Relatieknop: een relatie is meer dan aan of uit

Teveel mensen zien hun liefdesleven te zwart-wit. Ze hebben geen realistisch beeld en hebben daardoor moeite om zowel als vrijgezel als in een relatie hun liefdesleven te doorgronden en te verbeteren.

Op het moment dat een liefdesrelatie op knappen staat, komen er gedachten op als: O jee, het is dadelijk uit, of: Ik hoop dat de relatie aanblijft. Dit soort gedachten maken de eenzijdige manier van kijken naar relaties heel duidelijk.

Een relatie wordt dan gezien als een lichtknop die alleen aan of uit kan staan, niet eens als een dimmer. Je hebt een relatie of niet.

Weet dat een vrijgezel net zo gelukkig of ongelukkig kan zijn als een man die een relatie aanhoudt. Met de ene relatie voel je je dolgelukkig en bij de ander is het een regelrechte ramp. Met andere woorden, je kunt je burgerlijke staat op verschillende manieren beleven.

Om dat duidelijk te maken geef ik een paar voorbeelden…

De relatie is uit en:

 • Je bent happy single. Want je hebt ten tijde van de relatie naar vrijheid verlangt: “Eindelijk de bloempjes buiten zetten. Om te beginnen ga ik lekker flirten op het werk met die aantrekkelijke collega.”
 • Je bent teleurgesteld en verbitterd. Alweer kom je van een koude kermis thuis want net als de vorige relatie voel je je gebruikt of belazerd: “Wat zijn vrouwen toch gemeen en vals! Voortaan blijf ik vrijgezel!”
 • Je hebt hevig liefdesverdriet. Want je verlangt naar je ex maar ze wil je niet meer: “Ik voel me vreselijk neerslachtig, hoe moet ik deze relatiebreuk verwerken?”

De relatie is aan en:

 • Je bent gelukkig samen. Want jullie blijven elkaar verrassen tijdens afspraakjes en de seks wordt beter en beter: “Ze is fantastisch, ik heb het goed getroffen!”
 • De sleur heeft toegeslagen. Het is alsof jullie in slaap zijn gesust en jullie een soort van vrienden zijn geworden: “Het is saai en voorspelbaar, maar uitmaken zie ik ook niet zitten want ik houd nog van haar.”
 • Je bent ongelukkig samen. Want je bent ontevreden over je vriendin omdat ze… Vul maar in. “Ze blijft maar zeuren over de kleinste dingen, het houdt nooit op!”

Dit waren slechts enkele voorbeelden. Er is zoveel meer mogelijk en daarbij, je leven als partner of vrijgezel kent ook zijn goede en minder goede periodes.

Hoe bevalt je liefdesleven als vrijgezel, of als man in een relatie? Plaats je reactie hieronder…

Gerelateerd:

 • De basis van een goede relatie (geven & nemen) (29)
  Een van de belangrijkste succesfactoren van een liefdesrelatie is de balans vinden en behouden. Wat voor balans en hoe creëer je de juiste balans met je liefdespartner? Lees verder want dit is belangrijk als je graag een goede […]
 • Romantiek – Wat je moet weten over Romantiek (12)
  Rozen, teddybeertjes, “I Love You”, suikerhartjes. Romantisch? Vandaag blog ik over de romantiek in het liefdesleven; een belangrijk onderwerp. In het weekend voor valentijnsdag ben ik onverwacht door drie radiostations […]
 • Aantal singles neemt schrikbarend toe? (Hype!) (12)
  Help, elk jaar komen er massa's singles bij. Schrikbarend, vreselijk, pijnlijk. De totale datingmarkt explodeert door de grote toename van het aantal singles... toch? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft […]
 • Je liefdesleven verbeteren (doen!) (26)
  Je wilt je liefdesleven verbeteren? Ik kan voorspellen of je liefdesleven uiteindelijk gaat slagen of ‘falen’. Wellicht vraag je je af hoe ik van te voren kan weten of je een goed liefdesleven krijgt en of het ooit een beetje […]
Relaties – Een Relatie is meer dan Aan of Uit
Trefwoorden:             

19 reacties op “Relaties – Een Relatie is meer dan Aan of Uit

 • Ik ben net uit een relatie en ik voel me nieuw en verfrist. Het is wel zo dat zij het uit heeft gemaakt met mij, ik denk doordat ik haar te weinig aandacht gaf ofzo.
  Of waarschijnlijk dat de aantrekkingskracht naar beneden ging. Wel heb ik soms de neiging om aan haar terug te denken en krijg ik gedachten om haar opnieuw te veroveren na een bepaalde tijdsperiode.

  Maar ik denk dat het toch belangrijk is om te blijven concentreren op andere vrouwen. En jezelf te verbeteren in het veroveren.

  Gisteren ben ik bijvoorbeeld naar een discotheek geweest, heb me goed geamuseerd. Een aantal van mijn vrienden zeggen me dat het ok is om een vrouw voor de dansvloer te kussen na wat oogcontact. Ik zeg hen dat het geen goed idee is omdat je je beter kunt amuseren en gewoon gaan voor een telefoonnummer na wat te babbelen, en daarna als je met haar afspreekt op een andere locatie te kussen. Wie heeft er nu gelijk?

 • @ Victor

  Hoe bedoel je met dimmen? Een timeout in je relatie ofzo? Al goed. Ik ben ook niet de relatiedeskundige, al heb ik momenteel een vrouw ontmoet waar die klik wel bij is. (Grappige woordkeuze de klik, net als aan en uit bij een schakelaar.) Ook ik heb wel eens dat ik haar niet grappig vind maar irritant, of onzeker en egoïstisch. Je zet je daar overheen en gelukkig is ze erg makkelijk en meelevend. Deze relatie is nog erg vers en we kennen elkaar niet goed genoeg. Heb ook geleerd om niet te snel te verliefd meer te worden, hartzeer is echt niet prettig. Ik heb nu eigenlijk best wel moeite om verliefd te worden op haar. Er is een klik, maar toch niet die kriebels in m’n buik. Heeft deze relatie kans van slagen? Zal ik nog wel die vlinders in m’n buik gaan voelen? Zal ze de vrouw zijn waar ik huisje, boompje, beestje mee wil? Wat vind ik aantrekkelijk aan haar? Allemaal vragen die in m’n kop spoken. Eigenlijk is het als je vrijgezel bent dat allemaal niet aan de orde. Maar voor altijd vrijgezel lijkt me ook niet gezond of zit ik er naast? Ik wil het wel, maar ook weer niet. Ik zal er nog maar even over na gaan denken en kijken of ze echt wel bij me past.

  Take care.

 • @ Azerty

  Iedereen heeft er een andere kijk op natuurlijk. Een vrouw vindt het fijn als je de tijd voor haar neemt en de spanning wat opvoert bij het veroveren. Je zou het ook wel fijn vinden geloof ik als je een beetje weet met wie je zoent in plaats van een onbekende! Ik zelf vind het een beetje ordinair om zo in het openbaar te lopen tongzoenen. Maar de vrouw die ik bijvoorbeeld zou veroveren vind dat fantastisch. Iedereen bekijkt dat op een andere manier. Maar als je een beetje een gentleman bent, zou ik haar bij het uitgaan dit besparen. Vrouwen die drinken worden van alcohol over het algemeen veel losser en geiler. Vaak hebben deze vrouwen dan vaak spijt de volgende dag met wat ze gedaan hebben omdat de alcohol voor ze praatte. Nee, ik zou er geen misbruik zelf van maken, maar dan wachten op haar initiatief of op deze zoen bij het volgende afspraakje. Als ze geen spijt heeft om met jou uit te gaan tenminste. Is de vrouw in kwestie de bob van de avond dan zou je er nog wel eens over na kunnen denken 🙂

 • Tja, niet alleen de relatie kan verschillen, ook de state of mind binnen een relatie kan verschillen. Ik heb diverse vriendinnen gehad, en mede afhankelijk van die vriendin, je eigen wensen en behoeftes op dat moment, wordt het samenspel in de relatie bepaald.

  Ik heb relaties gehad waarbij de dimmer echt compleet ‘voluit’ stond en ver erover heen, terwijl sommige relaties ook wat meer gedimd stonden. Als je dan ook nog bedenkt dat de relatie gedurende de tijd ook nog kan veranderen snap ik de metafoor van de dimmer wel.

  Ik heb laatst een relatie gehad die heel leuk, maar relaxed was. Toen dat uit ging ben ik bijna direct naar een ‘bouncer’ gegaan. Compleet fout, enorm intens, ook weer zo over en totaal niet te vergelijken met die relatie ervoor. Momenteel ben ik bezig met een relatie op te bouwen. Deze begint nu heel rustig, maar zal steeds intenser worden. En dat bevalt me prima.

  Zo is het ook als je single bent. Soms prima, lekker met alles en iedereen geinen, flirten zonder dat je het door hebt en gewoon veel lol hebben. Maar soms is het ook droefenis als je niet lekker in je vel zit.

  Over het algemeen heb ik er geen problemen mee als ik single ben, maar als de keuze gemaakt moet worden tussen een leuke relatie hebben en single zijn, is dat voor mij niet zo moeilijk. Dan ga ik toch voor die leuke relatie.

 • @ Victor
  Ik weet niet of ik het helemaal begrijp. Bedoel je nou dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is zowel als vrijgezel als relatieman? En dat je hierin moet berusten om beter te ontspannen en verder ontwikkelen?

  In ieder ben ik altijd een vrij ontspannen vrijgezel geweest die zich niet heel druk maakte over het veroveren. Alleen de laatste keer was ik toch wat onrustig. Ik heb nu zeker 3 intensievere lange relaties achter de rug en wilde nu eens raak schieten waardoor ik een zeer kritische partnerselectie kreeg. Het ging daardoor ook wat minder met het veroveren en ik dacht ik ga de juiste dame nooit vinden.

  Nu heb ik wel weer een relatie en inderdaad twijfel ik af en toe Ben ik wel tevreden met haar uiterlijk is ze wel de vrouw die bij me past???? Uiterlijk is al een keer relatiebreker voor me geweest. Victor bedoel je dat als je dergelijke twijfels hebt eens goed in de spiegel moet kijken en je afvragen wat mijn aandeel is en wat voor andere positieve punten er aan DEZE relatie zitten?

  @Azerty

  Als je een meisje speciaal vindt zou ik niet ordinair staan bekken aan de rand van de dansvloer. Meiden hebben wel de behoefte om zich speciaal te voelen. Je kan natuurlijk bij vertrek haar wel een zoen op de mond geven, dit is al meer seksueler dan zoenen op de wang. Ook kan je 2 ipv 3 zoenen op de wang geven en zeggen die derde houd je nog van me tegoed en regel haar nummer/afspraakje.

  Gr.
  Gijs

 • By the way, wat vinden jullie van directe openingszinnen zoals bijvoorbeeld: ‘hallo, ik vind dat je er goed uitziet, mijn naam is…’ op straat?

 • Ben net 2 jaar samen geweest met een meisje van 24 (ikzelf ben 28) en we zijn nu voor de 2de maal in 2 maanden uit mekaar.

  Eerste maal had zij even tijd nodig omdat we teveel ruzie maakten en dit heb ik denk ik goed aangepakt door haar met rust te laten en haar op een gegeven moment voor een definitieve keuze te stellen, omdat ik verder wil met m’n leven. Toen waren we terug samen voor 2 maanden en ik merkte dat ze afstandelijker werd. Ik vroeg wat er was, volgens haar was alles in orde tot op een gegeven moment. Ze miste iets in onze relatie namelijk ‘passie’. Dit vond ik vreemd aangezien ik al een jaar ‘klaagde’ en trachtte meer sex te krijgen omdat ze naar mijn mening redelijk preuts was en zij gaf dit eigenlijk ook toe.

  Nu zijn we 2 weken uit mekaar en ik ben er echt slecht van. Haar vriendinnen beweren dat ze nog gevoelens heeft voor mij maar dat ze niet klaar is voor een langdurige relatie (haar beste vriendin heeft net een nieuw vriendje, ze is ook net terug gaan studeren tussen allemaal 18-jarigen, lentekriebels misschien?). Nochtans ben ik ervan overtuigd dat wij voor mekaar gemaakt zijn. Haar beste vriendin zei dit weekend nog dat ze had gezegd dat ze stikjaloers zou zijn als ik een andere vrouw zou kussen of nemen en dat ze me dan zou terugnemen. Ik begrijp er de ballen van en eerlijk gezegd krijg ik eigenlijk het schijt van impulsief vrouwelijk gedrag (zo van het gaat effe niet zo heel goed dus geef ik alles maar op want de schuld zal toch wel bij de ander liggen). Hebben jullie enige tips of raad? Ben er echt enorm slecht van 🙁

  Grtz,
  Wouter

 • Jezelf verbeteren in het Veroveren is belangrijk, zeker. Let wel, dit maakt het Veroveren *voor* een relatie niet alleen beter, maar ook *tijdens* de relatie. Je relaties worden dus beter.

  Onderschat niet het geven van aandacht tijdens een relatie. Belangrijk punt voor je volgende relaties.

  Zie mijn artikel over zoenen tijdens de eerste ontmoeting.

  Er zijn uitzonderingen en je kunt het handig aanpakken waardoor meteen zoenen wel kan. Maar over het algemeen is het beter om het tongzoenen uit te stellen. Daarmee bouw je extra seksuele spanning op en dat kan prachtig vuurwerk opleveren…

  @ Mick,

  Nee, ik heb het niet over een time out. Het gaat om het perspectief dat je inneemt.

  Tijdens een relatie is het prima om je fantasie te gebruiken en wel verliefd te worden. Daarmee loop je ooit het risico op hartzeer, maar dat hoort er soms bij!

  Trouwens, wat je zegt tegen Azerty over alcohol, daar ga ik ook nog over bloggen. Het werkt anders dan je denkt wat betreft vrouwen en alcohol; zeker de moeite waard om te weten…

  @ Spark,

  Je begrijpt precies wat ik bedoel. Inderdaad, state of mind speelt ook een rol.

  Veel succes en plezier met je vriendin 😀

  @ Gijs,

  “Bedoel je nou dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is zowel als vrijgezel als relatieman? En dat je hierin moet berusten om beter te ontspannen en verder ontwikkelen?”

  Juist!

  “Victor bedoel je dat als je dergelijke twijfels hebt eens goed in de spiegel moet kijken en je afvragen wat mijn aandeel is en wat voor andere positieve punten er aan DEZE relatie zitten?”

  Ook juist. En inderdaad, dat zijn moeilijke overwegingen. That’s life 🙂

  @ Azerty,

  Gebruik de directe openingszin en kijk hoe dat voor je werkt.

  Uiteindelijk is je intentie, uitstraling, mentaliteit en wat je zegt/doet ná de openingszin veel belangrijker dan de openingszin.

  @ Wouter,

  Je zei:
  “Ze miste iets in onze relatie namelijk ‘passie’. Dit vond ik vreemd aangezien ik al een jaar ‘klaagde’ en trachtte meer sex te krijgen omdat ze naar mijn mening redelijk preuts was en zij gaf dit eigenlijk ook toe.”

  Je ziet het goed dat er een relatie tussen de seks en passie is. Hoewel, passie is niet hetzelfde als seks, maar seks stimuleert wel degelijk de passie en andersom.

  Als je er echt van overtuigd bent dat jullie bij elkaar horen en dat er nog kans van slagen is, neem dan contact op. Wees concreet over wat er moet gebeuren, wat je van haar verwacht en wat ze van jou mag verwachten.

  Pakt het niet goed uit, dan moet je er een punt achter zetten. Want dan weet je het zeker: ze past niet bij je. En seks is toch (ook) belangrijk? Ben je uiteindelijk wel gelukkig met een preutse vrouw?

  Je zei:
  “Ik begrijp er de ballen van en eerlijk gezegd krijg ik eigenlijk het schijt van impulsief vrouwelijk gedrag (zo van het gaat effe niet zo heel goed dus geef ik alles maar op want de schuld zal toch wel bij de ander liggen).”

  Dat is typisch het gedrag van een onervaren, onvolwassen vrouw. Ja, dat is vervelend.

  Voor de rest, vrouwen zullen je altijd blijven uitdagen, verrassen met impulsiviteit. Je kunt daarover klagen, of je kunt het zien als stimulans om een betere man te worden…

 • Ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken. Sommigen zeggen me dat ik er gewoon mee moet kappen omdat als ze nu al ligt te twijfelen wat het dat moet worden binnen een half jaar, of over 2 jaar. Na haar 2 weken niet gezien te hebben kwam ze plots aan op de plek waar ik aan het DJen was met wat vriendinnen en degoutant dronken. Toen ik gedaan had vroeg ze of ik niet nog effe meeging naar de volgende kroeg waar ze wat zatte praat liep te verkopen. Ze wist me te vertellen dat ze ook afzag van onze breuk en dat ze zelfs gehuild had waarop ik zei: “maar je hebt me toch zelf afgewezen?” Waarop zei “maar ik heb je toch niet afgewezen?” waarop ze dronken verder strompelde.

  Ik vraag me dan af waarom ze onze relatie zo snel opgegeven heeft als ze er toch van afziet. Zij is ook net terug gaan studeren tussen allemaal 18jarigen dus idd die onvolwassenheid kan er absoluut mee te maken hebben.

  Ik heb haar zondagmorgen naar huis gebracht om 7 u smorgens omdat ze amper nog op haar benen kon staan en toen gebruikte ze steeds weer die koosnaampjes die ze me vroeger altijd gaf. Ze was we enorm beschonken maar ik neem aan dat alcohol toch een zekere (deels verbloemde) waarheid tot uiting laat komen. We waren zelfs bijna terug aan het sexen maar dit heb ik bewust afgewezen (ook omdat haar moeder ieder moment wakker kon worden en een sexend ex-koppel op de onbijttafel niet onmiddelijk voor een ludieke ochtendsfeer zou zorgen.

  Kweet gewoon niet wat ik moet doen! Zou ik haar vragen nog eens een nuchtere laatste babbel te hebben en duidelijk op tafel te leggen wat ik voel, wil en niet meer wil, wel met als risico dat we over 3 maanden dezelfde onvolwassen weg moeten opgaan?

  Of gewoon laten doen? Probleem is ook dat ik haar overal ga blijven tegenkomen in de stad waar ik woon en dat m’n hart een tik overslaat als ik haar zie.

  In elk geval al bedankt voor je tips. Over zulke zware zaken lezen doet me deugd.
  Het is zo pijnlijk om terug die duistere periode te begroeten die iedere vrouwlievende man al vaak meegemaakt heeft.

  “Hello darkness my old friend, I’ve come to talk with you again”

  🙁

 • Ik ben nu alweer een aantal weken vrijgezel. Ik ben lekker aan het genieten en van alles aan het doen. Soms mis ik wel even dat het vrouwtje er niet is, maar dat duurt nooit echt lang. Ik ben hoofdstuk 1 aan het verbeteren gegaan en ik zit al tijden in zo een flow van vervuld leven dat ik eigenlijk niet zo heel veel meer in de boeken van Victor kijk. Nu zit ik in Zwitserland voor een paar maanden omdat ik mezelf zelfstandiger wou maken. Supergave plek, supergave baan(stage), echt mooi. Zit wel alleen en heb voorlopig geen contact met vrouwen. Via internet alleen. Daarom keek ik weer is op de site.
  So that`s my story.
  ciaoo

 • @ Wouter

  Begin is weer met plezier te maken, ga met wat vrienden wat drinken. Je hangt jezelf nu aan die ene vrouw terwijl je dat niet zou moeten doen. Lekker onverstoord doorgaan!
  Je weet het, er zijn zat leuke vrouwen op deze aardbol en je heb veel keuze.

  Als ze niet weet wat ze wil heb jij daar geen boodschap aan en is het tijd om verder te gaan. Het is moeilijk om die stap te maken en haar los te laten, maar bekijk het is aan de andere kant. Je weet niet wat je nu allemaal misloopt 😉

  Je zegt dit:

  Het is zo pijnlijk om terug die duistere periode te begroeten die iedere vrouwlievende man al vaak meegemaakt heeft.

  “Hello darkness my old friend, I’ve come to talk with you again”

  Hoezo denk je dat????? Komop kijk is goed om je heen…. je heb nu de vrijheid om nieuwe vrouwen te ontmoeten maak daar ook gebruik van in plaats van terug te vallen, dat is nergens voor nodig.

 • Hoi,

  Victor zou je een keer kunnen bloggen over welke uitdagingen vrouwen zoeken in een relatie of tijdens het veroverproces? Denk ik erg bruikbaar.

  Gr.
  Gijs

 • @ Roy

  Jullie doen net alsof vrouwen objecten zijn die je zo maar aan de kant kan schuiven. Als je nog gevoelens hebt voor een bepaald persoon is het toch praktisch onmogelijk om je volledig open te stellen voor een nieuwe vrouw in je leven? Ik denk van nature al VEEL en VEEL te veel na en het is enorm moeilijk om die knop uit te krijgen. Ik voel me al pakken beter nu maar krijg er het schijt van dat betreffende vrouw blijft contact zoeken, vraagt of ze mag blijven slapen en dergelijke. Misschien inderdaad gewoon aan de kant schuiven maar gaat wel hard zijn aangezien ik haar praktisch dagelijks ga tegenkomen 🙁

 • @ Wouter

  In de inleiding van het E-boek staat als onderdeel: wees je eigen coach… Je laat je leven toch niet afhangen van iemand die daar heel nonchalant over denk? Ik en Roy allebei niet. Een vrouw krijgt mij niet klein. Ik ben trots op hoe ik ben en wat ik doe. De kleine fouten schaaf ik bij en de juiste dingen pak ik harder aan! Een vrouw mag me positief veranderen als ik daar zelf ook achter sta tenminste. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en over wat ik allemaal weet… Liefdesverdriet is een levensfase, ook jij komt daar overheen. Ga je eigen wereld ontdekken, met je vrienden of alleen. Laat de toekomst achter je en luister naar je hart. Je weet zelf wat je wilt, dus laat dingen los als je daar aan toe bent.

  Ps. we zien vrouwen niet als objecten, maar als liefhebbende echtgenoten die ook niet altijd het antwoord weten op een probleem!

 • @ Wouter,

  Je hebt absoluut gelijk! Je kunt zeker niet zomaar op een knopje drukken en klaar is kees. Je gevoelens veeg je niet zomaar weg. je kunt het liever zien als een volumeknop die telkens een stapje terug draait.

  Ondanks dit probleem zou ik Mick’s reactie erg serieus nemen. En als je het E-book niet hebt, bestel hem dan! De zomer kan dan ongelofelijk mooi voor je worden…

  NEDERLAND 2-1 :D:D:D:D:D:D

 • Ik heb eerder geschreven dat ik weinig contact had met vrouwen, Daar wil ik even op terugkomen. Je kan de situaties zelf creëren en heb momenteel heel veel contact, ook met Zwitsers haha. Jaja VV werkt ook in “Die Schweiz”.

  Als je echt wil weten waarom je aan relaties moet blijven werken dan ligt er nu een blad in de winkel met verhalen over mensen die uit elkaar willen maar niet meer kunnen. En ze willen uit elkaar omdat ze geen E-boek van Victor Verlon hebben. Tja, en als je afhankelijk van elkaar bent geworden dan is het wel belangrijk dat de relatie nog spannend is 😀

  Zorg er dus voor dat die situaties jullie niet overkomen.. en jullie hebben geluk want het E-boek vertelt hoe je dat voorkomt.

  Greetzz

 • Gisteravond heb ik weer een geweldige ervaring meegemaakt.
  Ik heb ”iets” met een vrouw, maar het is nog niet helemaal duidelijk wat voor een relatievorm het is.

  Het is een onwijs spontane vrouw en ze is onvoorspelbaar. Daarnaast leer ik ook heel veel nieuwe dingen van haar. Gisteren lagen we in het park en ik stelde voor om een lijst te maken met ”leuke activiteiten” die we in de toekomst samen gaan doen.

  Tijdens het opstellen van het lijstje zei ze dingen als: liften naar Brussel, Wedding crash, vluggertje in de bieb etc. Vrijwel allemaal dingen die avontuurlijk zijn en waar je hart sneller van gaat tikken.

  Een ding is me opgevallen. Deze vrouw reageert zo goed op mijn acties als ze vanuit mijn hart komen, als ze gemeend en oprecht zijn. Ik heb gemerkt dat juist af en toe een zwakte laten zien, heel bevorderent kan zijn voor de verovering. Het impliceert dat je oprecht bent en het biedt haar de vrijheid om ook een zwakte te kunnen laten zien.

  Eerder zei ik, we zijn er nog niet helemaal uit wat we samen hebben. Ze wil eigenlijk geen vaste relatie, maar…
  Ze is iemand die veel reist en bang is om het hart pijn te doen van een ander, als ze het ooit uit moet maken.

  Veel van onze gesprekken veronderstellen dat we een relatie hebben. Ze zegt ook dingen als: Ik wil later 6 kinderen en jij maar twee, hoe gaan we dat doen? En aan de andere kant zegt ze dat ze nog een paar maanden de tijd nodig heeft om te kijken of ze wel een relatie met me wil.

  Gelukkig weet ik door de ervaring hoe ik hier meer moet omgaan. Nou ik doe precies het zelfde. Ze creëert dubbele verhalen die tegenstrijdig zijn. De creëert het gevoel van: Hij houdt van me of hij houdt niet van me.

  Ik geef haar de ene keer aan dat ze niet te veel moet verwachten en dat ze rustig aan moet doen, terwijl ik met mijn gedragingen impliceer dat ik haar erg leuk vindt en eingelijk ”iets” met haar heb. Ik zie hoe haar ik haar twijfelende houding beïnvloed en hoe zij steeds méér wil.
  Victor bedankt dat je mij geholpen hebt dit belangrijke inzicht weer terug te krijgen.

 • @ Rachid,

  Prachtig!

  Wat jij ‘zwakte’ noemt, is warmte en oprechtheid. Dat hoeft geen zwakte te zijn, hangt af van hoe je in het leven staat.

  Klinkt goed zoals het verloopt. Geniet van het moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *