je tijdens deze dagen toepassen want er zijn nog zoveel vrijgezellen dames die op jou te staan te wachten op een onverwacht, soms verschiet ik er ook van maar dan laat ik ze nog doorglippen. Basisfoutjes van een beginnende vrouwveroveraar.

  Ga naar grote feesten of grote evenmenten zodat jeniet alleen voelt en laat een andere niet over jou beoordelen. Een ferme stoot opgemerkt dat aan jouw wensen voldoet, ga ervoor. Het zal nietmeer lang duren dat ik vrijgezel af ben ! 😀

 • Ik ben nu ongeveer één jaar vrijgezel.

  Ik ben eigenlijk geen eens echt op de hoogte dat een vrijgezelle man met wanhopigheid kan worden geassocieerd; dat ben ik zowat vergeten.

  Een vriend van mij heeft geen vriendin en hij baalt als een stekker. Vaak kijk hij stelletjes aan en dan kan ik van zijn gezicht aflezen, dat hij dat ook graag wil, misschien wel tè graag.
  Deze vriend heeft vrijgezel zijn met negatieve gevoelens geassocieerd.

  Bij mij is dat precies anders om, want vrijgezel zijn houdt voor mij in:
  – je hebt keus uit meer vrouwen dan één, zònder dat je een eventuele vaste vriendin bedriegt.
  – je hebt over het algemeen meer tijd voor jezelf. (een aanrader als je een te druk leven hebt)
  – je zal niemand teleurstellen als je behoefte hebt aan vrijheid; een andere vrouw.

  Het is ook belangrijk te beseffen, dat je het gevoel voor eenzaamheid niet moet camoufleren door naar afleiding te zoeken. Beter is het om een oplossing (voor je zelfbeeld) te vinden, door je om de positieve punten te focussen van vrijgezel zijn en misschien wel blijven…

  Alvast iedereen fijne feestdagen toegewenst !

 • Sinds 2 jaar interesseer ik mij voor het fenomeen “single-man”. Want dat ben ik momenteel. En wat heb ik in de afgelopen 2 jaar gedaan? Ik heb mij juist niet met vrouwen bezig gehouden. Ik heb mij gefocust op andere onvervulde verlangens. Wat vind ik belangrijk in het leven? Welke dingen wil nog doen? Waar wil ik mij nu nog op richten?

  Want wat viel mij namelijk op. Veel mannen projecteren hun onvervulde verlangens of passies op het krijgen van een vriendin onder het motto dat als zij eenmaal een relatie hebben, alle rust terugkeert en zij dan pas van het leven kunnen genieten. Niet dus!
  Jouw eigen ontwikkeling als man stopt niet na het hebben van een relatie.

  Trouwens, mannen zonder passies of ”eigen leven” zijn voor vrouwen totaal oninteressant heb ik gemerkt. Dus mannen, als je met kerst alleen bent. So What!!.
  Ga ervoor!!. Maak wat van je eigen leven en dan komen de vrouwen vanzelf!!

 • Alleen zijn lijkt me toch niet zo’n groot probleem. Ik bekijk de relatie’s om me heen en zou niet willen ruilen. Tref helaas weinig mensen die bij elkaar zijn omdat ze zo goed bij elkaar passen, eerder hebben ze elkaar getroffen, verliefheid gekent, en bij elkaar gebleven wegens een kleine tevredenheid en angst voor het uitmaken en niet wetende of ze een beter match kunnen vinden.

  In dit geval heeft een relatie geen meerwaarde lijk mij. waarom ik geintresseerd ben in je artikel is vanwege dat het een moeilijkere periode is om iemand te treffen, gezien de familie toestanden enz. Ben benieuwd of ik deze tijd in mijn voordeel kan laten werken of dat je tips hebt om andere vrijgezellen dames te herkennen rond deze magische periode 😉

 • er blijft soms nog iets van verlangen aan me knagen, maar over het algemeen heb ik een behoorlijke switch gemaakt van schaarste naar overvloed. en dat geeft rust en zelfvertrouwen, ook om eerlijk te kijken waar ik mijn eigen ‘lastige puntjes’ wat bij kan schaven. hoewel ik goed in de markt lig, doe ik vooral graag m’n eigen ding, en een eventuele vrouw past zich maar mij aan. en door aan mijzelf te werken pas ik me niet aan een individu aan, maar wel aan de hele soort 😉

 • Mannen,

  Single zijn met kerst hoeft helemaal niet erg te zijn. Bedenk dat er juist een heleboel vrouwen zijn die niet alleen willen zijn met de feestdagen.

  Als je leeft vanuit het overvloed-concept zul je zeker geen tekort aan vrouwen hebben in deze periode van het jaar.

  Gr. Christiaan

 • Heren,
  De eerste Kerst na het uit elkaar gaan met mij ex moest ik wel even wennen aan het alleen zijn, maar daar ben ik na een jaar al overheen. Het grote voordeel is inderdaad dat je je op meerdere vrouwen kunt concentreren, de overeenkomsten zien en zodoende je ervaring (overvloed concept om het maar zo te noemen) kunt uitbouwen. Bovendien kunnen verschillende vrouwen ook verschillende gevoelens opwekken, wat dat betreft is er dus geen een ideale vrouw die dat alles in zich heeft. Je zou dus (theoretisch gezien) als man gewoon meerdere vriendinnen moeten hebben, hoe je dat in de praktijk uitvoert…??? (Toegegeven, helemaal netjes is het niet).

  Groet

  Henk

 • @ Jasper,

  Dat lijkt me inderdaad een vreemde gewaarwording. Het is goed dat je gegaan bent!

  Een vriendin komt wel weer. Geniet van je vrijgezellenbestaan…

  @ Rik,

  Alleen zijn biedt ook voordelen 🙂

  Andy,

  Veel plezier met feesten!

  @ Milan,

  Precies. En vooral dat je niet vast zit aan een vrouw is erg mooi. Diversiteit… 🙂

  @ Alexander,

  Een relatie geeft geen garantie voor geluk; juist!

  Toch is het prima om je bezig te houden met vrouwen. Leuk toch?

  Geniet van het leven…

  @ Jos,

  Er is meer over te zeggen. Het blijven zoeken naar een betere match is onverstandig, een relatie aanhouden lukt dan nooit.

  http://www.aantrekkingskracht.com/niet-zoeken

  Natuurlijk moet het wel klikken met de vrouw. Het mag geen “dan maar” zijn…

  Zie de reactie van Andy. Ga naar feesten e.d. Genoeg vrouwen die zich in deze periode extra bewust zijn dat ze vrijgezel zijn…

  @ Raf,

  Natuurlijk moet een vrouw zich aan jou aanpassen. Maar overdrijf niet. Elke vrouw is uniek, ook jij zult je moeten afstemmen… En ook dat kan je maar beter niet overdrijven…

  @ Christiaan,

  Juist! 😀

  @ Henk,

  De echt ideale vrouw bestaat niet. Het is logisch dat je naar afwisseling verlangt.

  In een vaste, monogame relatie doe jij en je vriendin een paar ‘opofferingen’. En ik vind: doe dat bewust of ga geen monogame, vaste relatie aan.

  Bedriegen e.d. komt veel voor helaas…

 • Met veel plezier lees ik bovenstaande reacties.
  Ik ben al lange tijd single, en het laatst jaar heb ik mijn leven totaal anders ingevuld. Het leek net alsof ik geen vriendin nodig had, en ik besteedde dan ook weinig tijd aan het veroveren van vrouwen. Ik had zo veel dingen te doen.
  Vervolgens kwam ik in contact met een leuke vrouw, wie mij erg zag zitten (en ik haar). Het is uiteindelijk niks geworden (ik heb een paar dingen fout gedaan, waar ik nu wel van heb geleerd) maar blijf nu weer met het lege gevoel zitten.
  Hoeveel activiteiten ik ook doe, ik blijf met dat gevoel zitten over haar. Verschrikkelijk.

  Groetjes
  Tom

 • @tom, ik zit nu enigszins in dezelfde situatie.
  Met behulp van de tips van Victor heb ik circa 3 maanden geleden een leuke meid aan de haak geslagen, ze is gek op me. Gisteravond heeft ze me te kennen gegeven dat ze niet verder met me wil, dit omdat we 9 jaar schelen en haar ouders vinden dat onze levensfasen te veel afwijken. Die hebben op haar ingepraat en ze laat me dus los, ik voel nu zoveel pijn. Vooral omdat ik weet dat ze zielsveel van me houd. Ik schiet met name door die feestdagen echt nu een depressie in.

  Vorig jaar was ik ook single, maar toen ging ik lachend het feestdagen seizoen in. Nu is dat anders omdat ik verdomme vlak voor de kerst aan de kant gezet word. Het gaat voor mij nu heel moeilijk worden om deze negatieve gevoelens in positieve om te zetten, ik ben er gewoon stuk van.

 • Af en toe is het wel vervelend om alleen te zijn en geen vriendin te hebben, maar met een stel goede vrienden kom je deze dagen ook wel door. Met de feestdagen zat er wel in de planning om veel te gaan stappen en kijken of we ons concept weer eens toe kunnen passen.

  Ik ben er even een tijdje uitgeweest (even lekker tijd voor mezelf genomen zonder jacht op vrouwen) maar ben van plan het toch maar weer op te gaan pakke , want een leuke vriendin is toch ook wel fijn om bij te zijn.

 • Dit is het ontelbaarste jaar op rij dat ik vrijgezel ben bij Kerstmis. Tot een jaar of twee geleden maakte ik mij daar druk in. Maar omdat ik nu meer en meer weet waar mijn problemen liggen en hoe ik ze kan oplossen is dat voorbij.
  Zolang ik vooruitgang maak en blijf maken, geen zorgen.

 • @ Tom,

  Je voelde je voorheen dus prima alleen. Nu is dat anders, maar dat komt door liefdesverdriet. Herkenbaar!

  Wanneer je je leeg voelt, haal dan een paar keer rustig diep adem. Wees je bewust van het gevoel en laat het vollopen met je adem. Je zult merken dat dit goed helpt…

  En misschien neem je het jezelf toch nog kwalijk dat je fouten hebt gemaakt. In dat geval, vergeef het jezelf. Ongetwijfeld heb ik dezelfde fouten gemaakt, juist daardoor ben ik zover gekomen 🙂

  @ Vincent,

  Heel pijnlijk, weet er alles van. Houd je goed, je komt hier doorheen. Weet dat je ook van iemand kunt houden ook al is de relatie voorbij. En als je er goed over nadenkt, dan ben je nu ‘rijker’ dan vorige Kerst…

  Het is inderdaad een slechte timing, zo voor de feestdagen. Zorg dat je op moeilijke momenten in ieder geval mensen kunt bellen; regel ondersteuning. Waarschijnlijk zal ik ook af en toe Twitteren:

  http://twitter.com/VictorVerlon/

  Belangrijk: laat haar volledig met rust. Vraag niet om een nieuwe kans, zoek geen contact. Je zult haar moeten loslaten.

  Als ze overgehaald is om de relatie te verbreken, zal ze het waarschijnlijk erg moeilijk hebben met de feestdagen. Misschien wordt ze dan wijzer en durft ze zich vervolgens onafhankelijker op te stellen in het leven. Wie weet… Reken er niet op. Loslaten!

  @ Ror,

  Ja, je liefdesleven een tijdje loslaten kan juist heel goed zijn. Maar om nu op ‘jacht’ te gaan, is dat niet teveel van het goede? De Gulden middenweg…

  @ Jeroen,

  Vooruitgang, daar gaat het om.

  Wat is volgens jou de belangrijkste oorzaak dat je nog geen vriendin hebt?

 • Als ik eerlijk moet zijn, moet ik wel toegeven dat ik me ongemakkelijk voel tijdens de feestdagen doordat ik vrijgezel ben, zeker omdat al mijn vrienden een vriendin hebben waar ze naartoe kunnen met Kerstmis en ik niet.

  Ik doe dan allerlei leuke dingen maar toch blijft ergens dat onaangename gevoel zitten, ik ben een heel sociaal iemand en dat alleen zijn tijdens de feestdagen doet toch wel pijn als je over straat loopt en koppels vrolijk hand in hand ziet lopen

 • @Nick
  Ooit loop jij daar hand in hand over straat met jouw meisje, terwijl een andere gast naar jullie kijkt en denkt ‘had ik dat maar’.

  Geniet gewoon van je leven en van de kerstdagen. Met of zonder partner: het blijft een gezellig feest.
  Bovendien: die koppels hebben zelf ook hun problemen, kan goed dat ze jou stiekem benijden omdat jij niet naar ‘die stomme schoonfamilie’ hoeft te gaan.

 • Beste Victor,

  Ik volg je mail en site al geruime tijd. Maar mijn ervaringen met vrouwen zijn NEGATIEF. Dusdanig zelfs dat ik overweeg om het zo maar te laten. Een paar jaar geleden dacht ik de liefde van m’n leven gevonden te hebben, tot ze van de ene op de andere dag mij te verstaan gaf dat ik maar moest verkassen. Als ik een vrouw aankijk of zo, wordt er gereageerd van … heb ik soms wat van je aan of zo….

  Heb verschillende keren geprobeerd om tot een afspraak te komen, maar steeds wordt – net zoals hierboven bij Tom – er met allerlei smoesjes geprobeerd het uit of af te stellen. En waarom…. omdat ik overgewicht heb… En wat je op die dating sites tegenkomt… Naar de kroeg gaan… bioscoop… vakantie… tja… er toch wel meer dan alleen maar de leuke dingen…
  Ik ben er helemaal klaar mee…
  Dan maar weer alleen met kerst….

 • @ niek,

  Het probleem ligt niet bij de vrouwen, zij zijn beïnvloedbaar door de man die rond haar staat.
  Je kan nooit denken van dit is de liefde van mijn leven, dat is slechts een illusie die door chemische stoffen in je hoofd worden gemaakt. Door het handelen in de idee van zij is de liefde kan je het wel doen dan moet je deze in je achterhoofd houden : ok, zij is nu mijn meisje, vrouwtje en ik ga ze blijven verbazen door allerlei kleine dingen die vrouwen echt zot van maken. Hoe je deze wil weten, volg victor zijn e-coach systeem en je weet al wat je moet doen.

  De manier waarop je een vrouw aankijkt is verschillend van vrouw tot vrouw, als je altijd zo negatief aankijkt kan ze dat niet goed verdragen en wilt nietsmeer met u te maken hebben.

  Afspraakjes en dergelijke, het is de bedoeling dat je jijzelf de leiding neemt en krachtig overkomt zodat jij kan bepalen wanneer jij het zet, en zij kan het enkel goed- of afkeuren. Dan stel je een tweede data voor als zij niet kan, dan is het pech voor haar en niet voor u.

  Overwichtprobleem, zelfs ik heb overwichtprobleem maar ik zie er wel niet uit dat ik overwicht heb. Sport je wel? Hoe ben je aan dat gedacht gekomen van overwicht, berekening van Body Mass Index?

  Een vrouw zal je gerust nemen als liefdespartner als zij overtuigd wordt door jouw uitstraling.
  Wat jouw grote probleem is, waarschijnlijk ook bij de grote deel van de mannen : vastellen die vrouw ziet er goed voor me uit, je probeert met de gedachte van dit kan ik nooit hebben, resultaat : zij wijst jouw af zonder dat jou echt kent, de eerste indruk is belangrijk voor verdere stappen te zetten.

  Feestdagen of niet, jij bepaalt zelf wat jij doet en niet een ander. Ga uit op ouderjaarsavond ofzoiets.

  Good luck

 • Vond ze negen jaar verschil al veel??
  Ik vind dat nog vrij normaal
  Zou het niet misschien een smoesje geweest kunnen zijn?
  Is er trouwens een blog over leeftijdsverschil?

  Metske

 • Leuke site met veeeeel reacties! Ik ben al een tijdje met zulke dingen bezig. Had effe de moed verloren maar wil me er volledig voor geven. Dit weekend was het wel rustig waar ik uitging.
  Dat zal volgende week wel anders zijn :p.

  Had dit weekend geen succes met de vrouwen, ook het feit dat ik mij te veel moed in drink werkte al vaak niet omdat ik gwn te veel op had gisteren. Dat moet ik dringend aanpassen en gwn 1a2 glazen en voor de rest water ofzo drinken.

  Niek er zijn vrouwen genoeg, we moeten gwn aanspreekangst overwinnen en de rest komt vanzelf. Een openingszin is niet zo moeilijk maar het is gwn dat stemmetje in je hoofd dat je moet overwinnen!

  Een paar van mijn vrienden stonden gisteren vrouwen te versieren en ik deed niks…:S Achteraf gingen die 2vrouwen met hun auto naar huis en toen vroeg ik wel wat hun naam was en hoe oud ze waren. Vrijdag was ook al een teleurstellende uitstap want dat werd ook niks. Er keken toen wel 2vrouwen naar me(oogcontact) waarbij ik het langste in hun ogen keek. Maar met oogcontact ben je niet zoveel, er tegen praten is het belangrijkste.

  Ik heb maar 1faalpunt en dat is aanspreekangst. Ik zal het overwinnen, alleen was het nog niet dit weekend 🙁

 • @Mets
  Denk dat het er vanaf hangt hoe oud beide personen zijn.
  Als de ene 35 is en de ander 44, dan valt het wel mee, omdat je ongeveer in dezelfde ‘fase’ zit, denk ik.

  Maar als de ene 13 is en de ander 22, dan wordt het weer een ander verhaal.

  Zelf hanteer ik de regel dat hij max 3 jaar ouder mag zijn en 1 jaar jonger.

 • Hoi shadow
  Mag ik vragen waar om zo strikt 3 jaar?
  Ben zelf 36 en hanteer tot en met 10 jaar jonger en 4 a 5 jaar ouder
  Lijkt me dan als je zo kort houd je dan een leuke relatie kan mislopen
  Maar goed ieder voorzich natuurlijk
  Metske

 • Omdat ik nog vrij jong ben en nog zelf studeer. Iemand die bijvoorbeeld 10 jaar ouder is dan ik, zit gewoon in een hele andere levensfase. Ik wil ongeveer gelijk lopen. Bovendien denk ik dat je meer gemeen hebt met mensen die rond dezelfde leeftijd zitten. Je hebt dezelfde hypes en fases meegemaakt als die ander.

  Natuurlijk is het zo dat als ik iemand tegen zou komen waarmee het echt 100% klikt, maar hij is wat ouder of jonger dan mijn oorspronkelijke ‘regel’, dat ik dan een uitzondering maak. Uiteindelijk gaat het om de klik. Maar als k echt opzoek ben, kijk ik niet naar mannen die meer dan 3 jaar ouder zijn dan ikzelf.

  Daarnaast zijn er genoeg leuke mannen, dus ik kan best die eis stellen, zonder een leuke relatie mis te lopen. Die leuke relatie kan ik namelijk ook krijgen met iemand die wel aan mijn leeftijdsvoorkeur voldoet.

  Waarom wil jij trouwens wel iemand daten die 10 jaar jonger is, maar niet iemand die 10 jaar ouder is?

 • @ Nick,

  Shadow heeft een goed punt. Vrijgezel zijn heeft ook zijn voordelen. Leer te genieten van alleen zijn, echt belangrijker.

  Zo heb je een goede tijd wanneer je vrijgezel bent, je maakt je toekomstige liefdesrelatie veel steviger.

  @ Niek,

  Je ervaringen zijn negatief, en je overweegt het op te geven?

  Opgeven mag altijd. Uiteindelijk is er niemand die je ervan kunnen overtuigen om door te zetten. Het is jouw (liefdes)leven…

  Citaat: “Als ik een vrouw aankijk of zo, wordt er gereageerd van … heb ik soms wat van je aan of zo….”

  Op welke manier kijk je een vrouw aan? Dat maakt veel uit.

  En het is ook de vraag, welke vrouw kijk je aan? Sommige vrouwen staan niet open voor een flirt, hoort erbij.

  Citaat: “Heb verschillende keren geprobeerd om tot een afspraak te komen, maar steeds wordt – net zoals hierboven bij Tom – er met allerlei smoesjes geprobeerd het uit of af te stellen. En waarom…. omdat ik overgewicht heb…”

  Hoe weet je zo zeker dat het door overgewicht komt? Uiteraard is het verstandig om dat aan te pakken (voor je gezondheid!).

  Maar bijna altijd is niet (over)gewicht de oorzaak van liefdesproblemen…

  @ Mets,

  Er is nog geen artikel verschenen over leeftijdsverschil. Goed idee…

  @ Mitch,

  Een of twee glazen alcohol is prima. Meer werkt negatief.

  Alternatief: niet drinken, werken aan je Verovermentaliteit.

  Zie het artikel:

  http://www.aantrekkingskracht.com/veroveren-club-discotheek

  Citaat:

  “Maar met oogcontact ben je niet zoveel, er tegen praten is het belangrijkste.”

  Nee, oogcontact is het belangrijkste. Wat je zegt is veel minder belangrijk dan je denkt.

  Mijn E-boek met openingszinnen is een must voor jou.

  http://www.de-openingszin.com

  Pak je aanspreekangst aan…

  @ Shadow,

  Je zei:

  “Als de ene 35 is en de ander 44, dan valt het wel mee, omdat je ongeveer in dezelfde ‘fase’ zit, denk ik.”

  Levensfase, levensstijl. Dat speelt een belangrijke rol.

  Op zich het aantal jaren verschil doet er veel minder toe.

 • @ Victor
  Ik gebruik het ook meer als richtlijn, maar zoals de meesten voorkeur hebben voor bijvoorbeeld een brunette, heb ik voorkeur voor iemand die niet te oud is. Mocht ik iemand tegenkomen die geweldig is, maar wat ouder, dan kan ik nog altijd zeggen dat de leeftijd er niet toe doet, maar als ik de keuze heb tussen persoon A die 22 is en leuk of B die 32 is en leuk, dan ga ik liever voor persoon A.

 • Ben net weer opnieuw begonnen met het lezen van het E-coachsysteem. Kort even, wat ik er zo waardevol aan vind is dat me telkens nieuwe dingen opvallen, ondanks ik het al een aantal keer gelezen heb. Hulde Victor!

 • Ik ben 28 jaar alleen geweest tijdens de feestdagen en nu heb ik een vriendin. Ik vond het nooit vervelend om alleen te zijn hoewel ik de tendens -het beeld minder te zijn als vrijgezel- wel ken. Toch heb ik me nooit druk gemaakt; ik heb altijd geweten dat de tijd zou komen dat ik wel een leuke partner zou treffen en tot die itjd heb ik met veel andere vrouwen plezier gehad 🙂
  Ik zou daarom tegen alle mannen willen zeggen die nu geen vriending hebben en dit moeilijk vinden: jouw tijd komt nog wel!

  Fijne dagen iedereen

 • Het is juist heerlijk om nu vrijgezel te zijn met de feestdagen! de meiden die single zijn hebben ook het gevoel dat ze alleen zijn en dan gaan ze stappen, dan nemen ze wat alcohol en hupsakee, jackpot! Om one night stands te hebben of korte relaties, wat scharreltjes, zijn dit de perfecte dagen! maar als je het zo erg mist om een vaste vriendin te hebben moet je gewoon denken: Je bent niet de enige 😉
  hoooii

 • @ Jasper,

  Mooie boodschap!

  Hoewel, ‘jouw tijd’ kan ook nu zijn. Ieder moment kan mooi en bijzonder zijn…

  Bedankt voor je reactie 🙂

  @ Nick,

  Ook bedankt! En er bieden zich inderdaad extra mogelijkheden aan in deze tijd…

 • Dit is mijn eerste kerst alleen ooit. Afgelopen april is mijn Amerikaanse vriendin teruggegaan naar haar ex man in de VS vanwege heimwee. Helaas vandaag de fout gemaakt om een mail te schrijven waar ik haar tot smekens toe om een relatie op afstand smeek. Op dit moment associeer ik alleen zijn heel erg negatief.
  Aan de ene kant wil ik niet alleen zijn en kijk ik ook met een jaloers oog naar stelletjes, maar aan de andere kant wil ik geen relatie om het alleen zijn te verbreken en wil ik alleen haar terug.
  Dus nee, ik ben blij als deze dagen achter de rug zijn.

  Toch iedereen fijne dagen

 • 3 jaar gescheiden. Ik “vier” het dit jaar alleen.
  Morgen is het donderdag, en erna vrijdag.
  Jammer dat ik dan niet kan boren en zagen. (zondag’s ook niet)
  Er blijft nog genoeg klussen over.
  Een vriendin komt er tzt toch wel. Daar ben ik van overtuigt, dan valt er wat te “vieren”.
  Ik MOET het toch niet vieren !

 • Met alleen zijn is helemaal niks mis natuurlijk, vind het vaak zelfs voordelen hebben, iets minder verplichtingen (denk ook aan cadeaus).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *