Inspelen op haar Prikkelende Opmerkingen

Tijdens het vrouwen versieren komt het geregeld voor dat vrouwen prikkelende opmerkingen maken. Dit doen vooral de meer zelfverzekerde vrouwen…

In dit blog bespreek ik hoe je op de goede manier kunt inspelen op dat soort opmerkingen. Een case. Rachid stelde laatst een vraag over dit onderwerp bij het blogartikel over een veel voorkomende conversatiefout door mannen:

Regelmatig communiceer ik met vrouwen. Ik heb het dan over echt van alles en nog wat… Af en toe merk ik (kleine) dingen op aan een vrouw en maak daar dan een opmerking over of stel een vraag.
Voorbeeld: “Je hebt je nagels mooi bijgeknipt sinds gisteren.”
Sommige vrouwen reageren dan verbaasd met: “Wow! Kijk toch waar je op let, je lijkt wel een vrouw.”
Kan dit iets positiefs betekenen of pak ik het verkeerd aan?

Dus ze zegt dat je op een vrouw lijkt… Daar sta je als man niet op te wachten! Dus nee, dit is niet positief.

Hoewel, dat hangt er maar vanaf hoe jij hebt gereageerd. Je kunt dit soort prikkelende opmerkingen namelijk uitstekend in je voordeel gebruiken… (meer…)

3 Gesprekstips voor betere conversaties

Hey Victor Verlon.

Ik ben een redelijk goed uitziende jongeman maar op een of andere manier maak ik toch altijd enkele fouten tijdens het veroveren, met name tijdens het aanspreken. Met het aanspreken op zich heb ik niet zoveel moeite, ik heb meer moeite om het gesprek op gang te houden, de juiste dingen zeggen.

Tijdens een gesprek merk ik dat vrouwen snel ongeïnteresseerd raken (wegkijken, weinig interactie, …) Wat kan ik hier het beste aan doen?

Btw, je cursus en blog zijn zeer goed opgesteld en een handig hulpmiddel voor mensen in mijn situatie.

Groetjes,

F.
Limburg

Bedankt voor je feedback!

Dus het aanspreken is geen probleem, je wil nu tips voor het beter laten verlopen van je gesprekken. Uiteraard, want gesprekstechnieken zijn altijd welkom!

Dus daar gaan we. (meer…)