Relaties – Een Relatie is meer dan Aan of Uit

Relatieknop: een relatie is meer dan aan of uit

Teveel mensen zien hun liefdesleven te zwart-wit. Ze hebben geen realistisch beeld en hebben daardoor moeite om zowel als vrijgezel als in een relatie hun liefdesleven te doorgronden en te verbeteren.

Op het moment dat een liefdesrelatie op knappen staat, komen er gedachten op als: O jee, het is dadelijk uit, of: Ik hoop dat de relatie aanblijft. Dit soort gedachten maken de eenzijdige manier van kijken naar relaties heel duidelijk.

Een relatie wordt dan gezien als een lichtknop die alleen aan of uit kan staan, niet eens als een dimmer. Je hebt een relatie of niet.

Weet dat een vrijgezel net zo gelukkig of ongelukkig kan zijn als een man die een relatie aanhoudt. Met de ene relatie voel je je dolgelukkig en bij de ander is het een regelrechte ramp. Met andere woorden, je kunt je burgerlijke staat op verschillende manieren beleven.

Om dat duidelijk te maken geef ik (meer…)

Aantal singles neemt schrikbarend toe? (Hype!)

Singles Hype

Help, elk jaar komen er massa’s singles bij. Schrikbarend, vreselijk, pijnlijk. De totale datingmarkt explodeert door de grote toename van het aantal singles… toch?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft onder andere informatie over burgerlijke staat. En volgens dit bureau komen er de komende twintig jaar jaarlijks dertig- tot veertigduizend alleenstaanden bij in Nederland. Hoe kan dat?

De grote toename wordt veroorzaakt door vergrijzing, doordat mensen tegenwoordig pas op latere leeftijd gaan samenwonen en doordat samenwoonrelaties tegenwoordig eerder en vaker worden verbroken.

Ja, het CBS geeft aan dat het aantal alleenstaanden snel toeneemt…

Het wordt tijd om aandacht te besteden aan dit onderwerp, gerelateerd aan burgerlijke staat. Vooral omdat men op een verkeerde wijze tot becijfering komt en er daarna vervolgens verkeerde conclusies trekt over het aantal singles.

Hoe de vork in de steel zit: (meer…)