Wil je flirtsignalen herkennen tijdens het flirten? Gelukkig hoef je daarvoor geen expert te zijn in lichaamstaal of je door de vele boeken over lichaamstaal te worstelen.Want de interesse-signalen zijn vaak heel duidelijk; glimlach, oogcontact, lichamelijk contact, spelen met het haar, enzovoorts.

Maar door het sekse verschil is het nog wel eens moeilijk om elkaar in te voelen en enigszins te begrijpen. Zo ontstaat verwarring.

Nee, niet alleen mannen vinden het nog wel eens moeilijk om te pijlen of een vrouw interesse heeft. Ook vrouwen kunnen daar moeite mee hebben. “Vind hij me echt leuk? Is er sprake van verliefdheid? Of gaat zijn interesse meer uit naar mijn mooie vriendin?”

Kortom, het herkennen van signalen kan uitdagend zijn voor iedereen. Maar de grootste problemen worden veroorzaakt door onzekerheid. Met als gevolg, zelfs de meest duidelijke flirtsignalen worden niet opgepikt. Een voorbeeld: Janklaas had laatst een eerste afspraakje met een vrouw waarbij ze de flirtsignalen vertoonde…. Hij beschreef in een reactie het verloop van het afspraakje, geplaatst bij het liefdesverklaring-blogartikel:

Hallo,

Met een leuke dame had ik na zoveel smsjes en telefoongesprekken een paar dagen geleden een 1e afspraak gehad. Ze had het echt naar haar zin. Ze raakte me constant aan, ze deed haar benen over mijn benen heen, zat op me schoot, geknuffeld, ze sloeg me vaker op me kont, ze kreeg een rooie kop elke keer nadat ze me hand vast pakte. Af en toe elkaar plagen en de gesprekken gingen vlot. Ik had nog geen liefdesverklaring gelegd. Het ging goed. We waren ongeveer 5 uurtjes samen. Ik had het afspraak beëindigd, ik gaf haar toen 2 kusjes.

Even later na een een uurtje kreeg ik een grappige sms van haar, nou wij elkaar grappige smsjes sturen. Toen vroeg ze me wat ik van haar vond. Ik had haar als antwoord gegeven …dat ze me begreep, dat wij elkaar begrijpen dat ik dat goed vond. Heeft dit ook met liefdesverklaring te maken of heb ik het fout gedaan?
En ik vroeg haar ook wat ze van mij vond ze zei: ik vind je lief, spontaan, leuk. Ze was moe, ze ging slapen.

Daarna de volgende dagen had ik haar smsjes gestuurd. Soms reageert ze (maar droog) soms niet en ik heb haar ook gebeld de volgende avond. Ze heeft niet opgenomen (terwijl ze altijd terug belt of smst als ze niet opnam) maar ze heeft me niet teruggebeld.

Waar is de fout begonnen? Wat heb ik allemaal fout gedaan? Ik vindt het jammer dat ze geen contact meer met me maakt. Heeft iemand er ervaring mee of iemand die het heel goed weet?

Nou Victor, Dirk, Ruben, graag ontvang ik van jullie antwoord en uitleg, ben benieuwd.

Gr, Janklaas

Dat eerste afspraakje verliep goed, dat moet gezegd worden. Maar je hebt helaas vervelende fouten gemaakt waardoor het vrouwen versieren niet meer lukte. Je had met haar moeten tongzoenen; daar verlangde ze naar! Als het goed is heb je hierover mijn antwoord al gelezen bij jouw reacties…

Hoe dan ook, ik gebruik jouw reactie als aanleiding om het belangrijke flirtsignalen-onderwerp aan te snijden…

De duidelijke flirtsignalen herkennen

Als een vrouw een of meer van de volgende gedragingen vertoont, dan weet je dat je het Veroveren voort mag zetten:

 • Ze raakt je veel aan.
 • Ze doet haar benen over de jouwe heen.
 • Ze gaat blozen op intieme momenten.
 • Ze slaat je speels en uitdagend op je kont.
 • Ze houdt je hand vast.
 • Ze gaat op je schoot zitten…

Janklaas, ze vertoonde niet één maar al deze signalen van interesse. Ze zag je tijdens dat eerste afspraakje echt helemaal zitten! Had je dat door? (Update: je had het gelukkig door.)

Zo ja, dan zou je een fraai staaltje van zelfbeheersing hebben vertoond. Maar ik denk eerder dat je last hebt van innerlijke weerstand. Daar ga ik een andere keer over bloggen. (Zie alvast pagina 167 t/m 170 van mijn succes-met-vrouwen-systeem over het zoenen.)

Mocht je het echt niet door hebben gehad dat ze dol op je was, ontdek dan wat de belangrijkste flirtsignalen met elkaar gemeen hebben.

Ze maakt herhaaldelijk lichamelijk contact

Je hoeft geen flirtexpert te zijn om door te hebben wanneer een vrouw je leuk vindt. Je hoeft er zelfs je ogen niet voor te gebruiken, het is slechts een kwestie van voelen. Let er bewust op hoe vaak ze je aanraakt.

Want een vrouw die je vaak aanraakt, staat open om Veroverd te worden. Zeker als ze je ook nog aanraakt op de meer intieme plaatsen: je billen…

Haar aanrakingen duiden op seksuele verlangens. Ze wil graag meer lichamelijk contact en ze verlangt naar tongzoenen. Haar lichaam smeekt als het ware om seks…

Ze toont seksueel verlangen, dus wat houdt je tegen?

En daar wringt de schoen bij sommige mensen. Iets houdt je tegen om te handelen wanneer de ander zich duidelijk openstelt. (Dit gaat op voor zowel de man als de vrouw.) En daardoor heb je haar niet gezoend. Een andere keer blog ik over hoe je innerlijke weerstand om te zoenen kunt doorbreken. Het is een belangrijk punt om aan te pakken.

Voor deze keer is het belangrijk dat elke bloglezer bewust nagaat of hij wel voldoende op de belangrijkste flirtsignalen van vrouwen let…

Daarom wil ik graag weten of jij ook wel eens de flirtsignalen van vrouwen over het hoofd ziet? En heb je moeite om te handelen wanneer een vrouw veel interesse in je toont? Plaats je reactie, ik lees ze graag…

Gerelateerd:

 • 21 Subtiele Flirtsignalen van Vrouwen (86)
  In las laatst op het internet dat wij mannen stekeblind zijn voor de flirtsignalen van vrouwen. Wordt het tijd voor ons om een blindegeleidehond aan te schaffen? Welnee. Want door goed observeren zul je geregeld de […]
 • Eerste Afspraakje – Tips voor de Eerste Date (223)
  Binnenkort het eerste afspraakje? Vandaag krijg je 3 belangrijke 1ste date tips voor meer plezier en succes. Dit komt aan bod op deze pagina: Eerst haak ik in op een vraag van een cursist over dating. Vervolgens kaart […]
 • Relatieprobleem: niet meer verliefd (24)
  Herken je dit relatieprobleem: de verliefdheid is vervlogen. Dan kan de relatie op losse schroeven staan! Belangrijk probleem om zo snel mogelijk op te lossen zodat jullie de relatie kunnen redden. Wat er vervolgens […]
 • Ex-vriendin – Het Gevaar van je Ex-vriendin (21)
  Zo af en toe blog ik over het behouden van een goede relatie en hoe je eventuele relatieproblemen oplost. Zie hier de vraag van een cursist die ik een tijd geleden ontving. Onder andere door zijn ex-vriendin wordt zijn huidige […]
Flirtsignalen herkennen doe je zo
Trefwoorden:         

114 reacties op “Flirtsignalen herkennen doe je zo

 • Victor, dit soort flirtsignalen zie ik zéker niet over het hoofd, maar ik denk wel dat dit een interessante blog is voor beginnende veroveraars. Mannen zijn namelijk een stuk minder in het herkennen van Lichaamstaal. Er zijn genoeg mannen die niet door hebben dat een vrouw met hem flirt. Dit merk ik bijvoorbeeld wel eens in mijn vriendenkring.

  In het lijstje staat aanraken, deze vindt ik persoonlijke een leuke.
  Het mooie van zelf niet als eerst beginnen met aanraken is dat zij jou (als het goed is) gaat aanraken. Daardoor kun je makkelijker pijlen of een vrouw met je flirt. Hierin wil ik wel benadrukken dat een passieve houding nooit goed is, en dat het niet de bedoeling is dat je daarom maar niet gaat flirten.

 • De flirtsignalen zie ik meestal niet over het hoofd. Als een vrouw je hand pakt en hand in hand wil lopen, dan weet je wel dat er wat aan de hand kan zijn. Als ze op je schoot zit en je merkt het dan nog niet, dan kun je denk ik wel een boek over lichaamstaal lezen.

  Deze blog lijkt mij, ondanks dat wij mannen de flirtsignalen gauw merken, toch ideaal. Je wordt namelijk extra bewust en je kunt beter handelen in de situatie. De trek-haar-naar-je-toe techniek is dan echt leuk om te doen 🙂

 • Ken al een lange tijd een vrouw die voor de kleinste dingetjes bij me komt. Meestal gaat het niet om die kleine dingetjes maar meer om mijn aandacht.

  Tijdens een gesprek kijkt ze je dan langdurig aan. Van fysieke aandacht is ze niet zo gediend was mijn ervaring. Nooit heeft ze me aangeraakt. Wel heb ik eens haar hand gepakt en het bekeken, omdat ze er een beetje droog uitzagen. Misschien raakt ze daar aan gewent, dacht ik. Nee dus! Bij een toenadering doet zij zelfs een stapje achteruit. Toch de laatste keer speelde ze tijdens een leuk gesprek met haar beeldarmbandje en liet ze me die zien met haar verhaal erbij.

  Dit zijn veel signalen die zo tegenstrijdig zijn.

 • Lichaamstaal is voor mij tegenwoordig wel een belangrijke factor bij het versieren geworden heb op advies van dirk een boek gekocht over lichaamstaal. Het schijnt dat ons woordenschat zo klein is, dat we onbewust met lichaamstaal het duidelijker proberen te maken (zoals in een gesprek met je handen praten). Ik ben me bij het versieren er in gaan verdiepen en het helpt me makkelijker en vlotter te zijn omdat ik uit haar lichaamstaal kan halen hoe zij zich voelt op dat moment!

  Jan klaas… ze zag je echt helemaal zitten zoals Victor al zei. Wat het probleem is dat je haar teleurgesteld hebt omdat je er niet op in gegaan bent. Elke vrouw wil aandacht en leuk en zeker mooi en bijzonder gevoeld worden. Ze voelde zich ineens niet zo bijzonder meer omdat je kortaf tegen haar antwoorde: ”dat je me begreep,

  Je had beter kunnen zeggen: “ik vind erg leuk om m’n tijd met je te delen” of ” ik wil je zeker beter leren kennen” of iets anders origineels, zo blijf je mysterieus. Als ze echt met je flirt moet je er voor gaan weet ik uit eigen ervaringen nu.

  Take care,

  Mick

 • Hoi,

  Ik denk dat ik een vergelijkbare fout heb gemaakt als Janklaas.

  Laatste heb ik een afspraakje gehad met een interessante meid. De aanloop van het afspraakje ging soepel en speels. Tijdens de avond zelf werd er ook een beetje geflirt wederzijdse aanrakingen en geplaag, maar ik vond de temperatuur en het moment (publieke ruimtes) nog niet daar om te zoenen.

  Toen ik haar naar de trein bracht kwam ze dichter op me staan en zei ze “ik vond het erg leuk en zullen nog een keer wat drinken of iets anders doen of misschien niets”.(ze keek wat onzeker). Ik dacht ik plaag haar en beetje en liet een stilte vallen maar fluisterde daarna in haar oor ja tuurlijk. In de tussentijd had ze wel wat afstand genomen. Dus het zoenmoment was voorbij.

  Ik stuurde haar tijdens de treinreis nog een smsje met een grapje erin en ze reageerde leuk en bedankte me nogmaals voor de leuke avond. Daar heb ik niet op gereageerd met het idee een beetje mysterieus te blijven. En dat mijn smsje met het grapje eigenlijk al een blijk van waardering was en dat de leiding die ik genomen had bij het afspreken al wel genoeg aangaf dat ik haar interessant vind.

  Nu heb ik haar 2 dagen na het afspraakje gebeld maar ze nam niet op en heeft ook nog niet teruggebeld.(nu 1 dag geleden). Ik ben bang dat ik misschien wat te afstandelijk ben geweest met het oogpunt van plagen en mysterieus blijven. Ook dat ik de spannende momenten daardoor wat verpest heb. Waardoor ik misschien wat afstandelijk ben geweest en haar aan het twijfelen heb gezet. In mijn ogen bel je gewoon lekker terug op de dag zelf.

  Wat is jullie mening hierover. Als ik niks hoor moet ik het nog een keer proberen? In mijn ogen is dat handelen uit schaarste?

  gr,
  gijs

 • @Gijs,

  Mijn mening:

  Je hebt inderdaad zo’n vergelijkbare fout gemaakt. Zodra een vrouw je een keer aangeraakt hebt, dan staat ze open voor zoenen. Ondanks de publieke ruimte, wat kan jou dat schelen? Al was het maar een kleine en korte zoen geweest. Dat was alvast iets. Door bij de trein dichter bij je te staan vroeg ze d.m.v. haar lichaamstaal weer duidelijk om een zoen. Waarom niet gedaan?

  Nadat ze je vroeg om af te spreken is al zeker een goed teken, dat ze je wel ziet zitten. Een vrouw die een beetje twijfelt, zal dat nooit doen. Je had beter kunnen antwoorden met een ZOEN: ja is leuk! Ik bel je volgende week wanneer en wat we samen gaan doen. ( De leiding nemen en houden) lekker spannend en mysterieus. Het plaaggrapje kan verkeerd overgekomen zijn, vooral ze al een beetje met onzeker houding wachtte op jouw antwoord.

  Haar direct te sms-en tijdens de treinreis was beter geweest dat niet te doen. Een deel van de spanning weggenomen en je nu wat schaarst opgesteld.

  Mijn advies: Wacht even een paar dagen en probeer het dan opnieuw. Krijg je geen antwoord of neemt ze niet op? Dan haar voicemail inspreken: Je naam en daarna een kort berichtje: hallo ” haar naam” bel je me even terug? Tot horens! NU heeft ze je stem gehoord en kan ze zelf beslissen wat ze wilt. Als ze niet reageert, dan weet je hoe laat het is.

  Wacht ook eventueel de mening van Victor af.

 • @Dirk

  Is het niet beter om in de voicemail open te laten wie wie belt? Zoiets als: ” heey, hoe was je treinreis? we bellen nog…” Ze heeft je stem gehoord en als ze dan zelf niet het initiatief toont om terug te bellen, kan je altijd de draad zelf oppakken.

  Als je haar namelijk laat bellen, en ze doet het niet, dan kom je in een lastige positie: Je moet afstand van haar nemen, alleen maar omdat zij misschien te verlegen is om terug te bellen. Óf, je belt haar alsnog. Dan kom je erg afhankelijk en leunerig over.

 • @Tom.

  Inderdaad, dat is beter! Helemaal mee eens dat je dat als voorbeeld noemt om de voicemail in te spreken. Ze wacht dan alsnog af wanneer je belt. Ook i.v.m. haar verlegenheid.

  Dank je voor je reactie.

 • Mannen

  De discussie over de voicemail kan gesloten worden, want ze heeft er geen.

  Baal er wel een beetje van het niet terugbellen, want ik hecht vrij veel waarde aan, graag of niet en sta niet echt te springen om nog een keer te bellen.

  Het kan zijn dat ze van het plaaggrapje inderdaad wat onzeker is geworden en van het geen bevestiging krijgen dat ik de avond ook leuk vond(op haar sms). Misschien denkt ze dat er een spel wordt gespeeld.

  Het niet zoenen op het eerste afspraakje kan ook nog wat spanning opwekken toch? Ik vind de theorie dat niet zoenen de sfeer omgooit van gewillig naar niet willen wel heftig.

  Anyway, we zullen zien wat er gebeurd. Ik ben er nog niet over uit of ik nog een keer moet bellen…

  jullie krijgen een up-date. En tips zijn welkom.

  gr,
  Gijs

  1. Hoi Gijs,

   Ik weet niet of reageren nog zin heeft omdat jouw schrijven uit 2009 is. Maar ik ben een vrouw en misschien geeft het perspectief van mij als vrouw-zijnde wat extra informatie?
   Als ik lees over hoe de date ging, over de sms-jes en het bewust niet zoenen om het mysterieus te houden, zou ik het gevoel krijgen dat er met mij gesold wordt. Ik zou het niet leuk vinden als een man mij niet zoent terwijl ik duidelijk laat merken dat graag te willen. Ik ga dan denken dat de man mij niet wil, hij wijst mij af. Hetzelfde geldt voor het niet reageren op een sms. Ik zou er op afhaken.

   Als diezelfde man later alsnog contact probeert te leggen dan is het afhankelijk van hoezeer ik mij afgewezen of met mij gesold voel of ik er alsnog op inga of niet.

   Het zal jou weinig helpen zes jaar later. Maar misschien dat mijn reactie op jouw ervaring andere mannen die het nu lezen inzicht geeft.

 • Hallo iedereen,

  @Mick

  Ze had zo’n gelukkig gevoel met mij, had ze ook eerder vertelt aan me. Ik keek haar meer gewoon aan, dan dat ik aan het flirten was. Het is nou een anderhalve week geleden. Ik geloof nog steeds niet dat ze geen contact meer met me maakt. Het is in een klap keihard uit gegaan. Van 100 naar -0%. Net als Gijs jammer, de volgende keer beter.

  @Dirk

  Hoi Dirk, ik heb (gisteren) zaterdag 21ste precies hetzelfde gedaan, net als hoe je me op de andere blog had uitgelegd. Na een weekje weer gesmst, maar helaas toch geen antwoord, het is voorbij. Wat zonde. Het is jammer dat je het niet meer terug kan spoelen. Alles heb ik verwijderd, haar smsjes, telefoonummer, hyves, msn zodat ik er niet meer aan moet denken, maar ook uit mijn hart dat ik haar nooit meer terug hoeft te zien. Ik zal nooit en nooit om een bevestiging vragen. En ik moet haar vooral de ruimte geven ongeveer 2 dagen om niet te smsen en bellen. Ik zal deze fouten nooit meer vergeten.

  Victor, Dirk en rest bedankt,

  Gr. Janklaas

 • @Gijs,

  Dat je haar niet gezoend hebt die avond, ondanks ze het aangaf is duidelijk de grote fout geweest. Begrijp ik, dat je haar niet gezegd hebt dat je het die avond het leuk vond om met haar samen te zijn? En ook niet, nadat ze je bedankte per sms? Dit is de tweede fout die je gemaakt hebt. Je hebt daardoor haar de indruk gegeven dat je een spelletje met haar gespeeld hebt. Meestal komt een fout niet alleen.

  Je had haar best mogen zoenen. Eerder nog: Je had haar MOETEN zoenen. Is juist heel belangrijk bij je eerste afspraak. Het mysterieuze kan je gebruiken met: wanneer haar te bellen, de volgende afspraak maken, wanneer en wat jullie gaan doen.

  Als je een Overvloed-concept bezit en een goede Zelfbeeld hebt, dan moet je WELEENS en zelfs VAAK tegen je gevoel in handelen. Ondanks het er niet meer goed uit ziet, laat je je toch niet door 1 gat vangen?

  Mijn advies:
  – Laat je je er niet zomaar bij neer zitten. Probeer er wat aan te doen.
  Bekijk de tip in de reactie van onze leermeester Victor:
  http://www.aantrekkingskracht.com/liefdesverklaring/comment-page-1#comment-1216

  Victor Verlon op 18 november 2009 15:22

  Hoe kan je deze vrouw nog Veroveren? Het kan inderdaad afgelopen zijn. Maar er zijn misschien toch nog mogelijkheden. Neem een weekje rust en bel haar daarna weer. Neemt ze niet op? Spreek een voice-mailboodschap in en bel twee of drie dagen later nog een keer. Zie pagina 152 van het basis-E-boek ‘Ze neemt haar telefoon niet op’ voor belangrijke aanwijzingen.

  Ga ervoor!
  succes!

 • @Janklaas,

  Dat ze nu na een week niet gereageerd heeft vind ik echt jammer.
  En daarmee bedoel ik ook echt jammer mee. Zoals jullie de eerste afspraak beleefd hebben samen en dat het zo gelopen is.

  Waarom haar niet even gebeld i.p.v. ge-smst? Als het mogelijk is, probeer haar ondanks alles, over drie dagen nog een keer te bellen. Dat is persoonlijker en… ze hoort je stem weer en linkt het aan die fijne avond. Zie ook het advies wat Victor jou gaf in de blog: liefdesverklaring-weg met liefdesverklaring. Dat is goed voor je zelfbeeld. Je weet dan, dat je er alles aan gedaan hebt.

  http://www.aantrekkingskracht.com/liefdesverklaring/comment-page-1#comment-1216

  In jouw reactie in de tweede alinea zegt je: Het is jammer dat je het niet meer terug kan spoelen. Alles heb ik verwijderd, haar smsjes, telefoonummer, hyves, msn zodat ik er niet meer aan moet denken, maar ook uit mijn hart dat ik haar nooit meer terug hoeft te zien.

  Mijn vraag: Voel ik tussen de regels door, dat je eerder kwaad bent op jezelf, dan dat zij niet reageerde? Kom op! Fouten maken is heel menselijk en neem je dat ook jezelf niet kwalijk. Met iedere fout die je maakt ben je juist een ervaring rijker. Wie veel fouten maakt meer, dan die nooit fouten maakt.

  Succes

 • Het niet bedanken en beamen van de gezelligheid is achteraf ook een fout. Ik wou daarmee alles een beetje in het midden laten, maar dat is inderdaad een helemaal verkeerde wijze van fantasieen afdwingen.

  Ik ga er nog een telefoontje aanwagen. En misschien dan ook verduidelijken dat ik de avond wel erg leuk vond en serieus over een vervolgafspraakje ben en dat dit op het station mogelijk anders overkwam. Of is dat weer te onzeker?

  En anders genoeg andere dames ik mag toch wel zeggen dat ik niet vaak te kort kom. Maar ben een tijd uit de roulatie geweest en dit is wel een speciaal dametje (mijn tandarts…..)

  gr,
  gijs

 • @Gijs,

  Goedzo dat je alsnog gaat bellen. Niet Sms-en en geen Voicemail inspreken in dit geval.

  Je direct verduidelijken dat je die avond toch wel leuk vond zou ik NIET aanraden. Hierbij ga je je een verontschuldigend gedrag vertonen. Wat gebeurd is, is gebeurd. Wel haar uitnodiging en zeggen dat je WEER iets leuks in gedachte hebt voor dat afspraakje en dat zij dat zeker ook leuk zal vinden. En… dat ze nog iets van jou tegoed heeft. Hierbij toon je leiderschap en blijf je mysterieus en… zij wordt nieuwsgierig en blijft over je fantaseren. Vooral bij het woord “WEER” gaat ze denken: Ohw. hij vond het toch wel leuk? En wat tegoed???? Zou het …… ??
  Jij weet het alleen: de gemiste zoen. Dus indirect.

  Ook dat je haar gaat bellen bewijst dat je je niet zomaar uit het veld laat slaan zoals anderen dat zouden doen, maar stevig in je schoenen staat. (Behalve dan misschien in die tandartsst….??)

  Hoop dat het gaat lukken. Geen actie ….. geen kans.

  Succes

 • @ Gijs

  Wat ik merk is dat je het toch probeert he! Dat is al tenminste iets om mee te beginnen. Ok, je hebt een paar fouten gemaakt, je kan er nu zelfs van leren, je krijgt advies van deze mannen hier.

  Mocht het zijn dat je afspraak zo verkeerd loopt, dan moet je dit aanvaarden en achteraf een soort feedback maken van al jouw fouten, houd hier later rekening mee. Ik was ook zeer lang uit het vak gebleven qua relaties he ! De kennis die ik weet helpt me stukken verder. Ik ben nu al zeer blij als er paar leuke dames willen praten met me. Hou dit in gedachten en als je verder wilt gaan, zal je nog meer fouten maken, ook al wil je ze niet maken. Je zal wel aantrekkelijker worden als je fouten aanvaard en dan weer toepast. Ik zit net hetzelfde schuitje, enkel dat ik paar stappen terug zit, deze waar ik oog op heb, heeft te weinig tijd om af te spreken en dat is enorm lastig.

  Als het niet baat dan schaad het niet. Blijf rustig en boor andere bronnen aan.
  Veel succes!

 • Mannen.

  Nieuw afspraakje is gemaakt!!!

  Ik belde vandaag en ze belde zowaar snel weer terug. Ze was een weekend surfen dus misschien was ze te druk of wou ze een statement maken richting mijn afstandelijkheid. Niet naar gevraagd en i don,t care.

  En nou de volgende keer maar zoenen.

  greetz

 • @Gijs,

  Prachtig resultaat!

  Je ziet dat er zelfs nog andere reden kunnen zijn, waarom ze niet opnam. Had je niet gebeld, dan was het over geweest en had je nooit geweten wat er aan de hand was. Dit geldt ook van haar kant. Dan was het een gemiste kans geweest.

  Gefeliciteerd!

 • Het kan soms handig zijn om op de flirtsignalen te letten, maar ik let meestal in de eerste plaats op de conversatie. Ik heb onlangs een mooie vrouw leren kennen. Ik heb haar nummer gevraagd en haar de volgende dag opgebeld en gevraagd om eens af te spreken. Ze zei dat ze me nog iets zou laten weten. Uiteindelijk stuurde ze een sms’je met dat ze de volgende week misschien tijd zou hebben. Ik stuur ze de volgende week dus een sms om af te spreken, maar ze antwoordt niet terug. Ze studeert wel, maar ik weet niet of het normaal is om zo lang niet te antwoorden.

  Zou ik haar opbellen of nog een sms sturen? Of gewoon wachten totdat ze antwoordt?
  thx

 • Hee azerty en anderen, als ik niet zou antwoorden dan had ik daar een reden voor. Dus verplaatst haar is in jezelf, Als zij jou wil hebben, waar zou je dan voor -bezwijken-. Wanneer zou jij dan een smsie willen hebben en wat zou je willen horen. Als iemand meerdere smsjes na elkaar stuurt terwijl jij nog niet geantwoord hebt, dan voelt dat ook niet echt lekker aan.
  Soms helpt dat iets voor de duidelijkheid hoe je het aanpakt.

  Kijk maar of je er wat mee kan. ciaoooooooo

 • @Azerty,

  Mjn mening:
  Hoe het eerste gesprek is verlopen weet ik niet. Er zijn te weinig details om een duidelijke mening te geven.

  Als je een nummer van haar krijgt, dan is het niet verstandig om gelijk een dag daarna te bellen. Een dag later bellen komt ook “schaars” over en creeer je geen gezonde spanning. Na 3 dagen bellen maakt spannender.

  Nu…. als een vrouw een afspraak uitstelt, dan moet je al weten, dat de belangstelling niet groot genoeg is. Vooral haar zin: “De volgende week MISSCHIEN tijd zou hebben”. Als we de situatie nu eens omdraaien? Wat zou jij doen. Zou jij de aangeboden afspraak van die mooie aantrekkelijke vrouw uitstellen naar een week later? Wat is dan belangrijker: De studie of het leuke afspraak met jou, wat hooguit maar 3 uurtjes in beslag hoeft te nemen?

  Ook heb je nu de speelkaarten bij haar neergelegd. Nu moet jij met spanning afwachten wanneer zij belt i.p.v. zij. Bij die uitstel had je gelijk een andere datum kunnen voorstellen of zeggen over drie dagen haar hierover om antwoord terug te bellen. Dan had je al meer geweten en zou je al een afspraak geregeld hebben en…. dan zelf de leiding gehouden in deze Verovertechniek.

  Hierbij is de reactie van Wilco zeker realistisch gezegd.
  Bel haar over drie dagen en stel je een dag en datum voor. Zorg voor een extra andere datum als reserve. Jij bepaald en jij regelt wanneer! Wanneer ze blijft uitstellen, dan weet je al genoeg. Hierdoor weet je tijdig waar je aan toe bent.

 • @gijs

  Bij jou is het gelukt Gijs. Veel succes en vergeet niet te TONGzoenen belangrijk.

  @Dirk

  Ik heb haar even later ook gebeld maar haar telefoon stond gewoon uit, nu nog steeds. Ja je hebt wel gelijk, fouten maken is menselijk, nu heb ik ervan geleerd. Eigenlijk is het wel schaars, dat ik kwaad op me zelf was? Geen overvloed. Ik begrijp nog effe niet waarom de spanning en interesse bij meisjes zo snel verdwijnen. Ze had me direct daarna gesmst. Dat vond ik prima of bellen zou ook goed zijn geweest ook al de volgende dag. Mijn interesse blijft. Maar is het wel bij een meisje anders dan bij een jongen kwa spanning en interesse??

  Gr.

 • Ze heeft ondertussen wel gsmst en mij uitgenodigd op een feestje, maar ik ga niet komen. Ik heb het liever ‘just the two of us.’

  Ik denk dat ik een paar dagen ga wachten en dan eens bel om definitief af te spreken. Als ze weer moeilijk doet, dan is dat maar jammer.

 • @Janklaas,

  Dat haar telefoon uit staat kan een reden hebben. Misschien stuk? Blijf nu proberen tot haar telefoon wel overgaat en ze opneemt. Je kunt nadat je je naam noemt met een plaaggrapje beginnen. Verontschuldig je niet voor je terughoudende gedrag van de laatste afspraak. Bereid je wel goed voor op wat je gaat zeggen. Schrijf het desnoods op. Hierdoor verdwijnt de overmatige spanning en voorkom je fouten. Zodra je haar gesproken hebt weet je waar je aan toe bent en….. geen actie.. geen kans.

  De spanning en interesse bij een meisje/ vrouw verschilt niet zoveel dan bij een jongen. Draai ook in jouw geval de situatie eens om. Zou je het aangenaam en spannend vinden als een meisje je heel veel sms’t ? Nee toch? Dan verdwijnt toch snel de spanning? Wel kiest een meisje / vrouw een mannen-jongen uit, die heel zelfverzekerd overkomt, spannend en mysterieus is. De verpakking is vaak spannender dan het kado zelf. Begrijp je wat ik bedoel? Ze moet (altijd) blijven raden wie je werkelijk bent.

  Ga ervoor en…Succes!

 • @Azerty,

  Goed dat je de uitnodiging van het feestje niet hebt aangenomen. Het eerste afspraakje is vaak het belangrijkste. Op een feestje kan je nooit echt samen zijn en daarbij een leuk gesprek met elkaar hebben, zodat je elkaar leert kennen. Op een feestje is ze met haar hoofd meer bij het feest dan bij jou.

  Het is heel verstandig van je, dat je over ongeveer 2-3 dagen weer belt met een nieuw voorstel. Zorg dat JIJ ” als leider, vol zelfvertrouwen” de afspraak regelt. Accepteert ze dat niet of doet ze weer moeilijk, dan is dit niet voor jou de juiste vrouw. Dan is haar interesse-niveau voor jou te laag. Die win je dan ook niet van deze vrouw.

  Succes

 • @ Ruben H.,

  Ja, dit blogartikel was echt nodig. Sommige mannen lijken namelijk blind voor deze overduidelijke flirtsignalen. Of ze gaan moeilijk doen waardoor ze de vrouw teleurstellen of zelfs kwetsen.

  Het is prima om zelf het initiatief te nemen wat betreft lichamelijk contact. Dat ze daar niet slecht op reageert is op zich al een goed teken; een flirtsignaal. Is meer bevestiging/aanmoediging echt nodig?

  @ Guy,

  De trek-haar-naar-je-toe-techniek is uitstekend, zeker wanneer ze zich helemaal aan je wil geven… 😀

  @ Dirk,

  Ze wil graag je aandacht, maar wil geen fysiek contact of seks. Haar lichaamstaal is wat dat betreft redelijk duidelijk…

  Het kan zijn dat ze zich door iets laat tegenhouden; een trauma, een pijnlijke herinnering. Of jullie zijn collega’s, hebben dezelfde kennissen of vrienden, etc..

  Misschien is het gewoon leuk om met haar bevriend te zijn?

  @ Gijs,

  Je zei op 22 november om 10.59 uur:

  “Toen ik haar naar de trein bracht kwam ze dichter op me staan en zei ze “ik vond het erg leuk en zullen nog een keer wat drinken of iets anders doen of misschien niets”. (ze keek wat onzeker).”

  Dat was geen moment om mysterieus te zijn of om haar te plagen. Het was het ideale moment om haar te zoenen. En toen je in haar oor fluisterde stond je ook dichtbij, je had haar toen ook kunnen zoenen. Sterker nog, ik denk dat ze er al tijdens het afspraakje naar verlangde!

  Het belangrijkste voor de zoen is, dat je je als man de situatie zelf creëert. Laat het niet van het initiatief van de vrouw afhangen en wacht niet totdat jullie toevallig in de juiste omgeving zijn. Vrouwen voelen het (onbewust) aan als jij de juiste omgeving creëert en het juiste moment schept. Dat maakt het voortzetten van de Verovering gemakkelijker en vergroot haar opwinding.

  Gelukkig komt er een volgend afspraakje. Ik denk dat het nu mooi kan gaan verlopen. Wacht niet met de zoen tot het eind van het afspraakje…

  Veel plezier!

  @ Gijs (22 november om 14.42 uur),

  Op zich kan je het zoenen uitstellen, maar dat hangt er helemaal vanaf:

  op welke manier je dat doet,
  hoeveel aantrekkingskracht je op haar uitoefent,
  of ze voldoende zelfvertrouwen heeft.

  Behalve als je voldoende ervaring hebt, vlot bent in het Veroveren, is uitstellen van de zoen onverstandig als ze zich ‘aanbiedt’. Je loopt dan het risico dat de vrouw zich afgewezen voelt.

  Stel je het echter op de juiste manier uit (zodat ze zich vrouwelijk en sexy blijft voelen), dan kan dit de aantrekkingskracht juist weer versterken. Dan wordt het tweede afspraakje nog spannender…

  Ik weet niet hoe het gesprek was de laatste keer aan de telefoon. Maar misschien heb je haar nu precies het juiste gevoel gegeven en snakt ze naar meer 😀

  @ Janklaas,

  Een vrouw kan snel afknappen, zeker als ze zich gekwetst of afgewezen voelt. Ze heeft voor haar gevoel veel op het spel gezet toen ze aangaf je graag te zien…

  Volgende keer gaat het absoluut beter, je hebt namelijk geleerd van deze ervaring.

  Blijf je ons op de hoogte houden van je avonturen? 🙂

  @ Mick,

  Morgen of overmorgen verschijnt er weer een artikel over het testen van vrouwen; hoe je vanzelf altijd kunt slagen voor elke test…

  @ Azerty, (24 november 23.57 uur)

  Ze zou het je nog laten weten, wanneer, hoe of wat? Een SMS dat ze ‘misschien’ volgende week tijd heeft?

  Ze lijkt niet enthousiast om af te spreken. Misschien wordt ze het wel, als je laat merken dat je alleen met vrolijke, enthousiaste vrouwen afspreekt. Bemerk je bij de uitnodiging enige aarzeling of twijfel, benoem het dan meteen op speelse wijze: “Wow, jij hebt er echt zin in…”

  Hoe dan ook, loop niet achter haar aan. Neem de telefoon niet op als ze belt en neem pas volgende week weer contact op. Geef aan dat je het erg druk hebt maar nog wel een gaatje vrij hebt a.s. donderdagavond of zondagmiddag. Doet ze moeilijk? Wens haar een prettige dag en vergeet haar.

  Heb je je trouwens al ingeschreven voor mijn gratis E-cursus?
  http://www.vrouwveroveren.com

  @ Dirk & Janklaas,

  Het is niet verstandig om het te blijven proberen. Sommige providers / telefoons houden de gemiste oproepen bij, ook als de telefoon uit staat: 25 gemiste oproepen van 0623…… 😉

 • Hey Victor,

  Soms kunnen vrouwen je ook versieren met hun ogen, daar ben ik achter gekomen. Ik had met iemand afgesproken maar kreeg weinig flirtsignalen… Uiteindelijk bij afscheid keek ik voor de laatste keer in haar ogen, zag haar echt naar me lippen kijken hoe ik praatte… Uit het niets kuste ik haar op de mond en er leek een spanning weg te vloeien bij ons tweeën.

  Het zou ook kunnen dat ze net zo zenuwachtig kan zijn voor het afspraakje, waardoor ze zelf ook niet meer kan flirten? Heb je nog meer verborgen flirtsignalen?

  Greetz

 • Dag Victor,

  Ik heb een probleem. Voor de eerste keer in mijn leven ben ik echt verliefd op een meisje geworden (ik ben 18). In het begin toen ik haar leerden kennen smsten we dagelijks minimaal 5 keer. Het probleem is dat ik haar zo goed als nooit meer zie. Doordat ze op kot zit zie ik haar nooit. Het is nu al een viertal weken geleden dat ik haar gezien heb. Hierdoor weet ik vaak niet meer wat te zeggen via sms waardoor we steeds minder en minder smsen (1 smsje per 2 dagen?).

  Wat moet ik doen? Ik wil dit meisje echt en zou er alles voor willen doen.

  Wout!

 • @ Wout

  Je hebt haar leren kennen, wat op zich goed is maar je hebt een erg belangrijke fout gemaakt. Je wilde direct met haar smsen en weg is de mysterie over u. Je stelt u teveel voor haar waardoor je geen raadsel meer bent. Een goede advies is dat je haar eens belt. Vraag eens wanneer jullie twee eens kunnen afspreken indien het niet te laat is. Je hoeft niet alles voor haar doen, dat gaat de slijmerij kant op. Dan ga je op haar leunen, want je hebt haar niet veroverd dus een kans gemist. Oftewel blijf je bij dat meisje dan ga je in schaarste leven of je gaat de andere kant op. Dus blijf andere meisjes aanspreken en zeker een afspraakje maken.

  Ga je haar achterna of ga je andere meisjes ontmoeten? Ik vermoed dat er zeer veel meisjes in Gent zijn. En wat me opvalt in Gent is dat daar nog zeer plezante jonge dames rond lopen.

  Veel succes ermee!

 • Hoi,
  Ik heb even jullie advies nodig: ik heb al enkele afspraakjes gehad met een meisje en alles loopt eigenlijk vlot. Het klikte meteen en we hebben veel gemeen, maar… nu ik toch naar de volgende level wil gaan en het lichamelijk contact wat intenser maak, merk ik op dat zij van haar kant terughoudend is en weinig lichamelijk contact zoekt. Alhoewel ze moeite doet om tijd voor mij te maken en er altijd wel goed uitziet, bij haar thuis uitnodigt en vraagt om nog eens af te spreken enzo… Word ik hier toch wat onzeker en in de war van…? Of is ze mij aan het testen?
  Wat denken jullie?
  Grtz…

 • Hoi,

  Ik had nog weer een afspraakje, maar uiteindelijk heeft ze het toch nog afgezegd, de twijfelkont!! En kwam ze ermee dat ze het niet zag zitten. Ik was ook wel klaar met het moeilijke gedrag (het was geen vlotte verovering meer) dus deze verovering is stuk gelopen. Geen gratis gebitsverzorging 🙂

  Terug gekeken denk ik dat de verovering misschien wel stroef is gaan lopen door het niet zoenen, maar ook door de gesprekken.

  Het eerste telefoontje was grappen en plagen over en weer, maar eindigde door mij met “oja ik kreeg in eens een rekening dat de amalgaamvullingen gepoetst zijn, terwijl dat niet gebeurd is”. Wat voor bonafide praktijken houd je erop na joh? Het was plagen maar voordat ik het wist ging ze er heel serieus op in, maar eindigde met ik betaal het bier dan wel binnenkort. Ik denk dat dit logische breinonderwerp als afsluiter de fantasie van wat voor leuks we gingen doen verstoorde. Mijn vraag: ik snap dat je financiële onderwerpen moet vermijden, maar is het nog belangrijker als het dan wel gebeurd om er niet mee af te sluiten?

  De gesprekken tijdens het 1e afspraakje. Ik begin het liefste met wat koetjes en kalfjes gepraat gebruik daarbij het e-coachsysteem. Haken en bruggen enzo. Werkt prima om het gesprek op gang te houden. Maar zij ging al vrij snel in op intieme en ambitieonderwerpen. Nou heb ik wel een filter dat ik geen over-ambitieuze vrouwen wil, omdat zij het vaak te druk hebben en ik vind dat ze vaak ontevreden in het leven staan. In ieder geval ging ik nog niet heel erg in op mijn ambities en zei dat ik nu wel happy ben, maar dat ik natuurlijk wel een aantal dingen romantiseerde die me misschien nog veel leuker leken. Ook kwamen er wat “verkeerde” onderwerpen te sprake zoals het herfstweer dat je daar toch wat minder vrolijk van wordt en financiën. Voor de rest hadden we leuke en grappige gesprekjes. Vraag: Moet je nu alle “verkeerde” onderwerpen afkappen of kan er af en toe wel eens een negatiever onderwerp tussendoor?

  Verder zei ze een paar keer ” ik was verbaasd dat je belde”. Ik glimlachte alleen maar een beetje op die opmerking. Vraag me af waar ze op stuurde, want anders zeg je het niet een paar keer. Had ik dat misschien grappend moeten een verheerlijken met iets van “Ja het was zeker net of je de 27,5 miljoen van de staatsloterij hebt gewonnen”?

  Deze vragen in het kader van wat feedback en maar opzoek naar een volgende makkelijke verovering.

  Alvast bedankt.

  gr,
  Gijs

 • @Michael,

  Mijn mening:

  Met deze dame is niets mis. Dat ze tijd voor je maakt en je bij haar uitnodigt, geeft aan dat ze je echt wel ziet zitten.

  Ze heeft wat meer tijd nodig om aan intensievere contact te wennen. Probeer vaker af te spreken om samen alleen te zijn om meer lichamelijk contacten te leggen. Bijvoorbeeld haar hand tijdens een afspraakje pakken. Naast haar zitten en langzamerhand tegen haar aan zitten, zoals Victor dit al heeft gegeven als voorbeeld. Hoop dat je haar wel eens gezoend hebt? Als zij dit toelaat, dan zit het wel goed.

  Misschien test ze je uit om te kijken of je niet het type bent die alleen voor One-night stand gaat. Misschien deze test door een vervelende ervaring en bang voor een teleurstelling.

  Succes!

 • @Gijs,

  Als ze een afspraak afzegt, dan zegt het al genoeg en vooral als ze dat er ook nog bij zegt dat ze het niet ziet zitten. Als ze twjfelt, dan is het beter haar maar los te laten.
  Ze voelde zich niet voldoende tot je aangetrokken.

  Weet ook niet of de eerste zoen de oorzaak was in dit geval. Misschien heeft ze jou twijfels gevoeld om haar te zoenen?

  Ze is inderdaad erg ambitieus.De gesprekken heeft ook niet veel goeds teweeg gebracht. En als ze niet de humor er van in zag van jouw plaaggrap, dan kan je beter uitkijken naar een vrouw die dat wel ziet. Dan is het heel verstandig geweest om haar te filteren. Je wint er niets meer mee. Wel verspilling van je tijd.

  Was het wel wat geworden, dan had je toch wel je tandartsrekening gekregen.
  Zeker weten!

 • @ Gijs

  Vrouwen twijfelen nou eenmaal elke dag en zijn nu eenmaal kieskeurig (omdat ze het kunnen). Ken je het programma: ”Take me out”? Leuk hoe deze vrouwen een man om van alles kunnen afkeuren… Je bent niet door een test gekomen denk ik… Ach, wat maakt het jou uit. Leef in overvloed en verover een vrouw die jou wel ziet zitten… Misschien de tandartsassistente wel, hihi.

  Fijne dagen,

  Mick

 • Hoi Victor,

  Als ze op m’n schoot komt zitten of haar benen over de mijne slaat, weet ik wel hoe laat het is. Waar ik meer moeite mee heb is flirtsignalen van vrouwen te herkennen die ik tegenkom op straat, supermarkt, sportschool e.d. Heb je daar ook voorbeelden van?

  Groet,
  Gerard

 • Hey victor

  ik kwam deze “flirt signalen” tegen toen ik een beetje aan het surfen was. Klopt dit een beetje of is dit een broodje aap

  10 manieren waarop vrouwen flirten.

  1. Ze glimlacht naar je en maakt een 5-tal seconden oogcontact. Als jij dit bemerkt, blijft ze aanvankelijk kijken op een manier die zegt: ‘Misschien heb ik wel belangstelling in je.’

  2. Ze knippert met haar ogen alsof ze wil zeggen: ‘Ik zat net op iemand zoals jij te wachten.’

  3. Ze houdt haar hoofd scheef alsof ze wil vragen: ‘Zou jij bij me passen?’

  4. Ze staat op terwijl ze weet dat jij haar gezien hebt. Vervolgens passeert ze jou. Ze wil hiermee zeggen: ‘Als je me nu nog niet hebt opgemerkt, dan is dit het moment. Grijp je kans en spreek me aan.

  5. Ze kijkt opnieuw naar jou en wacht tot ze merkt dat ook jij kijkt. Je hebt enkele seconden duidelijk oogcontact. Daarna wendt ze haar blik even af maar zoekt je ogen na een 10-tal seconden terug op en glimlacht opnieuw. Zij wil hiermee zeggen: ‘kom je voorstellen, ik bijt niet.’

  6. Ze loopt zogezegd per ongeluk tegen je aan of zoekt lichaamscontact en reageert met een geluid als ‘O sorry’ maar bedoelt ‘dat was de bedoeling en ik vond het heel aangenaam.’

  7. Tijdens het gesprek blijft ze subtiel lichaamscontact zoeken. Ze raakt je aan bij de hand of tikt met haar voet tegen de jouwe. Ook aanrakingen boven de knie komen voor.

  8. Ze daagt hem op een speelse manier uit om in discussie te gaan. Het is haar manier om hem duidelijk te maken dat ze hem graag heeft maar wel een eigen mening wil behouden.

  9. Ze vraagt hem iets te dragen of haar te helpen met iets. Meestal is dit puur een excuus om nog langer in zijn gezelfschap te kunnen vertoeven.

  10. Op het einde van het gesprek kijkt ze hem in de ogen aan terwijl ze haar hoofd schuin houdt en glimlacht. ‘Kus me’, wil ze zeggen, ‘doe het nu. Je mag ècht wel.’

 • @ Roy

  Sommige van die regels dat je opnoemt werken niet. Het is maar gedeeltelijk dat het zou werken maar dan nog. Je zal niet direct begrijpen wat ze hiermee bedoelen. Erg moeilijk voor een beginnende cursist en direct naar online oplossingen zoeken.

  Pak het eens slim of toch in ieder geval strategisch aan. Ik lees eerst een aantal boeken voor ik me in de strijd zet. Dit om belachelijke fouten te vermijden. Rarara, die 10 regels die je daar geeft he, is niet enkel flirttaal maar lichaamstaal. Pas als je dit doorhebt zal je het volgende stadium bereiken en veel meer inzicht hebben.

  Vandaag wandelde ik naar het station en ik kwam twee dames tegen, ze waren in gesprek en plotseling zei ze dat ze nog vrijgezel was, ze zag er vrij goed uit. Wat ik deed toen ik passeerde, het was maar 5 seconden, ik glimlachte en knipoogde. Ik zag meteen dat ze het begrepen had en ze keek me eens recht in mijn ogen en keek dan maar schaamrood weg. En die vriendin die er naast liep keek raar op, maar die merkte dat niet eens op. Dus het zijn net op de juiste tijdstippen dat je moet toeslaan en ze merken het wel op, die dames. Mijn dag kleurde eventjes veel meer positief dan gewoonlijk.

  Vandaag stond ik zelf te praten met een vriendin van een maat van me, maar die was aan het flirten terwijl hij erbij stond, hij had het niet eens door en negeerde dat flirt gedoe want je neemt geen liefje in van iemand anders. Maar wel opmerkelijk als je weet hoe je jezelf in de markt weet te zetten (overvloedconcept ).

  Veel succes Roy!

 • @ Andy

  Nice man er zit vooruitgang in zie ik 😀
  Die 10 dingen las ik ergens op een soortgelijke site als deze, al vind ik wel dat sommige dingen je echt als flirt gedrag van de vrouw kan zien.

  De laatste vooruitgang die ik nu boek is dat ik onwijs ontspannen ben, zelfvertrouwen laat ik nog wat steekjes liggen maar werk er hard aan.

  Ik weet dat ik er wel komt maar heb het gevoel dat het ergens stagneerd en probeer ook uit te zoeken wat het nou is.

 • Flirtsignalen, daar heb ik eindelijk een vat op gekregen. Het is echt leuk als je weet wat flirten inhoud en daarmee eens wat probeert, hou zou zij eens reageren. Een leuke oefening als je niet eens meer weet wat te doen.
  Een boek die ik eens gelezen heb: Waarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen, wat ze eigenlijk niet willen vertellen. Allan & Barbara Pease, uitgever : spectrum.
  Dit boek opent je een wereld waarin je gaat zeggen: “wauw, dat zal moeten werken” en het werkt ook. Dit boek samen met de cursussen van Victor, Je zal maar een echte vrouwenverovaar worden ermee!

 • Hey Andy,

  Eigenlijk vind ik het wel grappig dat jij net dít boek aanraadt aan de andere cursisten. Zoals je in mijn reactie aan jou van 24 september, op de blog van Zelfvertrouwen met Vrouwen – De Basis van Meer Zelfvertrouwen, raadde ik jou dat boek toen ook aan 😉 Ik ben het dan ook helemaal met je eens dat het boek een wereld voor je opent.

  Niet om al te eigengereid te zijn, maar ik vat het zelfs een beetje op als een compliment. Ze hebben meer boeken over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Een daarvan wil ik je expliciet aanraden, ik weet niet of je het al gelezen hebt, maar het heet:

  “Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde nodig hebben” (ook van Allan en Barbara Pease natuurlijk..)

  Heb je met wat je weet over lichaamstaal al succes geboekt bij vrouwen?

  Groetjes Rik

 • @ Roy,

  Hahah. Ik heb de punten met een glimlach gelezen. De meeste kom ik inderdaad in de praktijk tegen. Goed gevonden. 🙂

  Let er wel even op dat je haar signalen niet (continu) probeer te ontraadselen. Dit maakt je te volgzaam en daarmee verwijnt je aantrekkelijke leiderschap en onverstoorbaarheid.

  Hoe gaat het tot nu toe met de gevoelens die je voor je ex had, gaat het wat beter?

 • @ Rik

  Ja, je had daar eens iets over gezegd, over dat boek. Zonder het te beseffen had ik dat boek gekozen, zonder te denken aan je raad. Maar het is wel een absolute aanrader, dat andere boek zal ik ook eens kopen. Hoe meer dat je weet erover, hoe gemakkelijk dat ik het heb om bepaalde zetten te doen.

  Ik heb een beetje succes, ik kan al zien wie in de stemming is en wie niet. Wie wel openstaat en wie niet. Sommige blijven je aankijken en dan kijk ik 5 seconden terug en kijk ik weer naar iets anders en dan weer naar haar gezicht. Sommige vrouwen kunnen echt staren, die kennis had ik eerst niet. Zelfs als ik voorbij loop tover ik opeens een glimlach op hun snoetjes, maar niet bij allemaal hoor. Het enige wat rest is eens beginnen aan het oefening e book, had een paar oefeningen gedaan maar niet allemaal. Eerst wil ik aftasten wat mijn mogelijkheden zijn en wat wel of juist niet werkt. Door lichaamstaal kan ik nog veel meer speelser plagen en dat hebben sommige niet graag maar dat laat me koud.

  Ik was naar een danscafe gegaan met mijn maten en ze zeiden : “awel, ben je nog niet vant straat?” Terwijl ze daar allemaal met hun liefjes zaten, maar ik negeerde hun opmerking. Ik keek vooral in de richting van een groepje meisjes en een ervan eiste mijn aandacht op. Ik keek heel eventjes, dan de andere kant op en keek weer. Ze keek wel weer dus ik dacht waarom zit die nu te flirten met haar ogen? Daarna zeiden mijn maten, “wanneer ga je er eens achter schieten?” Ik stond daar met mijn mond vol tanden maar ik deed niks. Hier wrong iets in me, ze willen me dwingen om mijn aangeleerde vaardigheden uit te proberen, maar ik gaf geen kramp. Ik kwam voor de fun en niet voor het veroveren, want ik zat met mijn gedachten ergens anders op dat moment. Het was een meisje met veel pit en dat zag ik meteen. Daarna een van die liefjes van mijn maten zei tegen dat meisje wat zij van me vond. Haar reactie dat was zeer duidelijk, ze mocht me niet maar dat geeft niet want ik gedraag me als ene die in overvloed leeft. En als ik buiten ging samen met mijn maten kwam ze toch eens buiten voor een van die vriendinnetjes. Haar ogen dwaalden toch naar me af.

  Het enige wat ik niet snap is dat waarom meisjes/vrouwen zo moeilijk doen als er anderen vragen wat ze van u vinden? Dat is meestal eikes (afschuwelijk) voor de eerste indruk. Ik ben zelf niet echt een aantrekkelijk kerel en dat weet ik, maar ik voldoe aan die universele eisen van aantrekkelijkheid. Die vrouwen zijn toch maar rare wezens 😀

 • @ Milan

  Af en toe denk ik er nog wel is aan ik probeer dan de stop techniek te gebruiken.
  Verder gaat het super krijg een drukke week. Dinsdag / woensdag / donderdag afspraakjes staan 😛 alle 3 verschillende vrouwen. Goeie manier om is lekker te experimenteren en plezier te maken.

 • @ andy

  Je had er op af moeten stappen 😉 ik heb zaterdag zowat hetzelfde meegemaakt. Zat aan tafel wat te drinken in centerparcs, paar vrienden en broertje. 1 vrouw in een groepje trok me aandacht. Vrienden zeiden way out of your league. wat oogcontact gehad en dacht fuck it wat heeft zij te verliezen (beetje vreemd). ze stond aan de bar wat voor mij uitstekend uitkwam omdat me biertje leeg was.

  Om een lang verhaal kort te maken vrienden stonden met open ogen te kijken toen ik een half uurtje erna stond te zoenen.

 • @ Roy
  Dat is al een verdere vooruitgang, wat je net zegt. Ik durf zoiets nog niet aan en zoenen zeker niet. Waarom zou ik er moeten opgaan afstappen als ik echt mijn dagje niet had? Het zou het er nog veel erger op gemaakt hebben. Er moet namelijk nog veel meer met mijn zelfbeeld gebeuren voordat ik weer spontane gebaren of acties onderneem. Ik heb nog steeds schrik van meisjes, echt waar. Ik probeer nu met vriendschappelijk vriendinnen te babbelen, over hun interesses, en daarna kan ik het ook gebruiken bij onbekende meisjes die ik zal tegenkomen. Stap voor stap, voor deze kunst te leren, zal het nog jaren vergen.

 • @ Andy

  Je kan het ook van de andere kant bekijken, als je er op ingegaan was en er op afgestapt was dan was je dag toch weer een stuk leuker toch? Gewoon denken dat je haar al jaren ken maar je heb d’r al een tijd niet gezien. Dat werkt wel bij mij.
  En eerlijk gezegd heb ik er ook nog last van hoor op vrouwen afstappen.
  De ene keer gaat het makkelijker dan de andere, elke ervaring is er weer 1 rijker.

 • @ Andy

  Ik ben het met Roy eens… Het had een nog leukere avond kunnen zijn als je haar had aangesproken… Je hoeft haar niet meteen te versieren of haar nummer te krijgen… Alleen een praatje maken is goed genoeg… Zij blij, jij blij…

  Nu heeft een vriendin van je gevraagd wat ze van je vindt… Nou niks natuurlijk…dat had je zelf moeten ontdekken… Als iemand aan mij komt vragen…” wat vindt je van m’n vriendin..?
  Denk ik waarom komt ze dat zelf niet vragen??? En vindt dit meisje dan ook niks… Ze komt onzeker en bang over…jij dus ook..!!!

  Je vrienden willen je helpen andy… Ze zien dat dat meisje je leuk vindt en jij haar… Dus proberen ze je een zetje in de goede richting te geven… Niet dwingen.

  Wat is nou echt de reden dat je haar niet heb aangesproken…???

  Ze keek naar je, volgde je naar buiten….
  Ze wilde aangesproken worden… Door JOU…!!!
  Niet door een vriendin van je…. Natuurlijk zegt ze dan dat ze je niks vindt…

  Omdat je het niet zelf gedaan hebt…!!!!

  Ik begrijp dat je erg onzeker bent andy…. Maar echt… Voordat ik een meisje aanspreek ben ik ook zenuwachtig..!!! Net als denk ik iedereen hier andy… En het zal waarschijnlijk altijd zo blijven… Maar ik spreek ze wel aan en als je eenmaal in gesprek bent gaat het vanzelf en verdwijnen de zenuwen…. Bedenk je dat zij ook nerveus is… Misschien helpt dat…

  Sterkte ermee

 • Hee Andy en bedenk dat vrouwen echt ook zoveel mankeren, hoe mooi ze ook lijken. Sinds januari zit ik weer op school. De eerste dag zag ik van de 120 meiden 100 meiden die mooi en leuk waren. De 2e dag waren dat er al veel minder. Nu zit ik er 2 maanden en een beetje. En wat denk je? De meiden die nog aantrekkelijk voor me zijn, dat zijn er nog maar een paar. Ja inderdaad een paar, had ik niet verwacht, D

  Dus waar maak je je druk om. Zie in haar een raar iemand die wat mankeert of wat dan ook. Want ik denk dat, als je zoveel moeite hebt met aanspreken dat je ook te snel verliefd wordt. En dat is niet goed 🙁

  En er is een boek die wel leuk is om te lezen voor je. Dat boek staat vol optimistische dingen. Ik denk zelfs dat hij de grootste en slimste optimist is die er bestaat, en daar kunnen we van leren. Want kennis heb jij in handen, dat is een ding dat zeker is. En als je dat boekje leest en op je zelf soms verhaalt, dan wordt het allemaal soms zo makkelijk om dat van Victor allemaal toe te passen.

  Het titel van het boekje is een woord, het begint met een H en eindigt op een H. Als je wil weten welke het is moet je het maar zeggen. Weet niet of dit als soort van reclame op de site mag :D:D

  Ciao ciao

 • @ Andy

  Het in de praktijk proberen is de beste leermeester. Wat je via boeken leert moet je sowieso ook keer uitgeprobeerd hebben om te weten of het werkt. Dat is met alles in het leven… Dat je je dag niet hebt kan ook een blokkade van je zelfbeeld zijn. Je dacht: ik durf eigenlijk niet omdat ik niet lekker in m’n vel zit. Onzin natuurlijk. Als je een praatje maakt zul je je meteen een stuk zelfverzekerder en trots gaan voelen (geloof me). Ik ben ook vaak nog zenuwachtig, maar ik ga het niet verbergen omdat ze dat uiteindelijk of misschien in mijn lichaamstaal terug kan lezen. En dan val ik nog door de mand.

  Vaak, als ik een vrouw aanspreek, denk ik aan het feit hoeveel geluk ze met mij heeft, en geen betere vent kan treffen. Flirt ze uiteindelijk veel met me, plaag ik haar een beetje en maak ik wat leuke grapjes(speels) en ben ik gewoon vooral nieuwsgierig wie ze nu uiteindelijk is (filteren). En als ze mij wat vraag geef ik gewoon een kort antwoord en stel ik er gelijk een vraag erachteraan (mysterieus) en nodig ik haar gewoon uit voor een drankje en een babbeltje. Liever vandaag dan morgen (leiderschap). Als je dit toepast in de praktijk en niet druk gaat maken over wat je moet zeggen of wat ze van jou zal vinden. Word je vanzelf een stuk spontaner en merk je dat het je steeds beter af zal gaan.

  Succes

 • @ Wilco

  Buiten het denkbeeld van Victor, denk ik dat het mag dat zolang je maar niet scheld, pornografische leuzen achter laat of iemand beledigd. Ik zelf zou dat ook niet leuk vinden als dit mijn site zou zijn.

  Groetjes

 • Pingback: Flirtsignalen
 • Als je in een club,discotheek,danscafe bent gebeurt het mij wel eens dat ik of een tik op de bil krijg of de laatste keer dat een meisje als ze achter me loopt en er langs wil dat ze mijn heupen met 2 handen aanraakt. Dan kijk ik wel eens als ze voorbij is gelopen en dan zie ik dat er best nog wel ruimte tussen mij en de volgende persoon zat. Ze had dus ook er langs kunnen lopen zonder me aan te raken. Is dit ook een flirtsignaal?

 • @ maarten

  wat verwacht je er zelf van? als een vrouw al in jou persoonlijke zone komt en raakt je daarbij ook nog eens aan!! dan kun je er zeker van zijn dat ze open staat voor een veroverproces. alleen nog ff wat oogcontact om zeker te zijn dat ze jou bedoeld en je kunt je slag dan zeker wel slaan.

 • @ Mick

  Bedankt voor je snelle reactie. Zoals ik zei kwam ze achter me langs en toen ze voorbij liep keek ze niet naar achter maar ze liep door naar het toilet 😛
  Ik keek dus naar haar achterkant maar kon er niet op reageren. Daarom twijfel ik dus of het echt een flirttechniek van haar was of dat ze er gewoon niet langs kon.

 • @ Pierre

  Dat gevoel ken ik ook, het zo gezegd om opnieuw gekwetst te worden. Dit is een enorme schrik die in je zit. Je kan dit verhelpen door je eigen barrieres op te leggen maar is dit wel nodig? Sta eens open en denk wat kan er me nu wel lukken. Als je niet lukt, hoef je daarom de moed niet op te geven. Ga juist door en noteer achteraf wat je fout deed en begin steeds weer opnieuw met het idee van ok, ik kan hier gekwest worden maar dat doet me niets(onverstoorbaar zijn). Vrouwen zijn wel te vertrouwen enkel als je oppervlakkige informatie doorspeelt hoef je totaal niets te vrezen. Ik kan het weten, ik zat in hetzelfde doos.

  Ik ben eens totaal opnieuw begonnen met cursus. Met de kennis van zelfvertrouwen, zelfzekerheid en lichaamstaal kennis op zak maar dat er niet eenvoudiger op. Ik heb nog weinig succes geboekt maar ik geef het niet op, ik heb mijn doelen gezet en daar werk ik naar ! Je zou ook eens wat doelen stellen en ernaar werken.

  Wat botst je telkens tegenaan buiten het feit van afwijzing? Je complete houding,beeld of net dat aanspreken zoals in mijn geval?

 • @ Andy

  Goed bezig Andy… Zorg dat wat voor jou een blokkade is in jouw veroverproces te isoleren en dat als eerste te verbeteren.

  Het veroverproces heeft in principe 4 stappen:

  * Zorgt dat je zelfvertrouwen en leiderschap kan tonen aan een vrouw.
  Vrouwen houden van mannen die tevens erg zelfstandig kunnen zijn.

  * Wees nieuwsgierig, mysterieus, en speels herhaal dit vaak en maak er een way of life van. Doe dit dus bij vrouwen en mannen van 18 t/m 108 jaar.

  * Zorg dat je haar lichaamstaal een beetje kan lezen, dankzij dit zul je altijd een streepje voor hebben op de andere mannen. Omdat je zo haar non-verbale verlangen kan lezen en zo kan voorkomen dreigend over te komen.

  * Zorg dat je altijd haar nog eens kan ontmoeten om de verovering voort te zetten. Dus zorg voor een gsm nummer of e-mail en vraag of ze een keertje wilt afspreken.

  Succes Andy

 • @ Andy

  Sommige van ons spreken elkaar ook op msn, je kan dan makkelijker en direct wat advies vragen aan anderen. Victor kan er voor zorgen om in contact te komen, je hoef dan niet je email adres hier open en bloot neer te gooien.

  Misschien een idee voor je? ik spreek Milan en Mick tegenwoordig en kan zo direct als ik advies nodig heb het gelijk vragen, of advies geven 🙂

 • Heeft iemand nog tips voor koninginnenacht of koninginnedag. Ik ga straks de hort op met vrienden en morgen overdag ook weer. Wat is de beste houding? Veel oogcontact maken?

 • @ Maarten en de rest van de mannen

  Plezier maken en lekker vrijblijvend flirten… Probeer gewoon als de man over te komen die niets van iemand wil, maar juist wel open staat voor contact. Dit was een experiment van me, die ik heb uit geprobeerd.

  Ik zal het beter uitleggen: stel je loopt over straat en verderop proberen ze je al een gratis abonnement aan te smeren op een plaatselijke krant of je lid te maken van een goed doel. Je weet dat je daar geen zin in heb. dus loopt er met een grote boog omheen of zegt al dat je geen interesse hebt. Dit is moedwillig contact zoeken voor een dienst. Stel dat je deze zelfde persoon in de kroeg ontmoet en je leest toevallig de krant. deze persoon begint een gesprek met je over een onderwerp in de krant. Hij vertelt hoe geweldig de krant is en dat hij ze zelfs promoot. Zo verkoopt hij veel sneller z’n diensten dan willekeurig uitzoeken. Tevens is je interesse gewekt hiermee.

  Zo werkt het ook goed in een openbare gelegenheid of op straat. Een verovering is vaak toevallig. Alleen jouw praatje zet er kracht achter. Loop morgen met toeval tegen een mooie vrouw aan of mors haar drankje op de grond of ga tijdens het dansen op haar voeten staan. Maak hierbij je excuus en nodig haar op een nieuw drankje of een leuke dans. Laat het toeval een toenadering zijn. Ik weet dat vrouwen zo veel makkelijk te openen zijn als ze aan je zien dat je niet moedwillig op haar afstapt voor een verovering.

 • Vannacht viel het een beetje tegen op het flirtgebied Mick.

  Ik probeerde het wel. Ik keek genoeg om mee heen of ik wat interessants zag. Zowel buiten als binnen in een club/Cafe. Af en toe krijg je wel een blik terug en sommige meisjes blijven een beetje in je ‘zone’ terug keren maar echt aanspreken zat er niet in. Toch een gezellige avond gehad hoor daar niet van maar toch is het niet helemaal compleet zonder wat feedback van vrouwen tijdens het flirten. Ik bedoel het is toch 1 van de 3 redenen waarom mannen uitgaan.

 • @ Maarten

  Ook de besten verprutsen wel eens een goede kans, wetend dat hij er alleen maar wijzer van zal worden. Leest op (sexrelatie- wil je een sexrelatie aan gaan) wat ik daar op heb geschreven. Wetend dat ik nu amper kan typen 😉

 • @ Mick ik had niet eens een gemiste kans op koninginnenach. Het leek wel of geen enkel meisje zin had om met me te flirten (of ze deden het weer eens zo subtiel dat ik het niet zag). Jij had gelukkig meer succes zag ik op de ‘sexrelatie’ pagina 😉

  Vanmiddag wel gehad dat toen ik een wachtruimte binnen kwam een vrouw van begin 30 (ik ben 23 en voor mij te oud om er iets mee te proberen aangezien ik op liefdesgebied rond de puberleeftijd bivakkeer) meerdere keren naar me keek en krulletjes zat te draaien in haar haar en haar goed deed. Ik was er wel door gevleid maar ik zou graag eens willen dat meiden van een jaar of 20 dit zouden doen in mijn omgeving. Dan zou ik er zeg maar veel sneller op af stappen.

 • @ Wilco

  Hee kerel, ik ben wel benieuwd naar de titel van dat boek! Er stond in voorafgaande posts ook al een titel van een ander boek. Dat kan geen probleem zijn, het is een blogforum en we leven (gelukkig) niet meer in de middeleeuwen waar er nog een verboden boeken lijst bestond 🙂

  @ iedereen

  Damn, wat kan je toch veel leren van dit forum! Waar ik eerst een absolute leek was op het gebied van flirten, en het herkennen ervan, problemen ondervond bij het uitvragen van meiden, me te druk maakte over van alles en nog wat, gaat het nu zo LEKKER!

  Ik heb me heel anders opgesteld en ik heb (voor het eerst) het gevoel dat ik ze nu voor het uitkiezen heb. Ik heb nog steeds VEEL te leren, en ik blijf ook lezen en bijpraten met mensen, want ik kom nog steeds erachter dat ik “hier en daar” een steek laat vallen, maar what the hack… ! Lekker cliché, maar van je fouten leer je en dan kan je het alleen maar beter doen de volgende keer. Ik probeer steeds nieuwe dingen uit, en push mezelf om bepaalde stappen toch te nemen, liever spijt van iets wat je WEL gedaan hebt, dan spijt van iets wat je NOOIT geprobeerd hebt.

  Ik ben me dagelijks aan het verbazen, dat ik nu de persoon aan het worden ben met het juiste advies. Meiden met vriendjes flirten met me, geven aan dat het eigenlijk niet meer zo lekker gaat tussen hun en hun vriend, en dat ik het ze moeilijk maak! Terwijl ik volgens mij niets doe, behalve een “beetje” flirten… soms wat meer dan een beetje, maarja ze gaan er ook lekker op in, dan wie ben ik om ermee te stoppen?

  Gr.
  Guan

 • Hey Victor,

  Onlangs heb ik een paar keer dezelfde situatie gehad: twee onbekende vrouwen blokkeren me plots de weg om dan te beginnen babbelen, kussen… op een trap of in een gang.
  Ik veronderstel dat ze een reactie van me willen uitlokken? Hoe reageer ik best hierop?

  Thx

 • @ David

  Ik kan zeggen uit jouw reactie dat je het niet erg vind maar dat je er een beetje onzeker van wordt, niet wetend hoe je op haar moet reageren. Deze vrouwen zien je zeker wel zitten! Ik weet nooit voor 100% wat hun bedoeling precies is, maar maakt jou dat wat uit? Ik zou genieten van de aandacht. Probeer nieuwsgierig te zijn over wat hun bedoeling is met jou? Blijf daarbij mysterieus, als je te veel van jezelf prijs gaat geven zal de spanning snel verloren zijn. Ga ontdekken wat ze willen en laat je meevoeren in hun spelletje… Wie weet beleef je een afspraakje met 2 vrouwen tegelijk.

  Succes.

 • Hallo,

  Ik hoor eigenlijk niet thuis op deze website haha want ik ben een vrouw… toch zou ik graag jullie reactie als man op het volgende willen hebben.

  Ik ben nu 10 jaar gelukkig samen met mijn partner. Wij wonen samen, zijn niet getrouwd en hebben geen kids. Sinds enkele weken hebben wij een nieuwe buurman en ik merk bij mijzelf dat ik het spannend vind om wat onschuldig met hem te flirten. Ik heb al zeker 10 jaar niet meer geflirt. Ben altijd heel trouw in de relatie, ook in gedachten. Dat dit spannende gevoel mij nu overkomt is dus echt iets nieuws.

  Sinds deze buurman er woont, merk ik dat ik behoefte heb aan een beetje (onschuldige) spanning.

  Hij spreekt me geregeld aan als ik op het koertje achter wat zit te lezen of als we elkaar tegenkomen bij de garage. Dat gaat altijd heel vriendschappelijk en lachend zonder bijbedoelingen. Maar ik probeer hem wel af en toe langer aan te kijken. Meer durf ik niet echt te doen qua flirtgedrag, want ik heb een relatie en wil niet overkomen als een soort slet, om het maar even zo te zeggen.
  Ik hoef niet perse met deze man in bed te belanden, maar ik zou het wel spannend vinden als hij terug zou flirten of als we eens zouden zoenen. Maar nogmaals, zonder dat ik overkom als een superoverspelige vrouw, want ik heb zoiets nog nooit gedaan.

  Mij vraag aan jullie is: hoe kan ik aan mijn buurman zien of merken dat hij ook met mij flirt? Wat moet ik doen om hem subtiel kenbaar te maken dat ik met hem flirt? Heeft iemand van jullie ervaring met flirten met de buurvrouw? Hoe pak je zoiets subtiel aan?

  Alvast bedankt voor jullie mannelijk reacties!

 • @ Janine

  Als een man zich sowieso al open stelt voor je, ziet hij al een potentiële sexpartner in je. Mannen zijn heel makkelijk in hun flirtgedrag. We zitten heel logisch in elkaar. Als we flirten, praten we al over het algemeen meer dan een man normaal doet in vrouwelijk gezelschap. Vaak kan dit stotterend teweeg gaan en is hij de zenuwen niet altijd de baas. We worden hulpvaardiger en proberen het vrouwen naar hun plezier te maken. Een geoefende flirten gebruikt een knipoog of een overdreven lieve lach naar je toe. Je zult flirten niet verleren. Je doet het elke dag wel een keer onbewust gebruiken. En je moet weten: flirten in gezelschap moet kunnen, zolang het maar vrijblijvend blijf.

  Succes

 • Flirten is gezond, maar als ik jouw reactie zo lees wil je wel verder gaan dan alleen wat onschuldig flirten. Ieder zijn eigen keuzes uiteraard maar pas op met wat je op het spel zet als je verder gaat dan alleen flirten.

 • @ janine

  Hoezo… je hoort hier niet thuis ?? Een beetje vrouwelijke feedback is nooit weg op die forum, maar ok dan spreek ik voor mezelf 🙂

  Wat die buurman betreft… ik sluit me een beetje aan bij Roy… flirten is één ding, verder gaan dan dat is een ander ding… Ieder zijn eigen keus, maar zoals je het een beetje beschrijft denk ik dat jij je ontzettend schuldig gaat voelen als je vreemdgaat… ik weet niet wat anderen ervan vinden, maar ik vind zoenen al een vorm van vreemdgaan. Ik zie het zo, rond het liever af als je ergens klaar mee bent, voordat je verder gaat, maar dat is mijn mening… !

 • Heren,

  Allereerst dank voor jullie spontane reacties!

  Nee, het is zeker niet mijn bedoeling om zogezegd “verder te gaan” met de buurman. Feit is gewoon dat ik sinds 10 jaar een vaste relatie heb en de laatste tijd af en toe wat fantaseer over zoenen met een andere man, zonder dat die andere man nou daadwerkelijk bestaat.

  Ik zou me inderdaad enorm schuldig voelen, vreemdgaan is echt niets voor mij.

  Ik hou het gewoon op wat fantaseren in gedachten over de buurman en/of andere mannen, zonder dat ik het daadwerkelijk ten uitvoer breng.

 • @ Janine

  Daar is totaal niks mis mee mannen doen dit ook bij andere vrouwen. Als je is goed wil flirten met je buurman zeg gedag en kijk um is ondeugend aan. Zal een leuke reactie uitlokken.

 • Hallo allemaal,

  ik had een paar maanden terug een afspraak met een meisje waarmee ik vanaf het begin al een klik had. Ik heb haar leren kennen via een vriend, en we hebben een keer afgesproken. Het ging zoals in het voorbeeldverhaal: veel aanraken, kus op de wangen, soms hand in hand lopen en in de bus zelfs op mijn schoot zitten. Ware het niet dat ze zich rot voelde omdat het net uit was met haar vriend en ze zich slecht voelde. Ze vertelde over haar liefdesaffaire. Was bij haar thuis geweest en daar gegeten, en we waren voor het grootste deel van de dag alleen. ’s Avonds kwam er een vriendin langs, en later liet het meisje me uit. Daar nog ff gepraat en toen afscheid genomen.

  Later heb ik haar gesmst om wellicht nog een keer af te spreken, maar ze kon toen niet. Daarna was er bijna geen contact meer. Later besefte ik dat ze misschien wel wat in mij zag, maar in eerste instantie heb ik dat genegeerd omdat ze net uit een relatie kwam. Bovendien vertelde ze hoe ze zich voelde en zo, waardoor ik dus een luisterend oor werd en volgens Victor ben je dan vaak niet meer dan een goede vriend. Dus had ik de gedachte dat het iets kon worden laten varen.

  Nu, maanden later, heb ik haar gesmst om weer eens af te spreken maar ze reageert niet meer. Terwijl ze vóór het laaste afspraakje mijn smsjes gelijk beantwoordde.

  Betekent dit dat ze boos is dat ik geen move heb gemaakt, Victor? En hoe kan ik dat nog “herstellen” waardoor ik wel een kans heb om haar te veroveren?

 • Ik voelde me vanmiddag echt ongemakkelijk en toch moet ik het even kwijt.

  Ik was vanmiddag in een ‘zaak’ met een bar en er zat een mooie vrouw van een jaar of 25 naast me. Ze was in gesprek met de barvrouw en op een gegeven moment wou ze iets uit haar tas pakken die 2 krukken links van haar stond. Ze ging toen in een soort liggende houding over de krukken heen en pakte met haar hand iets uit haar tas. Ze keek me toen aan met een vriendelijke licht flirterige blik. Toen ze omhoog kwam keek ze me nog steeds aan met een voorzichtige glimlach en liep ze langs me heen naar buiten. Ik vond haar blik heel confronterend en het kwam voor mij heel onverwacht. Ik voelde me een beetje ongemakkelijk en wist niet hoe ik moest reageren maar het geeft je wel een soort kick. Geen idee wat haar bedoelingen waren en of het speels bedoeld was. Misschien dat iemand hier een verklaring voor heeft?

 • Hallo Victor en lezers,

  in het voorbeeldverhaal van Janklaas zie je dus dat hij zijn kans mist na een fanstastisch afspraakje, waardoor de vrouw zich wat “koeler” gedraagt tegenover Janklaas.

  Wat moet je doen indien het lukt om een weer afspraakje te hebben met desbetreffende vrouw? Hoe bouw je dezelfde leuke en opwindende sfeer op, hoe creer je weer kansen en die spanning?
  Het kan toch niet zomaar zijn dat je na 1 fout al door haar afgeschreven wordt, want hoe leuk vindt ze je dan als ze jou die 2e kans niet geeft? Ik vind het inderdaad, net als Janklaas, raar dat spanning “zomaar” verdwijnt.

  Het was iets wat ik me afvroeg, omdat het een logisch stap is na het voorbeeldverhaal van Janklaas en “het bellen voor een afspraak”. Kortom: wat zou er daarna moeten gebeuren? Is er een oplossing voor?

  Ik hoop op jullie reacties!

  Mos

 • @Maarten,

  wat heb je precies gedaan op dat moment? Heb je naar haar geglimlacht, of een knikje gegeven? Hoe heb je daarop gereageerd?

 • @ Mos ik heb haar een voorzichtige glimlach terug gegeven. Ik had ook een grappige opmerking kunnen maken maar dat was vast niet helemaal gepast geweest.

 • @ Maarten,

  misschien had je die grappige opmerking met een knipoog moeten geven, dat had waarschijnlijk het ijs gebroken.
  Waarom zou dat niet gepsst zijn? Het is juist goed om speels te zijn, en als ze daar weer leuk op reageert weet je dat ze ook een leuke meid is 😉

 • @Maarten

  Als je nu alsnog zou mogen kiezen:

  a. Gepast, maar geen verder contact met de vrouw aan de bar
  b. Ongepast, maar wel een afspraakje met de vrouw aan de bar

  Wat kies je? Ik wil dat je hier bewust over nadenkt…

 • @ Victor,

  Wat voor advies heb je voor mijn laatste comment over het voortzetten van de Verovering na het NIET tongzoenen na duidelijke flirtsignalen?

 • @ Mos tja ik was zo overdonderd ervan ervan dat ik niets wist uit te brengen. Misschien was het wel beter gebweest.

  @ Victor antwoord B natuurlijk alleen als ik er totaal niet op voorbereid ben dan komt A het meeste voor. En openlijk flirten met iemand terwijl de barvrouw alles mee kan luisteren vind ik ook weer zo vreemd.

 • Hey,

  Ik heb ook iets verkeerd gedaan of ik ben de verkeerde vrouw tegen het lijf gelopen. Ze zat bij me in de klas. We ouwehoeren een tijdje. Na een tijdje tijdens de praktijklessen s’avonds kwam er meer lichamelijk contact. Het was duidelijk flirten. Op een gegeven moment begon ze telkens over wanneer gaan we op date. En daarna toen ik min of meer liet blijken dat we nog lang niet zo ver waren, zei ze later: we gaan op date he? Later zei ik gewoon ja tegen haar. Een klasgenoot gaf een feest en we kwamen weer in contact en begon ze later op m’n schoot te zitten. Ze had een zak chips en zei dat ze honger had. Ik pakte de zak af en voerde haar af en toe wat chips. Later begon ze zelfs met haar kont over m’n been te schuren want ze wilde me zogenaamd pijn doen. Ze vertelde ook aan mij dat ze uitslag of iets lelijks over had gehouden aan een piercing tussen haar borsten. Liet ze openlijk zien. Ik zag wat ze wilde maar toen ik de volgende dag sms’te of bepaalde tijd op het station haar schikte, was het niet zo bedoeld en ouwehoerde ze maar volgens haar vriendin.

  Misschien had ik haar die avond moeten zoenen maar ze had al redelijk wat op en ik vind dat gewoon niet de manier.

  Omdat ze dus via haar vriendin liet blijken dat ze maar ouwehoerde, heb ik een totale freeze out gehouden op haar. Kom na 2,5 maand weer lichtelijk in contact.. Heeft iemand een idee om het weer naar het niveau te krijgen waar ik gebleven was? Ik heb zelf nog nooit een date gehad dus het is eigenlijk nog erg nieuw voor mij..

 • @ stefan

  Ik ben het uiteraard niet zeker, ik ben benieuwd naar de andere reacties. Maar ik zou toch in de richting van ” de verkeerde vrouw” gaan denken.

  Als ze echt iets voelde voor jou deed ze het zeker niet af als “ouwehoeren” (raar woord, hollands ???).

  Zelfs als ze het ondanks alles toch meende en door een misverstand of stoer doen als gewoontjes afdeed, dan vind ik 2,5 maand bijzonder lang…te lang voor als je echt met iemand in je hoofd zit.

 • @ Ruben

  Ik heb geen idee hoe dit soort dingen kunnen. Blijkbaar bestaan er dus vrouwen die er niets van menen wat mij best sterk lijkt. Vind het gevoelloos.. Er zat in die 2,5 maand 10 maanden stage dat we elkaar niet konden zien en een zomervakantie.

 • @ ruben en stefan,

  Als een vrouw zo reageert dan is mijn ervaring dat ze gewoon de dag plukt en van het moment geniet. gwoon geen verplichtingen en stefan je had er gwoon moeten zoenen. en ruben, denk niet dat je zo een meid als een verkeerde vrouw moet bestempelen. Ik ken er best wel veel die zo zijn 😀

  greetzz

 • Hee Ruben, haha ik moest best wel lachen om het woordje “ouwehoeren”. Als je dit leest ga dan eens lekker een potje ouwehoeren 😀 en merk hoe speels je kan zijn haha

 • Er zijn mensen die echt dit woord niet kennen 😉

  Ik heb dus een beetje mijn bericht verkeerd verwoord.. Ik had 10 weken stage en 6 weken zomervakantie en geen maanden 😛

  Maar het gaat om het idee. Ik heb met haar echt klein contact nu maar blijf gewoon hetzelfde naar haar doen als dat ik deed. Tijd om vooruit te kijken en aan mijn aanspreek ‘angst’ te werken.

  Vandaag was ze weer aan het aandacht trekken. Ze is gister naar de kapper geweest want het ouwe vertrouwde maar wel leukere kapsel was weer aangemeten.

  Ik las ook dat een flirt aan je ring zitten kon zijn. Maar is dat niet meer een teken van onzekerheid? en nerveus zijn? Ik heb iemand op werk die dat ook doet als ze naast me staat maar die is toch echt een maatje te oud voor mij (minimaal 5 jaar ouder)

 • Wat is het met meisjes/vrouwen die aan hun haar gaan zitten plukken wanneer je net oogcontact met ze hebt gehad? Loop ik door de stad heb ik 2 seconden oogcontact waarna ze erna kort aan haar haar zit of er soms zelfs een hand door heen haalt. Heeft dit nog een betekenis? Is het bewust/onbewust?

 • @ maarten

  onbewust maakt ze met lichaamstaal op een van deze manieren duidelijk aan jou hoe aantrekkelijk ze wel niet is…door haar nek bloot te geven laat ze vrouwelijke feromonen vrij die eigenlijk geen geur hebben maar de man helemaal wild kunnen maken. onbewust gebeurt dit dus je hebt het niet echt in de hand. dus met andere woorden is het een soort verleiding. als een vrouw dit doet zonder dat ze word aangesproken lokt ze de ideale man naar haar toe. als je met haar praat en ze speelt met haar haar wilt ze zich aantrekkelijk voor je maken. deze lichaamstalen kunnen erg de verovering verbeteren als je ze goed kunt lezen.

  succes

 • @ mick

  Maar verwacht ze nou serieus dat de gemiddelde man op haar af zou stappen zo midden op straat en midden in de stad? Ik ben het met je eens dat het onbewust is maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ze er bepaalde verwachtingen bij heeft.

 • @ Maarten en Mick,

  Vrouwen die aan hun haar plukken hoeft niet meteen te betekenen dat ze je leuk vindt.
  Wanneer je een vrouw aan haar haren ziet zitten, dan zien je veel meer dan dat. Je ziet namelijk ook HOE ze het doet. en deze details voel je gauw aan en geven je een bepaalde bevestiging. Kijkt ze jou lachend aan in je ogen en ze streelt charmant met haar haar, dan mag je zeggen dat ze geintereseerd is.

  Maar firtsignalen zijn moelijk te omschrijven met wat simpele woorden. Het gaat om het hele beeld.

 • @ Maarten,

  Vrouwen die aan hun haar zitten… Is het belangrijk wat voor betekenis het heeft? Althans, als je hen toch niet aanspreekt?

  Je zei ook:

  “Maar verwacht ze nou serieus dat de gemiddelde man op haar af zou stappen zo midden op straat en midden in de stad? Ik ben het met je eens dat het onbewust is maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ze er bepaalde verwachtingen bij heeft.”

  Haar verwachtingen doen er weinig toe. Maar waarschijnlijk zul je haar verrassen als je haar pardoes op straat aanspreekt 😀

  Als er uiteindelijk een liefdesrelatie uit voortkomt, kan dat extra romantische betekenis geven aan jullie relatie.

  Het is vaak romantische dan: “We hebben elkaar ontmoet op een datingsite.”.

 • Het veroveren zit voor het ogenblik even in een dip, ik heb een tijdje geen vrouwen meer aangesproken, en dat is één van de factoren die het moeilijk maken om opnieuw vrouwen aan te spreken. Maar ik kom zeker terug !!!

  Omdat het even wat kalm is, besloot ik om opnieuw contact te zoeken met een vrouw waarmee ik vroeger al geflirt had. Het is toen niets geworden omdat ze plots een vriend had, ook nu was ze eigenlijk niet vrij.
  Gewoon vrijblijvend en zonder speciale interesse in haar besloot ik wat te flirten/ praten.
  Tot mijn verbazing knoopte ze tijdens ons gesprek het ene interessesignaal na het andere aan elkaar tot een lange ketting (had de tijd afwezigheid hier iets mee te maken ?). Complimentjes, vragen stellen, vragen om samen eens wat te gaan doen (en ze heeft eigenlijk een vriend), grappig doen, extra moeite doen om het gesprek te rekken als ik aanstalten maakte om te vertrekken, haar goede kanten in de verf zetten…
  We waren gezellig aan het praten tot ze plots ongevraagd een vreemde redenering maakte, om tot het besluit te komen: we hebben een verschillende smaak, dus kunnen we niet verliefd worden op elkaar, als dat niet goed is (lachte ze).
  Haar redenering kwam zo plots (het gesprek ging niet over verliefdheid), en kwam ook nogal stuntelig over, bovendien miste haar redenering speelsheid. Ik dacht: “Wat zeg jij nu allemaal ? Hoe kom jij hier nu zo plots bij ? ”
  Het miste elke vorm van logica en dus besloot ik om eens om verduidelijking te vragen. Een zenuwachtig antwoord die opnieuw totaal geen logische opbouw had was alles dat ik kreeg. Ze werd verlegen kreeg spijt van wat ze gezegd had en was het noorden volledig kwijt.

  Dus als een vrouw jou ONGEVRAAGD en totaal onverwacht zegt dat het niets kan worden tussen jullie. 😉

 • @ Ruben,

  Bij me zit het veroveren totaal in een dipje, zelfs voor een goede maand al.
  Ik heb niemand meer aangesproken en lijkt alsof je wegkwijnt door het negatisme.
  Ik moet weer de moed, durf en mijn dapperheid oprapen om toch weer een dame aan te spreken.

  Wat jij nu zegt over die vrouw, ze heeft intresse maar dat wil ze ontkennen. Sommige vrouwen zitten zo in elkaar, ze willen u wel kwijt maar langs de ene kant willen ze u echt wel.
  Denk eerder een gevaar voor haar huidig vriendje ben omdat je simpelweg het vakgebied onder de knie hebt. Wetend dat het veroveren geen logica heeft en dat een vrouw over zoiets begint heel positief voor u is, ze staat letterlijk open ook al is ze bezet.

  Jij doet ermee wat je mee wilt natuurlijk. Zij mist het avontuur in haar huidige vriendje en dat wilt ze zonet opzoeken in u. Met andere woorden zij wou u van in het begin maar toen dat je niet van profiteerde is ze nu samen met haar vriendje ook al mist ze de speelsheid van u.

 • Hoi mannen,

  ik ben een vrouw van 20 jaar en ik wil wat opmerken over de flirtsignalen.
  De flirtsignalen zijn meestal nog subtieler!!
  Denk bijv. aan het ondersteunen door het hoofd door haar hand, met de binnenkant naar jou toe gericht,
  Door haar haren gaan (ermee spelen), een bepaalde ‘pose’ aannemen als ze op een barkruk zit, jouw gedrag kopieren etc!!
  Het boek “undercover sex signals, a pick up guide for guys” beschrijft dit echt goed!
  Maar de flirtsignalen zoals deze hierboven staan beschreven is typisch geschreven door een man en onvolledig.

  Groetjes en veel succes ermee!!

 • @ Sascha

  Onvolledig ?
  Waarschijnlijk, maar gewoon een idee hebben is toch voldoende ?
  typisch geschreven door een man, voel je je soms misbegrepen door een man ?

 • Heren of vrouwen help mij eens een beetje!

  Al enige tijd heb ik best wel veel oogcontact met een meisje op de sportschool waar ik kom. Zij werkt daar achter de balie. We hebben best veel oogcontact en we glimlachen best een hoop naar elkaar. Nu is het zo dat ik behoorlijk wat signalen oppik van haar.

  De laatste tijd als ik bij haar in de buurt kom, gaat ze ineens constant dr haar opsteken. En ze speelt er de hele tijd mee. En vorige week kwam ik haar tegen in het winkelcentrum met een vriendin. In de verte zag ik dat ze al een beetje zat te kijken naar mij, en ik keek uiteraard ook terug.
  Toen liep ze samen met haar vriendin langs mij heen, ze keek ineens een beetje naar de grond.

  Toen we langs elkaar heen liepen, ging ze met haar hand naar dr oorlel, en wreef over haar nek en ze gooide heel mooi dr haar weer eens los. Dat viel mij wel behoorlijk op .

  Maar we hebben elkaar eigenlijk nog niet echt gesproken, dat wil ik nog gaan doen 🙂

  Wat denken jullie flirtsignalen ja of nee?

 • Dames en Heren,

  Graag jullie oordeel in de volgende situatie. Ik heb nu enkele dates gehad met een andere vrouw.
  Dates zijn erg leuk en we kunnen het goed vinden etc.
  Ik ben laatste keer bij haar thuis film wezen kijken en dan liggen we ook tegen elkaar aan en zit je speels in me zij te prikken, hand strelen etc.
  Toen ik weg wilde gaan pakte ze me hand beet en gaf aan dat ik nog niet weg moest gaan. Ik vroeg wat er was maar kwam verder geen antwoord op. Ik ging even op de bank zitten en ze kwam naast me staan en begon door me haar te wrijven en kwam op schoot zitten.

  Echter nu komt het punt waardoor ik haar signalen niet begrijp….elke keer als ik aanstalte maakte om haar te zoenen, draaide ze weg en ontweek me een beetje.
  Weet ze dan niet zeker wat ze zelf wil ofzo, of speelt ze een spelletje.

  Want door haar signalen en tegenstrijdige acties durfde ik niet meer om door te zetten…omdat ik niet iets wil verpesten met haar.

  Wat is jullie visie op haar signalen/gedrag??

 • @Roberto,

  nouuu, lees je stukje over en probeer zelf te analyseren wat je moet doen.

  A) je zoent haar gewoon plotseling op een andere locatie
  B) je laat haar niet zomaar met je spelen(positief spelen/plagen), jij speelt met haar vanaf nu
  C) je bedenkt jezelf: ik ben een ontzettende aantrekkelijk man, en daar hoort een bepaald gedrag bij. Ze heeft geluk als ze mij mag zoenen.

 • Bij het openen van dit artikel hoopte ik wat anders te vinden dan wat er geschreven stond. De genoemde flirtsignalen liggen er dik boven op en zijn niet te missen (voor mij, gedreven flirter), ik hoopte eigenlijk te lezen wat de subtielere flirtsignalen zijn van vrouwen, zou je die ook eens kunnen benoemen?

  Groet,

  E.

 • Beste Victor
  Ik heb met belangstelling de belangrykste flirtsignalen gelezen net. Dat brengt me nu al reeds dagen in verwarring. Ik ben geen tiener meer, 64 jaar en heb reeds al een paar relaties met vrouwen achter me. Ben nu bevriend met een vrouw die in een relatie zit en duidelyk erg verliefd op deze man is. Nu als we alleen zyn dan vertoont ze al deze flirtsignalen en meer naar me toe. Zoals: zoenen knuffelen zelfs een tongzoen. Laatst lepeltje liggen, borsten strelen enz… daar ze niet het type is die iemand zomaar bedriegt.

  En nu komt myn vraag aan je. Door al deze tekenen zou je denken dat ze me leuk vindt, maar ze zegt me op zulke overtuigende wyze dat ze niet verliefd op me is dat ik geneigd ben dit laatste voor waar aan te nemen. Heb ik me zo vergist in deze situatie? Wat betekend zulk gedrag dan? Wat betekend dat allemaal?

 • Beste Eddy,

  Iemand leuk vinden en/of aangetrokken tot een persoon voelen is heel wat anders dan verliefd zijn. Volgens mij haal je dat nu een beetje door elkaar. Daarnaast zijn flirtsignalen hoe duidelijk ze ook mogen zijn niet per direct een teken dat ze verliefd op je is. Als dat wel zo zou zijn dan zijn er wel een heleboel vrouwen verliefd op me. Flirtsignalen geven een teken van dat ze interesse hebben en/of aangetrokken tot je voelen, dat is dus niet direct gelinked aan verliefd zijn.

  Het omgekeerde is vaak wel zo, dat als ze eenmaal verliefd zijn ze ook flirtsignalen vertonen, maar ook dan niet eens altijd vanwege zelfbescherming.

  Een andere mogelijkheid is dat ze wel zegt dat ze niet verliefd is, maar dat ze het eigenlijk wel is. Ze zegt het zo expliciet om het ook zichzelf wijs te maken, terwijl ze eigenlijk stiekem wel verliefd op je is. Vrouwen zijn soms ondoorgrondelijk en moeilijk te begrijpen. Maar goed het woordje “niet” is best een lastig woord voor de mens ansich, als ik tegen je zeg “denk niet aan een roze olifant!” waar denk je nu precies aan…

  Hoe ik het nu mee krijg is dat ze je gewoon een onwijs lekker ding vind, maar geen verdere gevoelens. Zie het als dat je bijvoorbeeld Angelina Jolie (of een ander bekend, wellicht jonger, lekkerding) een lekker ding vind, maar geen gevoelens voor haar hebt, toch zou je wel aan haar zitten als ze dat toe zou laten.

  Als je er echt moet mee hebt moet je grenzen gaan stellen, want nu krijg ik ook het idee dat ze heel erg met je speelt. Laat niet met je spelen! (Of vind je dat stiekem wel fijn…)

  Disclaimer: Ik ben maar een buitenstaander en heb niks van al het beschreven in het echt mee gekregen dus oordeel puur op basis van wat je schrijft.

 • Victor,

  Wat betekent deze flirt signaal?
  Onlangs ik stond op het perron op mijne trein te wachten, ik had ervoor geen enkele flirt gehad, ik was totaal in gedachten verzonken met alles en nog wat. Er kwam een dame aan, ondanks nu de warme temperaturen, kwam ze naast me staan.

  Dit deed ze. Ze kwam naast me staan, ik was er wel bewust van maar ik reageerde niet, momenteel ben ik niet met de veroveringsrings of ontwikkeling van betere vaardigheden bezig.
  Opeens trok ze hare bh op en liet een diepere inkijk zien.Ik stond er van, ok wat gebeurt er nu?
  Welke gedrag of flirtsignaal is dat?

  Ik was dan tegenhaar begonnen met als volgende : Als je hulp nodig hebt zal ik graag adviseren. Die werd knalrood en liep van me weg. Grappige situatie, ik had van de hele dag niet gelachen behalve op dat moment. Hier zal ik zwaar in de fout, geeft niet, andere momenten komen nog.

  In de ochtend werd ik nog gaten gehouden door een paar andere meisjes, ik had dit pas door einde van de dag en niet in het begin.Overvloedconcept with a touch of joy ^^

  1. @ Andy,

   Erg grappig! LOL!

   Je vraagt je af wat dat flirtsignaal voor betekenis had.

   Doet het antwoord er werkelijk toe? Het gaat immers om het contact maken, niet om het interpreteren van signalen (die al dan niet als flirt zijn bedoeld).

   En als was de ervaring grappig en leuk, wellicht bereik je meer met een minder confronterende opmerking/vraag. En wie weet had je haar uiteindelijk echt kunnen ‘adviseren’ 😉

   Maar zoals je zelf al min of meer zegt: er zijn genoeg mogelijkheden onderweg!

 • Dag victor!
  Ik ben reeds 12 jaar met een vrouw in een lat relatie. We zien mekaar 1 x per week, ze is verliefd op me. Maar nu heeft ze een 2x jaren een beste vriend. En om eerlijk te zijn, ze zijn heel close. Ik ben er van overtuigd dat ze emotioneel vreemd gaat met hem. Ik heb vernomen dat ze hem elke dag telefoneert om hen uit te nodigen om bij haar te komen. Weet ook dat ze elkaar zoenen en strelen enz, ze hebben echter nog geen echte seks gehad, maar hij is al diverse keren bij haar blijven slapen op haar verzoek in hetzelfde bed en dit ondanks hij naast de deur woont.

  Ook heb ik vernomen dat ze elke keer zo lang mogelijk de tijd rekt met hem en dit tot vroeg in de morgen. Weet ook dat ze hem na twee dagen hard mist en niet meer zonder die vriend kan leven en dit zijn haar eigen woorden. Nu wil toch je advies even hier. Ik ben altijd zeker geweest over haar trouw, maar mijn buikgevoel zegt me dat er tekens zijn dat naar overspel aan het manoeuvreren is. Graag had ik jouw mening gehad, is er gevaar voor overspel? Zoals ik nu vermoed en dreigt er gevaar of zie ik spoken?

  1. Dag bo,

   Dit gaat echt de verkeerde kant op. Althans, als het klopt wat je zegt over haar gedrag. Heb je dit alles direct van haar vernomen? Of heb je met je eigen ogen gezien dat ze heel erg naar hem toetrekt? Of zijn het sterke vermoedens, zonder bewijs?

   Nu wil toch je advies even hier. Ik ben altijd zeker geweest over haar trouw, maar mijn buikgevoel zegt me dat er tekens zijn dat naar overspel aan het manoeuvreren is. Graag had ik jouw mening gehad, is er gevaar voor overspel? Zoals ik nu vermoed en dreigt er gevaar of zie ik spoken?

   Het gevaar is niet zozeer overspel, maar dat de relatie verbroken wordt. Zoek daarom niet naar flirtsignalen van haar naar iemand anders, of signalen van vreemdgaan o.i.d. Dat is niet de kern van het probleem.

   Wat is er nog over van jullie relatie? Hoe zijn de momenten samen? Zijn die er nog wel?

   En mocht ze openlijk vertellen over de omgang met die andere man… wat vind je daarvan? Heb je met haar gesproken over de huidige stand van zaken?

   Advies: rustig praten met elkaar zodat jullie elkaar weer beter begrijpen. Hopelijk is de relatie nog te redden, al voorzie ik een breuk helaas.

   Veel sterke bo!

 • Dag, een man die in een winkel werkt waar ik 2 keer in de week heen moet, startte een onzin gesprek over het eten van insecten. Hij hielp mij bij de weegschaal hij moest mijn insecten voor mijn dieren wegen. Ik was overrompeld, had hem nooit aangesproken. Hij bleef maar praatten over dat ie dat eten wel eens in de kroeg had gedaan.

  Hij was klaar en hij vroeg of ik dat eens had geprobeerd. Ik liep met zakje insecten weg draaide me om en zei ik weet wel betere dingen te eten. Niet omdat ik onvriendelijk wilde zijn, maar was ontzettend verlegen. Nu een half jaar later helpt hij mij nog wel eens. Maar we zeggen niets. Hij stottert soms als hij wat moet zeggen terwijl hij mij helpt. Hij lacht veel. En hij komt soms midden in de winkel staan en kijkt mij aan gewoon ongegeneerd. Maar ik kijk niet terug. Sorry die moed heb ik niet.

  Sommige momenten negeert hij mij. Andere keren als ik binnen kom lijkt hij wel te schrikken en gaat ie zelfs stotteren tegen zijn collega’s, onhandig doen zeg maar. Ik ben er van overtuigd dat ie te knap voor mij is. Daarom doe ik zo kort mogelijk, om stuntelen bij mijzelf te voorkomen. Dit is al langer als een half jaar.

  Ik weet ook niet of ik het mijzelf verbeeld en de gedachte dat ik het mij verbeeld maakt mij ontzettend onzeker. Haha sneu verhaal eigenlijk. Wie weet hier iets van? Ben mannen gewend die of negeren of op je af stappen, dit niet.

  1. Beste Bloem,

   Met de overtuiging dat een ander te knap voor je is, creëer je zelf een muur. Weg potentie.

   Het zou zomaar kunnen dat hij jou net zo mooi vindt als hij jou. Schoonheid is ook subjectief…

   Daarom doe ik zo kort mogelijk, om stuntelen bij mijzelf te voorkomen.

   Ten eerste kan dat stuntelen juist erg aantrekkelijk zijn. Ten tweede, door te streven naar 0% stuntelen maak je ontwikkeling op dit vlak vrijwel onmogelijk.

   Wil je jezelf beter leren kennen? Wil je iets van handigheid ontwikkelen? Wil je je verlegenheid verminderen en op zijn minst beter met je verlegenheid leren omgaan? Al doende leert men!

   Geen sneu verhaal hoor. Je bent mens! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *