Hey Victor Verlon.

Ik ben een redelijk goed uitziende jongeman maar op een of andere manier maak ik toch altijd enkele fouten tijdens het veroveren, met name tijdens het aanspreken. Met het aanspreken op zich heb ik niet zoveel moeite, ik heb meer moeite om het gesprek op gang te houden, de juiste dingen zeggen.

Tijdens een gesprek merk ik dat vrouwen snel ongeïnteresseerd raken (wegkijken, weinig interactie, …) Wat kan ik hier het beste aan doen?

Btw, je cursus en blog zijn zeer goed opgesteld en een handig hulpmiddel voor mensen in mijn situatie.

Groetjes,

F.
Limburg

Bedankt voor je feedback!

Dus het aanspreken is geen probleem, je wil nu tips voor het beter laten verlopen van je gesprekken. Uiteraard, want gesprekstechnieken zijn altijd welkom!

Dus daar gaan we.

‘Het juiste zeggen’?

Tot nu toe heb je moeite met het op gang houden van het gesprek en naar jouw idee ligt dat aan het niet zeggen van de juiste dingen. Juist dàt idee kan je parten spelen.

Een leuk gesprek verloopt vlot; de ‘flow’ en interactie zijn veel belangrijker dan de inhoud van de conversatie. Het succes van het gesprek hangt dus niet in de eerste plaats af van wat je zegt, maar waarom je iets zegt en op welke wijze (lichaamstaal, uitstraling).

Tip #1 en #2 helpen je om je op deze punten te verbeteren. Tip #3 is een effectieve gesprekstechniek om geregeld te oefenen.

Gesprekstip #1. Laat het probleem bij haar liggen

Het is eigenlijk haar probleem dat ze haar interesse verliest. Natuurlijk wil je liever dat ze aan je lippen hangt, maar laat je niet kisten als ze dat niet doet.

Want zij loopt jou mis, terwijl jij net zo gemakkelijk een andere aantrekkelijke vrouw kunt aanspreken; haar desinteresse hoeft dus geen probleem voor je te zijn.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je naast je schoenen gaat lopen. Arrogantie is niet goed voor je succes met vrouwen. Maar geloof wèl in jezelf, dat past bij het Overvloed-concept.

Gesprekstip #2. Zeg altijd het juiste door minder je best te doen

Vanaf het moment dat je minder je best doet om ‘het juiste’ te zeggen, zullen al je conversaties met vrouwen zich verbeteren. Houd je niet bezig met de vraag of je wel in de smaak valt, je kunt vrouwen dan beter versieren.

Vlotte en spontane gesprekken ontstaan onder andere door:

 • Je nieuwsgierigheid. Wat kan je over haar ontdekken, hoe staat ze in het leven en waar houdt ze zich graag mee bezig? Hoe nieuwsgieriger jij bent, hoe meer je haar nieuwsgierigheid prikkelt.
 • Je zorgeloosheid. Deze komt voort uit je zelfverzekerde, ontspannen en speelse houding. Je hebt een leuke avond, ongeacht of het gesprek met haar goed verloopt!

Kortom, tip #1 en #2 hebben allebei met name betrekking op de juiste mentaliteit en een sterke intentie.

Gesprekstip #3. Stel open vragen

Door het stellen van open vragen kun je een vrouw aan de praat krijgen en houden. Open vragen zijn vragen die niet met een simpel ja of nee beantwoord kunnen worden.

Een open vraag begint vaak met een:

 • Hoe: “Hoe ben je op dat leuke idee gekomen?”
 • Wat: “Wat zou je willen doen als je alles zou durven?”
 • Waarom: “Waarom zeggen ze dan dat je zo’n flapuit bent? Ik heb er helaas nog niets van gemerkt…”
 • Welke: “Welke ijssmaken eet je het liefst, zelfs nu in de winter?”
 • Wanneer: “Wanneer ben je op je vrolijkst?”

De gegeven voorbeeldvragen zijn volstrekt willekeurig natuurlijk. En ze zijn vooral gericht op het ontstaan van positieve associaties. Dit is belangrijk, zie les 5 van mijn cursus Veroveren.

De kunst van converseren met vrouwen bestaat voor een groot deel uit het stellen van goed geplaatste, open vragen. Gebruik mijn tips en voor je het weet sta je bekend als een uitstekende (gespreks)partner…

Natuurlijk zijn er nog meer belangrijke gesprekstechnieken en -tips; blijf mijn weblog in de gaten houden. Voor nu, ga aan de slag met de tips en laat je vragen, opmerkingen en ervaringen achter door hieronder je reactie te plaatsen.

Gerelateerd:

 • Cliffhangers Gebruiken op een Krachtige Manier (20)
  De Cliffhanger, het is een van de meest krachtige gesprekstechnieken die je kunt toepassen op liefdesvlak. En zoals je in hoofdstuk 10 van het E-coachsysteem kunt zien, zijn er verschillende soorten Cliffhangers die je […]
 • Gesprekstechniek voor het op gang houden van gesprekken (9)
  Hoe houd je gesprekken op gang? Er bestaan gesprekstechnieken die de gesprekken met aantrekkelijke vrouwen verlengen... Toch is het gebruik van gesprekstechnieken niet het voornaamste. Daarbij, je kunt een gesprek gemakkelijk […]
 • Inspelen op haar Prikkelende Opmerkingen (32)
  Tijdens het vrouwen versieren komt het geregeld voor dat vrouwen prikkelende opmerkingen maken. Dit doen vooral de meer zelfverzekerde vrouwen... In dit blog bespreek ik hoe je op de goede manier kunt inspelen op dat soort […]
 • Gesprekken met vrouwen – Ga Geen Competitie Aan met Andere Mannen (14)
  Beste Victor, Bedankt voor je E-cursus. Ik ben over laatst naar een leuk meisje gestapt en het klikt al goed met haar. Maar er is een probleempje. Ze praat vaak over andere mannen en ik weet nooit goed hoe ik hierop moet […]
3 Gesprekstips voor betere conversaties

32 reacties op “3 Gesprekstips voor betere conversaties

 • Dankjewel Victor!

  Dit was precies wat ik ook nodig had. Dit is tot nu toe een van je beste blogs die ik gelezen heb 🙂

  Wat ik zelf gemerkt heb en er nog aan toe wil voegen is dat je er op moeten letten het woordje ‘dus’ en ‘daarom’ te vermijden (want dat is redenerend converseren).

  Ik kijk uit naar je volgende blog!

  Grtz Rik

 • Inderdaad een leuke blog!

  Het meeste over gespreksonderwerpen haal ik uit je E-Book, daar kan ik eigenlijk weinig meer aan toe voegen.

  Mijn ervaring is dat het inderdaad erg lastig is om het veroveren voort te zetten. Ik probeer in ieder geval nooit haar interesse te krijgen. Dat helpt meestal niet, zoals hierboven in je blog ook staat. Als je weet dat je haar wat te bieden hebt, dan ben je veel meer ontspannen.

  Als ik met vrouwen in een gesprek zit, praat ik af en toe over bekende programma’s op tv. Dat komt omdat bijna iedereen wel tv kijkt. Programma’s als X-factor, of nog beter, ‘so you think you can dance’ worden door de meeste vrouwen gevolgd. En het lijkt wel als je daar over begint de emoties van een vrouw vanzelf wel weer een beetje los komen. Toch heeft dit ook een nadeel, bedenk ik me nu. Dat is namelijk toch weer beredenerd converseren (wie denk jij dat het beste is… hoe komt het dat je dat denkt etc.).

  Misschien is het handiger om het te hebben over de leuke ‘kleine’ dingen in het leven. Dingen waaraan je niet zo snel denkt. ( Stel je voor dat je een privé kok zou hebben, wat zou jij je dan zeker elke dag eten?). Of leuke kleine anekdotes. Leuke ideeën opdoen uit kleine gebeurtenissen is denk ik handig.

  Soms kom ik wel is in de problemen. Een vrouw begint dan bijvoorbeeld met vragen wat ik leuk vind aan vrouwen, en/of wat ze zelf leuk vind aan jongens. Soms lukt het me van onderwerp te switchen, maar sommige vrouwen komen er alsnog op terug.
  Ik heb nog geen manier gevonden om haar (ze) speels te plagen, Victor / anderen, misschien hebben jullie een idee?

  Gr,
  Tom

 • Hoi jongens,

  Een eenvoudige en effectieve manier om tijdens een stilte het gesprek een kick-start te geven is door haar met een nonchalante glimlach uitdagend aan te kijken.

  De meest waarschijnlijk natuurlijke reactie is dat ze zich afvraagt waarom je zo naar haar kijkt. Ze kijkt je aan en vraagt je wat er is. Zeg iets in de zin van: je doet me aan iemand denken of wat ben je stil… Je hoeft niet persé te antwoorden, haar nieuwsgierigheid is alweer gewekt.

  Wees creatief, maak je vooral geen zorgen om een stilte in het gesprek. Pieker op zo’n moment niet wat je nu moet zeggen, maar denk aan iets anders, bijvoorbeeld wanneer je die oude vriend weer eens belt, of aan die leuke hobby.

  Vrouw-veroveren is een leuk, uitdagend, spannend spel waar je met volle teugen van behoort te genieten!

  Matthijs

 • @ Victor, ik heb zelf gemerkt dat ik een meester ben in het stellen van gesloten vragen, maar een leek als het aankomt op het stellen van open vragen. Af en toe stel ik wel eens een open vraag maar die beantwoord de vrouw dan meestal ook vrij kort.

  Je vroeg in welke situaties ik je tips ga gebruiken: in zowat alle! Om wel een specifiek voorbeeld te geven: ik heb een leuke vrouw ontmoet met carnaval. Naderhand heb ik nog een keer met haar gepraat en ik ben van plan haar te veroveren. Bij haar ga ik je tips zeker gebruiken.

  @ Tom. Als vrouwen je vragen op wat voor type vrouw/meisje je valt probeer je die vraag niet te beantwoorden of van onderwerp te switchen, misschien moet je jezelf afvragen: Waarom wil ik zo snel van onderwerp switchen?
  Als vrouwen speels wilt plagen, waarom doe je dat daar dan niet mee? Dan pas je de cliffhanger toe: Als een vrouw vraagt op wat voor type vrouw je valt, dan antwoord je: Ja ik zou het je wel willen vertellen, maar… (verzin maar wat) … ik vertel het je nog wel. Of zeg je dat ze te geschokt zou zijn als ze het werkelijke antwoord zou horen. Want als je van onderwerp switch hoort een vrouw heel snel dat je onzeker bent over dat onderwerp en dat werkt afstotend.

  Mvg, Rik

 • @ Tom.

  Sommige tv-programma’s zijn inderdaad goed om met vrouwen te bespreken. De vraag wie gaat winnen, is op zich prima. Maar je kunt haar bijvoorbeeld ook vragen wat ze zelf met dansen heeft, of ze ooit mee zou willen doen aan een danswedstrijd op tv (daag haar een beetje uit…) en of ze zich durft te laten gaan tijdens het stappen. Vertel eventueel een anekdote, etc.

  Ze vraagt wat jij leuk vindt aan vrouwen? Dat is uitstekend, ze houdt zich bezig met de vraag hoe je vrouwen Filtert. Je kunt speels reageren met wat zij denkt wat jij leuk vindt aan vrouwen. Moet je haar dat echt uitleggen? 😉 Vervolgens geef je aan wat je belangrijk vindt aan een vrouw. Bijvoorbeeld, dat ze sportief moet zijn… (Zie pagina 97 van het E-coachsysteem voor het vervolg). De Cliffhanger is natuurlijk ook uitstekend.

  Het is juist mooi als ze aangeeft wat ze leuk vindt aan mannen. Immers, nog meer positieve associaties…

  @ Matthijs.

  Goede opmerking, bedankt.

  @ Rik.

  Met een gesloten vraag kun de interactie prachtig in een bepaalde richting sturen, maar je moet ze natuurlijk niet achter elkaar stellen 🙂

  Veel plezier met de dame van Carnaval, dat gaat vast leuk worden!

 • Beste Victor,

  Bedankt voor je reactie!

  Toch vroeg ik me nog wat af:
  Is het wel zo verstandig om het met vrouwen te hebben over wat zij leuk vinden in een man? Stel je je dan niet afhankelijk op? (” ben ik wel de juiste voor dit meisje”)

  Gr,
  Tom

 • Tom, goede opmerking, maar als je weet wat die vrouw wilt kan je een balans op maken van ben ik de geschikte persoon voor dit meisje?

  Je kan ook nagaan: zou dit bij andere dames ook zo zijn? zo kan je subtiel wel is nagaan bij de andere vrouwen (dit is een voorbeeld en waarschijnlijk ook een slechte).

  Stel dat een man zo was bv koppig, maar toch een zacht karakter, zou hij dan bij jou in de smaak vallen?

  Zij zal antwoorden: ja / nee of misschien (wil meestal hetzelfde zeggen), want …

 • Hey Victor

  Hier ben ik weer :p
  Bedankt voor de tips. Soms als ik met een vrouw aan het praten was viel er zo’n dodelijke stilte, nu bijna nooit meer :p

  Ik weet nergens waar anders het te posten dan hierbij het gesprek. Ik zit met een klein probleempje, namelijk: ik ben iemand aan het veroveren en het lukt aardig goed 🙂 De tip om anders te zijn is geweldig! Ze noemde mij tijdens een van onze gesprekken raar, ik vroeg direkt spontaan, op een positieve manier of raar van gestoord. Het was in de positieve manier (voor de mensen die het wilden weten). Het probleem: nu vroeg ze mij op een dag, of ik op iemand een oogje had. En ik zei speels ja. En ze vroeg maar wie en beschrijf ze….. Na een tijdje had ik zo veel hints gegeven dat ik wel dacht dat ze het moest weten. En ze deed ook speels mee. Nu bleek dat ze het niet wist en toen ik op het einde van een gesprek aan de telefoon zei: “ik hou van je”, schrok ze. 😮

  Nu is mijn vraag:
  1) wat kan ik het beste doen?
  2) wat moet je doen als een vrouw vraagt of je van haar houd? Akkoord gaan of speels antwoorden of tegendraads zijn? Of misschien de Cliffhanger ?

  Help me 🙂

  Grtjs
  N.
  oost-vlaanderen

 • Beste N.

  1) Wat kan ik het beste doen?
  2) Wat moet je doen als een vrouw vraagt of je van haar houdt? Akkoord gaan of speels antwoorden of tegendraads zijn? Of misschien de Cliffhanger ?
  _____________________________________________________________________

  1) Ik zou je aanraden, toch ook effe te polsen als het van haar kant ook is, alvorens te zeggen: “Ik hou van je….”

  2) Als een vrouw vraagt als ze mooi is, wat moet je dan zeggen? Dat ze inderdaad mooi is, ook al vind je dat op dat moment niet 🙂 Het is niet omdat je iemand mooi vindt, dat je daarom gevoelens voor die persoon hebt 😉 (Moest iemand je daarop wijzen.)

  Je kan tegendraads zijn, maar in beperkte mate 😉

  Veel geluk 😉

 • Hey Victor,

  De de grote H en de 4 W’s. Een makkelijk ezelsbruggetje om tijdens een gesprek goede open vragen te bedenken

  Hey (H)oe gaat ie?
  -met mij goed en met jou?

  Met mij gaat het uitstekend? (H)oe was je dag vandaag?
  -ik heb deze ochtend gewerkt en ben ff in de stad geweest.

  Oh leuk? (w)elke stad?
  -Breda.

  (W)aarom breda?
  -Hmm goeie, ik vind Breda zo’n gezellige stad.

  (W)at maakt hem zo gezellig?
  -Al die winkeltjes zo dicht bij elkaar, en alle mensen die er rondlopen.

  (w)anneer trekt een winkeltje jou aandacht dan?
  -Leuke kleding in de etalage denk ik.

  Even een leuk voorbeeldje haha, bedank hiervoor Victor. Is mijn veroverbruggetje in plaats van een ezelsbruggetje.

  Greetz

 • @ Victor

  Een vrouw die je aanspreekt ken je vrijwel nooit, je kan er dus niet echt van uit dat het eerst wat zakelijk verloopt. De kunst is dan uiteraard om dat om te toveren naar een speels ontspannen gesprek. Op dit gebied is dit een ZEER interessante blog.

  Wat ik wel al gemerkt heb, is dat sommige vrouwen soms raar opkijken als je maar blijft doorvragen…Ze hebben door dat dit niet gewoon is, ze hebben onmiddellijk de indruk dat je plannen hebt. Voor sommigen is dit geen probleem, voor anderen dan weer wel. 🙂 Eens nadenken wat we met die laatste groep kunnen aanvangen.

  @ Niels

  Ik heb al verschillende keren ondervonden dat zeggen: “Ik hou van je!” meestal erg nadelig is, zelfs als zij al gevoelens heeft (je denkt dergelijke signalen op te pikken) is je gevoelens blootleggen een riskante alles- of- niets- onderneming waarbij het vaak niets is. Natuurlijk moet je het ooit eens zeggen. Ik denk dat het best is om je spel te blijven spelen en pas je gevoelens bloot te leggen op het allerlaatste moment bijvoorbeeld als jullie al gekust hebben.

 • Werd gister in een cafe aangesproken door een mooie vrouw met de woorden: ‘Hou je het nog een beetje vol’

  Eigenlijk had ik moeten zeggen ‘ja nu wel’ of ‘zie ik er verveeld uit dan?’

  Maar ik reageerde met ‘jawel hoor’. Einde gesprek

  Misschien was er interesse van haar kant. Misschien niet. Maar het blijft mijn probleem om een gesprekje op gang te houden. Ik weet wat voor speelse dingen ik kan zeggen maar als het zover is komt het er niet uit. Blijft erg jammer 🙁

 • @ Maarten

  Zie het zo: jammer dat het is mislukt, maar je hebt wel een tip gekregen om een gesprek te openen een win/win situatie dus….

  Groetjes

 • @ mick

  Wat is de tip dan? Ben benieuwd 🙂

  Ik zie het meer als de zoveelste faalactie. Ze sprak me denk ik niet voor niets aan op die manier dus ik had er iets mee moeten doen.

 • @ Maarten

  Ze had interesse en was nieuwsgierig… erg grote gemiste kans. Maar goed… je krijgt een tip wat je kunt zeggen tegen andere vrouwen. Namelijk: “Hou je het nog een beetje vol”.

 • @ mick

  Zit wat in inderdaad. Zal hem eens uit proberen 🙂

  Of het een echt grote gemiste kans was weet ik niet. Had haar al eerder op de avond met een andere jongen zien flirten dus weet niet of ze echt serieus geinteresseerd was. Maar ja je spreekt natuurlijk niet elke jongen voor niks aan.

 • @ Maarten

  Je eerste aanzet is goed. Je ziet namelijk, weliswaar achteraf dat je iets niet goed doet. Je wordt aangesproken. Dat gebeurd bij mij niet al te vaak. Meestal zet ik met flirten de eerste stap. Dat betekend dat je daarvoor de juiste uitstraling had. Let op dat als zij een schitterend voorzet geeft jij hem wel er in moet tikken. Als jij het niet doet en gewoon blijft staan tikt je concurrent hem er wel in. Als je eerste opmerking niet meteen de juiste is hoeft dat nooit een probleem te zijn. Maar dan moet je durven om even op te leven en alsnog een leuks terug te zeggen. Ga dan niet twijfelen. Zeg gewoon iets aardigs. Doe dit wel direct. Als ze wegdraait pak je haar bij de schouder (heup als jij je kansen hoog inschat). Het maakt niet uit wat… “Jij ziet er wél goed uit” (met een beetje zelfcynisme) of de 2 voorbeelden die je al eerder noemde. Wat er daarna gebeurd moet gewoon vertrouwd aanvoelen. Het onderwerp is totaal niet van belang. Maar straal uit dat je zelfverzekerd bent. Glimlach, sta rechtop, schouders naar achter en kijk niet naar je schoenen.

  Succes

 • @ Erik

  Bedankt voor de tips.

  Ik stond op dat moment een beetje tegen een pilaar aan omdat ik fysiek moe begon te worden. Blijkbaar zag ze dat als een goede reden om me aan te spreken. Maar het is wat je zegt jammer dat ik er niet op ingegaan ben.

 • hey, ik heb hier misschien nog wel een paar leuke gesprekstips
  ze werken bij mij in ieder geval best goed.

  als het gesprek stil dreigt te vallen, of ze geeft korte antwoorden. dan zeg ik op een speelse manier: “nou jij vertelt ook lekker veel”. dat doe ik dan met een glimlach natuurlijk. meestal begint zij dan iets te vragen of ze vertelt iets waar je weer nieuwe inspiratie van krijgt om een open vraag te stellen.

  een andere die bij mij ook goed werkt als het gesprek stil dreigt te vallen, is een oppervlakkige vraag stellen. maar op zo’n overdreven en speelse manier dat ze het ook wel doorheeft dat je het doet om het gesprek op gang te houden, en er om moet lachen. ik merk dan vaak dat zij zelf dan ook wat meer haar best gaat doen om er een interresant gesprek van te maken.

  ook als het gesprek saai en oppervlakkig is helpt het bij mij vaak om op een speelse sarcastische manier te zeggen: “wat een diepgaand gesprek!”

  op deze manieren laat je het probleem bij haar liggen zonder arrogant over te komen.

 • @ m

  ik vraag altijd wel zoveel dat er niet vaak stiltes vallen. maar vallen die er wel is dat vaak best wel vervelend. probeer dan vaak gewoon in overvloed te denken en spreek ff een vriendin aan om zo dan weer op gespreksstof te komen of te bedenken terwijl de andere praat. maar het is zeker een hele goede tip ga hem morgen zeker uit proberen…ook als ik de stilte creeer. 😉

 • Ik heb vaak het probleem dat wanneer ik in een dicotheek sta, vrouwen wel interesse hebben, maar wanneer ik dan naar ze toe kom weet ik niet wat ik moet zeggen/doen.

  Ik weet vaak niet wat ik tegen ze moet zeggen, en met deze vrouwen dansen, loopt meestal ook op niks uit omdat ik dan uiteindelijk niet weet wat te zeggen. Moet ik complimentjes gaan gebruiken of standaard openingszinnen? Heeft iemand tips!

 • @ david

  daar in een andere blog over. ‘veroveren in de discotheek’ dacht ik dat die heet.
  naar mijn mening beter geen standaard openingszin gebruiken. er word natuurlijk veel geflirt in een discotheek, ook door veel mannen die op de versiertoer zijn. een standaard openingszin zal ze denk ik niet erg serieus nemen.

  maak gewoon een opmerking over haar kleren bijvoorbeeld. ze heeft zich vast mooi gemaakt voor een avondje stappen. voor de rest natuurlijk praten over postitieve dingen. wees creatief!

  het belangrijkste is dat je plezier maakt, en niet de intensie hebt op te ‘scoren’.
  je hoeft ook niet te imponeren met dancemoves. als je maar danst met overtuiging.

 • Ik maak onderscheid in spreken met een vrouw in een disco of “gewoon buiten”
  Eigenlijk vind ik een gesprek in een disco bijzonder moeizaam…teveel herrie, teveel afleiding, ligt teveel nadruk op “versieren”…
  Ik vertel dus over mijn ervaringen die “gewoon buiten” of op een rustigere plek zijn:

  Stiltes in een gesprek. Ik ben er niet meer zo bang voor. Het zijn eigenlijk wel leuke
  momenten om een beetje te kijken (naar haar natuurlijk!), flirten en lachen. En ook om aan de vrouw te laten zien dat je rustig blijft. Dus ga niet hakkelen, paniekerig zoeken om wat te zeggen, of vreemde stemverhogingen krijgen.. en al helemaaaaal niet “heh heh” of “zo…” etc..
  Veel vrouwen zijn ook best zenuwachtig (voorheen verwarde ik dat altijd met arrogant)
  als ze tete-a-tete zitten met een aantrekkelijke man (want dat ben je toch?)
  Dus, laat zien dat jij dat rustige baken bent en ook kan en durtf om te gaan met de “pijnlijke stilte”.
  Maar ik heb natuurlijk ook wat TIPS..:)

  – maak er een grapje omheen. bijv: “awww…ja…..de “pijnlijke stilte”…Snel, een van ons moet wat zeggen..! Anders wordt het zo genant..!” Zeg het met een lach of een knipoogje. Gegarandeerd dat je een reactie krijgt en dan is de spanning weer even weg.

  – Verander van locatie. Zit je op een parkbankje? ga wandelen. Zit je binnen? Ga even naar buiten. Ben je in een duf cafetariaatje, nodig haar uit om wat winkels te bekijken.
  Zit je in de trein? ga met haar naar een ander zitje, “omdat daar het uiticht zo mooi en anders is” etc…je kan best wel grappige of leuke dingen bedenken.

  – Gebruik een standaard zin of vraag (mag beetje uitdagend zijn), gewoon eentje die je klaar hebt liggen in je hoofd. Je moet er niet naar zoeken in ieder geval.
  bijv: (met een ondeugend lachje!) “Ik vroeg me af…doe je altijd zo aardig tegen vreemden?”….

  Ik zat eens met een vrouw in een cafeetje een bakkie te doen, en zij begon tijdens een kleine gesprekspauze nerveus met een bierviltje te rommelen en te klooien..viel op de grond enzo..kortom een hoop gefriemel haha.
  Ik zei : “wil je wel even de viltjes op tafel laten liggen, wat denk je dat dat kost..?”
  Dit is een beetje “teasen” dus zeg het zo serieus mogelijk, maar gelardeerd met een lachje!
  Ik pakte haar hand, alsof ik het tot rust wou brengen en vroeg zachtjes “ben je een beetje gespannen?” Ja, zei ze.
  Ik antwoordde: “het is ook wel wat, om met een onbekende zomaar in een cafeetje te zitten zo dicht op elkaar en dan maar praten en praten….en maar geen stiltes laten vallen”
  Zie je? Op die manier maak je het bespreekbaar en heel menselijk.
  Ook jijzelf laat een stukje kwetsbaarheid zien, dat het allemaal ook wel spannend is.
  Leidt haar…ook door haar kwetsbare punten heen. Ze zal je dankbaar zijn.
  Lees ook Victors E-book er nog maar eens op na..Als man zul je moeten leiden!

  En voorheen was dat voor mij altijd LIJDEN.., maar begin langzaam tot andere inzichten te komen.

  Je kunt raden dat we geen “pijnlijke stiltes” meer hadden..Er waren wel gesprekspauzes, maar ze waren niet “pijnlijk” meer..eerder rustgevend en flirterig..!

  Probeer het maar eens. Treedt stiltes dapper tegemoet en buig ze om!

 • Goed advies van M.
  Plezier is inderdaad het juiste uitgangspunt. Niet alleen zodat je meer succes hebt met vrouwen, maar omdat het zelfs onwijs leuk kan zijn zonder vrouwen.

  De keiharde muziek, de lampen, de sfeer, de manier hoe dj’s effecten opwekken, je nieuwsgierigheid naar hoe anderen plezier hebben, lekkere cocktails, verschillende zalen, de manier hoe anderen zich gekleed hebben, de lounges, het danspodium, optredens, foto’s, opnames etc.

  Deze hebben allemaal niets te maken met vrouwen, maar ze kunnen je een geweldige tijd geven. Dit hoeft dus eigenlijk niet te betekenen dat je geen plezier met vrouwen mag hebben, maar om er bewust van te zijn, dat je het plezier van de avond niet in de handen van vrouwen is, maar in die van jou.

 • Ook weer zoiets: een meisje komt naast je staan in een cafe kijkt me aan en zegt hoi, ik zeg hoi terug. Einde conversatie. Zij loopt terug kijkt nog een aantal keer van een afstandje maar kijkt weg als ik naar haar kijk. Ik wou niet geforceerd overkomen met ‘heb je het een beetje naar je zin’ dus dat zei ik niet maar ik had het beter wel kunnen doen want dan was er een gesprek uitgerold.

  Ik heb het heel vaak dat ik aangesproken word met ‘hoi’ maar dat het uiteindelijk bij een groet blijft. Ik zal het wel nooit leren.

 • Ga ik doen Victor 🙂

  Gister ook weer. Staat een vriend van me met een meisje te praten staan er schuin achter me 2 dames. Op het moment dat ik hun kant op kijk zegt 1 van de 2 met een glimlach ‘arme jongen’. Dus ik een beetje nonchalant van: ‘ja dat doe ie altijd me alleen laten’ Komen ze iets dichterbij zegt de ene iets in de trend van ‘is ze/ze is een beetje dommig dat ze erin trapt?’ Ik van ja waarschijnlijk wel. Wilde 1 van de 2 op een gegeven moment die vriend van mij aan tikken waarschijnlijk om te zeggen laat je vriend niet alleen staan ofzo maar ik tikte haar toen aan op haar hand zo van niet doen. Begonnen ze nog meer te glimlachen. Verder geen aandacht meer aan besteed. Had het idee dat ze hem meer zagen zitten aangezien ze hem er ook bij wilden betrekken.

  Kortom ik kom blijkbaar niet boeiend genoeg over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *