Wie betaalt tijdens een date, jij of de ander?

Geld harten die het wie-betaalt-dilemma symboliseren Wie o wie moet toch betalen voor de drankjes en hapjes tijdens de eerste de date en vervolg dates? Dit lijkt een eeuwenoud vraagstuk…

Maar dat is het vermoedelijk niet. Nog niet zo lang geleden was het een vanzelfsprekendheid dat de man altijd trakteert.

Vrouwen in de keuken in tijden van traditieDat was in de tijd dat het nog als normaal werd beschouwd dat vrouwen niet mochten voetballen (laat staan professioneel), dat de keuken het voornaamste domein was van het vrouwelijke geslacht en dat mannen standaard de kostwinnaar zijn van het gezin.

Tja, de tijden zijn veranderd. De traditionele rolverdeling is verdwenen en er is geen nieuwe duidelijke rolverdeling bepaald. Ondanks de emancipatie.

En dat is niet alleen maar negatief. Er is veel vrijheid en eigenzinnigheid voor in de plaats gekomen.

Maar uiteraard roept dat op sociaal- en liefdesvlak allerlei vragen op. Dus welke rol ‘behoort’ de vrouw te spelen tijdens het daten? Wat mag een man wel of niet doen tijdens zo’n samenkomen? Hoe respecteren we de vrijheid en de rechten van zowel man als vrouw?

En wat als je een gold digger treft? Of te maken krijgt met iemand die ‘intieme beloning’ verwacht na het trakteren? Ahum!

Niet voor (meer…)

Een date regelen? Hoe doe jij dat?

Een date regelen… Sommige van mijn cursisten zullen zich hopelijk afvragen waarom ik het woord ‘date’ gebruik in plaats van het ‘afspraakje regelen’. Maar daar wil ik het vandaag even niet over hebben…

Ik wil namelijk weten waar mijn bloglezers (jij!) tegenaan lopen wat betreft het regelen van een date.

Er zijn duidelijk vragen over het regelen van afspraakjes. Zo ontving ik bijvoorbeeld deze e-mail:

Wel, Victor,

Met mij gaat alles goed. Maar weet je, ik heb eigenlijk alleen problemen met hoe ik een vrouw moet vragen voor een date. Meestal verknal ik het gewoon en ze willen niet meer met mij gaan omdat ik het niet echt weet hoe ik het moet aanpakken. Kan jij me wat tips geven hoe ik dat best moet doen?

C.

Deel jouw ervaring met het regelen van een (eerste) date

Helaas gaf deze beste man die de e-mail verstuurde me geen details, ik had graag willen weten HOE hij het tot nu toe concreet heeft aangepakt. Daarom (meer…)

Daten zonder tijdverspilling?

Met de stopwatch datenWil je daten zonder tijdverspilling, zo efficiënt mogelijk? Dit artikel is voor jou!

Een tijdje geleden had ik een afspraakje met een aantrekkelijke, jonge expat. Ze sprak meerdere talen, behalve Nederlands. Ik had de carrière vrouw leren kennen via de dating-app Happn, de welbekende concurrent van Tinder.

Deze vrouw was ervaren in het mannen daten en de bijbehorende versierpogingen. Ik was zeker geïnteresseerd in haar verhalen. Ook zakelijk leek ze succesvol. Ze was niet bepaald op haar mondje gevallen…

Een mislukte date, ja of nee?

Dit afspraakje was uniek omdat het in meerdere opzichten verkeerd uitpakte. Ze was nieuw in Amsterdam en kon de weg nog niet goed vinden.

Het ging al mis met het openbaar vervoer; de bus waar ze in moest overstappen kwam niet opdagen. Ondertussen regende het pijpestelen waardoor ze compleet doorweekt was. Toen we elkaar eindelijk vonden bleek ze ook nog half ziek en overwerkt. Zacht gezegd, geen goede scenario!

Toch hebben we samen een drankje of twee gedronken en uitgebreid met elkaar gepraat. Al gauw bleken we geen match… Kortom, alles ging mis die dag en er kwam geen vervolg.

Was dit eerste afspraakje daarom een complete mislukking, tijdverspilling? Lees verder en je krijgt het antwoord zodat je meer plezier hebt op liefdesvlak! (meer…)

10 Gevaarlijke dont’s voor de eerste date

Man met knuppen en rozen, een van de eerste date dont'sEerste date? Natuurlijk wil je handige tips voor het eerste afspraakje. Maar het is óók belangrijk om te weten wat je vooral niet moet doen tijdens het daten. Toch?

Mooi, want te vaak ontvang ik nog e-mail van mannen die al tijdens de eerste date de plank volledig misslaan… Dus vandaag krijg je 10 dont’s van de eerste date; zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd 😉

Een tijd geleden, op een zondag, zat ik met een goede vriendin in een knus cafeetje. Het is een van mijn favoriete locaties om ‘dates’ mee naartoe te nemen. Er zijn daar zachte banken, er is mooie belichting, luxe uitstraling, vriendelijk personeel, leuk publiek en de koffie verkeerd is alles behalve slecht.

Toevallig gingen er twee dertigers pal voor ons zitten; ik moest zelfs moeite doen om ze niet te verstaan. Het was overduidelijk een ‘eerste date’, geregeld via een of andere datingsite. Helaas verliep de date niet van een leien dakje; de man was vreselijk aan het stuntelen, hij kon zeker een paar eerste date tips gebruiken. En de vrouw voelde zich zichtbaar ongemakkelijk en gespannen.

Aan de hand van subtiel maar goed observeren heb ik deze eerste date dont’s opgesteld. In willekeurige volgorde…

10 Gevaarlijke dont’s voor de eerste date

#1. Haar vragen of je naast haar mag zitten, met het slappe excuus dat je rugpijn hebt; stel geen òf-vragen… (meer…)

Hoe de friendzone vermijden?

Friendzone afgebeeld als gevarenzoneEen tijd geleden heb ik een video uitgebracht over de friendzone en hoe je daaruit kunt ontsnappen. Ontsnappen is mooi, maar volledig de friendzone vermijden is natuurlijk beter!

Afgelopen week heeft bloglezer Ed een reactie geplaatst bij dat artikel over friendzone ontsnappingstechnieken (scroll helemaal naar beneden), over het verloop van zijn 2 dates.

Omdat de vrouw de 2de en 3de date had voorgesteld, begrijpt hij niet waarom hij toch in de friendzone terecht is gekomen. Het overkomt hem anders nooit, zo gaf hij aan in zijn reacties

Ed heeft een lange reacties geplaatst, dus omschrijf ik beknopt de friendzone-situatie, inclusief een paar citaten. (meer…)

Pagina 1 van 4123...