Flirtsignalen herkennen doe je zo

Wil je flirtsignalen herkennen tijdens het flirten? Gelukkig hoef je daarvoor geen expert te zijn in lichaamstaal of je door de vele boeken over lichaamstaal te worstelen.Want de interesse-signalen zijn vaak heel duidelijk; glimlach, oogcontact, lichamelijk contact, spelen met het haar, enzovoorts.

Maar door het sekse verschil is het nog wel eens moeilijk om elkaar in te voelen en enigszins te begrijpen. Zo ontstaat verwarring.

Nee, niet alleen mannen vinden het nog wel eens moeilijk om te pijlen of een vrouw interesse heeft. Ook vrouwen kunnen daar moeite mee hebben. “Vind hij me echt leuk? Is er sprake van verliefdheid? Of gaat zijn interesse meer uit naar mijn mooie vriendin?”

Kortom, het herkennen van signalen kan uitdagend zijn voor iedereen. Maar de grootste problemen worden veroorzaakt door onzekerheid. Met als gevolg, zelfs de meest duidelijke flirtsignalen worden niet opgepikt. Een voorbeeld: Janklaas had laatst een eerste afspraakje met een vrouw waarbij ze de flirtsignalen vertoonde…. Hij beschreef in een reactie het verloop van het afspraakje, geplaatst bij het liefdesverklaring-blogartikel:

Hallo,

Met een leuke dame had ik na zoveel smsjes en telefoongesprekken een paar dagen geleden een 1e afspraak gehad. Ze had het echt naar haar zin. Ze raakte me constant aan, ze deed haar benen over mijn benen heen, zat op me schoot, geknuffeld, ze sloeg me vaker op me kont, ze kreeg een rooie kop elke keer nadat ze me hand vast pakte. Af en toe elkaar plagen en de gesprekken gingen vlot. Ik had nog geen liefdesverklaring gelegd. Het ging goed. We waren ongeveer 5 uurtjes samen. Ik had het afspraak beëindigd, ik gaf haar toen 2 kusjes.

Even later na een een uurtje kreeg ik een grappige sms van haar, nou wij elkaar grappige smsjes sturen. Toen vroeg ze me wat ik van haar vond. Ik had haar als antwoord gegeven …dat ze me begreep, dat wij elkaar begrijpen dat ik dat goed vond. Heeft dit ook met liefdesverklaring te maken of heb ik het fout gedaan?
En ik vroeg haar ook wat ze van mij vond ze zei: ik vind je lief, spontaan, leuk. Ze was moe, ze ging slapen.

Daarna de volgende dagen had ik haar smsjes gestuurd. Soms reageert ze (maar droog) soms niet en ik heb haar ook gebeld de volgende avond. Ze heeft niet opgenomen (terwijl ze altijd terug belt of smst als ze niet opnam) maar ze heeft me niet teruggebeld.

Waar is de fout begonnen? Wat heb ik allemaal fout gedaan? Ik vindt het jammer dat ze geen contact meer met me maakt. Heeft iemand er ervaring mee of iemand die het heel goed weet?

Nou Victor, Dirk, Ruben, graag ontvang ik van jullie antwoord en uitleg, ben benieuwd.

Gr, Janklaas

Dat eerste afspraakje verliep goed, dat moet gezegd worden. Maar je hebt helaas vervelende fouten gemaakt waardoor het vrouwen versieren niet meer lukte. Je had met haar moeten tongzoenen; daar verlangde ze naar! Als het goed is heb je hierover mijn antwoord al gelezen bij jouw reacties…

Hoe dan ook, ik gebruik jouw reactie als aanleiding om het belangrijke flirtsignalen-onderwerp aan te snijden…

De duidelijke flirtsignalen herkennen

Als een vrouw een of meer van de volgende gedragingen vertoont, dan (meer…)

Eerste Afspraakje – Tips voor de Eerste Date

Verliefd stel op eerste date (dankzij deze datingtips)Binnenkort het eerste afspraakje? Vandaag krijg je 3 belangrijke 1ste date tips voor meer plezier en succes.

Dit komt aan bod op deze pagina:

  • Eerst haak ik in op een vraag van een cursist over dating.
  • Vervolgens kaart ik een aantal fouten aan die je beter niet kunt maken tijdens de eerste date.
  • Daarna krijg je drie krachtige datingtips. Blijf dus lezen!

Dus zoals beloofd, hier de vraag die ik ontving over het date-onderwerp:

Hallo Victor Verlon,

Gisteren heb ik met een leuke meid afgesproken. Toen ik de afspraak met haar ging regelen heb ik jouw advies gevolgd. Ik heb tegen haar gezegd: “laten we een keer afspreken om iets te gaan drinken”, dat heeft ze geaccepteerd. We zijn bij elkaar gebleven van 20 t/m 23 uur. Gewoon praten over alles en nog wat. Maar om 23u zei ze: “ik moet weg want ik ga morgen trainen”. Ze werd even stil toen ik vroeg of ze het leuk vond om nog een keer af te spreken, maar zei alsnog: “ja gezellig, niet volgende week maar een week later”.
Onderweg naar huis heb ik haar een sms gestuurd om haar te laten weten dat ik het gezellig vond om haar te zien, maar ze heeft tot nu toe nog niet terug ge-sms’t.
Vanmiddag heb ik haar een sms’je gestuurd, maar daar heeft ze ook nog niet op gereageerd. Wat moet ik nou doen? Moet ik haar later een keer sms-en of gewoon wachten tot zij een sms stuurt?
Dit is nou onhandigheid met vrouwen, omdat ik niet weet wat ik moet doen?? Ik ben namelijk bang dat ze me niet ziet zitten. Waarom weet ik niet, het is een gevoel. Misschien omdat ik iets kleiner ben dan haar. Ze zei wel dat ze een man wil die zich als een man en een jager gedraagt.

Kun je mij adviseren wat ik moet doen?

Laat ik positief beginnen: je hebt met succes een afspraakje geregeld. Zoals je dat hebt aangepakt kan je vaker doen; dadelijk heb je nog meer leuke afspraakjes met andere vrouwen. Mooi!

Minder positief zijn de fouten die je tijdens dat eerste afspraakje hebt gemaakt. Deze, zoals je zelf al aangeeft, komen voort uit onwetendheid en de angst voor afwijzing. Sowieso speelde je lichaamslengte géén rol tijdens het afspraakje.

Het is de kunst om van je fouten te leren zodat je ze nooit meer hoeft te maken. Daarmee verbetert zowel je aanpak als je Verovermentaliteit en verkrijg je sneller succes met vrouwen…

Maar welke fouten heb je gemaakt? (meer…)